Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

A képesség arra amire való: gondolkozni...


"Amilyen vezéreszméket adunk, olyan embert, olyan lelket teremtünk."

"A tömeg nem gondolkodik, csak tanul... A zseni már gondolkodik s a rossz tanításból is ki tudja magát szabadítani és új egyetemes látáshoz jut.
Az ilyen nagyember kevés, de az ilyen embert sohse lehet bekeretezni a faj vagy a vallás korlátaiba, kinõ azokból..."

"Az emberek nagy része tanul, de nem gondolkozik... Sõt, némely azért tanul jól, mert rosszul, illetve nem gondolkozik... Sohse ébred a tan hibáira...
Az emberek mindenre megtaníthatók, csak éppen a mély, a józan, a bölcs gondolkodásra nem, erre születni kell s ha nem hozta, itt meg nem szerzi soha, semmilyen iskolán!
Amint koponyát nem lehet cserélni, úgy szellemet se! A buta buta marad, legfeljebb tanult buta, vagy tanulatlan buta lesz, így a lángész is tanult zseni; vagy tanulatlan zseni."

"Az átlag ember örömét, önzõ érdekei váltják ki éppúgy, mint a felháborodását. Nem lázong, ha igazságtalansággal találkozik, se nem örül, ha látja az igazság diadalát, mert ezekkel szemben közönyös és érzéketlen. Ellenben, ha az õ érdekeit érinti az igazságtalanság, akkor háborog, vagy ha érdekeinek elõnyös az igazság akkor örvendezik. Minden, ami az õ érdekkörén kívül esik, közönyös elõtte.
A felsõbbrendû ember ellenben ennek ellenkezõje. Alig veszi komolyan a saját érdekeit, nem sokat törõdik velük, csak amennyiben épp kell, annál jobban érdekli azonban az igazság érdeke. Lázong õ is, de nem a maga érdekei érdekében, hanem az igazságtalanság ellen s ha kell saját érdekeit is feláldozza az igazság mellett, a gazsággal szemben.
A kettõ közötti különbség összege ez, hogy amíg az átlag az igazságot áldozza fel önérdekeiért, addig a felsõbbrendû saját érdekei áldozza fel ha kell, az igazságért"

"Egyik lelki fajsúlya az igazság, a másiké az érdek. S ez s lelki fajsúly is egyben szellemfajiságuk összekötõje is. Bármi vérségbe tartoznak is az igazságszeretõk, közelebb állnak egymáshoz, mint amazokhoz, ha mindjárt édestestvérek is."
Röck Gyula

Gondolat szikrák:
Mennyire van értelme hülyének lenni (?!), annyira hogy ne vedd észre azt, hogy miért b@sszák át a fejed, például azért, hogy a bûntudat éljen mindaddig benned, amíg észre nem veszed azt, ami már akkor késõ lesz. Ez a végzet egyik definíciója!

A gondolkozás az elõrelátás képessége.
A gondolkozás képessége a cselekvés mozgatórugója.
A gondolkozás az a képesség, ami megoldást adhat az élet értelmére.
...

Hozzászólások


#31 | postaimre - 2015. július 03. 08:53:34
CION BĂ–LCSEINEK JEGYZĂ•KĂ–NYVEI
Szergej A. Nyíl 1901-ben kiadott orosz nyelvû fordítása nyomán BUDAPEST,1999. http://www.freepr...bolcs1.htm

"Ha hallom, elfelejtem. Ha látom, megjegyzem. Ha csinálom, megértem." kínai közmondás
#32 | baktria - 2015. július 04. 04:02:51
Jó ez a közmondás!
A harmadik - természetes - változat adhatja a legmaradandóbb élményt is.... az elsõ kettõ viszont elferdíti a hajlamot... ;)
#33 | postaimre - 2015. július 05. 09:26:46
"Vidia meglátása jĂł.Intelligenciának nevezzĂĽk,;a problĂ©ma megoldĂł kĂ©pessĂ©get. Nem pedig y hozzászĂłlĂł idiĂłtákat. Mi kb 27 Ă©ve igy mĂĽködĂĽnk. Van aki öt Ă©vig csak gondolkodik. Aztàn"dob eggyet".Ăšj belĂ©põ.3:2.Nos baba 3 igĂ©retes helyed van.Pl-vaskloridot kell kivonnunk,de nem megy.Ez problĂ©ma. Kis csaj jön,letesz egy papirt.Elbasztátok.OkĂ©.Hol.FeCL2-nem azonos FeCl3-al.Mindkettõ lĂ©tezik.Kiprobáljuk.Szoval tiszta vassal, megtudjuk àllitani.?. Igen.-Tag vagy.-ennyi Ă©s több pĂ©nz a cĂ©g százalĂ©kabol.ElõlĂ©ptetni nincs hova.Magad fõnöke vagy.Ha kell,van egy Ă­rĂłasztal-de minek. Én se használom.Gyere van egy kis problĂ©mánk a csomagolĂł gĂ©ppel.Nincs valami ötleted.?NĂ©zd át."

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.