Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

G√∂r√∂gorsz√°ggal egy√ľtt bukhat Merkel eur√≥ment√©si politik√°ja


√ďr√°k vannak h√°tra a g√∂r√∂g eur√≥dr√°m√°b√≥l, j√ļnius 30-√°n √©jf√©lkor a g√∂r√∂g√∂knek vissza kell fizetni√ľk az IMF-nek a m√°sodik ment√Ķcsomag 1,5 milli√°rd eur√≥ra r√ļg√≥ esed√©kes r√©szlet√©t, egyel√Ķre azonban nem tudni, mib√Ķl fogj√°k tudni ezt fedezni. Nemfizet√©s eset√©n G√∂r√∂gorsz√°g cs√Ķd√∂t jelenthet, a k√∂vetkezm√©nyek jelenleg bel√°thatatlanok. Alekszisz Ciprasz az utols√≥ pillanatig kiv√°r√≥ politik√°j√°val a nemzetk√∂zi hitelez√Ķk √©s az eur√≥pai partnerek idegein t√°ncol, Eur√≥pa r√©sz√©r√Ķl a t√ľrelem azonban v√©szesen fogy. K√©rd√©s, mennyi szolidarit√°s maradt m√©g eur√≥pai r√©szr√Ķl a g√∂r√∂g√∂k fel√©. Amennyiben G√∂r√∂gorsz√°g bukik, √ļgy bukhat vele Angela Merkel eur√≥ment√©si politik√°ja.

„Bukik az eur√≥, bukik Eur√≥pa”

H√©tf√Ķn √ľnnepelte alap√≠t√°s√°nak 70. √©vfordul√≥j√°t a n√©met CDU. Az est f√©nypontjak√©nt term√©szetesen Angela Merkel kancell√°r mondott besz√©det, sokadszorra elism√©telte a kereszt√©nydemokrat√°k cred√≥j√°t, a p√°rt alapelveit, felid√©zte a CDU nagyobb sikereit, a 600 megh√≠vott vend√©g viszont igaz√°b√≥l egy dologra volt k√≠v√°ncsi: mit fog mondani Merkel G√∂r√∂gorsz√°gr√≥l? B√Ķ negyed√≥r√°nyi besz√©det k√∂vet√Ķen Merkel v√©g√ľl r√°t√©rt a t√°rgyra, mikor kijelentette, hogy Eur√≥pa az ut√≥bbi √©vtizedekben abb√≥l a k√©pess√©g√©b√Ķl √©lt, hogy kompromisszumokat tudott k√∂tni. „Amikor ezt a k√©pess√©get elvesz√≠tj√ľk, √ļgy v√©sz el Eur√≥pa is”. Krist√°lytiszta volt mindenki sz√°m√°ra, hogy Merkel itt Ath√©nnak √©s Alekszisz Ciprasznak √ľzent.
Kattintson és tekintse meg, hol hozzák a fontos döntéseket Németországban!

Majd k√∂vetkezett a sokat emlegetett merkeli mondat, melyet ugyan az ut√≥bbi √©vekben nem, de az eur√≥v√°ls√°g kirobban√°s√°nak idej√©n (2009-2010) igen gyakran lehetett hallani a kancell√°rasszonyt√≥l: „Bukik az eur√≥, bukik Eur√≥pa”, majd r√∂gt√∂n meg is ism√©telte a mondatot. Az id√°ig teljesen k√©zenfekv√Ķ √ľzenethez ez√ļttal egy √ļj interpret√°ci√≥ is p√°rosult, amikor Merkel √≠gy folytatta mondand√≥j√°t: „Amennyiben Eur√≥p√°ban elt√©r√ľnk az alapvet√Ķ elveinkt√Ķl, azzal gyeng√≠tj√ľk a valut√°t (eur√≥t – a szerk.) √©s Eur√≥p√°t is”. Teh√°t n√©met r√©szr√Ķl alapvet√Ķ √©rdek, hogy egyben maradjon az eur√≥z√≥na, de nem minden √°ron. A h√©tf√Ķi mondat √ľzenete m√°r egy m√°sik jelent√©ssel b√≠r, mint az eddig igen sokszor ism√©telt l√≥zung.

A n√©met k√∂zv√©lem√©ny-kutat√°sok azt mutatj√°k, hogy a lakoss√°g t√∂bbs√©g√©nek m√°r nem k√©r a t√ľrelemj√°t√©kb√≥l a G√∂r√∂gorsz√°g k√∂r√ľli folyamatos v√°ls√°ghull√°mok, illetve azok kezel√©se kapcs√°n. A t√ľrelem az eur√≥pai politikusok (√©rdemes az eur√≥z√≥na minisztereinek szombati cs√ļcs√°ra gondolni) r√©sz√©r√Ķl is v√©szesen fogy, Angela Merkel pedig √∂sszeteheti a kez√©t, hogy kisebbik koal√≠ci√≥s partnere, az SPD alapvet√Ķen t√°mogatja G√∂r√∂gorsz√°g-politik√°j√°t. A gond igaz√°b√≥l CDU/CSU saj√°t t√°bor√°n bel√ľl l√©v√Ķ hangos ellenz√©k, akik sz√≠vesebben l√°tn√°k az uni√≥ fekete b√°r√°ny√°t kint, mint bent. Merkelnek igen neh√©z dolga van, nemcsak a nagykoal√≠ci√≥t (valamint nem utols√≥ sorban az eur√≥z√≥na tagjait) kell egyben tartania, hanem √ľgyelnie arra, hogy a g√∂r√∂g√∂k se √ļsszanak el: a n√©met kancell√°r meg√≠g√©rte, hogy Ath√©n az utols√≥ centig vissza fogja fizetni a kapott hitelt. Hogy a g√∂r√∂g√∂k a 325 milli√°rd eur√≥s hitelt (ebb√Ķl a n√©metek r√©sze t√∂bb mint 90 milli√°rd eur√≥) mikor √©s hogyan fogj√°k tudni visszafizetni, az egy m√°sik k√©rd√©s.

Eur√≥pa hirtelen sz√°mos kih√≠v√°ssal n√©z szembe: iszl√°m terror, menek√ľlt√°radat Afrik√°b√≥l √©s a K√∂zel-Keletr√Ķl, az EU hat√°r√°n l√©v√Ķ h√°bor√ļs helyzet Oroszorsz√°g √©s Ukrajna k√∂z√∂tt, nem utols√≥ sorban az eur√≥v√°ls√°g √©s a k√ľsz√∂b√∂n √°ll√≥ „Grexit” √©s „Brexit”. √Āltal√°nosan elmondhat√≥, hogy az EU valahogy nem tal√°lja a megfelel√Ķ megold√°st a fent eml√≠tett v√°ls√°gok k√∂z√ľl igaz√°b√≥l egyikre se. Eur√≥pai r√©szr√Ķl sajnos a frusztr√°ci√≥ √©s a cinizmus lesz √ļrr√° sok helyen, amelyet egy √°ltal√°nos belef√°rad√°ssal lehet magyar√°zni: hi√°nyzanak az √∂tletek, a v√≠zi√≥k, a tart√≥s √©s biztos megold√°sok.

A g√∂r√∂g v√°ls√°gkezel√©s kapcs√°n oroszl√°nszerepet v√°llal√≥ Merkelnek eg√©szen biztosan komoly politikai felel√Ķss√©ge lesz abban, ha a g√∂r√∂g√∂k v√©g√ľl elk√∂sz√∂nnek az eur√≥z√≥n√°t√≥l. A n√©met kancell√°r alapfeltev√©se, miszerint kiad√°scs√∂kkent√©ssel √©s megtakar√≠t√°sokkal versenyk√©pesebb√© tegye a kontinenst, hossz√ļ t√°von akad√°lyokba √ľtk√∂z√∂tt. Spanyolorsz√°gban, Portug√°li√°ban √©s a probl√©m√°s G√∂r√∂gorsz√°gban is kem√©ny megszor√≠t√°sok t√∂rt√©ntek, mind a fogyaszt√°s, mind az √°llami kiad√°sok ter√©n. A merkeli v√°ls√°gkezel√©si alapelvek azonban arra a k√©rd√©sre nem adtak v√°laszt, hogy mib√Ķl fog majd n√∂vekedni egy gazdas√°g, ha az egyszer√Ľen megroppan az ad√≥ss√°g s√ļlya alatt. Err√Ķl sz√≥l most a g√∂r√∂g trag√©dia.

Ajánlat az utolsó utáni pillanatban

N√©h√°ny √≥r√°val a g√∂r√∂g v√©gj√°t√©k el√Ķtt a Spiegel Online nyilv√°noss√°gra hozott egy m√ļlt p√©nteken keletkezett √≠r√°st, melyben azt r√©szletezik, hogy Angela Merkel mindenf√©le v√∂r√∂s vonalat √°tl√©pve egy utols√≥ aj√°nlattal fordult Alekszisz Cipraszhoz, melynek tartalma igencsak messze √°ll az eur√≥pai p√©nz√ľgyminiszterek √°ltal k√©pviselt √°ll√°spontt√≥l. A pap√≠r tartalma szerint amennyiben Ciprasz√©k belemennek a m√°sodik g√∂r√∂g csomag meghosszabb√≠t√°s√°√©rt cser√©be k√∂vetelt reformokba, √ļgy sz√≥ lehet egy harmadik g√∂r√∂g ment√Ķcsomagr√≥l, a g√∂r√∂g √°llamad√≥ss√°g egy r√©sz√©nek elenged√©s√©r√Ķl, illetve egy 35 milli√°rd eur√≥s beruh√°z√°sr√≥l (Jean-Claude Juncker ezt a 35 milli√°rdot √≠g√©rte meg a g√∂r√∂g√∂knekkedden egy n√∂veked√©si program keret√©ben).
Bel√°thatatlan k√∂vetkezm√©nyei vannak a g√∂r√∂g cs√Ķdnek. Kattintson a k√©pek√©rt!

A pap√≠r t√∂bb szempontb√≥l is igen √©rdekes. Egyr√©szr√Ķl Angela Merkel h√©tf√Ķn a CDU-frakci√≥nak egy j√≥val kem√©nyebb √°ll√°spontr√≥l besz√©lt a g√∂r√∂g√∂kkel szemben, hangs√ļlyozva, hogy az eur√≥z√≥na minden tagj√°nak be kell tartania a szab√°lyokat. A pap√≠rr√≥l szint√©n nem tudtak a koal√≠ci√≥ban l√©v√Ķ szoci√°ldemokrat√°k sem, Merkel azonban az √Ķ t√°mogat√°sukra ink√°bb tudna apell√°lni egy esed√©kes harmadik g√∂r√∂g ment√Ķcsomag kapcs√°n, mint mondjuk a CDU/CSU kem√©nyvonalasai√©ra. M√°sr√©szr√Ķl, amennyiben a Spiegel Online inform√°ci√≥i helyesek, √ļgy igencsak √©rthetetlen Ciprasz minisztereln√∂k l√©p√©se, aki a p√©nteki pap√≠rra √ļgy felelt, hogy szombaton referendumot hirdetett ki az EU/IMF reformjair√≥l. Ez a l√©p√©s az√©rt is furcsa, mert ahogy k√∂zeled√ľnk a v√©g√≥r√°hoz, √ļgy v√°lik enged√©kenyebb√© Ath√©n. A legutols√≥ jelent√©sek szerint Alekszisz Ciprasz most m√°r belemenne n√©mi kompromisszumba, ha megegyezn√©nek a harmadik ment√Ķcsomagr√≥l.

Ak√°rmi is sz√ľlessen az utols√≥ p√°r √≥r√°ban, az m√°r nem fog seg√≠teni a g√∂r√∂g√∂k akut fizet√©si gondjain. Az Eur√≥pai K√∂zponti Bank m√°r nem pump√°l t√∂bb p√©nzt a g√∂r√∂g bankoknak, miut√°n pedig kifogytak majd a bankautomat√°k, sz√≥ szerint el fog fogyni az eur√≥ az orsz√°gban. Akkor pedig a g√∂r√∂g korm√°ny k√©nytelen lesz bevezetni egy p√°rhuzamos valut√°t (hogy ezt most drachm√°nak fogja-e nevezni, vagy sem, az igaz√°b√≥l l√©nyegtelen), hogy valamib√Ķl fedezni tudja a foly√≥ k√∂lts√©geit. A k√°osz szinte el√Ķre bor√≠t√©kolhat√≥, a k√°rok egyel√Ķre bel√°thatatlanok.

P√©nz√ľgyi kr√≠zisb√Ķl politikai v√°ls√°g

Az √©vek √≥ta tart√≥ folyamatos g√∂r√∂g p√©nz√ľgyi v√°ls√°g, illetve az eur√≥ment√©si proced√ļra √ļgy t√Ľnik, v√©g√©rv√©nyesen v√°lasz√ļthoz √©rkezett. Ak√°rmilyen kimenetel is fog sz√ľletni a v√©g√©n, annak messzemen√Ķ politikai k√∂vetkezm√©nyei lesznek. Amennyiben valamilyen csoda folyt√°n a g√∂r√∂g√∂k k√∂t√©lnek √°llnak, az eur√≥z√≥na t√∂bbi tagja pedig valahogy benn tudja tartani √Ķket az eur√≥√∂vezetben, √ļgy nemcsak az eur√≥pai szolidarit√°st fogj√°k kem√©nyen pr√≥b√°ra tenni, de a k√∂z√∂s alapelveknek is ellentmondana egy √ļjabb ment√©s. Nem besz√©lve arr√≥l, hogy a g√∂r√∂g√∂knek ny√ļjtott √ļjabb hitel milyen √ľzenettel b√≠rna p√©ld√°ul a spanyol, olasz vagy francia elitellenes, populista √©s eur√≥szkeptikus mozgalmai sz√°m√°ra: nyugodtan lehet konfrontat√≠v politik√°t folytatni Br√ľsszel, az eur√≥pai partnerek √©s a nemzetk√∂zi int√©zm√©nyekkel szemben, a v√©g√©n √ļgyis kiment√ľnk titeket. √Čs akkor m√©g nem besz√©lt√ľnk arr√≥l, hogy az esetleges √ļjabb k√∂lcs√∂nt mikor, mib√Ķl √©s hogyan tudn√°k visszafizetni az id√°ig is tot√°l elad√≥sodott g√∂r√∂g√∂k.

Amennyiben a g√∂r√∂g√∂k v√©g√ľl kil√©pn√©nek az eur√≥z√≥n√°b√≥l (most ne vegy√ľk figyelembe ennek jogi akad√°lyait), az k√∂nnyen ind√≠that el egy domin√≥ effektust a szint√©n gyenge l√°bakon √°ll√≥ d√©l-eur√≥pai tag√°llamok k√∂z√∂tt. Ugyan a portug√°lok, spanyolok √©s olaszok jobban √°llnak, mint a v√°ls√°g kirobban√°sa idej√©n, helyzet√ľk azonban m√©g √≠gy sem stabil. K√©rd√©s tov√°bb√°, hogy milyen politikai konzekvenci√°k v√°rnak majd Angela Merkelre, aki nemcsak hogy n√©met nemzeti √©rdekk√© nyilv√°n√≠totta az eur√≥z√≥na egyben tart√°s√°t, de l√©nyeg√©ben a nev√©t adta az ut√≥bbi √©vekben folytatott eur√≥ment√©shez. Amennyiben be√ľt a g√∂r√∂g √°llamcs√Ķd, √ļgy k√©rd√©ses, hogy hogy fogja tudni kezelni a g√∂r√∂g adminisztr√°ci√≥ a ter√ľlet√©re (√©s az onnan tov√°bb√°ll√≥) be√°raml√≥ menek√ľlteket. √Čs akkor m√©g nem is besz√©lt√ľnk Moszkva v√°rhat√≥ terjeszked√©s√©r√Ķl, ugyanis k√©ts√©get kiz√°r√≥an Putyin ki fogja haszn√°lni a zavaros politikai k√∂rnyezetet befoly√°sa n√∂vel√©s√©re.

Elk√©peszt√Ķen sok dolog m√ļlik azon, hogyan l√©p v√©g√ľl az eur√≥pai k√∂z√∂ss√©g, illetve a nemzetk√∂zi hitelez√Ķk. J√≥ megold√°s szinte alig van, csak rossz √©s m√©g rosszabb k√∂z√ľl lehet v√°lasztani. B√≠zzunk benne, hogy a k√°rok v√©g√ľl a lehet√Ķ legminim√°lisabbak lesznek.Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | kakas - 2015. jķlius 01. 11:20:11
38.media.tumblr.com/3da2defc9d1f1b43a8c56381a9564916/tumblr_nqnzqcLSZh1sg3akro1_500.gif
#2 | Gutai Zub - 2015. jķlius 01. 11:20:35
A Görög Tragédia, most Zeusz helyett a Pénz istene szórja villámait

bukik Görögország, bukik Európa, bukik.......

A jól összehangolt hazugságözön világszerte, mindenhol

Ha nem tudod fizetni az uzsorásnak a kamatos kamatoknak a kamatát, legyél ember vagy ország véged van.

A r√∂hej az, hogy a szerencs√©tlen g√∂r√∂g√∂k olyan p√©nzek√©rt pitiznek, esedeznek, amit nem is kapnak meg, hiszen az r√∂gt√∂n az uzsor√°shoz megy, nekik meg nagy kegyesen akkor megengedik a p√©nzcsapok kinyit√°s√°t, amelyb√Ķl azt√°n egyre f√°jdalmasabban tov√°bb cs√∂p√∂g a kifizethetetlen tov√°bbi uzsora.

Ennyire elh√ľly√≠tette az embereket a p√©nz, hogy √©rt√©ktelen papirfecnikkel tudnak m√°r orsz√°gokat "buktatni"?
Ha igen, h√°t bukjanak..........
#3 | soveg - 2015. jķlius 01. 12:18:08
Törökország készen áll a görögök megmentésére

http://www.origo....rszag.html
#4 | VaLa - 2015. jķlius 01. 12:40:50
Akkor hajr√°! :D
taxfreegold.co.uk/images/1884greece20drachmarev400.jpg
#5 | mormota1968 - 2015. jķlius 01. 16:58:55
B√°r itt nem igaz√°n szeretik, de most m√©g is Dr√°bik egyik el√Ķad√°s√°b√≥l id√©zn√©k, nem sz√≥ szerint. √Čs ez nem csak az √Ķ el√Ķad√°s√°ban hangzott el, hallottam m√°r m√°sokt√≥l is. K√©tf√©le p√©nzt kellene bevezetni minden orsz√°gban √©s akkor garant√°ltan nem fenyegetn√© semmif√©le √©hez√©s a n√©pet. Az egyik p√©nz a korm√°ny √°ltal kamatmentesen bels√Ķ haszn√°latra kibocs√°jtott p√©nz kell hogy legyen, a m√°sik pedig egy k√∂z√∂s valuta. Na de √©pp ezt nem engedi meg a vil√°got ural√≥ zsid√≥-jezsuita maffia. Na meg azt sem √°rtana meg√©rtetni v√©gre az emberekkel, hogy amit √Ķk p√©nznek
neveznek √©s √©rt√©knek hisznek, val√≥j√°ban csak semmit √©r√Ķ
pap√≠r szem√©t, a h√°tt√©rhatalom j√°t√©kszere, aminek csak az emberek bel√© vetett hite ad √©rt√©ket. Az √©rt√©k val√≥j√°ban az, amit ez√©rt a pap√≠r szem√©t√©rt cser√©be adunk mi mindannyian a p√©nz urainak. A val√≥di k√©zzel foghat√≥ √©rt√©keink √©s √©rt√©kteremt√Ķ munk√°nk. √Čs ez miatt a pap√≠r szem√©t miatt t√∂rnek ki gazdas√°gi v√°ls√°gok, szervezett t√ľntet√©sek,
l√°zong√°sok, forradalmak, h√°bor√ļk √©s ez miatt a pap√≠r szem√©t miatt √∂lik egym√°st is ha kell az emberek. Ezt a pap√≠r szemetet rekl√°mozz√°k az olyan Hollywood-i filmek is, mint az "Olasz mel√≥" hogy csak egy p√©ld√°t eml√≠tsek.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.