Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Nem vásárol több gázt Ukrajna Oroszországtól


Ezt√°n hivatalosan is Magyarorsz√°g sz√°ll√≠tja a g√°zt Keletre √©s fizet√ľnk is √©rte? Zsid√≥k k√∂zt m√°r csak √≠gy megy! Szerda d√©lel√Ķtt az orosz Gazprom elz√°rta az ukrajnai g√°zcsapokat, miut√°n a feleknek nem siker√ľlt meg√°llapodniuk az uni√≥ k√∂zvet√≠t√©s√©vel zajlott b√©csi t√°rgyal√°sokon. Azon az √°ron, amelyen az oroszok aj√°nlj√°k, az ukr√°nok nem akarnak v√°s√°rolni.

√Āthidalhatatlan ellent√©tek mer√ľltek fel az orosz √©s az ukr√°n f√©l k√∂z√∂tt a b√©csi t√°rgyal√°sokon, amelyek √≠gy eredm√©ny n√©lk√ľl z√°rultak. Az orosz Gazprom 247 doll√°ros ezer k√∂bm√©terenk√©nti aj√°nlat√°val szemben az ukr√°nok 200 doll√°r alatti √°rat tartan√°nak igazs√°gosnak. Emellett azt szeretn√©k, ha a teljes t√©li szezonra meg tudn√°nak √°llapodni a sz√°ll√≠t√°si felt√©telekr√Ķl. Az oroszok ezzel szemben nem k√≠v√°nnak engedni tov√°bb az √°rb√≥l, csak a harmadik negyed√©vr√Ķl hajland√≥k egyezkedni, √©s el√Ķrefizet√©st k√∂vetelnek minden sz√°ll√≠t√°s√©rt. Az ukr√°n korm√°ny bejelentette: nem k√≠v√°n t√∂bbet az oroszokt√≥l g√°zt venni, a Gazprom pedig k√∂z√∂lte: nem k√≠v√°n nekik t√∂bbet sz√°ll√≠tani.

Kijev a jelek szerint uni√≥s forr√°sokra akar √°t√°llni, mik√∂zben radik√°lisan cs√∂kkenten√© az orsz√°g g√°zfogyaszt√°s√°t.Az alig √∂t √©vvel ezel√Ķtti √©vi 50 milli√°rd k√∂bm√©teres mennyis√©g helyett id√©n m√°r csak 35 milli√°rd k√∂bm√©ter k√∂r√ľli nyersanyagra lesz sz√ľks√©g. A takar√©koss√°got az is seg√≠ti, hogy az ipari nagyfogyaszt√≥k jelent√Ķs r√©sze a donecki √©s luhanszki megy√©k k√∂rzet√©ben a h√°bor√ļ miatt le√°ll√°sra k√©nyszer√ľlt.

Az idei els√Ķ n√©gy h√≥nap fogyaszt√°si adatai alapj√°n ak√°r be is v√°lhatnak a hivatalos j√≥slatok, mert csak mintegy 17 milli√°rd k√∂bm√©ter f√∂ldg√°zt haszn√°ltak fel. Ukrajna saj√°t g√°zkitermel√©se azonban √©vi 20 milli√°rd k√∂bm√©tert tesz ki, vagyis csak mintegy 15 milli√°rd k√∂bm√©ternyi importra szorul majd az id√©n. Kijevi forr√°sok szerint ugyanakkor tegnap hozz√°l√°ttak a magyar–ukr√°n hat√°ron Beregdar√≥cn√°l ki√©p√ľlt √∂sszek√∂t√Ķ vezet√©k be√ľzemel√©s√©hez is. Az ukr√°n szak√©rt√Ķk rem√©nyei szerint ez a vezet√©k okt√≥ber elsej√©re m√°r teljes kapacit√°ssal tud majd m√Ľk√∂dni, vagyis √©vi 6 milli√°rd k√∂bm√©ter nyersanyag importj√°t teszi lehet√Ķv√©. A tavaly √Ķsszel √°tadott szlov√°kiai vezet√©ken is kaphatnak √©vi 10 milli√°rd k√∂bm√©tert. A szak√©rt√Ķk szerint a lengyelorsz√°gi bet√°pl√°l√°si lehet√Ķs√©gekkel egy√ľtt az ukr√°nok az idei t√©li id√Ķszak kezdet√©t√Ķl m√°r √∂sszesen √©vi 25 milli√°rd k√∂bm√©ter g√°zt tudnak majd import√°lni a szomsz√©dos uni√≥s tagorsz√°gokb√≥l.

Egyel√Ķre nem tudni, mik√©nt reag√°l erre a lehet√Ķs√©gre az orosz Gazprom, amely korl√°tozhatja az Ukrajn√°ba reexport√°l√≥ orsz√°gok ell√°t√°s√°t. Az uni√≥¬≠b√≥l vissza√°raml√≥ orosz g√°z emellett dr√°g√°bb is lesz, mintha azt k√∂zvetlen√ľl venn√© meg Moszkv√°t√≥l. Ez azonban nem zavarja Kijevet, mert szerint√ľk √≠gy a haszon legal√°bb nem az agresszor zseb√©be megy, √©s a t√∂bbletk√∂lts√©gekre egy√©bk√©nt is kaphatnak t√°mogat√°st Br√ľsszelb√Ķl.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Perje - 2015. jķlius 03. 17:26:22
Eddig is sz√°ll√≠tottuk, csak arr√≥l nem besz√©l senki, hogy nek√ľnk sem fizethetnek.:o

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.