Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Közösen gyárt fegyvert Lengyelország és Szlovákia


Varsói Szerzõdés, KGST... Ewa Kopacz lengyel és Robert Fico szlovák miniszterelnök hadiipari együttmûködésrõl szóló szándéknyilatkozatot írt alá pénteken a sziléziai Siemianowice Slaskieben.

A dokumentum értelmében a lengyel és a szlovák hadiipari cégek közösen fejlesztik tovább a lengyel Rosomak páncélozott szállító jármûvet, és az új változatból Lengyelország 3 év alatt 30 darabot szállít Szlovákiának. A két kormányfõ a Rosomak harcjármûveket gyártó PGZ hadiipari cég siemianowicei üzemében, a két védelmi miniszter jelenlétében írta alá a dokumentumot.
Kattintson és nézegessen felvidéki várakat!

A harcjármû új, Rosomak-Scipio-nak elnevezett változatát a szlovák EVPU hadiipari cég távirányítású lövegtoronnyal bõvíti ki. A szándéknyilatkozat végrehajtási szerzõdését a következõ hetekben dolgozzák ki.

Ewa Kopacz a szándéknyilatkozat aláírását követõ, Robert Ficóval közösen tartott sajtóértekezleten elmondta: a Rosomak-Scipiót a tervek szerint nemcsak a szlovák és a lengyel hadsereg használja majd, hanem a többi NATO-országnak is felajánlják. Kopacz a tíz éve gyártott, az afgánisztáni lengyel békemisszió során is használt Rosomak harcjármûvet a lengyel hadiipar rendszerváltás utáni legnagyobb sikerének nevezte, és reményének adott hangot, hogy az új változat erõsíti a közép-európai térség biztonságát.

Fico elmondta: a Rosomak-Scipio jelentõsen elõsegíti a szlovák hadsereg szükséges korszerûsítését. A szlovák-lengyel hadiipari együttmûködés méltatása mellett Fico kitért a térség légvédelmi rendszerének szerinte szükséges fejlesztésére is. Kijelentette, hogy e tekintetben Szlovákia jól együttmûködik Csehországgal, és ezt az együttmûködést Lengyelországra és az egész visegrádi csoportra szeretné kiterjeszteni.Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2015. július 04. 16:28:02
A lengyel vezetés az amerikai barátaitól megtanulta, hogy a legnagyobb üzlet a fegyvergyártásban, eladásban van. Az az ipar sosincs a padlón. Húzó ágazat. Az USA-ban már lehúzhatták volna anélkül a rolót.
#2 | Detonator - 2015. július 04. 19:38:09
Perje !

A fegyvergyártás csak azért üzlet, mert generálnak hozzá háborút ! Béke esetén kis üzlet lenne, vagy még kisebb. Ezért ég az egész Világ, semmi másért ! A háború a legnagyobb üzlet a mocskoknak.
#3 | postaimre - 2015. július 05. 21:39:52
Varsói Szerzõdés....KGST, csak ez nem Ikarusz, hanem viking szabadkõmûves szabadalom.

Magyar gyártású katonai buszt villantottak


A nemrég megrendezett Capable Logistician 2015 hadgyakorlaton mutatta be a páncélosok és harckocsik felújításáról híres gödöllõi cég a Volvóval közösen fejlesztett moduláris belsõ kialakítású autóbuszt, a C40C Ariest.http://totalcar.h...lantottak/ kep.index.hu/1/0/884/8845/88451/8845149_7892fcaf0e3ce1fa534520afaeb9c488_wm.jpg

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.