Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Az életfogytig tartó vezetõk ellen szólt a pápa


Nem gond! A legtobbnek most azonnal ki lehet csavarni a nyakat! Erzitek a "valtozas szeletet"? Igen, ezert van ilyen rohadtul budos zsido szag. Az egyházban nincs helyĂĽk “Ă©letfogytiglani” vezetõknek, ahogyan az a diktatĂşrákban szokás – jelentette ki Ferenc pápa egy katolikus lelkisĂ©gi mozgalom vezetõi elõtt, de arrĂłl nem tett emlĂ­tĂ©st, hogy mindezzel saját egyházfõi szerepĂ©re is gondolt-e.


A Szentszék szombaton hozta nyilvánosságra a pápa hosszú, rögtönzött beszédét, amelyet pénteken este mondott el a Szent Péter téren a karizmatikus megújulás több tízezer tagja elõtt. Ez a lelkiségi mozgalom, amely 40 év alatt nagy méreteket öltött, a Szentlélek adományait hangsúlyozza, kicsit a pünkösdi egyházhoz hasonlóan.

Az egyházban mĂ»ködõ mozgalmak világi vezetõinek “szomorĂş eseteire” utalva, akik magukat “pĂłtolhatatlannak” Ă©s “öröknek” gondolják, a pápa azt hangoztatta, hogy “a tisztsĂ©geknek idõbeli korlátot kell szabni”, s hogy “a tisztsĂ©g valĂłjában szolgálat”.

“Minden egyházi szolgálat számára jĂł, ha határideje van, nincsenek Ă©letfogytiglani vezetõk az egyházban. Ez azokban az országokban szokásos, ahol diktatĂşra honol” – jegyezte meg.

Az argentin egyházfõ gyakran figyelmeztet a hatalom, illetve a mások feletti uralkodás kĂ­sĂ©rtĂ©sĂ©re. “Hány vezetõbõl lesz páva! (…) És az ördög mindig a pĂ©nztárca által támad” – állapĂ­totta meg.

Ferenc pápa sok vitát váltott ki azzal a véleményével, hogy elõdje, XVI. Benedek lemondása nagy gesztus volt és legitim példa. Értésre adta, hogy nem zárja ki e példa követését, ám olyat még soha nem mondott, hogy egy napon õ is lemond.

Egyes, a hagyományokhoz ragaszkodĂł katolikusok számára “a pápa Isten földi helytartĂłja”, akit a bĂ­borosok a SzentlĂ©lek sugallatára választanak meg, Ă©s akinek utolsĂł leheletĂ©ig hivatalában kell maradnia. SzerintĂĽk a lemondásnak már a puszta gondolata is szentsĂ©gtörĂ©s.Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2015. július 05. 14:52:22
A diktatúrában több cikluson át uralkodhat egy vezetõ, az u.n demokráciában azé a hatalom, aki a legtöbb pénz öli a kampányába és világ irányítását befolyásoló cégek vezetõit nyeri meg magának a szavazatok megszerzéséhez. A média által félrevezetett emberek arra szavaznak, akire mondják nekik.
#2 | Perje - 2015. július 06. 22:58:08
Megkeresztelték a brit királyi sarj legfiatalabb tagját. Nem akármilyen vízzel. A Jordan folyóból hozták, de sterilezték elõtte:
http://www.timeso...er-jordan/

Sarlott így már jujdejó keresztény lett, mint a családja többi tagja. Hozhattak volna neki magyar vizet Szaud Arábiából, St. Királyit .Azt nem kellet volna felforralni.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.