Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Az AK47-es szédítõ karrierje


Nekem csak az a bajom "vele", hogy nincs még nálam egy vagonnal. Ha lenne, kapnátok és megkapnák. Persze csakis demokratikusan! Több mint ötven éve gyártják az AK-47-es Kalasnyikovokat: a világon 75 millió darab van belõle forgalomban legalább. Ott van Mozambik zászlaján, az iráni Forradalmi Gárda lobogóján, Új Zéland pedig pénzt is nyomott a tiszteletére.

Az AK-47-es ott van Mozambik nemzeti zászlaján, de a Hezbollah és az iráni Forradalmi Gárda is kitette a lobogójára: semmi más lõfegyverrel nem öltek meg több embert, és nincs ennél a fegyvernél szélesebb körben elfogadott szimbólum. A fegyverbõl a világbank szerint legalább 75 millió darab van forgalomban. Ez a szám a lõfegyverek globális készletének közel 20 százaléka.

mihail kalasnyikovMihail Kalasnyikov

A fegyver sikerét tervezõjének, Mihail Kalasnyikovnak köszönheti, aki 1947-ben azt a feladatot kapta, hogy egy új puskát állítson elõ a szovjet hadsereg számára.

Találmánya annyira jól sikerült, hogy az Északi-sarktól a Szaharáig bárhol bevethetõ, ráadásul annyira egyszerû, hogy szinte bárki pillanatok alatt megtanulhatja használatát.

A kifejezetten keményen visszarúgó AK-47-es 7,62 mm kaliberû, erõsebb lövedéket tud kilõni, mint az 5,56 mm-es NATO-szabványnak megfelelõ fegyverek. Kalasnyikov azonban az erõ és az egyszerûség kedvéért feláldozta a hatótávolságot és a pontosságot, ezért a fegyver nem jó vadászatra vagy gyakorló lövészetre.

Kalasnyikov aki 2013-ban halt meg, a Szovjetunióban nem gazdagodott meg a találmányból, pedig bármely kapitalista ország fegyvergyárosaként milliárdos lehetett volna.

Néhány tény, amit esetleg nem tudott Kalasnyikovról és az AK47-esrõl

1. Mihail Kalasnyikov õrmester tankparancsnok volt a második világháború idején. Fegyvertervezõi pályafutását akkor kezdte, amikor 1942-ben, a brjanszki csatában szerzett vállsérülése miatt kórházba került. Sok katona panaszkodott a szovjet puskákra, ezért úgy döntött, hogy tervez egyet.

2. Az elsõ Kalasnyikov puska 1947-ben készült. 1949 óta az AK-47-es alapfegyvernek számít a szovjet, majd az orosz hadseregben.

3. A tartósság, az alacsony elõállítási költségek, az elérhetõség és az egyszerû használat biztosították a globális sikert az AK-47 számára. Kalasnyikov alkotása jól teljesít sivatagi vagy nedves körülmények között, ahol a kifinomultabb fegyverek könnyen elakadhatnak.

4. Világszerte 106 ország hadserege és különleges erõi – Afganisztántól Zimbabwéig –AK-47-esekkel vannak felfegyverezve.

díszlövések mihail kalasnyikov temetésénDíszlövések Mihail Kalasnyikov temetésén

5. Oszama bin Laden videóiban mindig volt egy Kalasnyikov géppisztoly. Állítólag még az Egyesült Államoktól kapta a Szovjetunió elleni afganisztáni dzsihád idején.

6. Az AK-47-es képe megjelent Mozambik, Zimbabwe, Burkina Faso és Kelet-Timor címerein is. A Kalasnyikov gépkarabély jelen van a libanoni Hezbollah terrorszervezet zászlaján és számos palesztin terrorszervezet lobogóin is.

7. Oroszország egyik legjobb kosarasa, Andrej Kirilenko Izsevszki városában született, itt gyártják a Kalasnyikovokat. Kirilenko 47-es számmal játszott az amerikai NBA-ben, és AK-47 volt a beceneve.

8. Szaddám Huszein kivégzett iraki diktátornak volt egy arany Kalanyikovja, a diktátor bukása után amerikai zsákmány lett belõle.

szaddam huszein arany kalasnyikovjaSzaddam Huszein arany kalasnyikovja

9. Mihail Kalasnyikovnak és alkotásának tiszteletére nemcsak Oroszországban adtak ki érméket, hanem olyan békés helyen is, mint Új-Zéland, ahol a puska 60. születésnapját egy különleges kétdolláros kiadásával köszöntötték.

10. A Liberation címû francia napilap az AK-47-est nevezte a XX. század legfontosabb találmányának – hátrébb sorolva az atombombát és az ûrrepülést.

11. Cesar Lopez kolumbiai mûvész egy tucat AK-47-est gitárrá alakított, majd az egyik hangszerrel 2007-ben megajándékozta Kofi Annan akkori ENSZ-fõtitkárt is.

Link

Hozzszlsok


#11 | csillagosvenyen - 2015. jlius 08. 17:59:28
#12 | nyilasfergeteg - 2015. jlius 08. 18:42:06
Jaj csillag ne má! Tudod Te pontosan, mennyire kell szétszedni egy AK-t, egy teljes tisztításhoz. Mondjam a sorrendet? :) Vetélkedõket is rendeznek szerte a világban...
#13 | csillagosvenyen - 2015. jlius 08. 18:43:13
AMD 65/5 gp

DL 2558
#14 | GERRY - 2015. jlius 08. 23:21:31
csillag ... neked csak 15 felett sikerült??? Ne má! Hát még én is képes voltam megcsinálni kerek 13 perc alatt ... ennyire leromlott a nívó? Pápán a hetvenes években ezért futkosót kaptál volna! s_*_beees_*_kukk

no de komolytalanra ordítva a szavakat, mégis mit érnétek el egy kalasnyikkanóval? Föleg skuló nélkül... Tölténnyel és sorozaton meg csak srévizavé, hosszú sormintákat lönétek a tüzfalba és tuti, hogy még az ablakok se törnének ki!

A menekülktek fiai... azok ott Frikában viszont csecsszopóként, a jobbkezükben szorongatták a cumisüveg nyakát a bal karjukkal meg ölelték a kalasnyikovot. Plüssmaci nem volt (Az ovódás bátyuska arra lött a lövészgyakorlatokon. Plüssmaci 1 = A volt elnök, Plüssmaci 2 = a leváltott vezérkari tiszt, Plüssmaci 3 = Leköszönö Pártfönök... Orbánnak, gyurcsányiferinek sehol egy rezervált Maci???

szóljatok a srácoknak, egy nyalókáért kilövik nektek a fél országházat tokkal-vonával!

na mindegy holnap gyakorolni fogok az elöltöltös csúzlimmal. Ki tudja, jó ha az ember fitt ilyen viharos idökben!

s_*_hi
#15 | Detonator - 2015. jlius 09. 17:48:52
Gerry !

Nem kéne fikázni a vasat ! Nem az a rossz, csak béna aki kezeli ! Nem céllõvõ fegyver, de azt is lehet vele, nekem elhiheted, be kell állítani , meg tudni kell lõni is. Ha csak a ravaszt húzogatod, az igen kevés .

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.