Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Rács mögé vetnék a norvégok a törvénytelen migránst


Mi ez a kemĂ©nykedĂ©s a vikingegtõl! Minden muszlim fĂ©rfinak 3 viking szĂĽzet, lehetõleg 12 Ă©v alatt, az a menõ, nem? Háromnapos elzárást helyezett kilátásba a norvĂ©g igazságĂĽgyi miniszter az alaptalan kĂ©relmet beadott menedĂ©kkĂ©rõknek. Ez Anders Anundsen, a bevándorlásellenes Haladás Párt politikusa szerint fontos jelzĂ©s lenne a potenciális bevándorlĂłknak, akik a menekĂĽltĂĽgyi rendszer kijátszásával akarnak bejutni NorvĂ©giába. GyorsĂ­tott eljárással lĂ©pnĂ©nek fel ellenĂĽk, Ă©s legfeljebb 72 Ăłrás idõtartamra õrizetbe is vennĂ©k õket – mondta a miniszter.

A tervezetrõl jelenleg konzultálnak OslĂłban. A MenedĂ©kkĂ©rõk NorvĂ©giai Szervezete elĂ­tĂ©lte a javaslatot. – Nem lehet börtönbe vetni valakit csak azĂ©rt, mert jobb Ă©letre törekszik – mondta jogi tanácsadĂłjuk, Andreas Furuseth. Anundsen elismerte: bĂĽntetĂ©s-vĂ©grehajtási rendszerĂĽk helyhiánnyal kĂĽzd, ezĂ©rt a rossz­hiszemĂ» menedĂ©kkĂ©rõket nem börtönben, hanem bevándorlĂłk õrizetbe vĂ©telĂ©re szolgálĂł lĂ©tesĂ­tmĂ©nyekben tartanák fogva.

A norvĂ©g parlamentben ugyanakkor nemrĂ©g megállapodtak arrĂłl, hogy 2017 vĂ©gĂ©ig nyolcezer szĂ­riai menekĂĽltet fogadnak be az országba. A megállapodás Ă©rtelmĂ©ben az eredetileg tervezett 1500-nál ötszázzal több menekĂĽltet fogadnak be idĂ©n SzĂ­riábĂłl, 2016-ban Ă©s 2017-ben pedig 3-3 ezret. Tervezik a segĂ©lyezĂ©sre fordĂ­tott összeg növelĂ©sĂ©t is a tĂ©rsĂ©gben. A pártok kompromisszumot kötöttek. A jobboldali kormány ellenezte sokkal több menekĂĽlt befogadását, a baloldali pártok viszont azt akarták, hogy NorvĂ©gia csak az idĂ©n Ă©s jövõre 10 ezer embert engedjen be, Ă­rta a távirati iroda. Ahogyan a többi skandináv államban, ebben az országban is egyre nagyobb csoportját alkotják a társadalomnak a bevándorlĂłk. Mintegy fĂ©lmilliĂłan vannak, azaz a lakosság tĂ­z százalĂ©ka kĂĽlföldi gyökerĂ». Bár NorvĂ©gia nem tagja az EurĂłpai UniĂłnak, egy szállĂ­tĂłhajĂłval rĂ©szt vesz a Poszei­dĂłn uniĂłs tengeri mĂ»veletben, amely az illegális bevándorlás megfĂ©kezĂ©sĂ©t cĂ©lozza – jelentette az MTI.

Eközben Dániában, ahol a bevándorlĂłellenes politikai erõk szintĂ©n komoly támogatottságra tettek szert, az Ăşj, kisebbsĂ©gben irányĂ­tĂł jobbközĂ©p kormány a migránsokat megilletõ juttatások megfelezĂ©sĂ©re kĂ©szĂĽl, miközben Pia Kjaersgaard, a populista Dán NĂ©ppárt vezetõje foglalhatja el a Folketing, a dán parlament elnöki szĂ©kĂ©t. A NĂ©ppárt nem lĂ©pett koalĂ­ciĂłra a jobboldali liberálisokkal, de kĂ©sz kĂĽlsõ támogatásukra. – MegszorĂ­tásokat alkalmazunk, hogy megfĂ©kezzĂĽk a Dániába Ă©rkezõ menedĂ©kkĂ©rõk áradatát – közölte Inger Stojberg integráciĂłs miniszter. A The Financial Times beszámolĂłja szerint a juttatásbeli lefaragások Ăşgy Ă©rintik az Ăşj bevándorlĂłkat, hogy egy egyedĂĽlállĂł szemĂ©ly kĂ©nytelen lesz havi mintegy hatezer koronával (254 ezer forinttal) beĂ©rni az eddigi, csaknem a duplájának megfelelõ illetmĂ©ny helyett, mĂ­g egy gyermeket nevelõ pár 16 600 koronát, azaz 703 ezer forintnak megfelelõ összeget tehet zsebre.Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.