Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Az oroszok√© a metr√≥fel√ļj√≠t√°s


Ki m√°s√©? Misa! Sz√°sa, M√°sa...Vologya √©s Vlagyimir, munk√°t keresek! Nem √©rtek semmihez √©s nehezen tanulok, cser√©ben sokat k√©rek. Ha felkeltettem az √©rdekl√Ķd√©st, c√≠mem a szerkeszt√Ķs√©gben. A "f√∂ldalatti" munk√°kban j√≥ vagyok. Itt minden titkos. Az orosz Metrovagonmas nyerte 69 milli√°rd forintos aj√°nlat√°val a BKV metr√≥kocsik fel√ļj√≠t√°s√°ra ki√≠rt tender√©t. Inform√°ci√≥ink szerint az oroszok v√©g√ľl egyetlen aj√°nlattev√Ķk√©nt maradtak a porondon, mert a BKV kiz√°rta a versenyb√Ķl az alacsonyabb √°rral indul√≥ √©szt Skinest Railt.

A f√Ķv√°rosi k√∂zgy√Ľl√©s tavaly ny√°ron d√∂nt√∂tt arr√≥l, hogy felk√©ri a BKV-t a 3-as metr√≥ szerelv√©nyeinek fel√ļj√≠t√°s√°ra vonatkoz√≥ tender ki√≠r√°s√°ra, valamint elkezdi az ehhez sz√ľks√©ges hitelfelv√©tel el√Ķk√©sz√≠t√©s√©t. A tenderen h√©t c√©g indult, de a m√°sodik fordul√≥ba csak √∂ten jutottak be: az Alstom, a spanyol CAF, az orosz Metrovagonmas, az √©szt Skinest Rail √©s a cseh ¬©koda Transportation. Az Alstom ezut√°n kisz√°llt a versenyb√Ķl, √©s hamarosan k√∂vette √Ķket a CAF √©s a ¬©koda is.

A nagy meglepet√©st az okozta, amikor kider√ľlt, hogy az √©szt c√©g t√∂bb milli√°rd forinttal kevesebbet k√©r a munk√°√©rt, mint az oroszok. A BKV k√©tszer is hossz√ļ hi√°nyp√≥tl√°si list√°t k√ľld√∂tt ki a k√©t jelentkez√Ķnek.

Mint arr√≥l besz√°moltunk , az √©sztek p√°ly√°zat√°val t√∂bb gond is volt, a referenciamunk√°k ukr√°n √©s kazah vas√ļti motorkocsikra vonatkoznak, s√Ķt √©tkez√Ķkocsi-fel√ļj√≠t√°st is felhoznak benn√ľk. Az energia-visszat√°pl√°l√°s m√©rt√©k√©t tartalmaz√≥ energiahat√©konys√°gi jegyz√Ķk√∂nyvet sem tudt√°k id√Ķben prezent√°lni.
Tarl√≥s: T√Ķlem az √∂rd√∂g is elkezdheti a 3-as metr√≥t
Nem lehet a v√©gtelens√©gig h√ļzni az id√Ķt, el kell kezdeni a fel√ļj√≠t√°st, mondta a f√Ķpolg√°rmester.
Tov√°bb

T√Ķlem az √∂rd√∂g is elkezdheti, nem lehet a v√©gtelens√©gig h√ļzni az id√Ķt

– mondta lapunknak a napokban Tarl√≥s Istv√°n f√Ķpolg√°rmester. Hozz√°tette: lehet, hogy az optikai k√©p nem lesz j√≥, pl√°ne, ha m√©gis az oroszok gy√Ķzn√©nek az olcs√≥bb aj√°nlatot bead√≥ √©sztek helyett, de nem lehet tov√°bb h√ļzni az id√Ķt, mert ember√©letekr√Ķl van sz√≥.
GettyImages-451834774
Fotó: Anadolu Agency

Inform√°ci√≥ink szerint a BKV 222 + 42 opcion√°lis metr√≥kocsi fel√ļj√≠t√°s√°t √∂sszesen 85 milli√°rd forintra becs√ľlte. (A 42 darabos opci√≥ arra az esetre kell, ha a 3-as vonalat meghosszabb√≠tan√°k K√°poszt√°smegyerig.)

√ögy tudjuk, az √©szt Skinest Rail 72 milli√°rd forintos aj√°nlatot adott be, m√≠g az orosz Metrovagonmas 9 milli√°rddal t√∂bbet k√©rt a munk√°√©rt, de mindk√©t p√°ly√°z√≥ benne maradt a 85 milli√°rdos keretben. Ezek a p√°ly√°zat adatai, a k√∂zv√©lem√©ny el√Ķtt az opci√≥ n√©lk√ľli (222 kocsira vonatkoz√≥) verzi√≥ ismert, ahol a 222 kocsi fel√ļj√≠t√°s√°ra 62 milli√°rdot tippelt a BKV, szemben az √ļj kocsik √°r√°val, amiknek a beszerz√©si k√∂lts√©g√©t 92 milli√°rd forintra tett√©k. Az oroszok aj√°nlata opci√≥ n√©lk√ľl 69 milli√°rd forint.

Mint meg√≠rtuk, a fel√ļj√≠t√°s, azaz ink√°bb √°t√©p√≠t√©s sor√°n a nyertesnek a p√°lyasz√°mon (ez a metr√≥kocsi rendsz√°ma tulajdonk√©ppen) k√≠v√ľl szinte mindent le kell cser√©lnie, vagyis l√©nyeg√©ben egy √ļj kocsit kell √©p√≠tenie.

√ögy tudjuk, hogy a legr√©gebbi szerelv√©nyek eset√©ben (vannak a 3-as vonalon 14 √©s 24 √©ves kocsik is) a teljes kocsiszekr√©nyt lecser√©lik, forg√≥v√°zast√≥l egy√ľtt, teljes √°tk√°belez√©ssel. √ćgy a kocsik k√ľls√Ķre ak√°r radik√°lisan megv√°ltozhatnak. Erre j√≥ p√©lda a pr√°gai metr√≥, ahol k√©t vonalon is ink√°bb a r√©gi orosz szerelv√©nyek fel√ļj√≠t√°s√°t v√°lasztott√°k √ļj kocsik v√°s√°rl√°sa helyett.

A 3-as metr√≥n a kocsiszerelv√©ny k√ľls√Ķ m√©retei adottak ugyan, de a fel√ļj√≠tott j√°rm√Ľ √ļj homlokfalat, sz√≠nt, ajt√≥kat kaphat majd, √©s az orr√°ba a 2-es vonalon k√∂zleked√Ķ Alstomhoz hasonl√≥an be lesz √©p√≠tve egy menek√ľl√Ķajt√≥. A kocsikat h√°rom √©s f√©l √©ven bel√ľl kell √ļjra√©p√≠teni, folyamatos √ľzem mellett. Ez azt jelenti, hogy a fel√ļj√≠t√°s alatt nyilv√°nval√≥an kevesebb lehet a j√°rm√Ľsz√°m, √≠gy a menetrend is v√°ltozhat.
Frissítés:

A BKV k√∂zlem√©nyben er√Ķs√≠tette meg inform√°ci√≥nkat. Eszerint a szerz√Ķd√©st v√°rhat√≥an 2015. j√ļlius 20-√°n k√∂tik meg. Az els√Ķ szerelv√©nyek ezt k√∂vet√Ķen 16-18 h√≥nap m√ļlva meg√©rkeznek, majd a protot√≠pus szerelv√©nyek sikeres pr√≥b√°i ut√°n havonta k√©t fel√ļj√≠tott szerelv√©nyt √°ll√≠tanak forgalomba.Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | csillagosvenyen - 2015. jķlius 08. 16:28:43
akko? minden oké? minden az oroszoké! cokie!
csak most már nem az állam adósság fejében...
fizet√ľnk mint a k√∂les,mint a katonatiszt!!!
Tarl√≥s te √°lmos kutyk√©p√Ľ zsid√≥ f√©reg.. t√©nyleg elkezdhetn√© m√°r az √ľrd√∂g is kebl√©re √∂lelhetne benneteket √©s haza vihetne m√°r a pokol legm√©llyebb bugyraiba ahonnan j√∂ttetek,ahova val√≥k vagytok....
ott a Deák ferenc térnél meg lehet kezdeni a levonulást!!!!!!!!!!!!
#2 | monguzking - 2015. jķlius 09. 00:38:53
√©n meg azt mondom hogy h√ľlyes√©g ilyen √∂reg kocsikat felujitani-jobb lett volna vadonatujakat venni
#3 | pozor124 - 2015. jķlius 09. 16:11:54
#4 | kakas - 2015. jķlius 09. 19:05:59
40.media.tumblr.com/109e4bbec1af50a70375161794e7705c/tumblr_n7u12fb2cW1s4ew3vo1_1280.jpg

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.