Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Tegnap elt√∂r√∂lt√©k a sv√°jci frank eur√≥val szembeni √°rfolyamk√ľsz√∂b√©t


K√©rem ez egy h√ľlyes√©g. Ilyen nincs! √Ėsszeesk√ľv√Ķd√©s...tej√≥rija! G√∂r√∂g-domin√≥, j√∂n a Rubel-Yuan dujo!
Sokan katasztr√≥f√°t emlegetnek, a f√ľggetlen szak√©rt√Ķk jelent√Ķs r√©sze azt sem tudja, hogyan sz√ľlethetett ilyen √°tgondolatlan d√∂nt√©s, s nem kevesen a glob√°lis p√©nz√ľgyi rendszer √∂sszeoml√°s√°nak egyre jelent√Ķsebb es√©lyeit latolgatj√°k.

A sv√°jci jegybank kedden √ļgy d√∂nt√∂tt, hogy szabadj√°ra engedi a szellemet, lesz ami lesz. Zsiday Viktor, befektet√©si szak√©rt√Ķ szerint olyan m√©rt√©kben maradtak nyitva a kapuk a spekul√°ci√≥s lehet√Ķs√©gek el√Ķtt, hogy innent√Ķl kezdve senki nem lesz k√©pes meg√°ll√≠tani a spekul√°nsok m√Ľk√∂d√©s√©t. Ennek k√∂sz√∂nhet√Ķen el√Ķfordulhat, hogy a frank √©s az eur√≥ √©rt√©ke naponta ingadozhat majd 30-40%-okat is, ami katasztr√≥f√°hoz vezethet.

A d√∂nt√©s ut√°n a devizakeresked√Ķk m√°ris megkezdt√©k a j√°t√©kot, ennek k√∂sz√∂nhet√Ķen az √°rfolyamk√ľsz√∂b megsz√Ľnt√©t k√∂vet√Ķen m√°sodpercenk√©nt v√°ltoztak az √°rak 5-10%-kal. Persze teljes fejetlens√©g lett √ļrr√° a sv√°jci jegybank k√∂zpontj√°ban.

Zsiday Viktor arr√≥l √≠r elemz√©s√©ben, hogy a d√∂nt√©s hat√°s√°ra val√≥sz√≠n√Ľleg vil√°gszerte mennek majd t√∂nkre a k√∂zelj√∂v√Ķben a k√ľl√∂nf√©le br√≥kerc√©gek, r√°ad√°sul teljesen √©rtelmetlen√ľl, hiszen a jegybank elhat√°roz√°sa m√∂g√∂tt val√≥sz√≠n√Ľleg nem h√ļz√≥dik m√°s, mint v√©giggondolatlans√°gok l√°ncolata.

Persze az is elk√©pzelhet√Ķ, hogy egy hatalmas manipul√°ci√≥s √∂sszefog√°s rejlik a d√∂nt√©s h√°tter√©be, minek k√∂sz√∂nhet√Ķen tegnap √≥ta szabad a frank, az eur√≥ pedig az eddigiekn√©l is labilisabb.
Ha minden jelent√Ķs hatalommal b√≠r√≥ spekul√°ns √ļgy d√∂nt, hogy r√©szt vesz a j√°t√©kban, ak√°r orsz√°gok teljes gazdas√°ga is √∂sszed√Ķlhet.
Jelen pillanatban √ļgy fest, hogy a legnagyobb j√°t√©kosok kez√©ben lehet r√∂vid id√Ķn bel√ľl a glob√°lis p√©nzvil√°g, s nem igaz√°n lesz mi g√°tat szabjon a manipul√°ci√≥nak.

Eddig r√©szben √∂sszeesk√ľv√©s elm√©letek t√°pl√°lt√°k annak k√©rd√©sk√∂r√©t, hogy a frank √°rfolyam√°t mi, vagy ki befoly√°solja, s mif√©le m√≥dszerekkel. A keddi d√∂nt√©s √©rtelm√©ben egy√°ltal√°n nem biztos, hogy elm√©leti s√≠kon marad az ak√°r egyes szem√©lyekhez k√∂thet√Ķ, manipul√°ci√≥s tev√©kenys√©g, mely n√©h√°ny telefon √©s aj√°nlat eredm√©nyek√©ppen t√≠zmilli√≥k sors√°t d√∂ntheti el. Ez m√°r nem j√°t√©k.

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2015. jķlius 09. 12:50:41
Kezdik feladni a reményt Kínában

K√ļtba esni l√°tj√°k megtakar√≠t√°saikat a k√≠nai emberek, mivel az orsz√°g t√Ķzsde√°rfolyamainak meredek es√©s√©t mindeddig a korm√°nyzati beavatkoz√°s sem tudta meg√°ll√≠tani – √≠rja a CNBC.

Ismert, kedden t√∂bb mint k√©tsz√°z helyi c√©g pap√≠rjainak keresked√©s√©t f√ľggesztett√©k fel K√≠n√°ban, √≠gy m√°r h√©tsz√°z v√°llalat r√©szv√©nyeit korl√°tozt√°k a t√Ķzsd√©ken j√ļnius k√∂zepe, a piacok m√©lyrep√ľl√©s√©nek kezdete √≥ta.

A CNBC besz√°mol√≥ja szerint szerd√°n a pekingi t√Ķzsde √©p√ľlete zs√ļfol√°sig megtelt lakoss√°gi befektet√Ķkkel, sokan k√∂z√ľl√ľk nyugd√≠jasok voltak. T√∂bb megsz√≥lal√≥ a korm√°nyzatot k√°rhoztatta a kialakult helyzet√©rt, valaki sz√°nd√©kos manipul√°l√°sr√≥l besz√©lt, valaki pedig arr√≥l, hogy a kabinet ak√°r egy nap alatt megoldhatn√° a probl√©m√°t, ha akarn√°.

Szerd√°ra Peking t√∂bb k√ľl√∂nf√©le rendelkez√©st is hozott annak √©rdek√©ben, hogy megel√Ķzze, vagy legal√°bbis csillap√≠tsa a k√°oszt, illetve √≥va intett az irracion√°lis elad√°si p√°nikt√≥l.
A görög párhuzam

√Čppen az√©rt, hogy a befektet√Ķk ne adj√°k el p√°nikszer√Ľen r√©szv√©nyeiket, rengeteg c√©g pap√≠rjainak befagyasztott√°k a keresked√©s√©t, benntartva ezzel az emberek p√©nz√©t azok akarata ellen√©re. Shaun Rein, a China Market Research alap√≠t√≥ igazgat√≥ja szerint az, hogy a kisbefektet√Ķk emiatt nem f√©rnek hozz√° megtakar√≠t√°saikhoz, √©ppen olyan, mint amikor a g√∂r√∂g√∂k nem, vagy csak limit√°ltan tudnak p√©nzt kivenni a bankokb√≥l. „Ez a leggyorsabb m√≥d a p√©nz√ľgyi rendszer megb√≠zhat√≥s√°nak lerombol√°s√°ra” – tette hozz√° Rein.

A Telegraph szak√©rt√Ķje ek√∂zben arr√≥l √≠r, hogy m√≠g mindenki a g√∂r√∂g helyzettel van elfoglalva, a vil√°g m√°sik oldal√°n egy potenci√°lisan sokkal nagyobb jelent√Ķs√©g√Ľ p√©nz√ľgyi kr√≠zis van kialakul√≥ban, melyet a k√©t vil√°gh√°bor√ļ k√∂z√∂tti vil√°gv√°ls√°gra utalva sokan m√°r K√≠na 1929-e n√©ven emlegetnek. Jeremy Warner felh√≠vja r√° a figyelmet, hogy a k√≠nai t√Ķzsde 30 sz√°zal√©kos es√©s√©nek √©rt√©ke nagyj√°b√≥l annyi, mint az Egyes√ľlt Kir√°lys√°g tavalyi gazdas√°gi teljes√≠tm√©nye.http://mno.hu/gaz...an-1294329
#2 | Detonator - 2015. jķlius 09. 14:23:35
A "k√≠nai gazdas√°gi csod√°t", m√°r √©vekkel ezel√Ķtt b√≠r√°ltam. A "k√≠nai gazdas√°gi csoda", a zsid√≥k K√≠n√°ba vitt, gyakorlatilag a "nyugatt√≥l ellopott" technol√≥gia √°tad√°sa ! √Črtsd ! Kivittek minden technol√≥gi√°t, gy√°rt√°st K√≠n√°ba, amit √ļgy 1 m√°sodperc alatt loptak el, √©s j√∂ttek el√Ķ, mint "k√≠nai term√©k "! Az ez √°ltal munkan√©lk√ľliv√© lett nyugati t√∂megek f√©ken tart√°s√°ra , munkan√©lk√ľli √©s szoci√°lis seg√©ly c√≠men adott p√©nzek elfogytak, nincs fizet√Ķk√©pes kereslet, nincs v√°s√°rl√≥er√Ķ ! Cs√≥kolom Kohn b√°csi ! M√©g sem tetszik olyan √ľgyesnek lenni.
#3 | postaimre - 2015. jķlius 09. 15:14:20
Nos, az olajdoll√°rnak nyilv√°nval√≥an v√©ge. Sza√ļdi Putyinn√°l...ezt√°n Rubelben sz√°molnak "el". YouTube Videů
#4 | pozor124 - 2015. jķlius 09. 15:50:32
#5 | NKG - 2015. jķlius 09. 16:03:35
Zsiday Viktor s_*_kac s_*_yuppy s_*_kac
#6 | Alex-andros - 2015. jķlius 09. 17:39:04
Nagyon nem vagyok p√©nz√ľgyi szak√©rt√Ķ. De! √Črz√©sem szerint a frank spekul√°ci√≥k m√∂g√∂tt is a cion hatalom √°ll, hogy kiny√≠rj√°k a BRICS-et √©s az Oroszokat. Kaotikus v√°ls√°gos helyzet megteremt√©se nemzetek tucatjaira, hogy √°h√≠ts√°k a vil√°g korm√°nyzat megval√≥s√≠t√°s√°t.
#7 | csillagosvenyen - 2015. jķlius 09. 17:50:26
Pozor124.
ismer√Ķs a hangja a besz√©l√Ķnek.
Jakab Istv√°n VNTV...
jól gondolom:;)
#8 | postaimre - 2015. jķlius 09. 17:52:54
Pozor az anyag fele nem rossz, de amikor elkezd magfalv√°zni **** g√°borozni, behidaltam. H√°√°√°√° ez is √°t van verve...de nem kicsit! Ki is kapcs.
#9 | spartakusz - 2015. jķlius 09. 18:41:49
Imre √©n v√©gig hallgattam - nem rossz, de amikor G√©czi G√°bor Magfalv√°t vallotta a megold√°snak, j√≥ lehet √©n is √≠rtam r√©gen - el kell mellett√ľk menni √©s egy √ļjat √©p√≠teni - eszembe jutott a kul√°k √ľgy - mi a biztos√≠t√©k, ha fel√©p√ľlnek a Magfalvak t√∂mkelege - nem hoz egy t√∂rv√©nyt - ellehetetlen√≠t√Ķ - de ak√°r kul√°knak is titul√°lva √©s √ļgy j√°rnak mint r√©gen? Ez jutott eszembe - ez√©rt az √∂nv√©delem megszervez√©se a fontos - aminek v√©delm√©ben a pokolfenek√©re k√ľldj√ľk √Ķket - hogy felett√ľnk ne tudjanak uralkodni....
HOGYAN-ját már elemeztem HADITERV eseteiben a,b,c,d, - terv - lehet folytatni akinek jobb ötlete van.
spari....
ui: a valódi HOGYAN-t természetesen ide nem írom le
#10 | kakas - 2015. jķlius 09. 19:00:09
41.media.tumblr.com/5d684e303b1a5ad5e65118438c9cd932/tumblr_n8uer1KMCV1s4ew3vo1_1280.jpg A bankjegyeken mindig nagyjaink szerepelnek! :D

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.