Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Putyin láthatatlan támadása Magyarországot is elérte


Na v√©gre! Mik√∂zben arra figyelt√ľnk, hogy az amerikaiak hogyan hallgatj√°k le Eur√≥p√°t, m√°r jav√°ban megindult az orosz inform√°ci√≥s offenz√≠va a nyugati k√∂zv√©lem√©ny befoly√°sol√°s√°ra.

Kev√©s √©rdekfesz√≠t√Ķbb t√©ma van ann√°l, hogy a vil√°g jelenlegi vezet√Ķ hatalma, az Egyes√ľlt √Āllamok hogyan k√©mkedik ut√°nunk √©s korm√°nyaink ut√°n, illetve mik√©nt pr√≥b√°lja befoly√°solni a k√∂zv√©lem√©nyt. Szinte hetente jelennek meg az √ļjabb √©s √ļjabb leleplez√©sek: legut√≥bb p√©ld√°ul az der√ľlt ki, hogy az amerikai Nemzetbiztons√°gi √úgyn√∂ks√©g (NSA) nem csak Angela Merkel n√©met kancell√°r mobilj√°t, de t√∂bb francia eln√∂k telefonj√°t is lehallgatta, k√∂zt√ľk a jelenleg hivatalban l√©v√Ķ √°llamf√Ķj√©t is. A h√≠r azonban m√°r aligha d√∂bbentett meg b√°rkit, aki k√∂veti az esem√©nyeket, hiszen az NSA programj√°r√≥l m√°r olyan sok r√©szlet kisziv√°rgott, hogy mindenkinek egy√©rtelm√Ľv√© v√°lhatott a lehallgat√°sok kiterjedts√©ge.

Fotó: Europress/AFPJulian Stratenschulte

Az √°ll√≠t√≥lagos amerikai propagandag√©pezet m√Ľk√∂d√©s√©r√Ķl is b√Ķven tal√°lni inform√°ci√≥t a magyar sajt√≥ban. Az amerikai p√©nzb√Ķl m√Ľk√∂dtetett civil szervezetek „leleplez√©se” a jobboldali m√©dia egyik kedvenc elfoglalts√°ga. Ezekb√Ķl a cikkekb√Ķl mindig kider√ľl, hogy a h√°tt√©rben Soros Gy√∂rgy mozgatja a sz√°lakat. Nem mintha a milli√°rdos k√ľl√∂n√∂sebben titkoln√°, hogy alap√≠tv√°nyait√≥l milyen civil szervezetek kapnak p√©nzt.

√Ėsszeesk√ľv√©s-elm√©letekb√Ķl sincs hi√°ny. Magyarorsz√°gon is nagy sikerrel fut Udo Ulfkotte, a Frankfurter Algemeine Zeitung egykori k√ľlpolitikai szerkeszt√Ķj√©nek „Megv√°s√°rolt √ļjs√°g√≠r√≥k” c√≠m√Ľ k√∂nyve. A szerz√Ķ – akit ak√°r a n√©met Szaniszl√≥ Ferencnek is nevezhetn√©nk – l√©nyeg√©ben azt √°ll√≠tja, hogy az eg√©sz n√©met sajt√≥ a CIA zseb√©ben van. Az m√°r m√°s k√©rd√©s, hogy bizony√≠t√©kai nem nagyon vannak.

Ulfkotte ugyanakkor azt is √°ll√≠tja, hogy a n√©met √ļjs√°g√≠r√≥k gyakran v√°ltoztat√°s n√©lk√ľl veszik √°t, amit p√©ld√°ul a NATO sajt√≥oszt√°lya k√ľld nekik. Ez a kritika az ukr√°n v√°ls√°g tekintet√©kben m√°r megfontoland√≥, hiszen elv√°rhat√≥, hogy az √ļjs√°g√≠r√≥k ne v√°ljanak sz√≥cs√Ķv√©. Hogy mennyire tudatos a nyugati, vagyis els√Ķsorban amerikai „propaganda”, arr√≥l lehet √©s √©rdemes vitatkozni. Csakhogy mik√∂zben azon polemiz√°lunk, hogy legnagyobb sz√∂vets√©ges√ľnk hogyan pr√≥b√°l titokban lehallgatni √©s befoly√°solni minket, elsiklunk amellett, hogy
Oroszorsz√°g val√≥di inform√°ci√≥s h√°bor√ļt folytat a nyugati k√∂zv√©lem√©ny alak√≠t√°s√°√©rt.

Ez a l√°thatatlan kommunik√°ci√≥s offenz√≠va Magyarorsz√°gon is zajlik, ez√©rt fontos, hogy t√∂bbet besz√©lj√ľnk r√≥la.

Az orosz propagandag√©pezet m√Ľk√∂d√©s√©r√Ķl Gr√ļzia Eur√≥pai Uni√≥hoz deleg√°lt nagyk√∂vete, Salome Samadashvili √≠rt tanulm√°nyt az Eur√≥pai N√©pp√°rt agytr√∂sztj√©nek, a Wilfried Martens K√∂zpontnak. A nagyk√∂vetasszony szerint a Kreml az √ļgynevezett sz√≠nes forradalmak, vagyis a Gr√ļzi√°ban √©s Ukrajn√°ban a k√©tezres √©vek elej√©n lezajlott nyugati fordulat √≥ta az inform√°ci√≥t a legvesz√©lyesebb fegyverk√©nt kezeli. Moszkva √°ll√°spontja szerint ugyanis a politikai fell√°ngol√°sokat a Nyugat (√©rtsd: az USA) propagandaeszk√∂z√∂kkel robbantotta ki. Vagyis a Kreml √ļgy vette, hogy inform√°ci√≥s h√°bor√ļt ind√≠tottak ellene, amit cs√ļny√°n elvesztett.

Az√≥ta az inform√°ci√≥s hadvisel√©s az orosz v√©delmi strat√©gia kiemelt ter√ľlet√©v√© v√°lt. A moszkvai katonai elit r√°j√∂tt, hogy m√°r nem kell katonai er√Ķvel elfoglalni a szomsz√©dos orsz√°gokat, hogy Moszkva kontrollja alatt maradjanak. Az orosz strat√©g√°k mantr√°ja ma m√°r az, hogy a h√°bor√ļ els√Ķsorban nem a csatamez√Ķn, hanem a r√©sztvev√Ķ orsz√°gok k√∂zv√©lem√©ny√©nek a fej√©ben d√Ķl el. Az inform√°ci√≥ teh√°t fegyver, √©s Moszkva nem f√©l haszn√°lni.

Vlagyimir Putyin hatalomra l√©p√©se √≥ta az orosz egyetemek kiemelten foglalkoznak az inform√°ci√≥s hadvisel√©s kutat√°s√°val √©s a manipul√°ci√≥s technik√°k tan√≠t√°s√°val. Ugyan√ļgy kezelik ezt a fajta hadvisel√©st, mint a hagyom√°nyos h√°bor√ļt: van fegyverzet (pl. telev√≠zi√≥k, internetes port√°lok, k√∂z√∂ss√©gi oldalak) √©s hadsereg is (pl. √ļjs√°g√≠r√≥k, fizetett trollok), amely parancsokat teljes√≠t strat√©giai c√©lok √©s taktikai el√Ķny√∂k el√©r√©se √©rdek√©ben.

A legfontosabb strat√©giai c√©l a v√©delem, azaz, hogy Moszkva meg√Ķrizze inform√°ci√≥s monop√≥lium√°t Oroszorsz√°gban. Vlagyimir Putyin semmit√Ķl nem tart jobban, mint hogy √Ķt is els√∂pri a hatalomb√≥l egy sz√≠nes forradalom, ez√©rt az elm√ļlt 15 √©vet a sajt√≥szabads√°g szisztematikus le√©p√≠t√©s√©vel t√∂lt√∂tte. Ennek eredm√©nyek√©nt f√ľggetlen √ļjs√°g√≠r√≥nak lenni Oroszorsz√°gban szinte extr√©m sportnak sz√°m√≠t. Ma m√°r nehezen tal√°lni olyan orosz sajt√≥org√°numot, amely nem a Kreml n√©z√Ķpontj√°b√≥l mutatja be az esem√©nyeket.

Fotó: Europress/Getty Images/Dmitri Dukhanin

A sajt√≥kontroll az ukr√°n v√°ls√°g, illetve az orosz gazdas√°g gyeng√©lked√©se miatt szintet l√©pett. A Kreml ir√°ny√≠t√°s√°val a legnagyobb orosz t√©v√©k, r√°di√≥k √©s √ļjs√°gok egy p√°rhozamos val√≥s√°got hoztak l√©tre, amelyben az ukrajnai orosz kisebbs√©get fasiszta ukr√°nok pr√≥b√°lj√°k kiirtani a Nyugat usz√≠t√°s√°ra. Ebben az alternat√≠v vil√°gban Vlagyimir Putyin a szabads√°gjogok eltipr√°s√°val nem a hatalm√°t biztos√≠tja, hanem csak a nyugati liber√°lis dekadencia terjed√©se ellen harcol a hagyom√°nyos orosz √©rt√©kek v√©delm√©ben. Az √°tlag oroszok, miut√°n hazat√©rnek az egyre gyeng√ľl√Ķ gazdas√°g val√≥s√°g√°b√≥l, a telev√≠zi√≥t bekapcsolva visszanyerhetik az √∂nbecs√ľl√©s√ľket, √©s b√ľszk√©k lehetnek a dics√Ķs√©ges orosz nemzetet v√©d√Ķ vezet√Ķj√ľkre.

E cikk szerz√Ķj√©nek tapasztalatai alapj√°n a propagandag√©pezet f√©lelmetesen j√≥l m√Ľk√∂dik. A f√Ķ√°ram√ļ m√©di√°b√≥l t√°j√©koz√≥d√≥ oroszokkal a lehetetlennel hat√°ros √©rtelmes p√°rbesz√©det folytatni p√©ld√°ul az ukr√°n v√°ls√°gr√≥l.

Moszkva a posztszovjet orsz√°gokban is igyekszik egyeduralkod√≥v√° v√°lni az orosz nyelv√Ľ m√©diapiacon. Samadashvili Gr√ļzi√°b√≥l hoz p√©ld√°t, mert az ottani helyzetet ismeri a legjobban. Mint √≠rja, az el√Ķz√Ķ, nyugatbar√°t gr√ļz korm√°ny 2011-ben pr√≥b√°lkozott egy orosz nyelv√Ľ telev√≠zi√≥ l√©trehoz√°s√°val, hogy a kelet-eur√≥pai, ukr√°n √©s belarusz orosz kisebbs√©g megismerjen egy, a Kreml-t√Ķl f√ľggetlen n√©z√Ķpontot is. A kezdem√©nyez√©s azonban nem volt hossz√ļ √©let√Ľ: a p√°rizsi k√∂zpont√ļ m√Ľholdszolg√°ltat√≥ ugyanis r√∂viddel a csatorna indul√°s√°t k√∂vet√Ķen kapott egy visszautas√≠thatatlan aj√°nlatot a Gazprom m√©diac√©g√©t√Ķl.
A Kreml szócsövei

Miut√°n inform√°ci√≥s h√°bor√ļr√≥l van sz√≥, a Kreml sz√°m√°ra kulcsfontoss√°g√ļ volt az offenz√≠v k√©pess√©gek ki√©p√≠t√©se. Ezen a t√©ren Oroszorsz√°g jelenleg k√∂r√∂ket ver a Nyugatra, amely sok esetben val√≥sz√≠n√Ľleg nem is sejti, hogy √©pp propagandah√°bor√ļ folyik ellene. Mik√∂zben odahaza elhallgattatja a kritikus √ļjs√°g√≠r√≥kat, Moszkva Nyugaton √©pp a sz√≥l√°sszabads√°got kihaszn√°lva igyekszik terjeszteni propagand√°j√°t. Samadashvili szerint sz√°mtalan nyugati szak√©rt√Ķ, √ļjs√°g√≠r√≥, illetve az internetes f√≥rumokon posztol√≥ trollok eg√©sz hadserege assziszt√°l ehhez. A Kreml legvesz√©lyesebb fegyverei az orosz propaganda nyugati terjeszt√©s√©ben ugyanakkor a Moszkva √°ltal p√©nzelt sajt√≥term√©kek. Ezek c√©lja kimondottan a nyugati k√∂zv√©lem√©ny dezinform√°l√°sa, illetve a Kreml narrat√≠v√°j√°nak el√ľltet√©se a m√©diafogyaszt√≥k fej√©ben.

A nyugati orosz propaganda legismertebb eszk√∂ze a Russia Today nev√Ľ angol nyelv√Ľ h√≠rtelev√≠zi√≥, amely ma m√°r csak RT n√©ven fut. A t√°j√©kozottabb m√©diafogyaszt√≥k sz√°m√°ra nem √ļjdons√°g, hogy a csatorna orosz √°llami p√©nzb√Ķl m√Ľk√∂dik, de az √°tlagos nyugati t√©v√©n√©z√Ķket k√∂nny√Ľ megt√©veszteni. Az Egyes√ľlt √Āllamokban p√©ld√°ul egyes forr√°sok szerint az RT a m√°sodik legn√©zettebb k√ľlf√∂ldi h√≠rcsatorna a BBC News ut√°n. Sz√°munkra azonban sokkal √©rdekesebbek azok a sajt√≥term√©kek, amelyekr√Ķl nem l√°tszik ilyen egy√©rtelm√Ľen, hogy a Kreml √©rdekeit szolg√°lj√°k.

Fotó: Europress/AFP/Evgeny Biyatov

Ilyenek p√©ld√°ul a Moszkva √°ltal t√°mogatott internetes h√≠rport√°lok, amelyek f√ľggetlennek mutatj√°k magukat. Ezek az oldalak √°ltal√°ban j√≥val kifinomultabban m√Ľk√∂dnek, a val√≥di h√≠rek k√∂z√© keverik az orosz propagand√°t, √≠gy m√©g a gyakorlottabb √ļjs√°golvas√≥kat is k√∂nnyen megt√©vesztik. Samadashvili egy d√≠jnyertes, eredetileg f√ľggetlennek hitt m√©diaprojektet, a Babo nev√Ľ brit h√≠rszolg√°ltat√°st hozza fel p√©ld√°nak, amelyr√Ķl nemr√©g kider√ľlt, hogy egy, a Kremlh√∂z k√∂zeli orosz m√©diam√°gn√°s a tulajdonosa. Moszkva m√°s EU-s tagorsz√°gok m√©diapiacain is igyekszik megvetni a l√°b√°t. A tanulm√°nyban id√©zett cseh forr√°s szerint Csehorsz√°gban p√©ld√°ul annak k√∂sz√∂nhet√Ķ az emberek √©rdektelens√©ge az ukr√°nok helyzet√©vel kapcsolatban, hogy Oroszorsz√°g az elm√ļlt √©vtizedben jelent√Ķs m√©dia portf√≥li√≥ra tett szert az orsz√°gban.
B√°b√ļk Putyin sakkt√°bl√°j√°n

Moszkva a sajt√≥ mellett szak√©rt√Ķket, civil szervezeteket √©s lobbist√°kat is harcba k√ľld a propagandah√°bor√ļban. Mik√∂zben odahaza nyugati √ľgyn√∂k√∂knek b√©lyegzi a nem korm√°nyzati szervezeteket, az orosz korm√°ny Eur√≥p√°ban p√©nzeli az √°ll√°spontj√°t k√©pvisel√Ķ civileket √©s agytr√∂szt√∂ket. A f√Ķ c√©lpont N√©metorsz√°g, ahol m√°r k√ľl√∂n kifejez√©s van azokra a m√©di√°ban rendszeresen szerepl√Ķ volt kancell√°rokra, szak√©rt√Ķkre, √ļjs√°g√≠r√≥kra, √ľzletemberekre √©s nyugd√≠jazott t√°bornokokra, „akik meg√©rtik Putyint”. A Kreml n√©met szimpatiz√°nsai azt gyakran elfelejtik megeml√≠teni, hogy orosz energiav√°llalatokt√≥l kapj√°k a fizet√©s√ľket – teszi hozz√° Samadashvili. Hogy Moszkva n√©met propagandist√°inak mekkora hat√°sa van a k√∂zv√©lem√©nyre, neh√©z megmondani, de a Pew k√∂zv√©lem√©ny-kutat√≥ felm√©r√©se szerint a nyugat-eur√≥pai orsz√°gok k√∂z√ľl a n√©metek tartj√°k legkev√©sb√© fenyeget√Ķnek Oroszorsz√°got.

Fontos b√°b√ļk Putyin sakkt√°bl√°j√°n az egyre n√©pszer√Ľbb euroszkeptikus p√°rtok is, amelyek az√©rt hasznosak az orosz eln√∂knek, mert adott esetben meggy√Ķz√Ķd√©sb√Ķl, m√°s esetben p√©nz√©rt cser√©be (l√°sd Nemzeti Front) bel√ľlr√Ķl bomlasztj√°k az uni√≥s int√©zm√©nyeket, az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letekre fog√©kony szavaz√≥t√°borukat pedig a Nyugat ellen hangolj√°k. Samadashvili egy aktu√°lis p√©ld√°t hoz fel: a nyugat-eur√≥pai hitelez√Ķivel hadakoz√≥ radik√°lis baloldali g√∂r√∂g korm√°ny k√ľl√ľgyminisztere, Nikosz Kotziasz szoros kapcsolatot √°pol a Kreml egyik f√Ķ ideol√≥gus√°nak tartott Aleksandr Duginnal.

Az orosz inform√°ci√≥s h√°bor√ļ val√≥di k√∂zkaton√°i azonban a k√∂z√∂ss√©gi oldalakon √©s internetes f√≥rumokon tev√©kenyked√Ķ trollok. Az √Ķ szerep√ľk az, hogy a Kreml √°ltal terjesztett hazugs√°got annyiszor ism√©telgess√©k a k√ľl√∂nb√∂z√Ķ platformokon, hogy az emberek a v√©g√©n elhiggy√©k. Samadashvili szerint Moszkva eg√©sz hadsereget tart fenn fizetett internetes provok√°torokb√≥l. √ēk terjesztik a legszervezettebben az orosz propagand√°t, √©s √Ķket a legnehezebb azonos√≠tani. Oknyomoz√≥ √ļjs√°g√≠r√≥k annyit m√°r kider√≠tettek, hogy f√ľggetlennek l√°tsz√≥ c√©gek toborozz√°k √Ķket. Hierarchikus rendszerben, munkaterv alapj√°n √©s parancsra v√©gzik a tev√©kenys√©g√ľket. Egy kisziv√°rgott szerz√Ķd√©sb√Ķl p√©ld√°ul kider√ľlt, hogy a „bloggereknek” fejenk√©nt hat Facebook-profilt kell m√Ľk√∂dtetni√ľk, √©s az els√Ķ h√≥nap v√©g√©ig 500 k√∂vet√Ķ √∂sszegy√Ľjt√©se a c√©l.
Befogni a medve sz√°j√°t

Nagy k√©rd√©s, hogy mit tehet a Nyugat, azon bel√ľl is Eur√≥pa az orosz propagandah√°bor√ļ ellen. Elhallgattatni Putyin sz√≥cs√∂veit nem lehet, mert az s√©rten√© a sz√≥l√°sszabads√°got. Ellenpropagand√°t se lehet ind√≠tani, mert az is szembe megy a demokratikus √©rt√©kekkel. A nagy kih√≠v√°st teh√°t az jelenti, hogy a saj√°t eszk√∂zeit nem lehet Vlagyimir Putyin ellen ford√≠tani. M√°r az is nagy el√Ķrel√©p√©s lenne ugyanakkor, ha legal√°bb elismern√©nk, hogy a probl√©ma l√©tezik. Ha ez megvan, akkor m√°r ki lehet dolgozni egy strat√©gi√°t.

Magyarorsz√°gon jelenleg csak halv√°ny sejt√©s√ľnk van a Kreml propagandag√©pezet√©nek tev√©kenys√©g√©r√Ķl. A Jobbik oroszp√°rtis√°ga k√∂zismert, de ahogy fentebb √≠rtuk, Moszkva inform√°ci√≥s h√°bor√ļja messze nem csak sz√©ls√Ķs√©ges p√°rtok t√°mogat√°s√°b√≥l √°ll. M√©diafogyaszt√≥k√©nt annyit tehet√ľnk, hogy elkezd√ľnk gyanakodni, ha egy h√≠rport√°l c√≠me .ru v√©gz√Ķd√©s√Ľ, vagy ha a tulajdonosi h√°tter√©re r√°keresve k√ľlf√∂ld√∂n bejegyzett c√©geket tal√°lunk. Nem √°rt vigy√°zni azokkal az √ļjs√°g√≠r√≥kkal sem, akik az orosz propaganda terjeszt√Ķinek szervezett Valdaj Klub √ľl√©s√©r√Ķl hazat√©rve orsz√°gos lapok vez√©rcikkeiben √ļjs√°golj√°k, hogy mit olvastak ki Vlagyimir Putyin szem√©b√Ķl.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2015. jķlius 10. 11:05:45
Bányász Péter:
A k√∂z√∂ss√©gi m√©dia, mint a ny√≠lt forr√°s√ļ inform√°ci√≥szerz√©s fontos
ter√ľlete
..............
http://uni-nke.hu...iginal.pdf

YouTube Videů
#2 | Ionerai - 2015. jķlius 10. 11:11:21
Pintér, Lázár, Információs Hivatal átszervezés stb.
http://www.napi.h...00323.html
#3 | NKG - 2015. jķlius 10. 11:12:35
Salome Samadashvili
Salome.. Salom-e? Salom a!
Na megyek is a hidfo.ru-ra egy kicsit olvasgatni...
#4 | postaimre - 2015. jķlius 10. 11:49:39
A g√∂r√∂g kr√≠zisben m√°r j√≥val t√∂bb forog kock√°n, mint az eur√≥milli√°rdok, amit a g√∂r√∂g√∂k fel√©ltek, vagy ak√°r a cs√Ķd. Ez lehet az els√Ķ orsz√°g, amellyel elkezd√Ķdik az egys√©ges Eur√≥pa felboml√°sa, m√©gpedig a Ciprasz-korm√°ny hat√©kony k√∂zrem√Ľk√∂d√©s√©vel, ami m√∂g√∂tt sz√°mos ponton Vlagyimir Putyin orosz eln√∂k k√∂zvetlen befoly√°sa gyan√≠that√≥.
http://hvg.hu/gaz...putyin#rss

Visszatér Magyarországra a Lada

A magyar az els√Ķ piac, amely Eur√≥p√°ban megkapta a forgalmaz√°s jog√°t - √≠rta p√©nteki sz√°m√°ban a Napi Gazdas√°g.
http://www.hirado...ra-a-lada/

Eln√©ptelenednek a h√°bor√ļ miatt a k√°rp√°taljai falvak


T√∂meg√©vel menek√ľlnek Magyarorsz√°gra √©s m√°s eur√≥pai uni√≥s orsz√°gokba a katonai beh√≠v√≥k el√Ķl a k√°rp√°taljai magyar f√©rfiak, mert nem akarnak a sz√°mukra √©rtelmetlen kelet-ukrajnai h√°bor√ļban meghalni. A magyar telep√ľl√©sek utc√°in alig-alig l√°tni fiatal vagy k√∂z√©pkor√ļ f√©rfit – tapasztaltuk a helysz√≠nen.
http://www.napiga...ikk/49308/

Anyából és apából áll az igazi orosz család

Nem sokkal azut√°n, hogy az eg√©sz Egyes√ľlt √Āllamokban leg√°liss√° v√°lt az azonos nem√Ľek h√°zass√°ga, Oroszorsz√°g kamp√°nyban mutatja be, mit is jelent az igazi csal√°d. Az Egys√©ges Oroszorsz√°g, Vlagyimir Putyin eln√∂k p√°rtja √°ltal ind√≠tott kezdem√©nyez√©s szimb√≥luma egy z√°szl√≥, amely a „heteroszexu√°lis b√ľszkes√©gre” h√≠vja fel a figyelmet. A k√©k sz√≠n√Ľ lobog√≥n egy any√°b√≥l √©s ap√°b√≥l, valamint h√°rom gyermek√ľkb√Ķl √°ll√≥ csal√°d szerepel, alattuk pedig felirat hirdeti: Igazi csal√°d.http://www.napiga...ikk/49315/

YouTube Videů
#5 | postaimre - 2015. jķlius 10. 13:02:22
YouTube Videů
#6 | Alex-andros - 2015. jķlius 10. 19:21:09
J√∂het a N√≠va plat√≥s vagy kib√ļj√≥s v√°ltozatban, g√©p√°gy√ļval a fed√©lzeten. De ha lehet mun√≠ci√≥val k√©rn√©m a lesz√°ll√≠t√°s√°t m√©g √Ķszig. www.carxmotor.com/wp-content/uploads/2014/08/2015-Chevrolet-Niva-concept-leaked-photo-image-1.jpg
#7 | Alex-andros - 2015. jķlius 10. 19:50:01
"Olaszországban nehezebb kezelni a maffiától lefoglalt vagyontárgyakat, mint elkobozni"
Az olasz korm√°ny a maffia elleni harc sor√°n, 3000 c√©g 12000 tolajdonos√°t√≥l foglalt le 2000000000 eur√≥t bankbet√©tben. 1600000000 eur√≥ √©rt√©kben telkeket √©s 700 h√°zat vill√°t √©s egy√©b √©p√ľletet. Ne is mondj√°tok a gondolataitokat ezt olvasva, mert ide sug√°rzik m√°r √≠r√°s el√Ķtt is:D
#8 | kontroll88 - 2015. jķlius 11. 15:50:46
Salome szerint az nem nagy baj, hogy az amcsik megvették kilóra az összes nyugati ujságot.
Na, de ezek az oroszok! H√°t √Ķk is ugyanezt merik csin√°lni!
H√°t ez sz√∂rny√Ľ!
#9 | Perje - 2015. jķlius 12. 13:49:03
Mi√©rt van az, hogy ha a magyar lakoss√°g √©rtelmesebb r√©sze nem az oroszokban l√°tja a h√°bor√ļs konfliktus forr√°s√°t, hanem az Eur√≥p√°t el√Ķz√∂nl√Ķ amerikai t√°maszpontokban, fegyverzetben, n√∂vekv√Ķ katonai l√©tsz√°mban. Mi√©rt lenne ez orosz propaganda k√∂vetkezm√©nye? Mindenkinek joga van a netr√Ķl b√°rmilyen inform√°ci√≥t leszedni mindk√©t oldalr√≥l, gondolkodni, nem az agymos√°snak engedni. Putyin u.n. "l√°thatatlan t√°mad√°sa" nem is jutn√° √°t azon a t√Ľzfalon, amit az ismert k√©zben l√©v√Ķ m√©dia fel√°ll√≠tott, r√©s n√©lk√ľl hagyott.
Mi√©rt olyan borzaszt√≥ hiba az, ha a paksi er√Ķm√Ľvet meg√©p√≠t√Ķk b√Ķv√≠tik azt, ugyan√≠gy a orosz metr√≥kocsikat orosz c√©g √ļj√≠tja fel? Mi√©rt kellene kiszolg√°ltatni az orosz technol√≥gi√°t, ipari titkot idegeneknek? Mi√©rt l√°tunk gyarmatos√≠t√°si sz√°nd√©kot abban, ha a szinte szomsz√©d oroszokkal egy-egy √ľzlet l√©trej√∂n, √©s abban nem, ha a ki√Ľz√∂tt orosz katon√°kat az √≥perenci√°s tengeren t√ļlr√≥l √©rkez√Ķ amerikaiak ( vagy ki tudja, milyenek) v√°ltj√°k fel?

M√©g annyit, hogy fenti cikk utols√≥ bekezd√©se ny√≠ltan arra sz√≥l√≠t fel, hogy az orosz h√≠rforr√°soknak ne higgy√ľnk ,csak a nyugati m√©dia √°ltal k√°b√≠tsuk magunkat. Kib√ļjt a sz√∂g a zs√°kb√≥l. Ilyet csak azok k√©rnek, akik f√©lnek az igazs√°gt√≥l.
Ez lenne a nyugati demokrácia, vélemény-, szólás és gondolatszabadság, amiért annyira odavoltunk? s_*_aha

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.