Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Munkácsi tûzharc: menekítik a lakosságot


Közelít. Nálunk a jóbik a jóbik szektor és a zsidóknak sikerült a náci-fasiszta illúziót, fekete egyenruhát megadni ahhoz, hogy azonosíthassák velük a "magyarokat". Most torockai laci az egyik gerjesztõ "balek"...
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) Ă©s a rendõrsĂ©g vasárnap elkezdte kimenekĂ­teni annak a Munkácshoz közeli közsĂ©gnek a lakosait, amelynek közelĂ©ben elbarikádozták magukat a Jobboldali Szektor (PSZ) szĂ©lsõsĂ©ges szervezet fegyveresei, akik egy nappal korábban lövöldöztek Ă©s tĂ»zpárbajt vĂ­vtak a rendõrökkel a városban – adták hĂ­rĂĽl kárpátaljai hĂ­rportálok.

A Munkácstól északra fekvõ, hegyvidéki Lavki (Lóka) község lakosságának kimenekítési tervérõl elõször Lengyel Zoltán munkácsi polgármester beszélt szombat este egy lembergi (Lviv) tévécsatornának adott nyilatkozatában. Ezt megerõsítette a SZBU és az ukrán belügyminisztérium vasárnap reggel közzétett nyilatkozata, amely szerint a falu békés lakói, mindenekelõtt a gyerekek biztonsága érdekében döntöttek a hatóságok a kiürítés mellett, miután a PSZ fegyveresei a közelben barikádozták el magukat.
Alvilági múlt és dörgõ fegyverek

A szombat dĂ©lután Munkácson Mihajlo Lanyo ellenzĂ©ki parlamenti kĂ©pviselõ emberei Ă©s a PSZ fegyveresei között kitört tĂ»zharc okát a felek eltĂ©rõ mĂłdon magyarázzák. A sajtĂłhĂ­rek szerint alvilági mĂşlttal is rendelkezõ honatya szombat esti mĂ©dianyilatkozatában azt állĂ­totta, hogy a PSZ kárpátaljai tagjai – elõzetes egyeztetĂ©s után – azĂ©rt kerestĂ©k õt meg az Ă©rdekeltsĂ©gĂ©be tartozĂł Antaresz sportkomplexumban, hogy a támogatását kĂ©rjĂ©k a kelet-ukrajnai összecsapásokban megsebesĂĽlt harcostársaik kárpátaljai szanatĂłriumi rehabilitáciĂłjához. Elmondása szerint ebbe bele is egyezett, Ă©s Ă©ppen a lĂ©tesĂ­tmĂ©nyben kávĂ©zott a PSZ-alakulat parancsnokával, amikor az udvaron eldördĂĽltek a lövĂ©sek.
Zavarták a járõrök a csempészést?

A tûzharc után a Munkács környéki hegyek közé visszavonult PSZ-egység parancsnoka az erdõben készült videofelvételen, amely ugyancsak szombat este került fel az egyik közösségi oldalra, azt mondta, Lanyo, akinek az alvilági beceneve Blück (ukránul Bljuk), három nappal korábban kezdeményezte a találkozót a PSZ kárpátaljai szervezetével, mert nem tetszett neki, hogy a PSZ járõrei ellenõrzésük alá vonták a kárpátaljai határátkelõhelyeket és akadályozták az ott folyó csempészést. Mint kifejtette, 12 fõs csoportjukat mintegy száz felfegyverzett ember várta a sportkomplexumban. A tárgyalásról azt mondta, Lanyo fenyegette és óva intette õket attól, hogy beavatkozzanak és rontsák az üzletét, mivel mögötte Kárpátalja rendõrparancsnoka és Viktor Medvedcsuk befolyásos oroszbarát ukrán politikus és pártvezetõ áll. Szavai szerint a lövöldözés akkor tört ki, amikor távozni készültek a sportlétesítménybõl, nem is értették, mi történik, s csak füstbomba használatával tudták autóikkal elhagyni a helyszínt, majd a város melletti autóútra kihajtva keveredtek tûzharcba a rendõrökkel azt követõen, hogy Szerhij Saranics megyei rendõrparancsnok mobiltelefonon azonnali megadásra szólította fel õket.

A PSZ menekülõ fegyvereseit a hatóságok szombat este megadásra szólították fel, azt ígérve, hogy elfogulatlanul fogják kivizsgálni a munkácsi lövöldözés ügyét. A munkácsi illetõségû Viktor Baloga parlamenti képviselõ, volt megyei kormányzó közvetítésével a megadás feltételeként azt szabták, hogy erre Dmitro Jaros, a PSZ vezetõje, egyben parlamenti képviselõ személyesen utasítsa õket, majd ezt követõn szállítsák õket Kijevbe ügyük tárgyilagos kivizsgálása érdekében.
Három halott, tizenegy sebesült

Vasárnap reggeli hír szerint Jaros a PSZ katonai és politikai szárnyának vezetõivel együtt Munkácsra tart, hogy a helyszínen közremûködjön az egyes jelentések szerint három halálesettel és 11 személy, köztük négy civil sebesülésével járó konfliktus rendezésében.

A Jobboldali Szektor az európai integráció melletti és a Janukovics-rezsim elleni tavalyi Majdan-tüntetések önvédelmi erõibõl jött létre. A szervezõdéshez számos, valódi háborús tapasztalatokkal rendelkezõ veterán csatlakozott. A szervezet tagjait az oroszbarát szakadárokkal vívott kelet-ukrajnai harcok miatt fegyverezték fel, és az ukrán reguláris fegyveres erõk oldalán részt vesznek a szakadárokkal vívott összecsapásokban. A PSZ tagjai Kijev ez irányú törekvései ellenére nem tagozódtak be teljes mértékben a hadseregbe, nem engedelmeskednek maradéktalanul a hadvezetés parancsainak.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2015. július 12. 11:13:33
Így tán jobban érthetõ mi a pálya és csak az itteni nevekkel, "mozgalmakkal" kell behelyettesíteni!

A Jobb Szektor kommentálta a munkácsi eseményeket

A Jobb Szektor elismerte két emberük elvesztését, illetve másik kettõt megsebesítését - írja a Kárpáthír.

Sem a sérülteket, sem a halottjaikat nem adják ki. A Jobb Szektor bejelentette: az ország egész területén az összes egységüket harci készültségbe helyezték, és készek szembeszállni a rendõrséggel. Azzal fenyegetõznek, ha folytatódik a hajsza ellenük, visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el egész Ukrajnában.

Követeléseket fogalmazott meg a Jobb Szektor: Azt kérik, tartóztassák le Mihajlo Lanyo parlamenti képviselõt, akinek a birtokát õk maguk támadták meg. Továbbá, hogy az összes olyan rendõrt tartóztassák le, akik rájuk tüzelt, és azokat is, akik az utasításokat adták nekik. A Jobb Szektor arra kérte a hadsereget, álljanak át az õ oldalukra. Akinek van fegyvere, csatlakozzon hozzájuk.
http://www.karpat...semenyeket
#2 | monguzking - 2015. július 12. 13:08:59
öljétek egymást gyerekek---fogadni hol lehet végkimenetelre?
#3 | Vizilo - 2015. július 12. 13:25:04
Ezek hianyoznak meg Eurpoabol !!!!! Egyszer voltam Ukrajnaban azaz akartam horgaszni es aminkor vissza akartunk utazni Romaniaba kijelentettek az Ukran hatarörök hogy nem dolgoznak ez volt 19.30 kor es csak masnap reggel 7-orakor engedtek at addig az autoba aludtunk mert egyszerüenn nem akartak dolgozni ! Nekem erthetetlen volt hogy hogy lehet egy hataratkelönel kijelenteni hogy nem dolgozunk holnap reggelig. Az eletembe nem megyek ebbe a göreny orszagba !
#4 | Szalonna - 2015. július 12. 14:45:25
Viziló, elég lett volna a Tiszára vagy a Tisza-tóra menni.... halparadicsom.
#5 | Perje - 2015. július 12. 15:46:18
Magyarország megerõsítette az ukrán határszakaszt, korlátozza az ukránok átjövetelét:
http://transkarpa...ttyam.html
#6 | Perje - 2015. július 13. 00:30:19
Szándékosan robbantották fel Csernobilt, hogy azzal elérjék a Szovjetunió szétesését. Tények, bizonyítékok:
http://politobzor...-sssr.html
#7 | Perje - 2015. július 13. 19:20:49
Jajcenyuk elküldi az összes kápátaljai vámost, a vámhivatalok teljes stábját.
http://lenta.ru/n...3/yacenuk/.

Lehet, hogy ott is egyenruha csere lesz jenkire? Vagy azt lehet nyugatról rajtunk keresztül bevinni oda közúton, amit a kijevi hunta akar?

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.