Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Srebrenicában megdobálták a távozó szerb kormányfõt


jelentem a déli határainkóhn minden rendben! Szépen alakulnak a dolgok. A háború elõkészítése a tervek szerint zajlik. Megdobálták Aleksandar Vucic szerb kormányfõt szombaton a Srebrenica melletti Potocari emlékhelyen, amíg az áldozatok neveit tartalmazó kõtáblák mellett vonult el; Vucic megsérült, és sietõsen távozott a helyszínrõl.

A tömeg kifĂĽtyĂĽlte Ă©s sĂ©rtegette, majd mĂ»anyagĂĽvegekkel, cipõkkel, kövekkel Ă©s más tárgyakkal dobálta meg a távozĂł szerb kormányfõt, aki a srebrenicai mĂ©szárlás huszadik Ă©vfordulĂłja alkalmábĂłl szervezett megemlĂ©kezĂ©sen vett rĂ©szt. A szerb miniszterelnök arca könnyebben sĂ©rĂĽlt, Ă©s eltört a szemĂĽvege. HelyszĂ­ni beszámolĂłk szerint a támadĂłk azt kiabálták: „Pusztulj el, te csetnik!” Ă©s „Ă–ld meg!” A szerb miniszterelnök testõrei mellett a helyi rendfenntartĂł erõknek is közbe kellett lĂ©pniĂĽk. Az egyik támadĂłt kĂ©sõbb elfogták.

Nebojsa Stefanovic belĂĽgyminiszter szerint a támadás „emberölĂ©si kĂ­sĂ©rlet” volt.

A történtekre reagálva Ivica Dacic szerb külügyminiszter szerint ez nemcsak a szerb kormányfõ, hanem egész Szerbia, valamint az ország együttmûködési szándéka és békepolitikája elleni támadás volt. Szerinte ez a srebrenicai mészárlás átpolitizáltságának negatív következménye, ami a megbékélés helyett most újabb megosztottsághoz és gyûlölethez vezetett.

A szerb kormány délután rendkívüli ülést tart a történtek miatt.

A megemlékezésen minden felszólaló népirtásként ítélte el azt, ami 1995 júliusában Srebrenicában történt, amikor a boszniai szerb csapatok elfoglalták a várost, és a holland ENSZ-békefenntartók tétlensége mellett mintegy nyolcezer muzulmán férfit és fiút hurcoltak el, akiket a következõ napokban brutálisan lemészároltak. A szerb hivatalos álláspont szerint azonban nem történt népirtás, a bûncselekményeket "egyes konkrét személyek követték el".

Aleksandar Vucic személye azért is válthat ki ellenszenvet a bosnyákokból, mert a szerb politikus húsz évvel ezelõtt - még Vojislav Seselj Szerb Radikális Pártjának tagjaként - kemény hangvételû beszédekben védte a boszniai szerbek lépéseit. 1995 nyarán, néhány nappal a srebrenicai mészárlás után például azt mondta: "ha meggyilkoltok egy szerbet, mi 100 muszlimot gyilkolunk meg".Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2015. július 12. 13:21:08
Itt az érem másik oldala. A bosnyákok által elkövetett mészárlásokat mutatja be 1992-1995 között igen durva képekkel, még a szrebrenyicai vérengzés elõtti idõszakban.
http://serbiasos....-real.html

Érdekes módon ezek az aljas,embertelen gyilkosságok nincsenek a világ elé tárva. Minkét oldalon voltak szélsõségesek, talán hihetõ a szerb hivatalos álláspont, mely szerint a bûncselekményeket " egyes konkrét személyek" követték el.
Nem védem a szerbeket, de benne lehet az ügyben egy harmadik felbujtó fél is. Egyesy amerikai katonatisztnek jól jött a balkáni háború, Koszovóban üzletii lehetõséghez jutott, amirõl van már infó:
http://www.global...kans/31682
,sõt létrejött ott az egyik legnagyobb amerikai katonai bázis .
http://principiis...-camp.html

http://www.suedde...t-1.845735

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.