Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

'Ne hagyjátok, hogy a sátán megosszon benneteket...'


Ahhoz fel kék tudni ismerni a jezsuita zsidó szabadkõmûves máltais B'nai B'ith-es...titkosszoláglati nemembereket, nem? Az nyugtat, aki tegnap tönkretett: Csupasz féreg, díszes talárt kapok; Hitetlen várok, sírva nevetek; Az bíztat, ami tegnap tönkretett; Víg dáridó bennem a bosszúság; Úr vagyok, s nem véd jog, se fegyverek; Befogad és kitaszít a világ. Villon


Népünnepélyszámba beillõ misét tartott Ferenc pápa Asunciónban is. Késõbb a fiatalokat arra buzdította, csináljanak egy kis zûrzavart

A katolikus egyházfõ szabadtéri miséje elõtt a paraguayi fõvárosban elõzõleg felkeresett egy nyomornegyedet. A gyakran elárasztott Banado Norte városrész lakóival beszélgetve a pápa arra biztatta õket, hogy tartsanak ki, és fogjanak össze a jobb életkörülményekért vívott küzdelemben. "Ne hagyjátok, hogy a sátán megosszon benneteket... A hit szolidaritás nélkül beteg vagy halott hit" - jelentette ki.

Ferenc pápa láthatóan megindulva hallgatta meg néhány ember történetét arról, miként jutott a százezres nyomornegyedbe. Többen arról panaszkodtak, hogy elûzték termõföldjeirõl. Paraguayban a földek 85,5 százaléka a földtulajdonosok 2,6 százalékának kezében van. "Az állam nem foglalkozik velünk, nem néz ránk jó szemmel, nem tekint minket a jog alanyainak" - mondta a szószólójuk.

Banado Norte egyik sikátorában a pápa kóstolót kapott a tipikus helyi ételekbõl, italokból is. A negyedbõl egy használaton kívüli katonai repülõtérre ment, ahol szabadtéri misét tartott több mint egymillió ember elõtt. A szertartást népdalokkal kísérték, a miatyánkot guaraní nyelven is elmondták, s jelen volt Cristina Fernández argentin elnök asszony és Horacio Cartes paraguayi elnök is.

Az oltárt és a hátterét egy helyi mûvész építette Paraguay jellegzetes mezõgazdasági termékeibõl: 40 ezer színes kukoricacsõbõl, 200 ezer apró kókuszból és egyéb terményekbõl. Kirakta belõlük Assisi Szent Ferenc és Loyola Ignác arcképét is. Szent Ferenctõl az egyházfõ a pápai nevét vette, és Loyola alapította a jezsuita rendet, amelyhez tartozik.

"Nagyon jól tudom, mennyire szeretik a pápát Paraguayban. Én is a szívemben hordom önöket, imádkozom magukért és az országukért" - búcsúzott Ferenc a tömegtõl. Három országot - Ecuadort, Bolíviát és Paraguayt - érintõ latin-amerikai körútjának végén, az elutazása elõtt a pápa még püspökökkel ebédelt, majd fiatalokkal találkozott. Õket arra kérte, hogy csináljanak rendetlenséget, de utána segítsenek rendet tenni

"Írtak egy beszédet nekem, amelyet most el kellene mondanom, de a beszédek unalmasak" - mondta az ifjúsággal való találkozóján, nevetést és ujjongást kiváltva. "Csináljatok olyan rendetlenséget, amely felszabadítja a szívet, együttérzõvé tesz bennünket, reményt ad nekünk!" - tette hozzá. Arra kérte a fiatalokat, hogy segítsék kevésbé szerencsés sorsú társaikat, és küzdjenek azért, hogy reményteli és méltóságteljes életet élhessenek.

Ferenc pápa nem elõször biztatta arra a fiatalokat, hogy csináljanak egy kis zûrzavart: megtette ezt már 2013-ban Brazíliában is, amikor azt kérte tõlük, hogy tegyék olyanná az egyházat, amely jobban kitekint a világra.


Link

Hozzászólások


#11 | kakas - 2015. július 15. 12:49:17
40.media.tumblr.com/380bbe12d3cfa4417327d727e59276dc/tumblr_nrgs5eSE2V1ts6grxo1_500.jpg

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.