Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

A fiatalok bíznak leginkább a jogrendszerben


Mega bĂĽdös retkes zsidĂł qva anyátok. Az bĂ­zik ebben a tetĂ» bandában,a ki mĂ©g nem ismeri a parazita bandát. Soha nem látott mĂ©rtĂ©kben nõtt a bĂ­rĂłságok iránti bizalom – mondta szerdán HandĂł TĂĽnde, az Országos BĂ­rĂłsági Hivatal elnöke a bĂ­rĂłságok napja alkalmábĂłl. Az ĂĽnnepi rendezvĂ©nyen nyolcvan bĂ­rĂł Ă©s igazságĂĽgyi alkalmazott rĂ©szesĂĽlt elismerĂ©sben.

A jogrendszerbe vetett bizalom legnagyobb arányban a 16–24 Ă©ves korosztálynál mutatkozik meg – közölte az Országos BĂ­rĂłsági Hivatal (OBH) elnöke. HandĂł TĂĽnde hozzátette: ez a fiatalokat cĂ©lzĂł Nyitott bĂ­rĂłság programnak is köszönhetõ. SikerĂĽlt megismertetni a fiatalokkal, mit jelent a jogállam, mik a jogaik Ă©s kötelessĂ©geik. ArrĂłl is beszĂ©lt, hogy a bĂ­rák által eddig elĂ©rt eredmĂ©nyeket egyes hĂ­resztelĂ©sek pillanatok alatt le tudják rombolni. EzĂ©rt is hirdettĂ©k meg a SzolgáltatĂł bĂ­rĂłság programot, hogy a mĂ©ltatlan támadások ellen hatĂ©konyan tudjanak fellĂ©pni. HandĂł TĂĽnde kiállt a bĂ­rĂłi Ă©letpályamodell bevezetĂ©se mellett, hangsĂşlyozva a munkakörĂĽlmĂ©nyek Ă©s fizetĂ©sek javĂ­tását, rendezĂ©sĂ©t. Kiemelte; az EurĂłpai Bizottság által a közelmĂşltban közzĂ©tett eredmĂ©nytábla szerint a közigazgatási ĂĽgyeket tekintve a magyar Ă­tĂ©lkezĂ©s a negyedik leggyorsabb az EurĂłpai UniĂłban, az ĂĽgyhátralĂ©k pedig ezen a terĂĽleten az ötödik legalacsonyabb a 28 tagállam közĂĽl.

Darák PĂ©ter, a KĂşria elnöke arrĂłl beszĂ©lt, hogy a bĂ­rĂłi hivatás – bár kereteit tekintve szabályokhoz kötött – mĂ©lysĂ©gesen szemĂ©lyes, ezĂ©rt a tanári, pszicholĂłgusi, lelkĂ©szi hivatással lehet összevetni. A szakszerĂ», lelkiismeretes bĂ­rĂłi munka a jogbiztonság erõsĂ­tĂ©sĂ©t, a köznyugalom megteremtĂ©sĂ©t cĂ©lozza – fogalmazott. KitĂ©rt arra is, hogy hiba esetĂ©n a munka termĂ©szetes velejárĂłja a kiigazĂ­tás lehetõsĂ©ge, a jogorvoslat. Az elnök kiemelte: ezen a napon a bĂ­rĂłsági dolgozĂłkat ĂĽnneplik, olyan embereket, akiknek a munka több mint egyszerĂ» kötelessĂ©gteljesĂ­tĂ©s, akik nem elĂ©gszenek meg a korrekt ĂĽgyintĂ©zĂ©ssel.

A bírói feladat és a lelkiismeretes munka miatt érzett nyugodt öntudat olyan légkört teremthet, amely ha meghatározóvá tud válni a bírói szervezetben, generációkon átívelõ, az egész magyar nemzet javát szolgáló értékké válhat.

A bĂ­rĂłságok napja alkalmábĂłl tartott ĂĽnnepsĂ©gen nyolcvan bĂ­rĂł Ă©s igazságĂĽgyi alkalmazott rĂ©szesĂĽlt – kiemelkedõ tevĂ©kenysĂ©gĂ©nek Ă©s pĂ©ldamutatĂł Ă©letpályájának elismerĂ©sekĂ©nt – Juhász Andor-dĂ­jban, bĂ­rĂłsági szolgálati oklevĂ©lben, cĂ­mzetes táblabĂ­rĂłi, cĂ­mzetes törvĂ©nyszĂ©ki bĂ­rĂłi, kĂşriai tanácsosi, fõtanácsosi, illetve tanácsosi cĂ­mben. Az ĂĽnnepsĂ©gen megjelent mások mellett Lenkovics Barnabás, az AlkotmánybĂ­rĂłság elnöke, Polt PĂ©ter legfõbb ĂĽgyĂ©sz, Solt Pál Ă©s Lomnici Zoltán, a Legfelsõbb BĂ­rĂłság kĂ©t korábbi elnöke, valamint SzĂ©kely LászlĂł ombudsman is.

A bíróságok napját 2001 óta tartják meg minden évben, július 15-én, a független bírói hatalmat megalapozó 1869. évi IV. törvénycikk kihirdetésének évfordulóján.Link

Hozzászólások


#11 | Perje - 2015. július 19. 13:04:42
http://www.torqua...story.html:D

Egy brit férfit azzal vádolnak, hogy egy nõ " bukszájából" akart pénzt rabolni.
http://www.torqua...story.html

Most legajább már tudom, hogy miért nevezik a nõket gúnyosan bukszának.;)

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.