Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A fiatalok bíznak leginkább a jogrendszerben


Mega b√ľd√∂s retkes zsid√≥ qva any√°tok. Az b√≠zik ebben a tet√Ľ band√°ban,a ki m√©g nem ismeri a parazita band√°t. Soha nem l√°tott m√©rt√©kben n√Ķtt a b√≠r√≥s√°gok ir√°nti bizalom – mondta szerd√°n Hand√≥ T√ľnde, az Orsz√°gos B√≠r√≥s√°gi Hivatal eln√∂ke a b√≠r√≥s√°gok napja alkalm√°b√≥l. Az √ľnnepi rendezv√©nyen nyolcvan b√≠r√≥ √©s igazs√°g√ľgyi alkalmazott r√©szes√ľlt elismer√©sben.

A jogrendszerbe vetett bizalom legnagyobb ar√°nyban a 16–24 √©ves koroszt√°lyn√°l mutatkozik meg – k√∂z√∂lte az Orsz√°gos B√≠r√≥s√°gi Hivatal (OBH) eln√∂ke. Hand√≥ T√ľnde hozz√°tette: ez a fiatalokat c√©lz√≥ Nyitott b√≠r√≥s√°g programnak is k√∂sz√∂nhet√Ķ. Siker√ľlt megismertetni a fiatalokkal, mit jelent a jog√°llam, mik a jogaik √©s k√∂teless√©geik. Arr√≥l is besz√©lt, hogy a b√≠r√°k √°ltal eddig el√©rt eredm√©nyeket egyes h√≠resztel√©sek pillanatok alatt le tudj√°k rombolni. Ez√©rt is hirdett√©k meg a Szolg√°ltat√≥ b√≠r√≥s√°g programot, hogy a m√©ltatlan t√°mad√°sok ellen hat√©konyan tudjanak fell√©pni. Hand√≥ T√ľnde ki√°llt a b√≠r√≥i √©letp√°lyamodell bevezet√©se mellett, hangs√ļlyozva a munkak√∂r√ľlm√©nyek √©s fizet√©sek jav√≠t√°s√°t, rendez√©s√©t. Kiemelte; az Eur√≥pai Bizotts√°g √°ltal a k√∂zelm√ļltban k√∂zz√©tett eredm√©nyt√°bla szerint a k√∂zigazgat√°si √ľgyeket tekintve a magyar √≠t√©lkez√©s a negyedik leggyorsabb az Eur√≥pai Uni√≥ban, az √ľgyh√°tral√©k pedig ezen a ter√ľleten az √∂t√∂dik legalacsonyabb a 28 tag√°llam k√∂z√ľl.

Dar√°k P√©ter, a K√ļria eln√∂ke arr√≥l besz√©lt, hogy a b√≠r√≥i hivat√°s – b√°r kereteit tekintve szab√°lyokhoz k√∂t√∂tt – m√©lys√©gesen szem√©lyes, ez√©rt a tan√°ri, pszichol√≥gusi, lelk√©szi hivat√°ssal lehet √∂sszevetni. A szakszer√Ľ, lelkiismeretes b√≠r√≥i munka a jogbiztons√°g er√Ķs√≠t√©s√©t, a k√∂znyugalom megteremt√©s√©t c√©lozza – fogalmazott. Kit√©rt arra is, hogy hiba eset√©n a munka term√©szetes velej√°r√≥ja a kiigaz√≠t√°s lehet√Ķs√©ge, a jogorvoslat. Az eln√∂k kiemelte: ezen a napon a b√≠r√≥s√°gi dolgoz√≥kat √ľnneplik, olyan embereket, akiknek a munka t√∂bb mint egyszer√Ľ k√∂teless√©gteljes√≠t√©s, akik nem el√©gszenek meg a korrekt √ľgyint√©z√©ssel.

A b√≠r√≥i feladat √©s a lelkiismeretes munka miatt √©rzett nyugodt √∂ntudat olyan l√©gk√∂rt teremthet, amely ha meghat√°roz√≥v√° tud v√°lni a b√≠r√≥i szervezetben, gener√°ci√≥kon √°t√≠vel√Ķ, az eg√©sz magyar nemzet jav√°t szolg√°l√≥ √©rt√©kk√© v√°lhat.

A b√≠r√≥s√°gok napja alkalm√°b√≥l tartott √ľnneps√©gen nyolcvan b√≠r√≥ √©s igazs√°g√ľgyi alkalmazott r√©szes√ľlt – kiemelked√Ķ tev√©kenys√©g√©nek √©s p√©ldamutat√≥ √©letp√°ly√°j√°nak elismer√©sek√©nt – Juh√°sz Andor-d√≠jban, b√≠r√≥s√°gi szolg√°lati oklev√©lben, c√≠mzetes t√°blab√≠r√≥i, c√≠mzetes t√∂rv√©nysz√©ki b√≠r√≥i, k√ļriai tan√°csosi, f√Ķtan√°csosi, illetve tan√°csosi c√≠mben. Az √ľnneps√©gen megjelent m√°sok mellett Lenkovics Barnab√°s, az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g eln√∂ke, Polt P√©ter legf√Ķbb √ľgy√©sz, Solt P√°l √©s Lomnici Zolt√°n, a Legfels√Ķbb B√≠r√≥s√°g k√©t kor√°bbi eln√∂ke, valamint Sz√©kely L√°szl√≥ ombudsman is.

A b√≠r√≥s√°gok napj√°t 2001 √≥ta tartj√°k meg minden √©vben, j√ļlius 15-√©n, a f√ľggetlen b√≠r√≥i hatalmat megalapoz√≥ 1869. √©vi IV. t√∂rv√©nycikk kihirdet√©s√©nek √©vfordul√≥j√°n.Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Szalonna - 2015. jķlius 16. 22:18:50
Kib√§szott agymosott k√∂cs√∂g taknyok. Azok. Csod√°lkoztok hogy nincs az orsz√°gnak j√∂v√Ķje? Nem, nem kell. √Čs pont ezek vittyognak a legjobban hogy a rendszer √°llam kifoszt√≥g√©pezet, azt√°n ut√°na bizalmat szavaznak neki, vagy ez csak sim√°n genetikailag k√≥dolt ebbe a h√ľlye magyarj√°ba? De v√°rj√°, ki a magyar, ja hogy sokaknak csak a pap√≠rj√°n van ott, √©s most nem csak a zsidajokra gondoltam, de akkor ok√©. Elb√§szott buzi t√°rsadalom.
#2 | Perje - 2015. jķlius 16. 22:21:22
Nekem van egy olyan b√≠r√≥s√°gi jegyz√Ķk√∂nyvem, amelyben tan√ļk√©nt szerepelek, de ott sem voltam a t√°rgyal√°son.
Ha elmentem volna, az igazat √°ll√≠tottam volna az egyik szomsz√©dom ingatlan szerz√©si √ľgy√©ben, de azzal ellentmond√°sba keveredtem volna a t√∂bbi szomsz√©ddal, akik a sz√≠ntiszta hazugs√°got adt√°k el√Ķ, gondolom esk√ľ alatt. √ögy t√Ľnik, senki sem ellen√Ķrizte a jelenl√©v√Ķk n√©vsor√°t, pap√≠rjait, mert a a kik√ľld√∂tt v√©gz√©sen a nevem is egy bet√Ľ elt√©r√©ssel t√©vesen lett leg√©pelve.
A felperes szem√©ly, aki √ľgy√©ben a val√≥tlant kellett volna √°ll√≠tanom, akkor √ľgyv√©d volt ,az√≥ta m√°r b√≠r√≥ lett.
Most √©rzem, mennyire elj√°rt felettem az id√Ķ, nem fiatalodom, ez√©rt az igazs√°gszolg√°ltat√°sban m√°r valahogy nem 100%-ig b√≠zom meg. Bizony√°ra bennem van a hiba.
#3 | Julia - 2015. jķlius 16. 22:49:11
Perje, a birosagon nem kell esk√ľ alatt vallomast tenni vagy megvalaszolni a kerdeseket. Dr. Baka Andras. a Kuria jelenlegi tanacsvezet√∂ biraja (aki az EU Birosagnal is tevekenykedett) - egyszer kimondta: a birak nem felel√∂sek az iteleteikert! De nem am! Ugy megvedik egymast, mint a sicc! A Hando meg most ugy felnyomta a vernyomasomat, hogy jegkockaval kell h√ľteni a kalaptartomat. Er√∂sen gondolkodom rajta, hogy T√ľndikenek nyilt levelben valaszolok! De nezzetek csak meg a kit√ľntetettek nevsorat - az megmond mindent. Ha valaki panaszt tesz egy biro ellen - ugy elmeszeli, hogy attol kodul! Ezt tapasztalom 10 eve! Mi t√∂rtenik, ha a biro hibas iteletet hoz? at a Jarasbirosagrol kinevezik a T√∂rvenyszekre! Ezt nevezik felfele buktatasnak. A kereseteket nem is targyaljak ha kenyes √ľgyr√∂l vagy szemelyr√∂l van szo - egyszer√ľen alaptalansag cimen elutasitjak! Azt hiszem, a tapasztalataimrol lassan mar k√∂nyvet lehet irni. Jogallam? Hol van egy vallalat kebelen bel√ľl jogallam? S ki tud err√∂l? Az meg mar kesz r√∂hej, hogy a 16 evesek biznak legjobban a birosagokban! Hogy nem szakad le az eg ekkora hazugsag hallatan! Te meg Perje tanuld meg: MO-on nem igazsagszolgaltatas van, hanem jogszolgaltatas! Bizni meg legfeljebb magadban lehet - de nem a birosagban! Ezt a gyakorlo jogasz mondja neked (es mindenkinek). A munker becs√ľletet minden aron meg kell vedeni!
Julia
#4 | spartakusz - 2015. jķlius 17. 07:20:45
szevasztok!
H√°t mit mondjak - √≠rjak erre? HAZUGS√ĀG MINDEN TER√úLETEN AZ √ĀLTALUK VEZ√ČRELT MINDENHOL!

Politika, kult√ļra, gazdas√°g, oktat√°s , eg√©szs√©g√ľgy , igazs√°g√ľgy - √©s stb. ter√ľleteken!

m√°r NEM UNTATLAK BENNETEK A VEEM T√ĖRT√ČNTEKKEL - teh√°t tapasztalatb√≥l √≠rom:

SE IGAZS√ĀG - SE JOGSZOLG√ĀLTAT√ĀS NINCS - VAN A P√ČNZURALMA!
Mert ha igazs√°gszolg√°ltat√°s lenne, akkor az √∂sszes elit a mai b√∂rt√∂nben cs√ľcs√∂lne - nem cs√ľcs√∂lnek - csak egy k√©t balekot z√°rnak be - hogy a n√©ppel elhitess√©k - hogy dolgoznak!

Jog meg azért nincs mert az egyikre vonatkoztatják és alkalmazzák - a másikra nem a jogot!

Ez√©rt kaptam azt az √ľzenetet r√©gen:

VAGY MINDENKIRE VONATKOZIK A T√ĖRV√ČNY, VAGY SENKIRE..."

√úGYEIMET TALONBA TETTEM - √ČS MAJD A J√ĖV√ēBEN AMIKOR MAGYAR √ĀLLAM √ČS VEZET√ČS LESZ KISZOLG√ĀL√ď INT√ČZM√ČNYEKKEL -

R E H A B I L I T √Ā L N A K ! AMIHEZ SEMMI K√ČTS√ČG!

Befejez√©s√ľl a cikkben le√≠rt√°k, hogy hatalom bitorl√≥ megjutalmazta hatalm√°nak egyik pill√©r√©ben tartoz√≥
seg√≠t√Ķit - jelen esetben B√ćR√ĀIT!

V√©gtelen t√ľrelemmel: id. Kiss L√°szl√≥
ui: de amikor √Ķk √°llnak b√≠r√°ik el√Ķtt, savany√ļ lesz a tekintet√ľk amikor meghallj√°k √≠t√©let√ľket!
#5 | Turul40 - 2015. jķlius 17. 07:37:21
Jogszolgáltatás azért van! :)
A rendszer hozott magának és a rabszolgának is jogokat.
Az más kérdés, hogy miként van betartva.
Maga fel√© szinte mindig bet√Ľr√Ķl bet√Ľre betartja, de a rabszolga m√°r m√°s t√©szta.
Gyakorlatilag igazságot a rabszolga felé csak egyetlen1 esetben szolgáltat, ha a döntés épp egybeesik a rendszer érdekével.
Ha rendszernek nincs érdekeltsége, akkor nagyjából lutri, általában teljes mértékben xarnak bele.

Ha l√©trehozol magadnak egy rendszert, akkor evidens hogy minden szab√°lyt √©s k√∂r√ľlm√©nyt olyanra csin√°lsz, hogy v√©letlen se eshess pof√°ra, nem igaz? :)
#6 | Perje - 2015. jķlius 17. 11:19:55
Julia, lehets√©ges. √Čn azt hittem, hogy ott igazat kell mondani,mint a fiimeken l√°tjuk.

Hogyan hihet√ľnk az igazs√°gszolg√°ltat√°sban akkor, amikor a legaljasabb gyilkost is felmentik, ha azt szt√°r√ľgyv√©d v√©di? M√°r el√Ķre bor√≠t√©kolhat√≥ a per elej√©n, hogy ki √ļssza meg kev√©ssel, ha tudjuk a v√©d√Ķje nev√©t. Ugyanolyan s√ļly√ļ elk√∂vet√©s√©rt m√°s √©s m√°s b√ľntet√©s j√°r.
Az m√©g od√©bb van, hogy " ha a jognak asztal√°n√°l mindenki egy√°r√°nt foglal helyet".(Pet√Ķfi)
#7 | Julia - 2015. jķlius 17. 11:20:07
Elnezest tisztelt Uraim, "hattertudas es ismeretek" nelk√ľl err√∂l a kerdesr√∂l vitatkozni, velemenyt mondani nem tul egyszer√ľ. Vilagszerte n√∂vekszik a biroi kar "hatalma" - s ha a birak nem eleg kepzettek, elfasultak az itelkezesben, stb. - akkor senki nem varjon igazsagos iteletet. Ujabban terjed az er√∂szak, az √∂k√∂ljog - mert hiaba Hando T√ľnde propagandaja, ez azert nem igy van. Ezt a kerdest nagyon melyen es szakszer√ľen kell megvizsgalni ahhoz, hogy valaki elfogulatlan velemenyt tudjon mondani.
A t√∂rvenyeket kutyafuttaban irjak, legt√∂bbsz√∂r √∂ssze√ľtk√∂znek egy korabbi torvennyel, s ha elemezz√ľk a biroi iteleteket - tragikus eredmenyre jutunk. Mert hat mire is t√∂rekszik a biro? Az √ľgyek miel√∂bbi befejezesere, a "panel"-b√∂l √∂sszeepithet√∂ iteletekre - mert igy a legkevesebb a munkaja - altalanos emberi tulajdonsag. A jogszabalyi hierarchiaf figyelembevetele pedig egyszer√ľen hianyzik az iteletekb√∂l A b√ľntet√∂ birosagon figyelmen kiv√ľl hagyjak az "artatlansag" elvet, s ha a vadlott!! bebizonyitja hogy artatlan - megmenek√ľl. Ha nem - hat pechje van - mert a biro nemigen vonja ketsegbe az √ľgyeszi inditvanyt (kollega irta!) - s eliteli a vadlottat. A felmentest√∂l odzkodnak a birak, de rettenetesen. A polgari birosagokon a gyakorlat: a felperes inditvanyait megalapozatlannak tekintik, az alperes viszont vattaba csomagolt - minden megengedett neki. Igy aztan nem csoda, hogy ebben a felosztasban olyan iteletek sz√ľletnek, amilyenek! Termeszetesen hozzatartozik az is, hogy a fiatal birakat az "√∂regek" nevelik - lehet√∂leg ugy, hogy ne logjon ki a sorbol, de f√∂leg: ne kotyogja ki a "bels√∂" dolgokat. S ha a fiatal biro √∂nalloan, szakszer√ľen s a t√∂rvenyeknek megfelel√∂en, kreativan itelkezik - a II. fok addig dobalja vissza az iteleteit, amig vagy megnja es beall a sorba, vagy mas palyat valaszt a jogi ter√ľleten. Az "igazsagszolgaltatas"-nak nevezett konstrukcio egyetlen celt szolgal: a biroi f√ľggetlenseg-nek nevezett, alkotmanyban r√∂gzitett biroi "szabadsag" meg√∂rzeset s annak kivedeset, nehogy az "igazsagszolgaltatas" ellen√∂rzes ala ker√ľlj√∂n! Mert a birak felel√∂sseg es ellen√∂rzes nelk√ľl vegzik tevekenyseg√ľket - soha, senki, semmiert nem vonhato felel√∂ssegra. Altalanos elv, hogy "aki masnak kart okoz - k√∂teles megteriteni". Lehet tehat a kart okozo biro ellen karterites irant keresetet inditani . s ha esetleg meg is itelik, olyan alacsony √∂sszegben, ami meg se k√∂zeliti a tenyleges kart Javaslom: tajekozodjatok egy kicsit az EU Birosagi √ľgyekben - hanyszor iteltek el MO-ot a rossz biroi iteletek miatt!!
S ki fizeti ezeket a karokat, amiket a Magyar Alam ellen az EU birosag megitelt? Az adofizetök, az adobol.
Spari - ne almodj arrol,, hogy akar te, akar en, akar mas megeri azt az idöt, hogy "rehabilitalnak". Az meg messze van!
√údv: Julia
#8 | Perje - 2015. jķlius 17. 17:44:39
A norvég fiatalok is bízhattak az igazság szolgáltatásban addig, amíg a tömeggyilkost soraikba, az oslói egyetemre fel nem vették.
http://www.atv.hu...-breiviket
Norm√°lisak az ottani hat√≥s√°gok ?Azt bizony√≠tj√°k ezzel, hogy 70 fiatal meg√∂l√©se nem b√Ľn. Breivik tanulhat, az √°ltala meg√∂ltek m√°r soha. Hol itt az igazs√°g?:o
#9 | kakas - 2015. jķlius 17. 20:46:17
40.media.tumblr.com/fc8c25685d85d50fca143520f4f21a2b/tumblr_nrlbu2SuIZ1qcvdpbo1_500.jpg41.media.tumblr.com/5e23d0dbc8c18120856b7dad0d32b77f/tumblr_nqwtpttrKN1qcvdpbo1_500.jpg
#10 | Julia - 2015. jķlius 17. 22:24:33
Perje, okosabban teszed, ha az igazsagot nem az igazsagszolgaltatasban keresed! Ezt tapasztalatbol mondom!

Julia

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.