Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A HITEL( DEVIZA ALAP√ö ) CSAL√ĀS TECHNOL√ďGI√ĀJA


A HITEL( DEVIZA ALAP√ö ) CSAL√ĀS TECHNOL√ďGI√ĀJA

1. Ft-hitelszámlát nyit a bank az adósnak. Nincs forrása sem fedezete.
2. Devizat√Ķke nyilv√°ntart√°si sz√°ml√°t nyit a bank az ad√≥snak deviz√°ban, a Ft √∂sszegnek megfelel√Ķ √∂sszegben. Nincs forr√°sa sem fedezete.
3. Kiviszi m√©rlegen k√≠v√ľlre a devizat√Ķke nyilv√°ntart√°si sz√°ml√°j√°t az ad√≥snak. >> A vonal alatt a bank elkezdi a befektet√©si k√∂rforg√°st.
4. A partnerbank a devizat√Ķkenyilv√°ntart√°si sz√°ml√°val szemben ugyanolyan √∂sszegre eur√≥sz√°ml√°t nyit.
5. A kereskedelmi bankja az ad√≥snak swap √ľzletet k√∂t a partnerbankkal. Ezt a swap √ľgyletet az ad√≥si bank az ad√≥s NEV√ČN L√ČV√ē devizat√Ķkenyilv√°ntart√°si sz√°ml√°j√°val v√©gzi.
6. Ez az √ľgylet teh√°t m√©rlegen k√≠v√ľli befektet√©si √ľgylet.
7. Maga az √ľgylet m√©rlegen k√≠v√ľli vagyoni t√Ķkek√©nt ellens√ļlyozza √ľzemegyens√ļly form√°j√°ban a m√©rlegen bel√ľli fedezetlen √©s forr√°sn√©lk√ľli Ft hitelsz√°ml√°j√°t az ad√≥snak.
8. A partnerbank a swapban r√©sztvev√Ķ sz√°ml√°ja terh√©re, vagy arra tekintettel, Eur√≥b√≥l v√°ltott Ft-hitelt ad a kereskedelmi banknak. (fx swappal finansz√≠rozott spot) >> forintv√°s√°rl√°s
9. A kereskedelmi bank ezt a ft-k√∂lcs√∂nt m√©rlegen bel√ľl bev√©telk√©nt k√∂nyveli.
10. Ezzel a m√©rlegen bel√ľli hitel "forr√°ssal "lett ell√°tva az ad√≥s devizat√Ķke nyilv√°ntart√°si sz√°ml√°j√°b√≥l kiindult swap√ľgyletre visszavezethet√Ķen.
11. Ezzel a hitelviszony, vagyis az ad√≥s hitelt√Ķk√©je sz√°mvitelileg l√©trej√∂tt.
12. Ezt a partneri Ft-k√∂lcs√∂nt a bank a bev√©tel pillanat√°ban kiad√°sba is helyezi, √©s "megv√°s√°rolja" a m√©rlegen k√≠v√ľli ad√≥si devizat√Ķke nyilv√°ntart√°si sz√°ml√°n l√©v√Ķ deviz√°t. >> r√°ford√≠t√°s lesz
13. Ezzel forr√°ssal l√°tta el a fedezetlen √©s forr√°s n√©lk√ľli devizat√Ķke sz√°ml√°t IS, UGYANAZZAL AZ ESZK√ĖZZEL, amellyel ugyancsak m√©rlegen bel√ľl forr√°sk√©nt m√°r bek√∂nyvelt a Ft-hitel forr√°sak√©nt!
14. Ugyanebben a pillanatban, ad√≥si bank deviz√°ban kiegyenl√≠ti a partnerbankt√≥l kapott Ft-k√∂lcs√∂nt >>kiad√°sba helyezi ugyanabban a pillanatban az el√Ķbb az ad√≥st√≥l v√°s√°rolt (a forint√©rt cser√©be) deviz√°t>>>, √©s z√°rja is a terminl√°bat a swap √ľgyletben
Ez k√©tszer is forr√°sk√©nt haszn√°lt p√©nz: egyszer m√©rlegen bel√ľl a hitel forr√°sak√©nt, egyszer pedig m√©rlegen k√≠v√ľl az ad√≥s devizat√Ķkenyilv√°ntart√°si sz√°ml√°j√°nak forr√°sak√©nt. Mivel k√∂rbe-k√∂rbe utaztatja.
Ezzel a m√©rlegen bel√ľlr√Ķl kik√∂nyveli ezt a forr√°st szab√°lyosan, √©s vonalon k√≠v√ľl (m√©rlegen k√≠v√ľl) a devizasz√°ml√°r√≥l is kifizeti ezt a forr√°sp√©nzt, hogy a bankk√∂zi Ft forr√°s-k√∂lcs√∂nt kiegyenl√≠tse. Majd kezdi a folyamatot el√Ķr√∂l.
Ez olyan, mintha a szab√°lyos focip√°ly√°n j√°tszhatna az ad√≥s, de a bank a vonalon k√≠v√ľl is. L√°thatjuk a meccs eredm√©ny√©t.
A g√≥l h√°tulr√≥l, √©s vonalon k√≠v√ľlr√Ķl kapott passzb√≥l l√∂vi a bank az ad√≥s h√°l√≥j√°ba.
15. Ekkor kifizetheti m√°r a k√∂lcs√∂nt az ad√≥snak, a l√©trehozott hitel terh√©re az√©rt, mert a befektet√©ssel (a fenti befektet√©si k√∂rforg√°s) ellent√©telezett Ft-hitel, a k√∂nyvel√©si, √©s sz√°mlap√©nz k√∂rforg√°sban forr√°sk√©nt, szintetikus t√Ķkek√©nt funkcion√°l.
16. Ez a szintetikus t√Ķke (deviza) el√Ķ√°ll√≠t√°sa
17. A banknak nem volt semmije. √Čs m√©gis rendben van minden.
18. A t√∂meges ILYEN hitelez√©s miatt √°lland√≥ Ft-deviza ir√°ny√ļ kereskedelmet √°ll√≠t el√Ķ a bank k√©nyszer√Ľen >> forintelad√°ssal , az ilyen deviza ez√©rt megdr√°gul.
Mivel a m√©rlegen bel√ľli folyamatok szab√°lyozottak, √©s keverednek a m√©rlegen k√≠v√ľli szab√°lyozatlan "innovat√≠v" banki m√Ľveletekkel, √©s nem v√°laszthat√≥k le a hitelviszonyr√≥l, ez√©rt ezek a szintetikus devizak√©nt √©rtelmezett banki m√Ľveletek a hitellel √∂sszekapcsolva szab√°lyozatlan √©s (persze az eg√©sz vil√°gon √≠gy van) jogellenesek.
Helyesebben a vil√°g bankrendszere el√Ķsz√∂r √°llamk√∂zi √©s multinacion√°lis szinten a szab√°lyozott t√Ķk√©t √∂sszekeverte a szab√°lyozatlan t√Ķk√©vel (... a vonal alatti p√©nzt a vonal feletti j√≥ jegybankp√©nzzel (...) ez√©rt az ad√≥st, √©s a vil√°got nem v√©di m√°s ez ellen az ad√≥s szintj√©n, csak a fogyaszt√≥v√©delmi t√∂rv√©nyek.
Eszerint ezek az √ľgyletek befektet√©ssel vegyes hitelviszonyok, √©s a befektet√©sre vonatkoz√≥ szab√°lyoknak az ad√≥ssal szemben a magyar "deviza alap√ļ" hitelek ez√©rt nem felelnek meg, ez√©rt nem j√∂ttek l√©tre.
A t√∂meges vonal alatti √ľgyletek k√≥dolj√°k az √ľgyletben r√©szt vev√Ķ deviz√°k dr√°gul√°s√°t (forint roml√°st), √©s a vonal alatti √ľgyletek keverednek a p√©nz√ľgyi term√©kben a vonal feletti hitel√ľgylettel. √Čs val√≥ban , a hitel szab√°lyozott term√©k, a befektet√©s is, de a kett√Ķ √∂sszevegy√≠t√©se szab√°lyozatlan. Amire a jogalkalmaz√°snak megvan a kitaposott √ļtja: mindk√©t jogviszony szab√°ly√°nak meg kellene felelnie.
De itt a b√≠r√≥s√°gnak fel kellene, fel szabadna ismernie a jogviszony p√©nz√ľgyi alapjait. Erre akkor lenne k√©pes, ha megvizsg√°ln√° a vonal alatti, √©s a vonal feletti folyamatoknak a term√©szet√©t, val√≥s√°g√°t, indokait, √©s f√Ķleg a k√∂vetkezm√©nyeit. Ilyen egyszer√Ľ lenne, de pont ezt tiltja meg a jogegys√©gi, √ļjabb jogs√©relmet okozva a K√ļria azzal, hogy megtiltja egy jogviszonyra vonatkoz√≥ √°ll√≠t√°s bizony√≠t√°s√°t, mag√°t az √°ll√≠t√°st, √©s a jogviszony felt√°r√°st is megtiltja an√©lk√ľl, hogy ilyen jog√©rtelmez√©shez sz√ľks√©ges ismerete az √©rtelmezend√Ķ jogviszonyra, √©s val√≥s√°gismerete lenne.
Volt ilyen Gallilei eset√©ben is, csak azt nem cs√ļfolt√°k m√©g sem jogegyenl√Ķs√©gnek, sem kontradikt√≥rius jog√°llami elj√°r√°snak. Inkviz√≠ci√≥ volt m√©g a neve
Tam√°s Demeter

HozzŠszůlŠsok


Mťg nem kŁldtek hozzŠszůlŠst

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.