Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Náci karlendítés közben filmezték le Erzsébet királynõt


Az angloszaxon zsidó-nácik, ugye, hogy ugye? Nos, aki hiterezik, náci-romantikázgat, az valójában a "romai" zsidó angloszaxofon csutoráján csüng. Oroszoknak remek célpont. Nemzeti szempontból egy ratyi.
Náci üdvözlésre lendíti karját az alig hétéves Erzsébet hercegnõ - a jelenlegi brit uralkodó - és édesanyja, valamint nagybátyja egy több mint nyolc évtizede készült példátlan filmfelvételen, amelyet a The Sun hozott nyilvánosságra szombaton.
Náci karlendítés közben filmezték le Erzsébet királynõt
Erzsébet királynõ

A Buckingham-palota - a brit királyi család londoni hivatala - azonnal elítélte a felvétel közzétételét.

A legnagyobb példányszámú brit tömeglap által megszerzett 17 másodperces fekete-fehér némafilm az újság szerint 1933-ban vagy 1934-ben, Adolf Hitler hatalmának korai szakaszában készülhetett Balmoralban, a királyi család skóciai rezidenciáján.

A felvételen Erzsébet hercegnõ - a jelenleg 89 esztendõs II. Erzsébet királynõ -, valamint húga, Margit hercegnõ, édesanyjuk, a késõbbi Erzsébet anyakirálynõ és édesapjuk bátyja, Eduárd herceg, a késõbbi VIII. Eduárd király látható a kastély parkjában.

A filmen elõször a két ifjú hercegnõ édesanyja lendíti félreérthetetlen módon náci üdvözlésre karját, majd követi példáját Erzsébet hercegnõ, végül pedig Eduárd herceg is.

A The Sun hangsúlyozza, hogy Erzsébet anyakirálynõvel és Erzsébet hercegnõvel kapcsolatban soha fel sem merülhetett a nácik iránti rokonszenv feltételezése, Eduárdról azonban széles körben közismert és jól dokumentált volt, hogy szimpátiával viseltetett Hitler iránt, akit 1937-ben Münchenben meg is látogatott, és korabeli beszámolók szerint náci karlendítéssel üdvözölt.

Eduárd egy évvel korábban, 1936-ban, alig 327 napi uralkodás után távozott a brit trónról, amely helyett inkább kétszeresen elvált amerikai szerelmét, Wallis Simpsont választotta. A monarchiát alapjaiban megrázó botrány után lett az Egyesült Királyság uralkodója VI. György néven Albert yorki herceg, Eduárd öccse, II. Erzsébet királynõ édesapja.

VI. György király és hitvese a II. világháború alatt a nácikkal szemben tanúsított hõsies brit ellenállás élõ jelképévé vált; kikezdhetetlen tekintélyre és közmegbecsülésre tettek szert kiállásukkal a szenvedõ londoniak mellett. A királyi házaspár az angliai csata legsötétebb heteiben sem hagyta el Londont, a hitleri légierõ egymást követõ támadásainak szüneteiben együtt rendre megjelentek az éppen kibombázott negyedekben.

A Buckingham-palota szóvivõje a BBC-nek nyilatkozva hangsúlyozta:

önmagáért beszél az az odaadás, amelyet a jelenlegi uralkodó és családja tanúsított a nemzet iránt a háború idején.

Az udvari illetékes szerint éppen ezért "sajnálatos" ennek a több mint nyolc évtizede készült felvételnek a nyilvánosságra hozatala.

A szóvivõ hozzátette: abban az idõben senki nem tudhatta, hogy késõbb mivé fejlõdik mindaz, amit a korabeli híradókban is rendszeresen mutatott náci üdvözlés jelképezett.

A The Sun által megszólaltatott történészek is azt emelték ki, hogy

a felvételen csupán a náci karlendítés "csúfondáros imitálása" látszik, és azokban az idõkben "nem volt olyan gyerek Nagy-Britanniában, aki ne viccelõdött volna ugyanígy".

MTI
Link

Hozzászólások


#1 | mormota1968 - 2015. július 20. 08:15:30
Az amcsiknál is az eskü téttel régebben náci karlendítéssel
kezdõdött. Volt is errõl egy cikk a neten, valami "Belami tisztelgés" volt azt hiszem a neve. A római katonák is így tisztelegtek, a nácik tõlük vehették át ezt a szokást.
#2 | postaimre - 2015. július 20. 20:39:02
#3 | Perje - 2015. július 22. 09:57:03
Edward herceg is kart lendĂ­t:
http://www.rt.com...zi-salute/

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.