Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Tudatos betelepítés, Európa megszállása zajlik


A judej√≥-kereszt√©ny rohadt szabadk√Ķm√Ľves any√°tokat, f√©reg zsid√≥ banda! A n√©pv√°ndorl√°s miatt sz√ľks√©g lenne az EU hat√©konyan √©s gyors fell√©p√©s√©re. Ennek nyomait sem l√°tni, ez√©rt fontos ¬≠ √°tmeneti jelleggel ¬≠ a hat√°rz√°r – mondta lapunknak Solt√©sz Mikl√≥s, az Emberi Er√Ķforr√°sok Miniszt√©riuma egyh√°zi, nemzetis√©gi √©s civil t√°rsadalmi kapcsolatok√©rt felel√Ķs √°llamtitk√°ra, a KDNP aleln√∂ke. Kiemelte: a korm√°ny fontosnak tartja a hazai civil szervezetek munk√°j√°t, ez√©rt √∂sszesen k√©tmilli√°rddal n√Ķtt id√©n a t√°mogat√°suk. A hatvanezer civil szervezetb√Ķl a probl√©m√°s √ľgyek csak k√©t tucatot √©rintenek, ezek k√∂z√∂tt vannak olyanok, amelyek politikai megrendel√©seket teljes√≠tettek.

– Mostan√°ban mintha a Kereszt√©nydemokrata N√©pp√°rt (KDNP) javaslatai k√∂nnyebben √°tmenn√©nek a nagyobbik korm√°nyp√°rton √©s a parlamenten, gondolok itt a vas√°rnapi z√°rva tart√°sra √©s a csal√°di cs√Ķd int√©zm√©ny√©re. Most pedig a term√©kbemutat√≥k szab√°lyoz√°s√°nak eredm√©nyes √©llovasa lett a kisebbik korm√°nyp√°rt. Minek tudhat√≥ be a sikeres lobbiz√°s?

– Kor√°bban is voltak olyan d√∂nt√©sek, amelyek alapj√°t a KDNP dolgozta ki. Gondoljunk az alapt√∂rv√©nyre, amelyben a kereszt√©nydemokrata alap√©rt√©kek jelent√Ķs m√©rt√©kben visszak√∂sz√∂nnek. Eml√≠thetem a csal√°dt√°mogat√°si rendszer kidolgoz√°s√°t, a csal√°dok v√©delm√©t is.

РKaptak kritikát jócskán.

– Nem baj!

– √Ėn√∂k azt mondj√°k, a KDNP az egyetlen t√∂rt√©nelmi √©s vil√°gn√©zeti p√°rt a mostani parlamentben. Ez nem sz√Ľk√≠ti be a lehet√Ķs√©g√©t annak, hogy nagy p√°rtt√° n√Ķj√©k ki magukat?

– A vil√°gn√©zethez val√≥ ragaszkod√°s j√≥ b√°zis az √©lethez. De ez nem jelenti azt, hogy aki nem vallja mag√°√©nak ezt az ideol√≥gi√°t, az el√Ķtt z√°rva marad az ajt√≥nk. Mi √©rt√©krend alapj√°n politiz√°lunk, ami sokaknak szimpatikus. A mindennapok kih√≠v√°saira kell v√°laszt adnunk.

– A vas√°rnapi z√°rva tart√°s nem mindenkinek tetszik.

РSokaknak pedig igen, például azoknak, akik a hét utolsó napját ma már családi körben tölthetik. Fontosnak tartjuk a család, a dolgozó emberek érdekképviseletét. Ezért támogattuk Рegyebek mellett Рa családi adókedvezmények bevezetését és a kafetéria-rendszer átalakítását.

– Az Eur√≥pai Uni√≥ k√∂telezetts√©gszeg√©si elj√°r√°st ind√≠tott az Erzs√©bet-utalv√°nyok √©s a Sz√©chenyi-pihen√Ķk√°rtya miatt Magyarorsz√°g ellen. A vizsg√°latb√≥l nyilv√°nos vita, majd per lett, amelyet az EU √°prilis 10-√©n ind√≠tott az uni√≥ b√≠r√≥s√°ga el√Ķtt Luxemburgban. Mi lesz, ha vesz√≠t a magyar korm√°ny?

– Nem vesz√≠thet√ľnk. Ha m√©gis, majd kital√°lunk valami m√°st. Azt j√≥, ha tudj√°k az emberek: az √©tkez√©si utalv√°nyt forgalmaz√≥ c√©gek t√≠zmilli√°rd forint hasznot vittek ki √©vente. Ma j√≥val kisebb a forgalmaz√≥i haszonkulcs, az utalv√°nykibocs√°t√≥i profitot gyermekek, csal√°dok, fogyat√©koss√°ggal √©l√Ķk √©s id√Ķs emberek pihen√©s√©re, az ehhez sz√ľks√©ges infrastrukt√ļra korszer√Ľs√≠t√©s√©re ford√≠tjuk. Harminc√©ves lemarad√°st kell p√≥tolnunk.

– Akkor a gyermek√ľd√ľltet√©st a K√°d√°r-rendszer kev√©s pozit√≠vuma k√∂r√© sorolja?

– Az √ļtt√∂r√Ķmozgalom a cserk√©szet alapj√°n, de m√°s ideol√≥gia ment√©n j√∂tt l√©tre. Az √ļtt√∂r√Ķk sz√°mos ingatlana kor√°bban a cserk√©szek√© volt… A k√©rd√©sre v√°laszolva: j√≥ volt, ahogy a munk√°semberek √ľd√ľltet√©se is. A rendszerv√°lt√°s √≥ta zajl√≥, az emberek kizs√°km√°nyol√°s√°ra √©p√≠t√Ķ liber√°lis gazdas√°gpolitika azonban megbukott. Az √°llam ut√°n egyre t√∂bb v√°llalkoz√≥ ismeri fel, hogy a dolgoz√≥ ember √©rt√©k.

– Mit gondol, a katolikus egyh√°znak nem kellene meg√ļjulnia, a kor kih√≠v√°saira gyorsabb v√°laszokat adnia?

– Szerintem a frissess√©g megvan: az ut√≥bbi √∂t √©vben az egyh√°zak szerepe megk√©tszerez√Ķd√∂tt az oktat√°sban, a gyermekj√≥l√©tben √©s -v√©delemben megh√°romszoroz√≥dott a jelenl√©t√ľk. Az egyh√°zi szervezetek karitat√≠v szerepe fel√©rt√©kel√Ķd√∂tt. Eml√≠thetem az Ukrajn√°ba indul√≥ seg√©lysz√°ll√≠tm√°nyt, amire n√©gy h√≥napot k√©sz√ľlt√ľnk, de a nyolc kamion c√©lba √©rt.

– Mi√©rt van az, hogy am√≠g a katolikusokn√°l kev√©s a kispap, addig hasonl√≥ probl√©m√°val nem szembes√ľlnek az evang√©likusok, a reform√°tusok?

РEnnek oka részben a cölibátus, amit sok fiatal nem vállal. De ez a jelenség mégsem jelent komoly problémát, ugyanis aki ismeri az egyháztörténelmet, az tudja, mindig voltak hullámvölgyek, amit felemelkedés követett és követ.

– √Ėn azt nyilatkozta a k√∂zelm√ļltban, hogy az elm√ļlt √©vsz√°zadokban k√∂z√∂sen meg√©lt √∂r√∂m√∂k √©s szenved√©sek egyar√°nt √∂sszek√∂tik a Magyarorsz√°gon √©l√Ķ vall√°si k√∂z√∂ss√©geket. Ez nem fikci√≥?

– XVI. Benedek p√°pa mondta, a kereszt√©nys√©g egyik legnagyobb baja, hogy sokfel√© szakadt. Nek√ľnk a jelen korban nem feladatunk kutatni a sebek ok√°t, hogy mi mi√©rt t√∂rt√©nt, hanem meg kell teremteni a b√©k√©s egym√°s mellett √©l√©s felt√©teleit. Hogy ki melyikbe sz√ľletett bele, ki hol kapott hitet, teljesen mindegy.

– Mi a v√©lem√©nye a vil√°gban zajl√≥ kereszt√©ny√ľld√∂ztet√©sr√Ķl, kiv√©gz√©sekr√Ķl?

– Botr√°nyos, hogy a XXI. sz√°zadban embereket a hit√ľk miatt √ľld√∂znek el, v√©geznek ki. A jelens√©g ellen nemzetk√∂zi fell√©p√©s sz√ľks√©ges.

РMennyire lehet irányított akció a mostani népvándorlás kapcsán a tömegek mozdulása?

– Ez r√©szben egy j√≥l fel√©p√≠tett √ľzlet. Nemr√©g j√°rtam a d√©li hat√°ron, ahol √©leter√Ķs, h√ļsz √©v k√∂r√ľli fiatalokat l√°ttam a legkorszer√Ľbb inform√°ci√≥technol√≥giai eszk√∂z√∂kkel kommunik√°lni. Pontosan tudj√°k, mit akarnak, s a vil√°gh√°l√≥n konzult√°lnak a hat√°r menti helyzetr√Ķl, a k√©s√Ķbb √©rkez√Ķket folyamatosan t√°j√©koztatj√°k. Ez tudatos betelep√≠t√©s, Eur√≥pa megsz√°ll√°sa. Sz√ľks√©g lenne arra, hogy ne csak Magyarorsz√°g √©s n√©h√°ny m√°sik tag√°llam, hanem az eg√©sz EU megkongassa a v√©szharangot, s k√∂z√∂sen, hat√©konyan √©s gyorsan l√©pjen fel a helyzet rendez√©se √©rdek√©ben. Ennek nyomait sem l√°tni a br√ľsszeli b√ľrokratikus g√©pezetben, ez√©rt is fontos √°tmeneti jelleggel a hat√°rz√°r.

РMit gondol, a magyarok mennyire befogadóak?

– Magyarorsz√°g, a magyarok nagyon is szolid√°risak, gondoljon csak a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļ lengyel menek√ľltjeire vagy a d√©lszl√°v h√°bor√ļra, amikor az ide √©rkez√Ķk t√∂meg√©nek – √©s nem csak magyaroknak – adtunk fedelet, √©telt. De Magyarorsz√°g m√°r az elm√ļlt √©vsz√°zadokban is √ļj haz√°t biztos√≠tott a betelep√ľl√Ķknek √©s lesz√°rmazottaiknak, akik azt√°n teljes jog√ļ hasznos polg√°raiv√° v√°ltak az orsz√°gnak. Nagyon fontosnak tartom azonban, hogy d√∂nt√Ķen azonos kult√ļrk√∂rb√Ķl j√∂ttek ezek az emberek, szemben a most √©rkez√Ķkkel. Ez m√°r nem menek√ľltk√©rd√©s, hanem n√©pv√°ndorl√°s, aminek nagyon s√ļlyos k√∂vetkezm√©nyei lesznek nemcsak Eur√≥p√°ra, hanem az eg√©sz vil√°gra n√©zve. Ebbe gazdas√°gilag nemhogy egy ekkora m√©ret√Ľ orsz√°g, de m√©g egy nagyhatalom is belerokkanhat.

РIszlamizálódik Európa?

– Igen, de az iszl√°mot mint vall√°st nem szabad b√°ntani. Azt azonban l√°tni kell, hogy az eur√≥pai kult√ļra a zsid√≥–kereszt√©ny kult√ļrk√∂rre √©p√ľl. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenki h√≠v√Ķ, de a t√°rsadalom eg√©sz√©t tekintve ez m√©giscsak zsid√≥–kereszt√©ny alapokra √©p√ľl√Ķ k√∂z√∂ss√©g.

– Az ukr√°n helyzet miatt mi lesz az ott √©l√Ķ magyarokkal? A szlov√°kiai √öj Sz√≥ √©rtes√ľl√©sei szerint Magyarorsz√°g √©s Szlov√°kia 20-20 ezer, Lengyelorsz√°g pedig 40 ezer szem√©lyt engedne be az orsz√°gba, ha sz√©tesne a k√∂zponti hatalom, √©s kiterjedn√©nek a harcok Ukrajn√°ban.

– Ez vil√°gpolitika, de a magyar korm√°ny eddig is mindent megtett a k√°rp√°taljai magyarok√©rt √©s az ukr√°nok√©rt. Mi jelenleg ott √©l√Ķ gyermekeket t√°boroztatunk, akiknek az √©desapja m√°r elhunyt a h√°bor√ļban vagy √©ppen a harcvonalban van.

– Mit gondol, az oroszoknak van terjeszked√©si t√∂rekv√©s√ľk a Baltikum √©s/vagy Lengyelorsz√°g ir√°ny√°ba?

РEz geopolitikai kérdés, de nem tartom reálisnak.

– Besz√©lj√ľnk a hazai civil szervezetekr√Ķl! A civil szervezett√© √°tmin√Ķs√≠tett kisegyh√°zaknak a strasbourgi Emberi Jogok Eur√≥pai B√≠r√≥s√°ga szerint √∂sszesen k√∂r√ľlbel√ľl 20 milli√°rd forint k√°rt√©r√≠t√©s j√°r k√ľl√∂nb√∂z√Ķ jogc√≠meken az √°llamt√≥l. Hol tart az egyezked√©s?

– Ennek el√Ķzm√©nye, hogy a kedvez√Ķ egyh√°zi kieg√©sz√≠t√Ķ normat√≠v t√°mogat√°s miatt voltak olyanok k√∂z√∂tt√ľk, amelyek civilb√Ķl egyh√°zakk√° avanzs√°ltak, hogy √≠gy jussanak t√∂bb forr√°shoz. A rendszerb√Ķl ki kellett sz√Ľrni √Ķket. A 16-b√≥l nyolccal m√°r megsz√ľletett a meg√°llapod√°s, a t√∂bbiekkel tov√°bb peresked√ľnk az ad√≥fizet√Ķk p√©nz√©nek v√©delme √©rdek√©ben.

– Az elm√ļlt id√Ķszakban felh√Ķss√© v√°lt a korm√°nyzat √©s egyes civil szervezetek viszonya. Mit gondol err√Ķl?

– A probl√©m√°s viszonyban csup√°n k√©t tucat civil szervezet √©rintett a hatvanezerb√Ķl. Ut√≥bbiak teszik a dolgukat, m√≠g a maroknyi nagyhang√ļ k√∂z√∂tt vannak a politikai megrendel√©seket teljes√≠t√Ķk. A korm√°ny a tisztess√©ges civilek munk√°j√°t elismeri, amit j√≥l mutat, hogy id√©n k√©tmilli√°rd forinttal n√Ķtt a civil szf√©ra korm√°nyzati t√°mogat√°sa.

РA kormány korábbi tervei szerint a civil szervezeteket bevonná a közfoglalkoztatás rendszerébe.Hol tart ennek az elképzelésnek a megvalósítása?

– M√°r k√©tezer szervezettel van ilyen ir√°ny√ļ meg√°llapod√°sunk. P√©ld√°ul a falvak ennek k√∂sz√∂nhet√Ķen folyamatosan sz√©p√ľlnek. Ez is bizony√≠tja, hogy az √©rt√©kteremt√Ķ k√∂zmunka megfelel√Ķ helyre ker√ľlt, a t√°rsadalom elismeri.

РA kormány bevonta az egyházakat a nemzetpolitikába. Mit lehet tenni a magyarság megmaradásaérdekében?

– A Ratk√≥-korszak gyermekei ki√∂regedtek a gyermeket v√°llalni tud√≥k k√∂r√©b√Ķl, m√©gis t√∂bb gyermek sz√ľletik, mint kor√°bban. Ez √©v els√Ķ n√©gy h√≥napj√°ban 29 184 gyermek j√∂tt a vil√°gra, 3 sz√°zal√©kkal t√∂bb, mint a tavalyi b√°zisid√Ķszakban. A sz√ľlet√©sek sz√°ma mind a n√©gy h√≥napban t√∂bb volt, mint 2014-ben. K√ľl√∂n√∂sen a janu√°ri emelked√©s volt jelent√Ķs, amikor az egy √©vvel kor√°bbihoz k√©pest, 5,3 sz√°zal√©kkal n√Ķtt az √ļjsz√ľl√∂ttek sz√°ma. Az els√Ķ √©vekben – 2010 √©s 2013 k√∂z√∂tt – meg√°ll√≠tottuk a negat√≠v folyamatot, s 2014-t√Ķl elindult a n√∂veked√©s. Vagyis a korm√°ny csal√°dpolitik√°ja sikeres.

– A Ratk√≥-korszak (1949–1956) √©s az azt k√∂vet√Ķ √©vtized sz√ľl√∂ttei k√∂z√ľl sokan a k√∂vetkez√Ķ k√©t √©vtizedben mennek nyugd√≠jba. Nagy r√©sz√ľk k√©nyszerv√°llalkoz√≥ volt, minim√°lb√©ren, teh√°t meg√©lhet√©st biztos√≠t√≥ nyugd√≠j helyett az „√©henhal√°s” v√°r r√°juk. Mi lesz vel√ľk?

– A nyugd√≠jrendszer a k√∂vetkez√Ķ 25-30 √©vben fenntarthat√≥ a korm√°nyzati l√©p√©seknek k√∂sz√∂nhet√Ķen. Ehhez sz√°mos olyan d√∂nt√©st kellett meghozni, mint a korai nyugd√≠jaz√°s √©s a rokkantnyugd√≠jaz√°s anom√°li√°inak megsz√ľntet√©se vagy a k√∂telez√Ķ mag√°nnyugd√≠jp√©nzt√°rak felsz√°mol√°sa. A k√∂telez√Ķ mag√°nkassz√°k eset√©ben 2010-ben m√°r 400 milli√°rd forint hi√°nyzott a rendszerb√Ķl, ami banki, biztos√≠t√≥i mag√°nzsebekbe v√°ndorolt. Azt sem lehetett tudni, hogy h√ļsz √©v m√ļlva itt lesz a c√©g vagy nem, s mi lesz a befizetett p√©nzzel. A mag√°nszem√©lyt√Ķl levont 8,5 sz√°zal√©kb√≥l 7 sz√°zal√©k ment a mag√°nkassz√°ba, 1,5 maradt az √°llamiban. Az ut√≥bbiban keletkez√Ķ m√≠nuszt pedig a k√∂lts√©gvet√©sb√Ķl kellett kip√≥tolni. R√°ad√°sul a nyugd√≠jp√©nzt√°rak az els√Ķ √©vekben √°llampap√≠rt vettek, annak garant√°lt hozama eredm√©nyek√©nt pedig egy r√≥k√°r√≥l k√©t b√Ķrt h√ļztak le.

РHogyan ítéli meg a magyarországi tizenhárom nemzetiség helyzetét?

– J√≥k a lehet√Ķs√©geik, s ezt √Ķk is elismerik. J√∂v√Ķre a nemzetis√©gi ter√ľlet t√∂bb mint nyolcmilli√°rd forint t√°mogat√°st kap, ami k√©tmilli√°rddal magasabb az idein√©l. Nagyon √∂r√ľln√©k, ha a k√∂rnyez√Ķ orsz√°gokban a magyar nemzetis√©g √©lhetne hasonl√≥ k√∂rnyezetben.

– Azt hallottam, hogy egy balatoni h√°zban r√°szorul√≥kat √ľd√ľltetnek. Mi√©rt?

– Egy j√≥ sz√°nd√©k√ļ ember seg√≠ts√©g√©vel fel√ļj√≠tottunk egy h√°zat, ahol fogyat√©koss√°ggal √©l√Ķket t√°boroztatunk.

– √Āllami p√©nzb√Ķl?

– Nem, sajnos a beoszt√°som miatt ezzel nem kalkul√°lhatunk. L√°t√°s-, hall√°s, √©rtelmi √©s mozg√°ss√©r√ľlteket √ľd√ľltet√ľnk a feles√©gem vezet√©s√©vel. M√°r t√∂bb mint ezren nyaraltak az √©vek alatt.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | GP - 2015. jķlius 20. 12:47:07
Baptist√°k: a menek√ľltek t√∂bbs√©ge nem k√©r seg√≠ts√©get

Az utazók többsége, mintegy 80-90 százaléka 18-35 év közötti, pénzzel és kommunikációs eszközökkel felszerelt fiatal, aki nem kér és nem fogad el segítséget a Baptista Szeretetszolgálat szerint.
http://www.origo....dorlo.html
#2 | Perje - 2015. jķlius 20. 13:03:08
#3 | Alex-andros - 2015. jķlius 20. 19:27:19
Egyre leszek k√≠v√°ncsi! Ha ezr√©vel √©rkeznek majd a K√°rp√°taljaiak, k√∂zt√ľk ruszinok, akkor milyen lesz a hozz√°√°ll√°s?!
#4 | postaimre - 2015. jķlius 20. 21:39:17
„Az EU cserbenhagyja a kisebbs√©geket”

A Tom Lantos Int√©zet igazgat√≥ja, B√≠r√≥ Anna-M√°ria szerint egyet√©rt√©s van abban, hogy a kisebbs√©gi jogok nemzetk√∂zi szint√Ľ kezel√©se cs√Ķd√∂t mondott.
http://mno.hu/hat...et-1296057

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.