Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

A buda-cashes kapcsolatnak köszönhetõ, hogy elúszott a katonák és a titkosszolgák pénze


Rubelben kapják majd a fizetést, ha jók lesznek. Ha nem, ólomban. A Buda-Cash Brókerházhoz köthetõ DRB bankcsoport egykori vezetõjének közbenjárásával játszotta ki a hozzájuk, illetve üzlettársaikhoz kapcsolódó cégeknek a Honvéd Egészségpénztár vagyonának egy részét a pénztár gazdasági igazgatója, illetve befektetési vezetõje. Legalábbis ez derül ki abból a PestiSrácok.hu által megszerzett dokumentumokból, amikbõl az is kiolvasható, hogy az érintettek még a Honvédelmi Minisztériumot is megvezették. Úgy tudjuk, a tárcánál nagy felháborodást váltottak ki a történtek.

A PestiSrácok.hu által megszerzett dokumentumokbĂłl, valamint az azok alapján vĂ©gzett kutatásainkbĂłl egyĂ©rtelmĂ»en kiderĂĽl, hogy a HonvĂ©d NyugdĂ­jpĂ©nzár egykori tanácsadĂłja, a DRB bankcsoport volt befektetĂ©si vezetõje, Detre LászlĂł „lobbizásának” volt köszönhetõ, hogy a HonvĂ©d EgĂ©szsĂ©gpĂ©nztár számláit Ă©s befektetĂ©seit a százmilliárdos csalási botrányba keveredett brĂłkercĂ©ghez kapcsolĂłdĂł bankcsoportnál vezettĂ©k, majd a pĂ©nzek egy rĂ©szĂ©t hozzájuk köthetõ, illetve haveri cĂ©geknek kijátszották. EmlĂ©keztetõül: a Magyar Nemzeti Bank mĂ©g márciusban 180 napra rendelt el kifizetĂ©si tilalmat a HonvĂ©d Ă–nkĂ©ntes Kölcsönös KiegĂ©szĂ­tõ EgĂ©szsĂ©gbiztosĂ­tĂł PĂ©nztárnál a pĂ©nztártagok egyĂ©ni egĂ©szsĂ©gszámláit Ă©rintõ fedezeti alapok tekintetĂ©ben. A jegybanki intĂ©zkedĂ©s oka az volt, hogy a HonvĂ©d EgĂ©szsĂ©gpĂ©nztár a Buda-Cash BrĂłkerházhoz köthetõ DRB Bankcsoporthoz tartozĂł BRB Buda Regionális Bank Zrt.-nĂ©l tartotta pĂ©nztári vagyonának jelentõs rĂ©szĂ©t. Az MNB visszavonta az Ă©rintett hitelintĂ©zetek tevĂ©kenysĂ©gi engedĂ©lyĂ©t is, „mivel a bankok eszközeinek Ă©rtĂ©ke nem fedezte a velĂĽk szembeni követelĂ©seket”. A károsultak többsĂ©ge rendvĂ©delmi dolgozĂł Ă©s katona, de elveszett 1200 titkosszolga megtakarĂ­tása is.
Buda Cash

A Buda-Cash Brókerház felügyelõbizottsági tagjának köszönhetõ, hogy elúszott a Honvéd Egészségpénztár betéteseinek pénze. Fotó: privatbankar.hu
Megfelelõ személyek a megfelelõ pozícióban

A Buda-Cash botrány iratai szerint Detre LászlĂł, aki a brĂłkercĂ©g felĂĽgyelõbizottságában is helyet foglal, a pĂ©nzek DRB bankcsoporthoz törtĂ©nõ átcsatornázását Ăşgy Ă©rte el, hogy „folyamatosan tartotta a kapcsolatot” rĂ©gi ismerõseivel, a HonvĂ©d EgĂ©szsĂ©gpĂ©nztár gazdasági igazgatĂłjával, Kadlecsik Imre Pállal Ă©s Kõhalmi Istvánnal, a pĂ©nztár befektetĂ©si vezetõjĂ©vel, Ă­gy lobbizásának köszönhetõen 2012-ben az egĂ©szsĂ©gpĂ©nztár vagyonának nagy rĂ©sze a DRB bankcsoporthoz kerĂĽlt. ÉrdekessĂ©g, hogy a DRB bankcsoport jĂłval kisebb hozamot kĂ­nált, mintha azt kincstárjegybe fektettĂ©k volna, a pĂ©nztár vezetõi mĂ©gis ragaszkodtak a DRB-hez. Az egyik dokumentumban az is olvashatĂł, hogy KõhalmiĂ©k a kĂĽldöttek, illetve a pĂ©nztár ellenõrzõ bizottságának Ă©s igazgatĂł tanácsának köreiben „toborzĂł” tevĂ©kenysĂ©get folytattak azzal a nyilvánvalĂł cĂ©llal, hogy õket mindenben kiszolgálĂł Ă©s hozzájuk lojális szemĂ©lyek kerĂĽljenek a „megfelelõ” pozĂ­ciĂłkba. MegkörnyĂ©keztĂ©k pĂ©ldául Bártfai JĂłzsefet, a HonvĂ©d EgĂ©szsĂ©gpĂ©nztár ellenõrzõ bizottságának egyik tagját, valamint lekötelezettjĂĽkkĂ© tettek kĂ©t kĂĽldöttet is Ăşgy, hogy gyerekeik számára alkalmi munkát biztosĂ­tottak a cĂ©gnĂ©l.
A Honvédelmi Minisztériumot is megvezették

Az egészségpénztár mûködésével összefüggésben érdemes azt a HKS Pénztárszolgáltató Kft-t is megemlíteni, melynek ügyvezetõi tisztségét 2015 januárja óta Kõhalmi István tölti be. Különös egybeesés, hogy elõdje az a dr. Rékai István Miklós volt, aki jelenleg a Honvéd Egészségpénztár ügyvezetõ igazgatója. Egy iratban az is megtalálható, hogy a pénztár még 2013. december 13-án kötött egy jelenleg is hatályos, kártyagyártási szerzõdést a HKS-sel, azaz Rékai a Honvéd Egészségpénztár vezetõjeként a hozzá köthetõ gazdasági társaságot bízta meg a kiszervezett feladatok végrehajtásával. A HKS-ben Kõhalminak is van érdekeltsége, mivel a kft. 2011-es alapításától kezdve tagként szerepel az egészségpénztár befektetési vezetõjének tulajdonában lévõ ECO-HALMI Kft. Az Országos Cégadatbázisból egyébként az a nem éppen mellékes körülmény is megtudható, hogy a HKS telephelyeként a Honvéd Egészségpénztár telephelyét tüntették fel úgy, hogy a dokumentum szerint erre a Honvédelmi Minisztérium nem adott engedélyt. Úgy tudjuk, a honvédelmi tárcánál nagy felháborodást váltottak ki a történtek.

abra05-01
Zsíros megrendelések az egészségpénztártól

A fentebb taglaltak után talán az sem meglepõ, hogy a 2013-as Ă©vben a HKS Kft. a HonvĂ©d EgĂ©szsĂ©gpĂ©nztárral kártyakĂ©szĂ­tĂ©si Ă©s adminisztráciĂłs költsĂ©gkĂ©nt csaknem hĂ©tmilliĂł forint Ă©rtĂ©kben bonyolĂ­tott le megrendelĂ©st, mĂ­g a 2014-es Ă©v során már több mint hĂşszmilliĂł forint kerĂĽlt kifizetĂ©sre az egĂ©szsĂ©gpĂ©nztár rĂ©szĂ©rõl. Érdemes mĂ©g kiemelni, amire a az egyik dokumentum is rávilágĂ­t, hogy az egĂ©szsĂ©gpĂ©nztár az emlĂ­tett cĂ©gen kĂ­vĂĽl mĂ©g a GrantaCard Informatikai Ă©s Elektronikus Kártyarendszer Ăśzemeltetõ Kft-vel Ă©s az EgĂ©szsĂ©gpĂ©nztári ElszámolĂł Központ Kft-vel is zsĂ­ros megrendelĂ©seket kötött. Elõbbi kft. pĂ©ldául 2007 Ă©s 2013 között Ă©ves szinten a HonvĂ©d EgĂ©szsĂ©gpĂ©nztár kártyatranzakciĂłinak a továbbĂ­tását vĂ©gezte potom 15 milliĂł forintĂ©rt. Az nyilván csak vĂ©letlen egybeesĂ©s lehet, hogy a vállalkozás vezetõje az a Rosenbecher Roland, aki annak a SIRO Zrt. felĂĽgyelõbizottság tagja, amely cĂ©g tagkĂ©nt szerepel a Kõhalmi István által fĂ©mjelzett HKS-nĂ©l – mutat rá a PestiSrácok.hu által kĂ©szĂ­tett cĂ©gábra.
Több tízmilliót kaszáltak két év alatt

Figyelemre mĂ©ltĂł az is, hogy az EgĂ©szsĂ©gpĂ©nztári ElszámolĂł Központ Kft.-ben, melynek ĂĽgyvezetõje, Simon PĂ©ter vezĂ©rigazgatĂłkĂ©nt ugyancsak kapcsolĂłdik a SIRO Zrt-hez, a HonvĂ©d EgĂ©szsĂ©gpĂ©nztár 20 százalĂ©kos tulajdonrĂ©sszel rendelkezik. A dokumentum szerint a vállalkozásba 2009-ben Kõhalmi Ă©s Kadlecsik javaslatára lĂ©pett be a pĂ©nztár, amely számára az e-számlák továbbĂ­tását hatmilliĂł forint Ă©rtĂ©kben az EgĂ©szsĂ©gpĂ©nztári ElszámolĂł Központ vĂ©gezte. Nem meglepõ, hogy a HonvĂ©d EgĂ©szsĂ©gpĂ©nztárral bizniszelõ kĂ©t gazdasági társaság a 2013-as Ă©s 2014-es Ă©vben összesen csaknem 53 milliĂł forintot kaszált. Megjegyzendõ, hogy a portálunk birtokában lĂ©võ iratokban az is szerepel, hogy Detre LászlĂł „ĂĽzleti tervĂ©vel” nemcsak a HonvĂ©d EgĂ©szsĂ©gpĂ©nztárt, hanem a HonvĂ©d NyugdĂ­jpĂ©nztárt is megkereste, azonban õk a brĂłkerbotrányba keveredett bankcsoport volt vezetõjĂ©nek ajánlatát elutasĂ­tották. Link

Hozzászólások


#1 | mezesmozes - 2015. július 21. 09:58:08
A pénz nem vész el, csak zsebet vált hehe..

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.