Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Kitolnánk a Nyugat-Balkánra az EU védelmi vonalát


Ez a "béke" már csak ilyen! A külügyi tanács hétfõn üdvözölte a nyugat-balkáni menekült-útvonalra nehezedõ nyomás kezelését célzó miniszteri szintû konferencia megrendezését, de egyelõre nem hozott hivatalos döntést a tanácskozás helyszínérõl. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint Budapest egy nagy lépéssel közelebb került a rendezéshez.

Az EU külügyminiszteri tanácsa hétfõn a november 11-12-én esedékes máltai menekültügyi csúcs mellett annak a konferenciának a megrendezését is üdvözölte, amely az egyre forgalmasabbá váló nyugat-balkáni útvonalon zajló menekülthullám kezelését célozza. A tagállamok között ugyanakkor még nem alakult ki egyetértés az eredetileg a magyar kormány által javasolt miniszteri szintû konferencia helyszínérõl.

A konszenzus hiányának jeleként a Tanács ebben a szakaszban csupán "nyugtázta Magyarország felajánlását, hogy Budapest legyen a konferencia házigazdája", utalva rá, hogy következõ, szeptemberi ülésén visszatér a kérdésre.
Kattintson és nézzen körül Brüsszelben!

"Még nem született formális döntés a helyszínrõl, de sokan eleve Budapestet említik az esemény helyszíneként. Ma közelebb kerültünk ahhoz, hogy a magyar fõváros legyen a házigazda" - nyilatkozta a magyar külügy- és külgazdasági miniszter az ülést követõen.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy Budapest bírja a visegrádi négyek, Ausztria és a luxemburgi soros EU-elnökség támogatását, és Frank Walter Steinmeier német külügyminiszterrel, továbbá Federica Mogherini kül- és biztonságpolitikai fõképviselõvel is egyeztetett hétfõn négyszemközt a témáról.

A külügyminiszter szerint, ha van kétely a konferenciával szemben, az elsõsorban arra vonatkozik, hogy ilyen rövid idõn belül le lehet-e bonyolítani egy tartalmas és érdemi eredményeket hozó konferenciát. Érezhetõen Mogherininek is vannak ilyen kételyei, aki információink szerint a januárt preferálta volna az esemény idõpontjaként.

A magyar diplomácia azonban a sürgetõ helyzet miatt õsszel, lehetõség szerint már októberben összehívná a tanácskozást, amelyen az EU-tagállamok kül- és belügyminiszterei mellett a nyugat-balkáni útvonalon fekvõ hat nem uniós tagállam és Törökország venne részt.

Szijjártó úgy vélte, hogy egy olyan ország, ahová naponta 1300-1500 illegális migráns érkezik, nem mondhat mást csak igent. "Európai szinten azonnali megoldások kellenek, nem tisztán magyar ügyrõl van szó" - jelentette ki a magyar diplomácia irányítója, aki emlékeztetett rá, hogy az év eleje óta 86 és fél ezer "illegális bevándorló" lépte át a magyar határt, több mint 93 százalékuk a szerb-magyar határon keresztül lépett az ország területére. Szijjártó szerint, ha nem enyhül a nyomás, a menekültek száma az év végére könnyen elérheti a 200 ezret is. A hidegebb idõ beköszöntével ugyanis a Földközi-tengerrõl még jobban a szárazföldre helyezõdik át a menekültáradat súlypontja. Tavaly október és december vége között még egyszer annyian érkeztek hazánkba, mint az év addigi részében.

Nevük mellõzését kérõ EU-források ugyanakkor két másik okot is említettek, amelyek miatt néhány tagállam vonakodik Budapestet jelölni ki a menekültkonferencia helyszínének. Az egyik a magyar-szerb határon épülõ kerítés, a másik pedig a magyar kormány vonakodása, hogy kivegye részét a 60 ezer menekült tagállamok közötti elosztásából. Szijjártó Péter hétfõn megismételte újságíróknak, hogy a rendkívüli menekültáradat miatt Magyarország nem fogadhat be több menekültet, ehelyett inkább tõlünk kellene vinni menekülteket.

Magyarország azonban továbbra sem tekinti magát frontországnak, és Olaszországtól és Görögországtól eltérõen nem igényli azt, hogy a többi tagállam vegyen át menekülteket tõlünk. A külügyminiszter szerint inkább annak a feltételeit kellene megteremteni, hogy Magyarország is visszaküldhesse alapvetõen Görögországba azokat a migránsokat, akik nem nálunk lépték át elõször a schengeni határt.

Szijjártó elmondta, hogy a majdani nyugat-balkáni konferencián olyan módszerekrõl kellene megállapodni a résztvevõknek, amelyek révén már a korai szakaszban csökkenthetnék a nyomást. A magyar kormány elképzelései szerint olasz és görög mintára a két fõ tranzitországban, Macedóniában és Szerbiában is befogadó központokat, úgynevezett "hotspotokat" kellene létrehozni, ahol nyilvántartásba vennék a menedékkérõket és ujjlenyomatot vennének tõlük. Úgy vélte, hogy ezek az országok saját erõbõl képtelenek feltartóztatni a menekültek áradatát, ezért az Európai Uniónak kellene segítséget nyújtania nekik.

Ami a Magyarországra érkezõ menekülteket illeti, a külügyminiszter szerint a jelentõs többségük ugyan elhagyja az országot, de a célországok késõbb vissza akarják küldeni hozzánk õket.Link

Hozzászólások


#1 | Satori - 2015. július 22. 01:12:11
Népszavazással akarja elutasítani Bõs a már bezárt menekülttábor újranyitását
2015. jĂşlius 21. 18:06

HunhĂ­r.info
Népszavazáson akarják elutasítani a csallóközi Bõs lakói, hogy a szlovák kormány újranyissa a 2009-ben bezárt menekülttábort, és ott helyezze el azt az 500 illegális bevándorlót, akinek ideiglenes befogadásáról kedden írt alá megállapodást a szlovák és az osztrák belügyminiszter.

Robert Kalinák és Johanna Mikl-Leitner a hónap elején állapodott meg arról, hogy Szlovákia ideiglenesen ötszáz embert fogad be az ausztriai traiskircheni menekülttáborból, és az errõl szóló megállapodást kedden Bécsben írták alá. A dokumentum szerint még júliusban ötven, augusztusban kétszáz, szeptemberben pedig további kétszázötven illegális bevándorlót helyeznek át Bõsre.

A bõsi menekülttábor újranyitásáról szóló hírek még hivatalossá válásuk elõtt komoly tiltakozáshullámot váltottak ki a helyiek és a többi környékbeli település lakói között. A tiltakozás egy petícióval indult, majd miután azt több mint háromezren aláírták, a település önkormányzata a petíciós bizottság kezdeményezésére augusztus másodikára népszavazást írt ki a tábor újranyitásának elutasítására.

"Sajnos tisztában vagyunk vele, hogy a szlovák kormánynak nem kell figyelembe vennie a népszavazás eredményét, de egy esetleges békés tüntetés mellett ez az egyedüli lehetõségünk arra, hogy kinyilvánítsuk az akaratunkat" - mondta az MTI-nek Jakus Zoltán, a menekülttábor újranyitását ellenzõ petíciós bizottság elnöke.

Hozzátette: fenntartásaik megalapozottak, mivel a menekülttábor korábbi mûködése idején az ott lakókkal több probléma és konfliktus is akadt, és gondnak tartják az elhelyezendõk magas számát is, mivel úgy vélik, hogy az ötszáz idegen komoly negatív befolyással lenne az ötezres település életére.

Elhibázott lépésnek tartja a döntést Bõs polgármestere, Fenes Iván is, aki úgy véli, tekintettel a múltbéli tapasztalatokra, a helyiek fenntartásai a tábor újranyitásával szemben jogosak. Az MTI-nek elmondta, furcsának tartja, hogy a település önkormányzatát eddig hivatalosan a bevándorlók érkezésének idõpontjáról sem értesítették, és azok számáról is csak a médiából értesültek. Hozzátette: legalábbis kérdéses, hogy a népszavazás eredményét mennyire veszi majd figyelembe a szlovák kormány, az önkormányzat azonban ettõl függetlenül továbbra is minden rendelkezésére álló jogi eszközzel tiltakozni fog a tábor megnyitása ellen.

A bõsi menekülttábor újranyitása miatt már korábban tiltakozását fejezte ki a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP), amely közleményben kért garanciát a szlovák kormánytól arra, hogy a belügyi tárca szavatolni fogja a bõsiek biztonságát. A befogadásáról szóló megállapodás aláírására reagálva Berényi József, az MKP elnöke az MTI-nek elmondta: továbbra is kiállnak a helyi lakosok mellett, és érthetetlennek tartják azt is, hogy a szlovák kormány miért a bõsi menekülttábor újranyitásával akarja megoldani az illegális bevándorlók elhelyezésének kérdését, amikor a mûködõ szlovákiai menekülttáborok nagy része csaknem üres.

"A homonnai (Humenné) táborban több mint ötszáz szabad férõhely van, és mégsem oda akarják elhelyezni ezeket a migránsokat" - mondta Berényi, hozzátéve: nem tartják igazságosnak, hogy a menekültek elhelyezésére használt létesítmények java részét magyarok lakta területekre telepítették és telepítik.

HunhĂ­r.info - MTI

" amikor a mûködõ szlovákiai menekülttáborok nagy része csaknem üres"

Vajon miert pont a "magyarok lakta területekre telepítették és telepítik" oket?
#2 | Satori - 2015. július 22. 02:37:36
A liberalizmus megbukott, Európa szembe kell nézzen az elözönléssel

http://hidfo.ru/2...zonlessel/

MozgĂłsĂ­tásra van szĂĽksĂ©g, a fekete inváziĂł megállĂ­tására! – Mire lesz elĂ©g egy ekkora kerĂ­tĂ©s?

https://szabadrip...a-kerites/

"Ráadásul a magyar politikusok úgy döntöttek, hogy a nemzet létét komoly mértékben veszélyeztetõ eseménybõl személyes elõnyt kovácsoljanak. Összefogás helyett kiteszik a nemzetet, Trianont is meghaladó katasztrófának, ami egészen biztos a magyarság megszûnéséhez vezethet."

http://www.antalf...u/?p=17021
#3 | Perje - 2015. július 25. 17:48:56
Honnan jönnek a menekültek?
d3dyqb2m69ozbp.cloudfront.net/wp-content/uploads/2015/07/Representational-file-photo.888888.jpg
A legtöbben Szíriából, Afganisztánból és Szomáliából. Irag a 9. helyen.
#4 | Perje - 2015. július 26. 17:40:52
KĂ©t volt guantanamoi foglyot tartĂłztattak fel Belgiumban:

http://beta.trtwo...nees--4997

Vajon az ide kioszttotakkal mi a helyzet?
#5 | Perje - 2015. július 26. 17:50:06
A britek készülnek egy esetleges tenor-támadásra 5000 erõsen felfegyverzett rendõr utcára dobásával.
http://www.dailym...paign=1490

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.