Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Tiszta fehér Szlovákiát akarnak a cukiskodó szélsõségesek


Kicsit el vannak csĂşszva az ottani jĂłbikos projekttel, de ott is gárda, ott is "nácik" Ă©s ott is nĂ©ppártosodás...Ă©s persze ott is keresd a zsidĂłt! SzĂ©p fehĂ©r napot! – köszöntött Marián Kotleba, a szlovák szĂ©lsõsĂ©gesek vezĂ©re a pozsonyi demonstráciĂłn, amelyet a menekĂĽltek befogadása ellen szerveztek jĂşnius vĂ©gĂ©n Pozsonyban. KĂ©t hĂ©ttel kĂ©sõbb az Ă©szak-szlovákiai Zsolnán (Zilina) már náci karlendĂ­tĂ©ssel Ă©s „Tiszta fehĂ©r Ă©s uniĂłmentes Szlovákiát!” kiáltott az emelvĂ©nyen. A rendõrök mindkĂ©t helyen pĂłkerarccal szemlĂ©ltĂ©k ezt, holott a Vodca (VezĂ©r) nem ismeretlen számukra.

Kotleba a múlt század végén alapította a Slovenská pospolitost (Szlovák Testvériség) újnáci szervezõdést, amely a Jozef Tiso-féle fasiszta szlovák államot tartotta példaképének. Több magyar-, roma- és zsidóellenes menetelést szerveztek dél-szlovákiai városokban is, Rozsnyón leköpdösték Kossuth Lajos szobrát.

Sok feljelentésre az ügyészség éveken át azzal válaszolt, hogy a meggyanúsított személyek nem lépték át a szólásszabadság határát, kellõ bizonyítékok híján nem vádolhatók gyûlöletkeltéssel, nemzetellenes uszítással sem. Végül 2005-ben a szervezetüket betiltották, Kotlebát pedig elbocsátották a besztercebányai (Banská Bystrica) sportgimnáziumból, ahol addig informatikát tanított. Nem sokkal késõbb azonban visszavették rendszergazdának.

KĂ©t Ă©vvel kĂ©sõbb a hĂ­veivel megalapĂ­totta a Mi Szlovákiánk NĂ©ppártot (LS NS) amelynek hivatalos cĂ©lja „a cigánybĂ»nözĂ©s visszaszorĂ­tása, a társadalmon Ă©lõsködõk börtönbe zárása, mert a jĂłlĂ©ti állam csak Ă­gy teremthetõ meg". Tavaly a szĂ©lsõsĂ©ges szlovák párt kĂ©tszáz tagja a hármas romagyilkosság szĂ­nhelyĂ©n, a RĂ©vkomáromhoz közeli Ă“gyallán (Hurbanovo) nagygyĂ»lĂ©st tartott, amelyen pártfogásba vettĂ©k a tettest, mert szerintĂĽk már kĂ©ptelen volt elviselni a romák törvĂ©nytelensĂ©geit, amelyek felett a kormány szemet hunyt. „JĂłl tettĂ©k, hogy kezĂĽkbe vettĂ©k a saját sorsukat, ha pedig valaki Ăşjra megkeserĂ­ti az Ă©letĂĽket, csak hĂ­vjanak bennĂĽnket, mi megmutatjuk az erõnket" – harsogta a szĂłnok.


Alena Kluknavská szlovák politológus a pozsonyi Sme napilapban rámutatott, hogy Marián Kotleba újabban radikális igazságtevõként hangoskodik a közéletben. Idegengyûlöletét és rasszista ideológiáját azzal palástolja, hogy minden megnyilatkozásában a tisztességes, dolgos emberek érdekeit képviseli, akiket szerinte a semmittevõk kizsákmányolnak, elszívják a közpénzek jelentõs részét.
A Szlovák Testvériségben kezdték, most a Szlovák Néppárt híveiként menetelnek

Szirénhangjaival elsõsorban a súlyos megélhetési gondokkal szembesülõket kábította el. Másfél évvel ezelõtt csaknem egész Szlovákia megdöbbenésére, Besztercebánya megye elnökévé választották. Elsõ intézkedésként leszedette az uniós zászlót a megyeházáról.

HĂ­vei a fasiszta Tiso-rezsim gyakorlatát követve, az egykori Hlinka-gárda mintájára lĂ©trehozták az LS NS fĂ©lkatonai szervezetĂ©t, a Vzdor-t (Dac). Három Ă©ve bontottak zászlĂłt KözĂ©p-Szlovákiában, mára több mint kĂ©t tucat helyi szervezetĂĽk van, a keleti rĂ©giĂłktĂłl kezdve egĂ©szen Pozsonyig. IdeolĂłgiai pĂ©ldakĂ©pĂĽk a görög Arany Hajnal, amely a mentõcsomagok rabszolgaságátĂłl, BrĂĽsszel diktátumátĂłl akarja megszabadĂ­tani az országot. A Dac hĂ­vei nemrĂ©g Kassát Ăłriásplakátokkal borĂ­tották el, amelyeken Lenin-idĂ©zet virĂ­tott: „A tõke Ă©s a börzĂ©k hatalma a lĂ©nyeg, a parlament Ă©s a választások csak a bábuik."

A pozsonyi DennĂ­k N napilap munkatársai lepleztĂ©k le, hogy a Vzdor aktivistái idĂ©n jĂşniusban elsõsorban a Nagytapolcsányi (Topolcany) járásban – ahol Robert Fico kormányfõ szĂĽletett – Ă©s más helyeken is erdei iskolákat szerveztek. A tizenĂ©ves tanulĂłk elõtt az állami rendõrsĂ©g Ă©s a kormány gyávaságát szapulták, azt harsogva, hogy õk majd rendet teremtenek az országban. VaktöltĂ©nyekkel, pisztolyokbĂłl Ă©s gĂ©pfegyverekbõl is lövöldözhettek a nebulĂłk. A pozsonyi oktatásĂĽgyi tárca csak az oknyomozĂł riport megjelenĂ©se után kezdett vizsgálatot, amelyet mĂ©g mindig nem zárt le. KĂ©t hete a közĂ©p-szlovákiai Gyetván egyik aktivistájuk rátámadt egy roma lányra, akit kĂ©sõbbi vallomása szerint menekĂĽltnek nĂ©zett. Az áldozat – aki egyĂ©bkĂ©nt orvostanhallgatĂł – kettõs állkapocstörĂ©st szenvedett.

Marián Kotleba taktikája világos: az LS HS egyre „cukibb” arculattal Ă©s szociális demagĂłgiával szeretne bejutni a pozsonyi parlamentbe. Nincs messze az ötszázalĂ©kos kĂĽszöbtõl. A Vzdor viszont militáns alakulatkĂ©nt fõkĂ©nt a munkanĂ©lkĂĽlieknek Ă­gĂ©r rendet, fegyelmet, „tiszta fehĂ©r Szlovákiát”. ĂŤgy toboroz Ăşjabb hĂ­veket.

Robert Fico – a jövõ márciusi választásokra Ă©s az általa vezetett kormánypárti Smer-SD nacionalista szimpatizánsaira gondolva – mĂ©g egyszer sem Ă­tĂ©lte el megnyilvánulásaikat Ă©s tetteiket. Legfeljebb nagy általánosságban fĂ©lnĂłtásokkĂ©nt emlegeti õket. – A kormányfõ Ă©s más politikusok azzal riogatják a lakosságot, hogy terroristák Ă©rkezhetnek a menekĂĽltekkel, holott a rasszista eredetĂ» terror már jĂłval az Ă©rkezĂ©sĂĽk elõtt felĂĽtötte a fejĂ©t, Ă©s vĂ©szesen terjed Szlovákiában – mondta Jana Luptáková emberjogi aktivista, a megvert roma lány ismerõse.
Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2015. július 24. 22:37:29
Az osztrákok átpasszoltak 500 menedékkérõt Szlovákiának, Bõsnek .
http://www.hirek....Bosre.html
Nem kizárt, hogy ebbõl gyakorlat lesz, és a szegényebb kelet-európai országoknak kell befogadni a menekülteket.:|

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.