Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Szerb minisztereln√∂k: a k√∂z√∂s j√∂v√Ķ √ļj fejezet√©t nyitottuk meg Bosznia-Hercegovin√°val


√Čs akkor Jugoszl√°via fel-t√°mad! Szerbia √©s Bosznia-Hercegovina k√∂z√∂s j√∂v√Ķj√©r√Ķl, a k√©toldal√ļ kapcsolatokr√≥l, valamint gazdas√°gi k√©rd√©sekr√Ķl t√°rgyalt szerd√°n Belgr√°dban Aleksandar Vucic szerb minisztereln√∂k √©s a boszniai √°llameln√∂ks√©g h√°rom tagja; a szerb korm√°nyf√Ķ kijelentette: hisz abban, hogy a k√∂z√∂s j√∂v√Ķ √ļj fejezete ny√≠lt meg Belgr√°d √©s Szarajev√≥ k√∂z√∂tt.

A megbesz√©l√©st k√∂vet√Ķ sajt√≥t√°j√©koztat√≥n elhangzott, hogy a felek a k√∂z√ļti √©s vas√ļti infrastrukt√ļra fejleszt√©s√©r√Ķl, tov√°bb√° hadiipari, energetikai √©s idegenforgalmi egy√ľttm√Ľk√∂d√©sekr√Ķl t√°rgyaltak, valamint a "ny√≠lt √©s √Ķszinte" besz√©lget√©s sor√°n egyet√©rtettek abban, hogy nem a m√ļlttal, hanem a j√∂v√Ķvel kell foglalkozni.

Vucic megfogalmaz√°sa szerint a k√©t orsz√°gnak √©s az ott √©l√Ķ n√©peknek tisztelni√ľk kell egym√°st, ami nem jelenti azt, hogy mindenben egyet fognak √©rteni a m√ļltat illet√Ķen. Dragan Covic a boszniai √°llameln√∂ks√©g soros - horv√°t - eln√∂ke ezt kieg√©sz√≠tve kifejtette, hogy a m√ļltat a t√∂rt√©n√©szekre kell hagyni, a politikusoknak pedig a min√©l jobb kapcsolatok ki√©p√≠t√©s√©n kell dolgozniuk.

A boszniai horv√°t politikus a kapcsolat√©p√≠t√©s egyik bizony√≠t√©kak√©nt azt hozta fel, hogy 11 nappal a szerb minisztereln√∂k√∂t √©rt srebrenicai t√°mad√°s ut√°n m√°ris m√°s t√©m√°kr√≥l tudnak besz√©lgetni a felek. Szerinte nem azokra kell figyelni, akik rossz viszonyt akarnak a k√©t orsz√°g k√∂z√∂tt, hanem "azokra a t√∂megekre, amelyek m√°sf√©le j√∂v√Ķt szeretn√©nek".

√öjs√°g√≠r√≥i k√©rd√©sre, miszerint a bosny√°kok nem ismerik el a szerbek ellen elk√∂vetett h√°bor√ļs b√Ľn√∂ket, Bakir Izetbegovic, a boszniai √°llameln√∂ks√©g bosny√°k tagja √ļgy reag√°lt: "a h√°bor√ļs b√Ľn az h√°bor√ļs b√Ľn", mindegy hogy azt 8 ezer vagy 8 ember ellen k√∂vett√©k-e el, √©s az elk√∂vet√Ķket el fogj√°k √≠t√©lni.
A politikusok bejelentett√©k, hogy szeptemberben Belgr√°d √©s Szarajev√≥ k√∂z√∂s korm√°ny√ľl√©st tart, ezt k√∂vet√Ķen pedig Tomislav Nikolic szerb √°llamf√Ķ Szarajev√≥ba l√°togat. A t√©rs√©g k√∂z√∂s j√∂v√Ķj√©r√Ķl v√°rhat√≥an sz√≥ lesz az augusztusi b√©csi Nyugat-Balk√°n-konferenci√°n is.

Mladen Ivanic, Dragan Covic √©s Bakir Izetbegovic, a boszniai √°llameln√∂ks√©g szerb, horv√°t √©s bosny√°k tagja 11 nappal azut√°n √©rkezett Belgr√°dba, hogy a szerb korm√°nyf√Ķt a srebrenicai m√©sz√°rl√°s huszadik √©vfordul√≥ja alkalm√°b√≥l szervezett megeml√©kez√©sen kif√ľty√ľlt√©k, s√©rtegett√©k, majd m√Ľanyag palackokkal, cip√Ķkkel, k√∂vekkel √©s m√°s t√°rgyakkal dob√°lt√°k meg.

Az eset ut√°n Vucic kijelentette, hogy egyik boszniai politikust sem √©rn√© hasonl√≥ t√°mad√°s Szerbi√°ban, √©s ezt bizony√≠tand√≥ hivatalosan is megh√≠vta orsz√°g√°ba a boszniai √°llameln√∂ks√©g tagjait, akikkel a tervek szerint a szerb f√Ķv√°ros s√©t√°l√≥utc√°j√°t is v√©gigj√°rja majd. A boszniai politikusok l√°togat√°s√°t t√∂bb sz√°z rend√Ķr biztos√≠tja.Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2015. jķlius 23. 11:06:02
Magyarország már most szövetségesként tekint Montenegróra

Magyarorsz√°g m√°r most sz√∂vets√©gesk√©nt tekint Montenegr√≥ra, hiszen katon√°ik egy√ľtt szolg√°lnak Afganiszt√°nban, √©s az orsz√°g jelenleg is jelent√Ķsen hozz√°j√°rul a t√©rs√©g biztons√°g√°hoz - mondta Szijj√°rt√≥ P√©ter k√ľlgazdas√°gi √©s k√ľl√ľgyminiszter a montenegr√≥i Bar v√°ros√°ban tartott NATO-k√ľl√ľgyminiszteri tal√°lkoz√≥n szerd√°n.

A K√ľlgazdas√°gi √©s K√ľl√ľgyminiszt√©rium (KKM) az MTI-hez szerd√°n eljuttatott k√∂zlem√©ny√©ben eml√©keztetett: Szijj√°rt√≥ P√©ter a horv√°t, lengyel √©s rom√°n k√ľl√ľgyminiszterekkel egy√ľtt sz√≥lalt fel Montenegr√≥ NATO-csatlakoz√°sa mellett a tal√°lkoz√≥n.http://www.napiga...ikk/50749/
#2 | Perje - 2015. jķlius 23. 15:03:54
Importálhatják majd a szerbek a bosnyákoktól a tenoristákat. Kell az nekik?:o
http://www.b92.ne...v_id=94848
http://www.b92.ne...v_id=94861
#3 | Ro-zsola - 2015. jķlius 23. 18:58:29
Perje ne pingáld az ördögöt a falra.
Szerbi√°ban m√°r j√≥ideje kongatj√°k a v√©szharangokat. Crna Gora teljesen be√°llt a nyugat mell√© , Szerbia mag√°ra maradt- . √Čszakon a " magyarok " ker√≠t√©st √©p√≠tnek mert a " bev√°ndorl√≥k ......... " ( hagyjuk Marisk√°t )
Itt vann m√©g a Dudajev-csecsen kontra Kadirov-csecsen probl√©ma , az Iszl√°m √Āllam jelenl√©te Ukrajn√°ban mert neki k a Kauk√°zus kell stb
Sokkal bonyolultabb a helyzet mint gondoln√°nk. R√°ad√°sul ezek a " magyarok " kavarj√°k a lekv√°rt Ukrajn√°ban.
Jugo-Szlávia még mindig a legjobb megoldás jelenleg
#4 | Perje - 2015. jķlius 23. 22:23:13
Ro-zsola, nem √©n festem Itt is √≠rj√°k, hogy 4000 sz√©ls√Ķs√©ges tenorista van Boszni√°ban. Valaki azokat is kik√©pezte, be√∂lt√∂ztette, felfegyverezte.
http://www.b92.ne...v_id=94862

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.