Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Új országot hozna létre a menekültek számára egy szilicium-völgyi mogul


Izrael 5.2... A kaliforniai Szilicium-völgy egy ingatlanmogulja szerint van megoldás a globális menekültválságra: új országot kell létrehozni a számukra.

Az ingatlanmogul elképzelését a The Washington Postban megjelent cikk részletezi.
Világszerte 60 millió ember volt kénytelen elhagyni otthonát, akik jelenleg menekültként szegény országokban nehéz körülmények között élnek. Nincs hová menniük, de sokan akár életük kockáztatásával is útra kelnének a jobb élet reményében. A válság borzasztóan komoly következményekkel jár. Erre kínál - a nézõponttól függõen - pofonegyszerû vagy meglepõen naiv választ Jason Buzi: a világnak össze kell fognia, és létre kell hoznia egy új országot a menekültek számára.

"Az elképzelés az, hogy adhatnánk nekik egy saját országot, ahol biztonságban lehetnének, és lehetõségük lenne arra, hogy úgy éljenek és dolgozzanak, mint bárki más" - mutatta be az ingatlanmágnás a Refugee Nation (menekült ország) elnevezésû tervét.

Miközben mindez látszólag a tudományos fantasztikum világába tartozik, menekültügyi szakértõk meglepõen szimpatikusnak találják az elgondolást, még akkor is, ha nem feltétlenül hisznek abban, hogy egy új állam létrehozása felé kellene elindulni. Jason Buzi jól érzi: az a mód, ahogy a világ a menekültkérdést kezeli, nem tûnik mûködõképesnek, sokan vélik úgy, hogy merõben új megközelítésre lenne szükség - írta a lap.

A férfi, aki ingatlanok vásárlásával, eladásával és építésével foglalkozik, üzletei miatt korábban néhányszor kedvezõtlen színben tûnt fel a hírekben. A vállalkozó azonban saját bevallása szerint már 10-15 ezer dollárt ölt bele a menekültkérdés megoldását kínáló tervének megvalósításába: felállított egy csoportot és létrehozott egy honlapot a Refugee Nation-projekt támogatására, és úgy tervezi, hogy további összegeket is áldoz arra, hogy az ötlet lendületet kapjon.

"Nem vagyok milliárdos. De vagyok abban a helyzetben, hogy saját forrásaimból költhessek a terv promóciójára és segíthessek az elõrejutásában" - fogalmazott az üzletember.
Az a végsõ célja, hogy óriási földterületeket vásároljon vagy béreljen, ám ehhez szerinte legalábbis dollár tízmilliárdokra lenne szükség, ezért abban reménykedik, hogy a világ leggazdagabb emberei és a kormányok felkarolják a programját. A megvalósítás érdekében hírességeket is be akar vonni. "Senki sem kíváncsi arra, hogy én ki vagyok, de ha például Angelina Jolie áll a terv mögé, az sokakra hat és sokaknak el tudja mondani, mirõl van szó" - mondta az ingatlanmágnás.

A vállalkozó szerint egy lakatlan szigetekkel rendelkezõ ország például vevõ lehet az ötletre. A Fülöp-szigeteken már ajánlottak is neki egy szigetet, ami a San Franciscó-i árakhoz képest nem is volt megfizethetetlen. De arra is gondolt, hogy kisnépességû országokkal - mint Dominika - is lehetne próbálkozni, amelyek fizetség fejében megengednék a menekültek betelepedését. A lebonyolítás részletei azonban még nem körvonalazódtak.

Kérdés, hogy mennyire lenne életképes egy ilyen sokféle menekültet befogadó ország. Buzi szerint a különbözõ kulturális háttérbõl érkezõ emberek toleránsak lesznek egymás iránt. A nagyszabású infrastrukturális projektek és a külföldi befektetõk pedig munkát adhatnak az új ország lakosságának. A népjóléti és politikai kérdéseket ráérnek késõbb kidolgozni. "Egyelõre az elsõ randevúnál tartunk. Még nem azon töröm a fejem, hogy mi lesz a gyerek neve" - mondta Buzi.

A Washington Post újságírója által megkérdezett menekültügyi szakértõk zömmel lelkesen fogadták az ötletet, bár aggodalmaikat sem hallgatták el. Az ENSZ menekültügyi hivatalában korábban nem is hallottak az elképzelésrõl.

Az Oxfordi Egyetem menekültügyi tanulmányokkal foglalkozó központjának igazgatója, Alexander Betts professzor arra hívta fel a figyelmet: kérdés, hogy a menekültek le akarnak-e telepedni a számukra teremtett országban. Egy ország mesterséges létrehozása akár erõszakhoz is vezethet. Betts szerint nem valószínû, hogy az emberek örökre letelepednének egy ilyen országban, hacsak nem lenne "többé-kevésbé utópisztikus". A Mitchigan Egyetem szakembere szerint pedig emberi jogi kérdéseket is felvet az éca: akár az lehet a vége, hogy a menekültek egy óriási fogolytáborba lesznek bezárva.

A szakértõk ugyanakkor hangsúlyozták, hogy Buzi felvetése a globális menekültválság kezelésének jelenlegi problémáira irányítja a figyelmet: Kenya, Libanon vagy Jordánia túlterheltté vált, a nyugati országok nem tesznek eleget a menekültek elhelyezéséért, a menekülttáborok gyakran el vannak vágva a társadalomtól és lehetõségektõl, a nemzetközi menekültügyi szervezetek pedig pénzügyileg a jelenlegi rendszer lekötelezettjei, akkor is, ha az gyengélkedik, és a helyzet egyre rosszabbá válik.

Buzi szerint a politikai akarat nincs meg arra, hogy a menekülteket különbözõ országokban befogadják és támogassák letelepedésüket. "Úgy vélem, a Refugee Nation megteremtése jelenleg sokkal könnyebben elérhetõnek látszik" - értékelte.Link

Hozzászólások


#1 | monguzking - 2015. július 27. 17:48:54
dominika nem kér a menekültekböl hisz még testvér népét a haitieket sem engedik be magukhoz hisz a turizmusbol élnek ami padlora kerlne hisz senkisem menne egy menekült táborba nyaralni
#2 | Gutai Zub - 2015. július 27. 17:51:46
Szegény és gazdag országok?

Mitõl lesz szegény vagy gazdag egy ország?

Földünk, a végtelen gazdagságával mindenhol egyformán, a körülmények váltakozásait is figyelembe véve, végtelenül és gazdagon adakozó.

Az országokban lakó emberek tulajdonságai, minõsége teszi aztán gazdaggá, vagy szegénnyé a földterületet.
Hiába vándorolnak el, új földterületeken megint csak szegények lesznek.

Haiti, 200 évvel ezelõtt a világ leggazdagabb szigete volt. Változott a lakosság, (kiírtották az összes fehér lakost) ma a világ legszegényebb vidéke.

Menjünk vissza az õsi idõkbe.
A mai Irak területén, sok ezer évvel ezelõtt egy csodálatos gazdag civilizáció létezett, a szumér.
Jöttek a szemiták, elpusztult minden létesitmény.
Ma kiszáradt, lakhatatlan sivatag, ugyanazon a helyen.

- és a mi Erdélyünk?
A megfelelõ emberek uralma alatt, Svájcnál sokkal gazdagabb, kulturáltabb csodabirodalom volt, akár magában is. - és ma?

Nincsenek szegény országok, töketlen lusta emberek (nememberek) viszont vannak.....
#3 | enid - 2015. július 27. 19:28:43
A krva annyjat az ilyen buziknak! Gondolom nem csõrös... ilyen "fantaziaval " ennek a sok lėhĂ»tõnek kellene egy orszag. Egy felvonasban le lehetne rendezni. s_*_rtata
#4 | Perje - 2015. július 27. 22:38:20
Szervezett turizmus keretében jönnek a bevándorlók:

http://www.atv.hu...tthalomnal
#5 | Perje - 2015. július 28. 11:50:18
A magyar cikkben" véletlenül" lemradt, hogy izraeli származású üzletemberrõl van szó:
http://www.huffin...77662.html

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.