Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Mindent letarolva √∂z√∂nlenek d√©lr√Ķl a bev√°ndorl√≥k


M√©g nem el√©g a rendk√≠v√ľli √°llapothoz! M√©g! Mik√∂zben a rend√Ķr√∂k megfesz√≠tett er√Ķvel k√ľzdenek az egyre n√∂vekv√Ķ illeg√°lis bev√°ndorl√°s feltart√≥ztat√°s√°√©rt, a m√≥rahalmi √©s √°sotthalmi tany√°kon √©l√Ķk m√°r belef√°radtak a migr√°ns √°radat okozta megpr√≥b√°ltat√°sokba. A f√Ķk√©nt afg√°nok, sz√≠rek, pakiszt√°niak √©s afrikaiak v√©gigg√°zolnak a f√∂ldeken, megeszik vagy letaposs√°k a term√©st, √©s √©jjel-nappal zargatj√°k a tanyasi embereket. A t√©rs√©gben √©l√Ķk abban b√≠znak, hogy az √©p√ľl√Ķ ker√≠t√©s majd feltart√≥ztatja a migr√°nsok √∂z√∂n√©t.

– V√©gre Magyarorsz√°gon vagyunk, el akarunk jutni egy t√°borba, azonnal sz√≥ljanak a rend√Ķrs√©gnek – mondj√°k megk√∂nnyebb√ľlve egy k√∂r√ľlbel√ľl tizen√∂t f√Ķs pakiszt√°ni csoport tagjai, amikor valahol M√≥rahalom √©s √Āsotthalom k√∂z√∂tt ki√©rnek a m√Ľ√ļtra, √©s tal√°lkoznak lapunk munkat√°rsaival. A f√©rfiak megjegyzik, hogy m√©g 2011-ben indultak el otthonr√≥l, √©s eddig G√∂r√∂gorsz√°gban √©ltek alb√©rletben, de mivel fesz√ľlt lett a helyzet, elj√∂ttek onnan. √Āll√≠tj√°k, hogy ott v√©gig dolgoztak, piacon vagy boltokban seg√©dkeztek a helyieknek. Most N√©metorsz√°gba vagy esetleg Olaszorsz√°gba szeretn√©nek tov√°bbmenni, de egyel√Ķre annak is √∂r√ľlnek, hogy Magyarorsz√°gra eljutottak. – Milyen telep√ľl√©sek vannak a k√∂rny√©ken? – teszik fel a k√©rd√©st.

14486.jpg

A migránsok többsége Németországba akar eljutni - Fotó: Mirkó István

Amikor megtudj√°k, hogy balra n√©h√°ny kilom√©terre √Āsotthalom, m√≠g jobbra k√∂r√ľlbel√ľl k√©tszer akkora t√°vols√°gra M√≥rahalom van, akkor ut√≥bbi fel√© veszik az ir√°nyt. A k√©rd√©st az d√∂nt√∂tte el, hogy M√≥rahalom v√°ros. Nem jutnak azonban messzire, mert a rend√Ķr√∂k hamar feltart√≥ztatj√°k √Ķket, √©s elsz√°ll√≠tj√°k a csoportot egy gy√Ľjt√Ķpontra, onnan pedig egy befogad√≥√°llom√°sra.

Alig n√©h√°ny sz√°z m√©terrel t√°volabb h√°rom afganiszt√°ni fiatalember sz√©deleg az √Āsotthalmot M√≥rahalommal √∂sszek√∂t√Ķ √ļton. – Huhhh – l√©legeztek f√∂l √Ķk is, amikor megtudj√°k, hogy m√°r Magyarorsz√°gon vannak. √ēk mindenk√©ppen Budapestre szeretn√©nek eljutni, el√Ķsz√∂r munkat√°rsainkkal akarj√°k elfuvaroztatni magukat a f√Ķv√°rosba, majd arr√≥l √©rdekl√Ķdnek, hogy honnan indulnak a buszok. V√©g√ľl, miut√°n szomjukat oltj√°k, √Ķk is arra k√©rik koll√©g√°inkat, hogy sz√≥ljanak a rend√Ķrs√©gnek.

K√∂zben az egyik gy√Ľjt√Ķpontn√°l a k√©szenl√©ti rend√Ķr√∂k egy 39 f√Ķs sz√≠r csoportot terelnek fel a buszra. Az emberek egyenk√©nt teszik be a t√°sk√°jukat a csomagtart√≥ba, majd felsz√°llnak a r√°csos ablak√ļ j√°rm√Ľre, ezalatt a rend√Ķr√∂k k√ľl√∂n megsz√°molj√°k a gyermekeket. Az elcsig√°zott csoportban van karon √ľl√Ķ baba √©s n√©h√°ny id√Ķs ember is. Az egyik m√°r mozogni is k√©ptelen asszonyt √ļgy teszik fel a t√∂bbiek a j√°rm√Ľre. L√°tni n√©h√°ny olyan n√©gy-√∂t √©v k√∂r√ľli kisl√°nyt is, aki rendk√≠v√ľl alult√°pl√°lt. P√°lcikaszer√Ľ l√°baikat m√°r alig b√≠rj√°k mozgatni, szinte vonszolj√°k magukat a busz fel√©. A rend√Ķr√∂k v√©gig hat√°rozottan v√©gzik a munk√°jukat, de annak ellen√©re is pr√≥b√°lnak nyugodtak maradni, hogy val√≥sz√≠n√Ľleg megsz√°molni sem tudj√°k, h√°nyadik csapatot sz√°ll√≠tj√°k m√°r err√Ķl a gy√Ľjt√Ķpontr√≥l. Mik√∂zben bez√°rj√°k a busz ajtaj√°t, √©rkezik az inform√°ci√≥, hogy egy √ļjabb 15 f√Ķs csoport valahogy megker√ľlte √Āsotthalmot, √©s √©szakr√≥l bejutott a telep√ľl√©s k√∂zpontj√°ba.

T√≠z perccel k√©s√Ķbb a telep√ľl√©st M√≥rahalommal √∂sszek√∂t√Ķ √ļton k√©t kisebb sz√≠r csoportba botlunk, √Ķk busszal vagy taxival szeretn√©nek Budapestre jutni. K√∂r√ľlbel√ľl f√©l kilom√©terrel t√°volabb pedig egy olyan, k√∂r√ľlbel√ľl 20-25 f√Ķs csoporttal tal√°lkozunk, amelyiket m√°r a rend√Ķr√∂k k√≠s√©rnek a gy√Ľjt√Ķpont fel√©. Egy fiatal afganiszt√°ni, k√©tgyermekes apuka azt mondja, hogy a t√°rsas√°g t√∂bbi tagja Sz√≠ri√°b√≥l √©s Bangladesb√Ķl √©rkezett.

Ezut√°n egy f√∂ld√ļton pr√≥b√°lunk √ļjabb, a magyar–szerb hat√°ron √©ppen √°tj√∂tt migr√°nsokra lelni. Alig kell n√©h√°ny percet aut√≥znunk, m√°ris egy legal√°bb 25 f√Ķs afrikai csapatra tal√°lunk. Egy angolul j√≥l besz√©l√Ķ, nagy darab, er√Ķs testalkat√ļ kameruni fiatalember azt mondja, hogy a csoport t√∂bbi tagja jellemz√Ķen Guine√°b√≥l, Szom√°li√°b√≥l √©s Nig√©ri√°b√≥l j√∂tt. – V√©gig gyalogoltunk. Malin, Alg√©ri√°n, L√≠bi√°n, Egyiptomon, a K√∂zel-Keleten, T√∂r√∂korsz√°gon, G√∂r√∂gorsz√°gon, Maced√≥ni√°n √©s Szerbi√°n kereszt√ľl j√∂tt√ľnk id√°ig h√°rom h√≥nap alatt. Az utunk sor√°n senki nem seg√≠tett nek√ľnk, GPS alapj√°n jutottunk id√°ig. √Čn az√©rt indultam √ļtnak, mert a csal√°domat meg√∂lt√©k. Mindannyian N√©metorsz√°gba akarunk menni, √ļj √©letet akarunk kezdeni Eur√≥p√°ban. Tanulni, dolgozni szeretn√©nk. A pap√≠rjaink elvesztek, a p√©nz√ľnk elfogyott – mes√©li a k√©tes hiteless√©g√Ľ t√∂rt√©netet a kameruni f√©rfi. Az afrikai t√°rsas√°g legt√∂bb tagja j√≥l t√°pl√°lt f√©rfi, de van n√©h√°ny h√∂lgy is k√∂zt√ľk. Egyik√ľk √°ldott √°llapotban van. – Most h√°rom napja vagyunk √ļton, nem ett√ľnk semmit, √©s erd√Ķkben aludtunk – k√∂sz√∂n el a f√©rfi, majd a t√°rsas√°got az id√Ķk√∂zben meg√©rkez√Ķ rend√Ķr√∂k t√∂bb csoportban a gy√Ľjt√Ķpontokra viszik.

Mik√∂zben a rend√Ķr√∂k m√°r-m√°r sz√©lmalomharcot folytatnak a bev√°ndorl√≥√°radat megf√©kez√©s√©√©rt, a k√∂rny√©kbeli tany√°kon √©l√Ķk nehezen viselik a migr√°nsok sz√Ľnni nem akar√≥ √∂z√∂n√©t. Az √Āsotthalom–Kir√°lyhalom hat√°r√°tkel√Ķh√∂z vezet√Ķ √ļt ment√©n t√∂bb ingatlant is gyakran megl√°togatnak a k√ľlf√∂ldiek. Az egyik h√°zban lak√≥ asszony azt mondja, hogy a bev√°ndorl√≥k naponta sz√°z√°val mennek el a kapujuk el√Ķtt. – Mi√≥ta h√≠re ment, hogy √©p√ľl a ker√≠t√©s, tal√°n m√©g t√∂bben j√∂nnek, a migr√°nsok versenyt futnak az id√Ķvel – mondja egykedv√Ľen a h√∂lgy, majd hozz√°teszi, ma d√©lel√Ķtt is l√°tott bev√°ndorl√≥kat a k√∂rny√©ken. – A m√ļltkor m√°r reggel hatkor √©bresztett egy √∂tvenf√Ķs csoport, amelynek a tagjai azt√°n hossz√ļ √≥r√°kig pihentek a h√°zunk el√Ķtt. A gyerekek h√°tizs√°kokon aludtak az √ļt sz√©l√©n, m√©g a dud√°l√≥ aut√≥k sem zavart√°k √Ķket. A migr√°nsok sokszor s√©r√ľltek, betegek √©s kimer√ľltek, √°ltal√°ban vizet √©s √ļtba igaz√≠t√°st k√©rnek t√Ķl√ľnk – jegyzi meg az asszony, aki lesz√∂gezi: a bev√°ndorl√≥k sohasem l√©pnek fel agressz√≠van. A h√∂lgy szerint, ha meg√©p√ľl a ker√≠t√©s, akkor kevesebb ember tud majd √°tj√∂nni a hat√°ron. – Dr√≥tv√°g√≥ seg√≠ts√©g√©vel azonban biztos, sokan meg fognak pr√≥b√°lkozni az √°tjut√°ssal – f√Ľzi hozz√°.

Nem jobb a helyzet a M√≥rahalom k√∂rny√©ki tany√°kon sem. Ahogy a helyiek mondj√°k, a migr√°nsok t√∂k√∂n-paszulyon kereszt√ľl vonulnak, √≥ri√°si k√°rokat okoznak a gazd√°k term√©seiben. A legnagyobb gondnak emellett azt tartj√°k, hogy „a bev√°ndorl√≥k √ļgy sz√≥rj√°k sz√©t a szemetet, mint csiga a ny√°l√°t”. A m√≥rahalmiak folyamatosan szedik ut√°nuk az eldobott pap√≠rokat, √ľvegeket, de a szem√©tkupacok rendre √ļjratermel√Ķdnek. Ezek a halmok azt is megmutatj√°k, hogy az embercsemp√©szek √©ppen merre vezetik √°t a migr√°nsokat a hat√°ron.

A bev√°ndorl√≥k legt√∂bbsz√∂r forgalmas helyet keresnek, de az is el√Ķfordul, hogy elhagyott tany√°kon h√ļzz√°k meg magukat egy ideig. Ott pedig t√©len nem a kandall√≥ban, gy√ļjt√≥ssal raknak t√ľzet, hanem olykor k√∂nyveket gy√ļjtanak meg egy l√°basban, √©s amellett melegednek.

A szegedi T√≥th M√°rtonnak a hat√°r k√∂zel√©ben van tany√°ja, az id√Ķs f√©rfi havonta n√©gy-√∂t napot van kint a birtok√°n. Ennek ellen√©re m√°r √Ķ is t√∂bbsz√∂r tal√°lkozott migr√°nsokkal a k√∂rny√©ken. – Egyszer egy csoport vizet k√©rt t√Ķlem, megsajn√°ltam √Ķket, √©s inni adtam nekik. Az √ľveg v√≠z√©rt 3 eur√≥t akartak adni, azt mondt√°k, hogy Szerbi√°ban ennyit k√©rtek t√Ķl√ľk egy flaska friss√≠t√Ķ√©rt – mondja a b√°csi. Az egykori hat√°r√Ķr megjegyzi, b√≠zik az √©p√ľl√Ķ ker√≠t√©sben, de szerinte az csak akkor lesz hat√©kony, ha hat√°r√Ķrs√©g fogja v√©deni.

A kicsit t√°volabb lak√≥ P√°lity M√≥nika ugyancsak azt emeli ki, hogy az ut√≥bbi id√Ķben meg√°ll√°s n√©lk√ľl j√∂ttek a migr√°nsok. Eleinte csak este, k√©s√Ķbb m√°r nappal is. Amikor kider√ľlt, hogy meg√©p√ľl a ker√≠t√©s, akkor m√©g t√∂bben √∂z√∂nl√∂ttek √°t a hat√°ron, √°m mi√≥ta elkezd√Ķdtek a munk√°latok, a k√∂rny√©ken pedig sok a rend√Ķr √©s a katona, csillapodott az √°radat. – Sokszor bekiab√°ltak nek√ľnk, ha pedig nyitva volt a kapu, akkor be is j√∂ttek hozz√°nk. Mindig vizet √©s √ļtbaigaz√≠t√°st k√©rtek. A szemetet rendre sz√©tdob√°lj√°k, √≠gy volt ez akkor is, amikor kar√°csonykor szaloncukrot adtam a gyermekeknek – hangs√ļlyozza P√°lity M√≥nika, aki szint√©n abban b√≠zik, hogy a ker√≠t√©s √ļtj√°t √°llja a migr√°nsoknak. N√©h√°ny h√°zzal arr√©bb, egy m√°sik tany√°n √©l√Ķ h√∂lgy azt mondja, manaps√°g val√≥ban kevesebb migr√°ns j√°r erre. – J√≥ lenne, ha a meg√©p√ľl√Ķ ker√≠t√©s seg√≠tene t√°vol tartani √Ķket – k√∂sz√∂n el N√©meth Szilvia.
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | pozor124 - 2015. jķlius 29. 18:21:45
K√∂sz√∂n√∂m sz√©pen ezt az eg√©szet! - √Čs m√©g nem vil√°gos valakinek ez a t√∂m√©ny s√∂t√©ts√©g?! Mi a v√©rv√∂r√∂s majomh√°ny√°snak sz√ľntett√©k meg a hat√°r√Ķrs√©get, √©s v√°ltoztatt√°k meg a t√∂rv√©nyeket, √©s -egy√°ltal√°n,- viselkednek √≠gy a "hivatalos" szervek, ha nem az√©rt hogy itt KO. legyen?! R√©gen volt hat√°r√Ķrs√©g, az er√Ķszakos √©s f√Ķleg B√õN√ĖZ√ē hat√°r√°tl√©p√Ķt elfogt√°k, beb√∂rt√∂n√∂zt√©k kitoloncolt√°k azonnal, ha szerencs√©je volt. Ha nem, mert nem √°llt meg a felsz√≥l√≠t√°sra, lel√Ķtt√©k! Pont. Megvannak ennek az eg√©sz tr√°gyadomb hadm√Ľveletnek a felel√Ķsei, minket magyarokat, √©s Eur√≥pa lakoss√°g√°t nem terheli felel√Ķss√©g, a gar√°zda b√Ľn√∂z√Ķ embertelen hord√°k sorsa miatt. A mi felel√Ķss√©g√ľnk saj√°t magunk sors√°√©rt van. Az illeg√°lis rohadt bev√°ndorl√≥hord√°k sors√°√©rt a felel√Ķss√©g -tetszik nem tetszik nekik,- √Ķket saj√°t magukat terheli, no meg a szervez√Ķket. Merthogy ugyan ki m√°st is?! Majd minket?! F@szom f@szom!!!Az isten b@ssza meg ezt a kib@szott migr√°nshord√°t a szervez√Ķkkel √©s a befogad√≥kkal az √©l√ľk√∂n: B@ssza meg √Ķket az isten!!!
#12 | pozor124 - 2015. jķlius 29. 18:35:15
Tibi atya megmondja: youtube.com/watch... s_*_kv nem m√Ľk√∂dik a link, de √©rdemes egyszer meghallgatni, a googl√©r√≥l bej√∂n, ezt kell be√≠rni: Tibi atya viccet mes√©l
#13 | pozor124 - 2015. jķlius 29. 19:00:27
Ezek olyan helyekr√Ķl j√∂nnek ide, ahol egy eur√≥pai -akikhez ezek j√∂nnek,- 5 azaz √∂t percig sem maradna √©letben, mert meg√∂ln√©k. El√Ķtte lehet hogy meg is k√≠nozn√°k! Ilyen helyr√Ķl, ilyen emberek...!!!
-Van m√©g k√©rd√©s?! -akkor mir√Ķl besz√©l√ľnk tov√°bb?!...
#14 | Vizilo - 2015. jķlius 29. 19:59:27
Made In USA ezt ugyanugy Soros csapat penzeli a rohadt banda !!
#15 | Perje - 2015. jķlius 29. 19:59:38
A nyugat h√°bor√ļi n√©gymilli√≥ muszlimot √∂ltek meg 1990 √≥ta.
http://www.opedne...8-765.html
#16 | Gutai Zub - 2015. jķlius 29. 21:02:51
Undor√≠t√≥an t√ļln√©pesed√©s van

Ilyenkor a "széplelkek" mondják: ugyan már, Magyarország a mai nevetséges méretében is több mint 20 milliót tudna eltartani. Halottam ezt számtalanszor.

Tényleg?

Van Magyarországon kb. 50 ezer ember, akinek a vagyona több mint 90%-a az egész országnak.

Aztán van több száz ezer pszichopata janicsár, akinek több morzsa hullik le az asztalról, ezért fark csóválva az anyjukat is eladnák a hitvány koncokért.

A megmaradt fill√©rek√©rt rohang√°l a 90%-√©k. A szerencs√©s munkav√°llal√≥k hitv√°ny l√©tfenntart√°s√©rt k√ľzdenek,de mindig sokkal t√∂bb ember van mint lehet√Ķs√©g.

Mondjuk ki az Igazs√°got: √≠gy, ilyen adotts√°gok k√∂z√∂tt t√ļl sokan vagyunk.

Az, hogy illene megv√©dn√ľnk magunkat, mint a t√∂rt√©nelmi m√ļltunkban is sz√ľks√©ges volt, ma m√°r nem divat.......
#17 | Perje - 2015. augusztus 02. 13:39:25
Erdogan els√Ķsorban felel√Ķs a r√©gi√≥ pusztul√°s√°√©rt, mondja az ellenz√©ki politikus.
http://sana.sy/en...
Ha ez igaz, neki " k√∂sz√∂nhet√Ķ" a menek√ľlt √°radat.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.