Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Mindent letarolva √∂z√∂nlenek d√©lr√Ķl a bev√°ndorl√≥k


M√©g nem el√©g a rendk√≠v√ľli √°llapothoz! M√©g! Mik√∂zben a rend√Ķr√∂k megfesz√≠tett er√Ķvel k√ľzdenek az egyre n√∂vekv√Ķ illeg√°lis bev√°ndorl√°s feltart√≥ztat√°s√°√©rt, a m√≥rahalmi √©s √°sotthalmi tany√°kon √©l√Ķk m√°r belef√°radtak a migr√°ns √°radat okozta megpr√≥b√°ltat√°sokba. A f√Ķk√©nt afg√°nok, sz√≠rek, pakiszt√°niak √©s afrikaiak v√©gigg√°zolnak a f√∂ldeken, megeszik vagy letaposs√°k a term√©st, √©s √©jjel-nappal zargatj√°k a tanyasi embereket. A t√©rs√©gben √©l√Ķk abban b√≠znak, hogy az √©p√ľl√Ķ ker√≠t√©s majd feltart√≥ztatja a migr√°nsok √∂z√∂n√©t.

– V√©gre Magyarorsz√°gon vagyunk, el akarunk jutni egy t√°borba, azonnal sz√≥ljanak a rend√Ķrs√©gnek – mondj√°k megk√∂nnyebb√ľlve egy k√∂r√ľlbel√ľl tizen√∂t f√Ķs pakiszt√°ni csoport tagjai, amikor valahol M√≥rahalom √©s √Āsotthalom k√∂z√∂tt ki√©rnek a m√Ľ√ļtra, √©s tal√°lkoznak lapunk munkat√°rsaival. A f√©rfiak megjegyzik, hogy m√©g 2011-ben indultak el otthonr√≥l, √©s eddig G√∂r√∂gorsz√°gban √©ltek alb√©rletben, de mivel fesz√ľlt lett a helyzet, elj√∂ttek onnan. √Āll√≠tj√°k, hogy ott v√©gig dolgoztak, piacon vagy boltokban seg√©dkeztek a helyieknek. Most N√©metorsz√°gba vagy esetleg Olaszorsz√°gba szeretn√©nek tov√°bbmenni, de egyel√Ķre annak is √∂r√ľlnek, hogy Magyarorsz√°gra eljutottak. – Milyen telep√ľl√©sek vannak a k√∂rny√©ken? – teszik fel a k√©rd√©st.

14486.jpg

A migránsok többsége Németországba akar eljutni - Fotó: Mirkó István

Amikor megtudj√°k, hogy balra n√©h√°ny kilom√©terre √Āsotthalom, m√≠g jobbra k√∂r√ľlbel√ľl k√©tszer akkora t√°vols√°gra M√≥rahalom van, akkor ut√≥bbi fel√© veszik az ir√°nyt. A k√©rd√©st az d√∂nt√∂tte el, hogy M√≥rahalom v√°ros. Nem jutnak azonban messzire, mert a rend√Ķr√∂k hamar feltart√≥ztatj√°k √Ķket, √©s elsz√°ll√≠tj√°k a csoportot egy gy√Ľjt√Ķpontra, onnan pedig egy befogad√≥√°llom√°sra.

Alig n√©h√°ny sz√°z m√©terrel t√°volabb h√°rom afganiszt√°ni fiatalember sz√©deleg az √Āsotthalmot M√≥rahalommal √∂sszek√∂t√Ķ √ļton. – Huhhh – l√©legeztek f√∂l √Ķk is, amikor megtudj√°k, hogy m√°r Magyarorsz√°gon vannak. √ēk mindenk√©ppen Budapestre szeretn√©nek eljutni, el√Ķsz√∂r munkat√°rsainkkal akarj√°k elfuvaroztatni magukat a f√Ķv√°rosba, majd arr√≥l √©rdekl√Ķdnek, hogy honnan indulnak a buszok. V√©g√ľl, miut√°n szomjukat oltj√°k, √Ķk is arra k√©rik koll√©g√°inkat, hogy sz√≥ljanak a rend√Ķrs√©gnek.

K√∂zben az egyik gy√Ľjt√Ķpontn√°l a k√©szenl√©ti rend√Ķr√∂k egy 39 f√Ķs sz√≠r csoportot terelnek fel a buszra. Az emberek egyenk√©nt teszik be a t√°sk√°jukat a csomagtart√≥ba, majd felsz√°llnak a r√°csos ablak√ļ j√°rm√Ľre, ezalatt a rend√Ķr√∂k k√ľl√∂n megsz√°molj√°k a gyermekeket. Az elcsig√°zott csoportban van karon √ľl√Ķ baba √©s n√©h√°ny id√Ķs ember is. Az egyik m√°r mozogni is k√©ptelen asszonyt √ļgy teszik fel a t√∂bbiek a j√°rm√Ľre. L√°tni n√©h√°ny olyan n√©gy-√∂t √©v k√∂r√ľli kisl√°nyt is, aki rendk√≠v√ľl alult√°pl√°lt. P√°lcikaszer√Ľ l√°baikat m√°r alig b√≠rj√°k mozgatni, szinte vonszolj√°k magukat a busz fel√©. A rend√Ķr√∂k v√©gig hat√°rozottan v√©gzik a munk√°jukat, de annak ellen√©re is pr√≥b√°lnak nyugodtak maradni, hogy val√≥sz√≠n√Ľleg megsz√°molni sem tudj√°k, h√°nyadik csapatot sz√°ll√≠tj√°k m√°r err√Ķl a gy√Ľjt√Ķpontr√≥l. Mik√∂zben bez√°rj√°k a busz ajtaj√°t, √©rkezik az inform√°ci√≥, hogy egy √ļjabb 15 f√Ķs csoport valahogy megker√ľlte √Āsotthalmot, √©s √©szakr√≥l bejutott a telep√ľl√©s k√∂zpontj√°ba.

T√≠z perccel k√©s√Ķbb a telep√ľl√©st M√≥rahalommal √∂sszek√∂t√Ķ √ļton k√©t kisebb sz√≠r csoportba botlunk, √Ķk busszal vagy taxival szeretn√©nek Budapestre jutni. K√∂r√ľlbel√ľl f√©l kilom√©terrel t√°volabb pedig egy olyan, k√∂r√ľlbel√ľl 20-25 f√Ķs csoporttal tal√°lkozunk, amelyiket m√°r a rend√Ķr√∂k k√≠s√©rnek a gy√Ľjt√Ķpont fel√©. Egy fiatal afganiszt√°ni, k√©tgyermekes apuka azt mondja, hogy a t√°rsas√°g t√∂bbi tagja Sz√≠ri√°b√≥l √©s Bangladesb√Ķl √©rkezett.

Ezut√°n egy f√∂ld√ļton pr√≥b√°lunk √ļjabb, a magyar–szerb hat√°ron √©ppen √°tj√∂tt migr√°nsokra lelni. Alig kell n√©h√°ny percet aut√≥znunk, m√°ris egy legal√°bb 25 f√Ķs afrikai csapatra tal√°lunk. Egy angolul j√≥l besz√©l√Ķ, nagy darab, er√Ķs testalkat√ļ kameruni fiatalember azt mondja, hogy a csoport t√∂bbi tagja jellemz√Ķen Guine√°b√≥l, Szom√°li√°b√≥l √©s Nig√©ri√°b√≥l j√∂tt. – V√©gig gyalogoltunk. Malin, Alg√©ri√°n, L√≠bi√°n, Egyiptomon, a K√∂zel-Keleten, T√∂r√∂korsz√°gon, G√∂r√∂gorsz√°gon, Maced√≥ni√°n √©s Szerbi√°n kereszt√ľl j√∂tt√ľnk id√°ig h√°rom h√≥nap alatt. Az utunk sor√°n senki nem seg√≠tett nek√ľnk, GPS alapj√°n jutottunk id√°ig. √Čn az√©rt indultam √ļtnak, mert a csal√°domat meg√∂lt√©k. Mindannyian N√©metorsz√°gba akarunk menni, √ļj √©letet akarunk kezdeni Eur√≥p√°ban. Tanulni, dolgozni szeretn√©nk. A pap√≠rjaink elvesztek, a p√©nz√ľnk elfogyott – mes√©li a k√©tes hiteless√©g√Ľ t√∂rt√©netet a kameruni f√©rfi. Az afrikai t√°rsas√°g legt√∂bb tagja j√≥l t√°pl√°lt f√©rfi, de van n√©h√°ny h√∂lgy is k√∂zt√ľk. Egyik√ľk √°ldott √°llapotban van. – Most h√°rom napja vagyunk √ļton, nem ett√ľnk semmit, √©s erd√Ķkben aludtunk – k√∂sz√∂n el a f√©rfi, majd a t√°rsas√°got az id√Ķk√∂zben meg√©rkez√Ķ rend√Ķr√∂k t√∂bb csoportban a gy√Ľjt√Ķpontokra viszik.

Mik√∂zben a rend√Ķr√∂k m√°r-m√°r sz√©lmalomharcot folytatnak a bev√°ndorl√≥√°radat megf√©kez√©s√©√©rt, a k√∂rny√©kbeli tany√°kon √©l√Ķk nehezen viselik a migr√°nsok sz√Ľnni nem akar√≥ √∂z√∂n√©t. Az √Āsotthalom–Kir√°lyhalom hat√°r√°tkel√Ķh√∂z vezet√Ķ √ļt ment√©n t√∂bb ingatlant is gyakran megl√°togatnak a k√ľlf√∂ldiek. Az egyik h√°zban lak√≥ asszony azt mondja, hogy a bev√°ndorl√≥k naponta sz√°z√°val mennek el a kapujuk el√Ķtt. – Mi√≥ta h√≠re ment, hogy √©p√ľl a ker√≠t√©s, tal√°n m√©g t√∂bben j√∂nnek, a migr√°nsok versenyt futnak az id√Ķvel – mondja egykedv√Ľen a h√∂lgy, majd hozz√°teszi, ma d√©lel√Ķtt is l√°tott bev√°ndorl√≥kat a k√∂rny√©ken. – A m√ļltkor m√°r reggel hatkor √©bresztett egy √∂tvenf√Ķs csoport, amelynek a tagjai azt√°n hossz√ļ √≥r√°kig pihentek a h√°zunk el√Ķtt. A gyerekek h√°tizs√°kokon aludtak az √ļt sz√©l√©n, m√©g a dud√°l√≥ aut√≥k sem zavart√°k √Ķket. A migr√°nsok sokszor s√©r√ľltek, betegek √©s kimer√ľltek, √°ltal√°ban vizet √©s √ļtba igaz√≠t√°st k√©rnek t√Ķl√ľnk – jegyzi meg az asszony, aki lesz√∂gezi: a bev√°ndorl√≥k sohasem l√©pnek fel agressz√≠van. A h√∂lgy szerint, ha meg√©p√ľl a ker√≠t√©s, akkor kevesebb ember tud majd √°tj√∂nni a hat√°ron. – Dr√≥tv√°g√≥ seg√≠ts√©g√©vel azonban biztos, sokan meg fognak pr√≥b√°lkozni az √°tjut√°ssal – f√Ľzi hozz√°.

Nem jobb a helyzet a M√≥rahalom k√∂rny√©ki tany√°kon sem. Ahogy a helyiek mondj√°k, a migr√°nsok t√∂k√∂n-paszulyon kereszt√ľl vonulnak, √≥ri√°si k√°rokat okoznak a gazd√°k term√©seiben. A legnagyobb gondnak emellett azt tartj√°k, hogy „a bev√°ndorl√≥k √ļgy sz√≥rj√°k sz√©t a szemetet, mint csiga a ny√°l√°t”. A m√≥rahalmiak folyamatosan szedik ut√°nuk az eldobott pap√≠rokat, √ľvegeket, de a szem√©tkupacok rendre √ļjratermel√Ķdnek. Ezek a halmok azt is megmutatj√°k, hogy az embercsemp√©szek √©ppen merre vezetik √°t a migr√°nsokat a hat√°ron.

A bev√°ndorl√≥k legt√∂bbsz√∂r forgalmas helyet keresnek, de az is el√Ķfordul, hogy elhagyott tany√°kon h√ļzz√°k meg magukat egy ideig. Ott pedig t√©len nem a kandall√≥ban, gy√ļjt√≥ssal raknak t√ľzet, hanem olykor k√∂nyveket gy√ļjtanak meg egy l√°basban, √©s amellett melegednek.

A szegedi T√≥th M√°rtonnak a hat√°r k√∂zel√©ben van tany√°ja, az id√Ķs f√©rfi havonta n√©gy-√∂t napot van kint a birtok√°n. Ennek ellen√©re m√°r √Ķ is t√∂bbsz√∂r tal√°lkozott migr√°nsokkal a k√∂rny√©ken. – Egyszer egy csoport vizet k√©rt t√Ķlem, megsajn√°ltam √Ķket, √©s inni adtam nekik. Az √ľveg v√≠z√©rt 3 eur√≥t akartak adni, azt mondt√°k, hogy Szerbi√°ban ennyit k√©rtek t√Ķl√ľk egy flaska friss√≠t√Ķ√©rt – mondja a b√°csi. Az egykori hat√°r√Ķr megjegyzi, b√≠zik az √©p√ľl√Ķ ker√≠t√©sben, de szerinte az csak akkor lesz hat√©kony, ha hat√°r√Ķrs√©g fogja v√©deni.

A kicsit t√°volabb lak√≥ P√°lity M√≥nika ugyancsak azt emeli ki, hogy az ut√≥bbi id√Ķben meg√°ll√°s n√©lk√ľl j√∂ttek a migr√°nsok. Eleinte csak este, k√©s√Ķbb m√°r nappal is. Amikor kider√ľlt, hogy meg√©p√ľl a ker√≠t√©s, akkor m√©g t√∂bben √∂z√∂nl√∂ttek √°t a hat√°ron, √°m mi√≥ta elkezd√Ķdtek a munk√°latok, a k√∂rny√©ken pedig sok a rend√Ķr √©s a katona, csillapodott az √°radat. – Sokszor bekiab√°ltak nek√ľnk, ha pedig nyitva volt a kapu, akkor be is j√∂ttek hozz√°nk. Mindig vizet √©s √ļtbaigaz√≠t√°st k√©rtek. A szemetet rendre sz√©tdob√°lj√°k, √≠gy volt ez akkor is, amikor kar√°csonykor szaloncukrot adtam a gyermekeknek – hangs√ļlyozza P√°lity M√≥nika, aki szint√©n abban b√≠zik, hogy a ker√≠t√©s √ļtj√°t √°llja a migr√°nsoknak. N√©h√°ny h√°zzal arr√©bb, egy m√°sik tany√°n √©l√Ķ h√∂lgy azt mondja, manaps√°g val√≥ban kevesebb migr√°ns j√°r erre. – J√≥ lenne, ha a meg√©p√ľl√Ķ ker√≠t√©s seg√≠tene t√°vol tartani √Ķket – k√∂sz√∂n el N√©meth Szilvia.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2015. jķlius 29. 09:31:40
Meger√Ķs√≠ten√©k az osztr√°k-magyar hat√°r v√©delm√©t az osztr√°kokhttp://vs.hu/koze...paign=main

A Fidesz √ľzent a kiv√°ndorolt magyaroknak

A Fidesz szerint a korm√°ny minden lehets√©ges eszk√∂zzel azon dolgozik, hogy stabil h√°tteret biztos√≠tson a k√ľlf√∂ld√∂n √©l√Ķ magyarok sz√°m√°ra √©s hazah√≠vja √Ķket, ellent√©tben a baloldallal, amely "el√ľld√∂zte a magyar fiatalokat".
http://www.napi.h...01090.html


Csehorsz√°g rend√Ķr√∂ket aj√°nlott fel Magyarorsz√°gnak

Csehorsz√°g azzal szeretne seg√≠teni Ausztri√°nak a migr√°ci√≥s hull√°m kezel√©s√©ben, hogy rend√Ķr√∂ket k√ľldene a magyar-szerb hat√°r v√©delm√©nek meger√Ķs√≠t√©s√©re – k√∂z√∂lte Milan Chovanec cseh bel√ľgyminiszter h√©tf√Ķn a d√©l-morvaorsz√°gi Mikulovban, miut√°n Johanna Mikl-Leitner osztr√°k bel√ľgyminiszterrel t√°rgyalt.
http://www.168ora...37755.html
#2 | postaimre - 2015. jķlius 29. 09:35:37
Fert√Ķz√©s miatt vittek k√≥rh√°zba 56 menek√ľltet Budapesten

√Ėsszesen √∂tvenhat mened√©kk√©r√Ķt vittek k√≥rh√°zba ismeretlen fert√Ķz√©s miatt kedden k√©s√Ķ este Budapesten, a Nyugati p√°lyaudvarr√≥l – k√∂z√∂lte a Migration Aid szerda hajnalban.

A civil szervezet √∂nk√©ntesei hasmen√©sre panaszkod√≥, vas√ļti csatlakoz√°sra v√°r√≥ csal√°dokkal tal√°lkoztak. √Črtes√≠tett√©k a ment√Ķket, a helysz√≠nre √©rkez√Ķ orvosok pedig a Budapesti K√∂zleked√©si K√∂zpont (BKK) bevon√°s√°val egy buszt rendeltek, ami a betegeket √©s a vel√ľk √©rintkez√Ķket is az Egyes√≠tett Szent L√°szl√≥ √©s Szent Istv√°n K√≥rh√°zba vitte kivizsg√°l√°sra.[url]http://hvg.hu/itthon

/20150729_fertozes_miatt_vittek_korhazba_menekultek[/url]

Blikk: v√©d√Ķolt√°ssal h√°zalt kor√°bban Kov√°cs L√°szl√≥ √ļj feles√©ge

Hivat√°sos lobbista volt kor√°bban Kov√°cs L√°szl√≥ egykori k√ľl√ľgyminiszter √ļj feles√©ge, aki egy olyan gy√≥gyszerc√©gn√©l felelt a korm√°nyzati kapcsolatok√©rt, amely milli√°rdos √°llami megrendel√©seket is kapott az elm√ļlt √©vekben – √≠rja a Blikk.

A lap h√©tf√Ķn √≠rta meg, hogy az egykori MSZP-s politikus √ļjra megn√Ķs√ľlt, j√≥ h√ļsz √©vvel fiatalabb n√°la az √ļj feles√©ge. A lakodalmat egy Duna-parti √©tteremben tartott√°k, ahol a szemtan√ļk szerint a volt uni√≥s biztos √©s k√ľl√ľgyminiszter alaposan megt√°ncoltatta p√°rj√°t. Kov√°cs L√°szl√≥ tavaly vonult vissza a politiz√°l√°st√≥l, √©s a mag√°n√©let√©re hivatkozva nem k√≠v√°nt nyilatkozni √ļj h√°zass√°g√°r√≥l.http://hvg.hu/itt...orabba#rss
#3 | kakas - 2015. jķlius 29. 11:00:26
36.media.tumblr.com/ab07c193e02883ffedab4cf395419d74/tumblr_ns7lidwnnm1qm2zmeo3_500.jpg 56 menek√ľltet vittek k√≥rh√°zba?-nem 56-ban volt a"forr a dalom" is?
#4 | spartakusz - 2015. jķlius 29. 11:01:05
"...Kov√°cs L√°szl√≥ (Budapest, 1939. j√ļlius 3. –) szocialista politikus, volt k√ľl√ľgyminiszter, az MSZP volt eln√∂ke, az Eur√≥pai Bizotts√°g volt ad√≥- √©s v√°m√ľgyi biztosa, 2010 j√ļliusa √©s 2012 m√°rciusa k√∂z√∂tt pedig az MSZP aleln√∂ke volt..."
innen:
https://hu.wikipe...litikus%29

err√Ķl van sz√≥ - ez egy 76 √©ves v√©n krapek - le vagyok d√∂bbenve ilyenekre volt b√≠zva a haza fels√Ķ vezet√©se t√∂bbek k√∂z√∂tt!
spari...
ui: vajon családja - gyerekei ha voltak neki - mit szólnak hozzá?
#5 | GERRY - 2015. jķlius 29. 11:29:50
ne ir√≠gykedjetek... az √ļj feles√©ge - M√≥nika ...

A neje n√©h√°ny √©ve hunyt el, √≠gy a politikus √∂zvegyk√©nt k√∂t√∂tt most √ļj h√°zass√°got. Kov√°cs egy√©bk√©nt m√°r nagypapa: l√°nya aj√°nd√©kozta meg egy unok√°val.

mi a baj itt? ... ismeritek a közmondást: Vén kecske is megnyalja a...

s_*_grat

s_*_kukk
#6 | postaimre - 2015. jķlius 29. 11:41:45
Gerry, ez a "hazassag" -szerintem- azert kottetett, mert eloterbe kell hozni a vakci-naciot. Nem masrol van szo, csak PR.
#7 | Perje - 2015. jķlius 29. 12:38:46
Azt√°n h√°ny √©ves az a Maunika? Egykor√ļ tal√°n az unok√°j√°val?
Kov√°cs a magyar Strosskan.
#8 | enid - 2015. jķlius 29. 14:03:03
A vig ozvegy klasszikus esete - vegjatek ket felvonasban. Kotelkeszitok figyelem! :-)))

A Levinszki es a shows Maunika nyomd(k)okain ez a lyany is lendit A nev dicsosegen.
#9 | GP - 2015. jķlius 29. 17:59:47
Hadi√°llapot

Ma reggel, Kecskem√©t hat√°r√°ban egy szakasznyi sz√≠nes b√Ķr√Ľ, katonak√∂teles kor√ļ f√©rfit tart√≥ztatott f√∂l a rend√Ķrs√©g az 5-√∂s √ļt ment√©n.
Egy n√Ķ, vagy gyermek sem volt k√∂zt√ľk!
Vajon egy diverz√°ns egys√©g tagja azt mondja-e majd, hogy "az√©rt j√∂ttem, hogy megm√©rgezzem az iv√≥vizetek/f√∂lrobbantsam a transzform√°tor √°llom√°st/t√ļszul ejtsek egy busznyi iskol√°st"? Vagy azt √°ll√≠tja, hogy szeg√©ny √ľld√∂z√∂tt fogorvos/m√©rn√∂k/tan√°r...
Csak éppen a papírjait hagyta el menet közben.
A gyenges√©g√ľnket haszn√°lj√°k ki. Azt a fajta gyenges√©get, amely azt mondatja vel√ľnk, hogy seg√≠t√ľnk az √ľld√∂z√∂tteken. Megtal√°lt√°k a gyenge pontunkat.
A rend√Ķrs√©g √©s a honv√©ds√©g √∂sszl√©tsz√°ma nem √©ri el a 80 ezer f√Ķt - √©s ebben m√°r a polg√°ri szolg√°latosok, irodist√°k is benne vannak. Ezzel szemben naponta 1000 katonak√∂teles kor√ļ f√©rfi sziv√°rog be az orsz√°gba, olyan helyekr√Ķl, ahol √©vek √≥ta h√°bor√ļ van, a gyerekeket is az √∂l√©sre tan√≠tj√°k √©s ezersz√°m m√©sz√°rolj√°k le a kereszt√©nyeket.
P√°r h√©ten, h√≥napon bel√ľl t√∂bben lesznek, mint a v√©delm√ľnkre hivatottak.
Ezt elhallgatni, bagatelliz√°lni nem hiba, hanem √°rul√°s.
√ögy t√Ľnik a t√∂rt√©nelem ism√©tli √∂nmag√°t. 1541. augusztus 29-√©n a t√∂r√∂k√∂k sz√©p cs√∂ndben, kis csoportokban jutottak f√∂l a budai v√°rba: azt mondt√°k, csak meg akarj√°k n√©zni a v√°rat. Azt√°n √∂sszever√Ķdtek, megsz√°llt√°k a strat√©giai fontoss√°g√ļ helyeket √©s az √Ķrs√©g azon r√©sz√©t, aki √©szbe kapott; meg√∂lt√©k. M√°sf√©l √©vsz√°zadig nyomor√≠tott√°k meg a haz√°t.
A magam r√©sz√©r√Ķl l√°tok p√°rhuzamot."


kepfeltoltes.hu/150729/11223359_1633940110197052_8841715007265683065_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Forr√°s: F......book

Európa megszállása

Az els√Ķ negyed√©v adatai alapj√°n h√°romszor annyi illeg√°lis hat√°rs√©rt√Ķt fogtak el a Magyar-Szerb hat√°ron, mint amennyien a F√∂ldk√∂zi tengeren √©rkeztek Eur√≥p√°ba.

http://frontex.eu...1_2015.pdf
#10 | Satori - 2015. jķlius 29. 18:21:26
Az otthon er√Ķt ad: Letisztul v√©gre az eur√≥pai politika?

A brit korm√°ny rendk√≠v√ľli tal√°lkoz√≥t h√≠vott √∂ssze, miut√°n k√©tezer illeg√°lis bev√°ndorl√≥ rohanta meg a Franciaorsz√°gb√≥l Angli√°ba indul√≥ vonatokat a Calaisban kezd√Ķd√Ķ csatorna-alag√ļton.

A migr√°nsok Calais ter√ľlet√©n pr√≥b√°ltak meg bejutni az Anglia fel√© indul√≥ vonatokra, √©s a bev√°ndorl√≥-helyzet mostanra olyan m√©reteket √∂lt√∂tt, hogy az Anglia √©s Franciaorsz√°g k√∂zti vonatk√∂zleked√©s ellehetetlen√ľl miatta. √Čszak-Franciaorsz√°g √©s D√©lkelet-Anglia t√∂megk√∂zleked√©s√©n kaotikus √°llapotok uralkodnak, √©s az utakon is komoly torl√≥d√°sok alakulnak ki a migr√°nsok t√∂megei miatt. A brit korm√°nyra fokozott nyom√°s nehezedik, emiatt a napokban bejelentett√©k, hogy tov√°bbi 9 milli√≥ eur√≥t k√ľl√∂n√≠tenek el a vas√ļti csom√≥pontok biztons√°g√°nak szavatol√°s√°ra. Az Egyes√ľlt Kir√°lys√°g az ut√≥bbi h√≥napok sor√°n k√∂zel 4 milli√≥ eur√≥val t√°mogatta a csom√≥pont biztons√°gi √Ķrizet√©t, mivel a csatorna-alagutat kezel√Ķ Eurotunnel v√°llalat azzal v√°dolta a brit korm√°nyt, hogy nem tesz elegend√Ķ ellenint√©zked√©st a helyzet normaliz√°l√°sa √©rdek√©ben.

Nem csak a t√∂megk√∂zleked√©st bonyol√≠t√≥ c√©gek r√©sz√©r√Ķl √©ri kritika a korm√°nyt, hanem a k√∂zv√©lem√©ny is egyre ink√°bb ellen√ľk fordul. Sokan arra h√≠vj√°k fel a figyelmet, hogy ebben a helyzetben m√°r a korm√°ny √∂nmag√°ban fell√©p√©se nem el√©g, ehelyett Franciaorsz√°gra kellene fokozott nyom√°st gyakoroljon, hogy saj√°t ter√ľletein radik√°lisabb fell√©p√©st mutasson a n√©pv√°ndorl√°ssal szemben.

A francia √©s brit korm√°ny folyamatos egyeztet√©seket folytat a helyzet kezel√©s√©r√Ķl, √©s jelenleg kialakul√≥ban van egy olyan megegyez√©s, miszerint az afrikai migr√°nsokat egyszer√Ľen visszak√ľldik Afrik√°ba. Arr√≥l azonban nincs egyet√©rt√©s, hogy mindezt hogyan val√≥s√≠ts√°k meg. A k√∂zv√©lem√©ny radik√°lis fell√©p√©st v√°r el, de a korm√°nyok nem akarnak er√Ķszakos deport√°l√°s jelleg√Ľ akci√≥kat v√©grehajtani, mert sokan tov√°bbra is ragaszkodn√°nak a multikulturalizmus sikeress√©g√©nek l√°tszat√°hoz.

A helyzet mostanra od√°ig fajult, hogy Calais k√∂rny√©k√©n t√∂bb, spont√°n kialakult menek√ľltt√°bor m√Ľk√∂dik, ahol √©vek alatt √∂sszegy√Ľltek az illeg√°lis bev√°ndorl√≥k. Elgett√≥sodott ter√ľletek alakultak ki, mert tov√°bbutazni nem tudnak, szem√©lyes irataik nincsenek, letelepedni nem tudnak, a korm√°ny pedig nem meri er√Ķvel felsz√°molni a spont√°n kialakult migr√°ns-gett√≥kat. Az itt √∂sszegy√Ľlt bev√°ndorl√≥k id√Ķnk√©nt egy-k√©tezres t√∂megben megindulnak a csatorna-alag√ļt bej√°rata fel√©, √©s megpr√≥b√°lnak bet√∂rni a vonat√°llom√°sra. Szerd√°n t√∂rt√©nt egy √ļjabb ilyen t√∂meges bet√∂r√©si k√≠s√©rlet, melynek sor√°n egy bev√°ndorl√≥ is √©let√©t vesztette.

A brit korm√°ny mindeddig nagyon el√Ķvigy√°zatos volt annak kapcs√°n, hogy ne a franci√°kat okolja a kialakult helyzet√©rt. A v√°laszt√≥k r√©sz√©r√Ķl azonban egyre n√Ķ a nyom√°s, √©s ha a korm√°ny nem, az ellenz√©k minden bizonnyal kihaszn√°lja az ad√≥d√≥ lehet√Ķs√©get. A UKIP (brit f√ľggetlens√©gp√°rt) nyilv√°nosan is kijelentette, hogy Franciaorsz√°g felel√Ķs a n√©pv√°ndorl√°s miatt kialakult k√∂zleked√©si k√°osz√©rt. Nigel Farage szerint a brit hadsereg kellene beavatkozzon m√©g a hat√°r francia oldal√°n, ahol a francia hat√≥s√°gokkal k√∂z√∂sen kellene ellen√Ķrizz√©k az Anglia ter√ľlet√©re indul√≥ vonatokat.

Franciaorsz√°g √©s az Egyes√ľlt Kir√°lys√°g mostanra egy sor meg√°llapod√°st k√∂t√∂tt, ami meghat√°rozza, milyen protokoll ment√©n m√Ľk√∂dhet a brit hat√°r√Ķrs√©g Franciaorsz√°g ter√ľlet√©n, ez ugyanis mindennapi k√©rd√©ss√© v√°lt. Egyel√Ķre a hat√°r√Ķrs√©g gy√Ľjti √∂ssze az ezersz√°mra √©rkez√Ķ migr√°nsokat, √©s visszaviszik √Ķket a csatorna-alag√ļt vonat√°llom√°sai k√∂r√ľl kialakult menek√ľltt√°borokba. A helyzet azonban egyre √©lez√Ķdik; a migr√°nsok egy r√©sze t√∂bbsz√∂ri, egyre elkeseredettebb pr√≥b√°lkoz√°sokat tesz arra, hogy bejusson az Angli√°ba indul√≥ vonatokra, √≠gy a tettlegess√©gt√Ķl sem riadnak vissza. H√©tf√Ķ √©jjel √ļjabb bet√∂r√©si k√≠s√©rlet t√∂rt√©nt, melynek sor√°n t√∂bb mint k√©tezren ostromolt√°k meg a vonat√°llom√°s k√∂r√ľli ker√≠t√©st. Ek√∂zben a lakoss√°g egyre ink√°bb k√∂veteli a korm√°ny radik√°lis fell√©p√©s√©t, ami a spont√°n menek√ľltt√°borok hadsereg √°ltali felsz√°mol√°s√°t √©s a migr√°nsok t√∂meges deport√°l√°s√°t jelenten√©.

A sz√©ls√Ķs√©ges helyzet hat√°s√°ra az eur√≥pai korm√°nyok szembe kell n√©zzenek azzal a t√©nnyel, hogy a multikulturalizmus ideol√≥gi√°ja t√∂bb√© nem fenntarthat√≥, a lakoss√°g element√°ris erej√Ľ nyom√°sgyakorl√°sa mindink√°bb √∂sszeroppantja a korm√°nyok ideol√≥gia-alap√ļ bev√°ndorl√°s-politik√°j√°t. Vannak olyan eur√≥pai korm√°nyok, melyek ezt akad√°lynak √©s probl√©m√°nak tekintik; a britek √©s franci√°k egyel√Ķre l√°that√≥an pr√≥b√°lj√°k elker√ľlni a radik√°lis megold√°sokat. Vannak azonban olyan eur√≥pai korm√°nyok, melyek kezdik felismerni a helyzet adta lehet√Ķs√©get; a lakoss√°g element√°ris erej√Ľ elv√°r√°sai nekik nem felt√©tlen lek√ľzdend√Ķ probl√©ma; sokkal ink√°bb egy lehet√Ķs√©get jelentenek arra, hogy a korm√°ny √ļjra legitim√°lja √∂nmag√°t, √©s a n√©p akarata el√Ķtt meghajolva √ļjra√©p√≠tse t√°mogatotts√°g√°t.

A bev√°ndorl√°s-probl√©ma ebb√Ķl a szempontb√≥l egy m√©rf√∂ldk√Ķ az eur√≥pai politik√°ban; a korm√°nyok megtapasztalj√°k az otthon erej√©t, √©s elkezdik felismerni, hogy stabil korm√°nyz√°s csakis a n√©p t√°mogat√°s√°val elk√©pzelhet√Ķ. A migr√°ns probl√©ma letiszt√≠tja az ellent√©teket, √©s sz√≠nvall√°sra k√©nyszer√≠t valamennyi p√°rtot arra vonatkoz√≥an, hogy kinek az oldal√°n √°llnak; a n√©p oldal√°n foglalnak √°ll√°st, vagy ink√°bb a t√°rsadalom ellen√©ben pr√≥b√°ln√°k fenntartani hatalmukat?

http://hidfo.ru/2...-politika/

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.