Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Amerikai segítség szépséghibával


Fegyverzet√ľk meger√Ķs√≠t√©s√©re szorulnak azok az amerikai p√°nc√©losok, amelyeket az Egyes√ľlt √Āllamok az √Ķsszel az√©rt k√ľld Magyarorsz√°gra, hogy „fokozz√°k a NATO keleti tag√°llamainak biztons√°g√©rzet√©t az ukrajnai orosz agresszi√≥ra v√°laszul”. Az amerikai katonai-ipari komplexum szaklapja, a Defense News cikk√©b√Ķl kider√ľl: a n√©metorsz√°gi b√°zis√ļ 2. felder√≠t√Ķ-l√∂v√©szezred nyolckerek√Ľ Stryker j√°rm√Ľveinek t√Ľzereje elmarad az orosz BMP–3 √©s BTR– 80/82 t√≠pus√ļ harcj√°rm√Ľvek√©t√Ķl, ez√©rt az alakulat parancsnoka √°prilisban s√ľrg√Ķs seg√≠ts√©get k√©rt a sz√°razf√∂ldi hadsereg vez√©rkar√°t√≥l 81 kocsij√°nak 30 millim√©teres g√©p√°gy√ļkkal t√∂rt√©n√Ķ felszerel√©s√©hez.

Az amerikaiak szeptemberben demonstrat√≠v, 700 kilom√©teres k√∂z√ļti menettel √©rkeznek haz√°nkba Csehorsz√°gon √©s Szlov√°ki√°n kereszt√ľl. Folyami √°tkel√©sre is sor ker√ľl a Dun√°n, ezt els√Ķsorban a honv√©ds√©g szentesi m√Ľszaki alakulata teszi lehet√Ķv√© az egy√©bk√©nt √ļsz√°sk√©ptelen Strykerek sz√°m√°ra.
Gyenge fegyverzet

A Defense News cikke szerint a Strykereket haszn√°l√≥ 2. ezred parancsnok√°nak, John Meyer ezredesnek a k√©r√©s√©t elfogadta a vez√©rkar, √©s a j√°rm√Ľvek t√Ľzerej√©nek n√∂vel√©s√©re jelent√Ķs √∂sszeget, 371 milli√≥ doll√°rt szavazott meg az amerikai kongresszus is. Az ezt c√©lz√≥ j√ļniusi t√∂rv√©nym√≥dos√≠t√°s el√Ķterjeszt√Ķje az egyik ohi√≥i republik√°nus szen√°tor volt, ami nem meglep√Ķ, hiszen a munk√°t val√≥sz√≠n√Ľleg elv√©gz√Ķ General Dynamics hadiipari konszernnek ebben az √°llamban van √ľzeme. A szen√°tus fegyveres er√Ķket ellen√Ķrz√Ķ bizotts√°g√°ban mindenesetre nem aratott egy√∂ntet√Ľ tetsz√©st a terv. A rangid√Ķs demokrata tag r√°mutatott: a hadsereg t√∂bb √©vre elk√∂telezi mag√°t egy olyan program mellett, amit nem fontoltak meg el√©gg√©, az √°talak√≠t√°s j√°rm√Ľvenk√©nt 3,8 milli√≥ doll√°rba (t√∂bb mint egymilli√°rd forint) ker√ľlne, r√°ad√°sul nem v√°lna r√∂gvest hozz√°f√©rhet√Ķv√©. Azt Meyer ezredes is elismerte a m√ļlt h√©ten a Pentagonban megrendezett sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n, hogy a Strykerek g√©p√°gy√ļkkal val√≥ felszerel√©se 24–36 h√≥napot vesz majd ig√©nybe.

E szerint bizonyos, hogy szeptemberben m√©g nem meger√Ķs√≠tett j√°rm√Ľvek √©rkeznek Magyarorsz√°gra. A Defense News megk√©rdezte a Brent Scowcroft K√∂zpont szak√©rt√Ķj√©t, Jim Hasiket, aki azt mondta, hogy a 30 millim√©teres g√©p√°gy√ļval a Strykerek szembesz√°llhatn√°nak az orosz g√©pes√≠tett l√∂v√©szz√°szl√≥aljakkal, √©s legal√°bbis zaklatni tudn√°k T–72-es tankjaikat is. „Az alternat√≠va, a (jelenleg megl√©v√Ķ – a szerk.) 12,7 millim√©teres g√©ppuska √©s a k√°romkod√°s” – fogalmazott a kutat√≥. R√°mutatott arra is, hogy az amerikaiak kelet-eur√≥pai sz√∂vets√©geseinek hasonl√≥ feladat√ļ j√°rm√Ľvei fel vannak szerelve nagyobb kaliber√Ľ, 30-40 millim√©teres g√©p√°gy√ļkkal. Konkr√©tan nem hozta fel ugyan ezt a p√©ld√°t, de a honv√©ds√©g BTR–80A t√≠pus√ļ, szint√©n nyolckerek√Ľ p√°nc√©lozott j√°rm√Ľveinek is van ilyen nagy t√Ľzerej√Ľ fegyverzet√ľk.
El sem jutnak t√ľzel√©si poz√≠ci√≥ba

A Strykerek alkalmaz√°si koncepci√≥ja szerint a sz√°ll√≠tott gyalogs√°g a j√°rm√Ľb√Ķl kisz√°llva haszn√°lhatja Javelin t√≠pus√ļ p√°nc√©lt√∂r√Ķ rak√©t√°it a fajs√ļlyosabb ellenfelekkel szemben. √Ām gyenge fed√©lzeti fegyverzet√ľk elej√©t veheti, hogy az egy√©bk√©nt gyorsan mozogni k√©pes egys√©gek egy√°ltal√°n eljussanak ebbe a megfelel√Ķ t√ľzel√©si poz√≠ci√≥ba.

H√©tsz√°z kilom√©teres k√∂z√ļti menet√©vel a szeptember–okt√≥ber folyam√°n Magyarorsz√°gon megrendezend√Ķ √ļgynevezett B√°tor Harcos (Brave Warrior) fed√Ķnev√Ľ hadgyakorlat nagyon hasonl√≥ lesz a kor√°bban v√©grehajtott Dragonyos V√°gt√°hoz (Dragoon Ride), amikor a balti orsz√°gokb√≥l k√©tezer kilom√©teres menettel t√©rtek vissza N√©metorsz√°gba az amerikaiak. Az egyik legnagyobb k√ľl√∂nbs√©g inform√°ci√≥ink szerint az lesz, hogy a magyarorsz√°gi gyakorlat idej√©n nagyszab√°s√ļ folyami √°tkel√©sre is sor ker√ľl a Dun√°n. A honv√©ds√©g legutolj√°ra 2009-ben, a nemzeti szint√Ľ Bevet√©si Ir√°ny hadgyakorlaton hajtott v√©gre ilyen man√Ķvert, akkor az erre legink√°bb alkalmas ercsi szakaszon keltek √°t a folyamon.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2015. jķlius 29. 20:24:07
#2 | Pitkin - 2015. jķlius 29. 20:56:14
Imre! Ezek a célpontok?
#3 | postaimre - 2015. jķlius 29. 21:24:24
Pitkin, ezek a "gyógyszer" a "problémára". Itt egy feltuningolt BTR-80-as.
vestnik-rm.ru/userfiles/10(20).jpghttp://vestnik-rm...-12594.htm

vestnik-rm.ru/userfiles/11111(4).jpg
http://vestnik-rm...-12583.htm

vestnik-rm.ru/userfiles/bumerang(5).jpg
http://vestnik-rm...-12486.htm
#4 | miskolcilaci - 2015. jķlius 29. 23:16:17
V√©g√ľl is a jelenlegi k√∂zleked√©si eszk√∂z√∂ket fokozatosan c√©lszer√Ľ lecser√©lni min√©l massz√≠vabb, robusztusabb, t√≠pusokra.
http://www.topspe...66523.html
img846.imageshack.us/img846/1669/punisher3.jpg

A bérletesek, akik nem tudnak saját járgányt vásárolni, marad számukra továbbra is a tömegközlekedés.
http://htka.hu/ko...59-typhoon
http://htka.hu/ko...az-typhoon
YouTube Videů
#5 | Geza - 2015. jķlius 30. 01:14:53
J√≥ kis vicc ez a j√°rm√Ľvenk√©nti 3,8 milli√≥ doll√°ros √°talak√≠t√°s.... Esetleg megk√©rdezhetn√© valaki a vez√©rkart hogy mit fognak kezdeni a tuningolt g√©p√°gy√ļikkal a kornet rak√©t√°k ellen.... https://www.youtu...UJSaeE3EKY
#6 | Alex-andros - 2015. jķlius 30. 18:03:56
Imre B√°ty√≥! Nem csak a BTR j√∂het sz√°m√≠t√°sba. K√©t f√ľrge Magyar, k√©t l√°bon becserk√©szi, a tetej√©re m√°szik,√©s csak ki kell v√°rnia, melyik r√©sen cs√ļsztathatja be a repeszgr√°n√°tot. Rengeteg nyolc kerek√Ľt √≠gy ny√≠rtak ki √öjoroszorsz√°gban.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.