Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Migráció mint csodafegyver


A 20-adik sz√°zad csodafegyvere az atombomba volt, a 21-ediknek a mesters√©ges n√©pv√°ndorl√°s. L√©nyege: szeg√©ny D√©l √©s D√©lkelet foglald el, vedd el √©s √ľlj bele a k√©szbe ami a d√Ķzs√∂l√Ķ Nyugat√©.
Hogy jött létre ez a helyzet?
1. A D√©l √©s D√©lkelet t√ļln√©pesedett - ezt ter√ľlete m√°r nem tudja eltartani, s a "felesleges r√©sz" kirajzik. Vagy v√©gtelen h√°bor√ļk √Ľzik el n√©peiket.
2. A kolonializmus elt√∂rl√©se kor√°n t√∂rt√©nt - az infrastrukt√ļra fel√©p√≠t√©se el√Ķtt.
3. A t√∂rzsi h√°bor√ļk l√©nyeg√©ben megsz√Ľntek.
4. A modern és ingyenes gyógyszerek következtében a gyermekhalandóság nagysága lecsökkent.
5. Az √°ltal√°nos nyugd√≠jrendszer hi√°nya miatt a csal√°dokban sok gyermek kellett az √∂reg sz√ľl√Ķk eltart√°s√°hoz.
6. A mobil-telefonok gyors elterjedése megismertette a tömegeket a fényezett gazdag Nyugattal és ez, mint "ígéret földje" elementáris vonzást gyakorol.
7. A vil√°g h√°tt√©rhatalma felismerte a migr√°ci√≥ √≥ri√°si lehet√Ķs√©g√©t az eur√≥pai nemzet√°llamok megroppant√°s√°ra √©s az Eur√≥pai Egyes√ľlt √Āllamok megteremt√©s√©re, melyek eddigel√© igencsak akadoztak.
8. A h√°tt√©rhatalomnak hirtelen ker√ľlt el√©g p√©nze √°tt√©telesen megind√≠tani a t√∂meges migr√°ci√≥t, s annak c√©lir√°nyt szabni.
9. Az √ļj n√©pv√°ndorl√°s siker√©hez egy vil√°gvall√°s sz√©ls√Ķs√©ges csoportja adja az ideol√≥giai al√°t√°maszt√°st √©s motiv√°ci√≥t, mely fanatizmust ad a migr√°ci√≥s t√∂megeknek √©s mert mindig harcosan kereszt√©nyellenes volt.
10. A Nyugat mely 200 √©ve mindent megtett saj√°t elvi alapjainak a 2000 √©ves Kereszt√©nys√©g diszkrimin√°l√°s√°ra, al√°√°s√°s√°ra, √©s rejtett vagy ny√≠lt √ľld√∂z√©s√©re - m√°ra m√°r csak valami szublim√°lt humanizmus elveibe kapaszkodik g√∂rcs√∂sen, amellyel a k√ľsz√∂b√∂n√°ll√≥ konfront√°ci√≥ban sem azt, sem mag√°t nem fogja tudni megtartani.

A t√∂rt√©nelem azt bizony√≠tja, hogy ha egy t√°rsadalom el√©rkezv√©n hatalma cs√ļcs√°ra, kiv√°lts√°gos helyzet√©t, gazdags√°g√°t √∂nmaga kedvtel√©s√©re, az √©let gy√∂ny√∂reinek habzsol√°s√°ra, s m√°sok egyre nagyobb kizs√°km√°nyol√°s√°ra ford√≠tja, akkor menthetetlen√ľl az atomiz√°l√≥d√°s, a sz√©tes√©s, √©s a pusztul√°s √ļjt√°ra cs√ļszott. Ez volt a v√©gzete az √≥kori √öj-babil√≥niai birodalomnak, a G√∂r√∂g-R√≥mai vil√°ghatalomnak √©s a hatalmas Karth√°g√≥nak.
Karth√°g√≥ a F√∂n√≠ciaiak √°ltal alap√≠tott gazdag keresked√Ķ v√°ros volt √Čszak Afrik√°ban, mely er√Ķs birodalomm√° fejl√Ķd√∂tt. Kora m√°sik nagy hatalm√°val, R√≥m√°val versenyzett s h√°rom h√°bor√ļt is v√≠vott. Volt amikor a h√≠res Hannib√°l modern "harci elef√°ntjaival" R√≥ma kapui el√Ķtt √°llt - s v√©g√ľl m√©gis vesztett. Keresked√Ķi megunt√°k a hadsereg dr√°ga tart√°s√°t - √©lni akartak √©s nem h√°bor√ļzni. Karth√°g√≥t h√°rmas fallal vett√©k k√∂r√ľl - √©s biztons√°gban √©rezt√©k magukat. Scipio, a r√≥mai hadvez√©r, sereg√©vel nem a falak ellen indult, hanem a kik√∂t√Ķben sz√°llt partra. V√©g√ľl is Karth√°g√≥ √∂r√∂kre elpusztult. Romjai L√≠bi√°ban turista l√°tv√°nyoss√°g.
Nyugat ma csodafegyvereiben b√≠zik az atom, a biol√≥giai, √©s kitudja m√©g milyen elektronikus vagy sug√°r-fegyverekben s legy√Ķzhetetlennek tudja mag√°t. Hadseregei fenntart√°s√°t, k√ľl√∂n√∂sen az eur√≥paiak, dr√°g√°nak √©s f√∂l√∂slegesnek tartj√°k, mert sokba ker√ľl, s mindez d√Ķzs√∂l√©s√ľk √©s kedvtel√©seik rov√°s√°ra megy s elhanyagolj√°k.
Vaks√°gukban nem l√°tj√°k, hogy a n√©pv√°ndorl√°s fegyvertelen h√≥d√≠t√≥ hull√°mai ma is a tengeri kik√∂t√Ķk√∂n √°t √©rkeznek, l√©lekveszt√Ķk√∂n √©s gumics√≥nakokon.

Megold√°s lehetne: visszak√ľldeni a t√∂bbs√©get kiindul√°si pontjaikra. Ell√°tva √Ķket a fenntart√°sukb√≥l megsp√≥rolt √∂sszegb√Ķl. Megt√©rni a Nyugatot eddig megtart√≥ meg√ļj√≠tott Kereszt√©nys√©ghez, mely k√©pes er√Ķs t√°rsadalomban √∂sszefogni az egyedeket √©s n√©peket.
A kirajzott t√∂megek ne a k√©szbe akarjanak be√ľlni, hanem teremts√©k meg a maguk √©lhet√Ķ √©s fejl√Ķd√Ķ t√°rsadalm√°t. Ehhez Eur√≥pa seg√≠ts√©get √©s szak√©rtelmet tud adni!

Prof. Dr. Pungur József
volt afrikai tan√°r

(E-mail-ben jött)

HozzŠszůlŠsok


#1 | Gutai Zub - 2015. jķlius 30. 00:20:48
"Európa segítséget és szakértelmet tud adni!"

Hát abból nem kér senki még egyszer!

Spanyolok, franci√°k, angolok, hollandok, stb.
Eg√©sz civiliz√°ci√≥kat, n√©peket, f√∂ldr√©szeket puszt√≠tottak el, gyilkolva, rabolva, rabszolg√°kat gy√Ľjtve.

K√∂zben jude√≥-kereszt√©ny hitet terjesztve, amely semmi f√©le "nyugatot" nem tartott meg, s√Ķt sz√©tforg√°csolta, rabszolgas√°gba hajtotta az eg√©sz feh√©r emberi fajt, k√∂z√∂ss√©geket.

Megold√°s lehetne:

Foglalj√°k csak el mindazokat az orsz√°gokat, amelyek √Ķket elfoglalt√°k √©s kirabolt√°k.

De azokhoz viszont semmi k√∂z√ľk sincs, amely orsz√°gok soha nem gyarmatos√≠tottak........
#2 | VaLa - 2015. jķlius 30. 01:04:07
V√ČGJ√ĀT√ČK!!!
A fehér ember levadászása címmel
YouTube Videů
#3 | Perje - 2015. jķlius 30. 08:43:58
"Megt√©rni a Nyugatot eddig megtart√≥ meg√ļj√≠tott Kereszt√©nys√©ghez, mely k√©pes er√Ķs t√°rsadalomban √∂sszefogni az egyedeket √©s n√©peket."

Jó ötlet, de éppen a Nyugat rombolja a kereszténységet.
Itt a mag√°t madonn√°nak nevez√Ķ jujdej√≥ kereszt√©ny szuka, akinek a leg√ļjabb turn√©j√°n ap√°c√°k r√ļdtancolnak.
Már nem tudott mást kitalálni a ninél nagyobb bevétel érdekében.
http://www.nme.co...onna/87204
#4 | GERRY - 2015. jķlius 30. 10:16:18
http://harcunk.in...lt-halalra

A négerek utálják a tejet mert az fehér!
#5 | Balu - 2015. jķlius 30. 11:14:17
Pechetek van, van id√Ķm, √ļgyhogy sz√≥sz√°ty√°r leszek.

Kicsit átcsoportosítom a pontokat, ahogy abban nekem inkább kirajzolódik a dolgok logikája.

OK
1. A D√©l √©s D√©lkelet t√ļln√©pesedett
ennek okai
3. A t√∂rzsi h√°bor√ļk megsz√Ľntek
4. a gyermekhalandóság lecsökkent
5. sok gyermek kellett az √∂reg sz√ľl√Ķk eltart√°s√°hoz

Szerintem a t√∂rzsi h√°bor√ļk nem sz√Ľntek meg, csak nem bunk√≥sbotokkal v√≠vj√°k √Ķket, hanem a vil√°g t√∂bbi r√©sze (√©s az AK-47 bizony nem amerikai...) √°ltal geopolitikai c√©lokb√≥l odapasszolt cum√≥val. Gyerek mindig sok volt, az afrikai t√°rsadalmak m√°s l√©tfenntart√°si modell alapj√°n m√Ľk√∂dnek: sok ut√≥d, nagyobb elhull√°s. Azt, hogy Afrika t√ļln√©pesedett, az okozza, hogy a h√°tt√©rhatalom felismerve ezeket a t√©nyeket, direkte r√°tett egy lap√°ttal √©s elt√°vol√≠totta a t√ļlszaporod√°st g√°tl√≥, nem hum√°nus (de a term√©szet sajnos nem hum√°nus, √©s pl√°ne nem liber√°lis), de am√ļgy term√©szetes f√©keket. Pontosan kisz√°m√≠that√≥ volt, hogy ez fog k√∂vetkezni, nem k√©ne ilyen meglepett arcot v√°gni.

2. A kolonializmus elt√∂rl√©se kor√°n t√∂rt√©nt - az infrastrukt√ļra fel√©p√≠t√©se el√Ķtt.
Persze vazeg, de akkor az igazi!!! Afrik√°b√≥l a gyarmatos√≠t√≥ nyugatnak mindigis csak a nyersanyagkincse kellet, a feket√©kkel soha nem sz√°moltak, mint haszn√°lhat√≥ munkaer√Ķvel. Nem is akartak odatelep√≠teni semmit b√°ny√°kon k√≠v√ľl.
Ez√°ltal Afrika sz√°nd√©kosan lett a k√Ķkorban tartva, a nyugat meg szok√°s szerint leny√ļlta, amit lehetett. Enn√©l a pontn√°l meg tudom √©rteni, hogy az afrikaiak √ļgy √©rzik, hogy meglopt√°k √Ķket (ami t√©ny), ez√©rt pedig "k√°rt√©r√≠t√©st" k√∂vetelnek.

Na √©s most t√©rhet√ľnk r√° arra, hogy mi√©rt most √©s mi√©rt √≠gy t√∂rt√©nnek a dolgok, mert hi√°ba akarj√°k bemagyar√°zni a liber√≥s m√©di√°k, ez NEM term√©szetes, hanem ember, konkr√©tan a hatalmi elitek √°ltal gener√°lt folyamat.

ESZK√ĖZ√ĖK
6. A mobil-telefonok gyors elterjedése
Igen, ez (meg az internet) egy k√©ts√©gtelen√ľl gyakran al√°becs√ľlt "technikai" r√©szlet, ami sokat tud lend√≠teni a folyamatok felgyors√≠t√°s√°n - de nem ok, eszk√∂z. De ugye ezt is ki lehetett sz√°m√≠tani √©s ne fogjuk a bizniszre, nem hiszem, hogy Afrik√°ban, ahol libsik√©ink szerint napi egy dolcsi alatti az √°tlagkereset, olyan baromi dr√°g√°ra sr√≥folhatn√°k a mobilszolg√°ltat√°sok √°r√°t. Nem, kifejezetten strat√©giai okokb√≥l adt√°k a feket√©k kez√©be a mobilokat.

8. A h√°tt√©rhatalomnak hirtelen ker√ľlt el√©g p√©nze √°tt√©telesen megind√≠tani a t√∂meges migr√°ci√≥t, s annak c√©lir√°nyt szabni.
Mi?!?!?! "hirtelen ker√ľlt el√©g p√©nze"?!?!?! ja, √∂sszesp√≥rolta vazeg... na ezt a mondatot ink√°bb nem vettem √©szre... Nem, Pungur √ļr, t√°j√©koztatom, hogy a h√°tt√©rhatalom GY√ĀRTJA a p√©nzt, teh√°t MINDIG van p√©nze, m√°s k√©rd√©s, hogy mikor milyen folyamatokat ind√≠t el vele, mert a p√©nz is "csak" eszk√∂z.

√ČS A VAL√ďS C√ČLOK
7. a migr√°ci√≥ √≥ri√°si lehet√Ķs√©g az eur√≥pai nemzet√°llamok megroppant√°s√°ra
9. egy vil√°gvall√°s sz√©ls√Ķs√©ges csoportja adja az ideol√≥giai al√°t√°maszt√°st √©s motiv√°ci√≥t
10. A Nyugat 200 éve mindent megtett saját elvi alapjainak aláásására ... valami szublimált humanizmus elveibe kapaszkodik görcsösen

Ezt az√©rt nagyon r√ľhellem, amikor √≠gy √°ltal√°nos√≠tanak, hogy "a Nyugat" - l√≥...pikul√°t. Egy p√©nzhatalmi elit, amelyik √°tvette a hatalmat a nyugat n√©pe felett. Igen, a kaz√°rok s lesz√°rmazottaik, mert mi√©rt gy√Ľl√∂ln√©k az eur√≥paiak a saj√°t gy√∂kereiket, pl. a kereszt√©nys√©get vagy a nemezt√ľket? Ezt csak a haz√°tlanul diszp√≥r√°z√≥ mindig glob√°lis g√∂nd√∂rorr√ļak gy√Ľl√∂lik, mert csak nekik lett oda√≠g√©rve az eg√©sz mindens√©g valami titokzatos IHVH √°ltal. Se a magyaroknak, se a n√©meteknek, se az oroszoknak, de m√©g az angoloknak sem, ezek a Teremt√Ķt√Ķl megkapt√°k a saj√°t orsz√°gukat √©s t√∂bbnyire boldogan elvoltak rajta. Nagyon sok√°ig alapvet√Ķen m√©g a kereszt√©nys√©g erk√∂lcsi kr√©d√≥j√°hoz is tudt√°k magukat tartani. Na ez volt az, ami nagyon nem tetszett IHVH √∂nkiv√°lasztott n√©p√©nek: az uzsora √©s m√°s, sz√°mukra term√©szetes b√Ľn√∂k tilt√°sa √©s az √∂nfentart√°sra k√©pes nemzeti egys√©gek l√©te. Ilyen k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt lehetetlen ki√©p√≠teni az √Ķ glob√°lis hatalmukat. Az iszl√°m pedig szint√©n eszk√∂z, mondhatni PR, a jelenlegi mozg√°soknak alapvet√Ķen az √©gegyadta vil√°gon semmi k√∂z√ľk a vall√°shoz.

"Nyugat ma csodafegyvereiben b√≠zik ... s legy√Ķzhetetlennek tudja mag√°t.
...
k√ľl√∂n√∂sen az eur√≥paiak, dr√°g√°nak √©s f√∂l√∂slegesnek tartj√°k"

m√°r megint, mi az a "nyugat"? Nem, a nyugatot uralma alatt tart√≥ glob√°lis (nem √©rdekes, hogy √©ppen eur√≥pai vagy sem - c√©ljaiban √©s gondolkod√°s√°ban glob√°lis) elit √©p√≠tette le a hat√°rokat, egys√©ges√≠tette a p√©nzrendszert, hallgat le titokban minden polg√°rt, irogatja al√° az illegitim egyezm√©nyeit a h√°tunk m√∂g√∂tt √©s term√©szetesen √©p√≠tette le az √∂nv√©delemre is alkalmas nemzeti hadseregeket - ehelyett van a nem nemzethez k√∂t√∂tt NATO ill. az ENSZ feh√©rsisakosai, akiknek az orra el√Ķtt nem egy m√©sz√°rl√°s folyt m√°r le zavartalanul, Boszni√°t√≥l Ruand√°ig.

"Megold√°s lehetne: visszak√ľldeni a t√∂bbs√©get kiindul√°si pontjaikra. Ell√°tva √Ķket a fenntart√°sukb√≥l megsp√≥rolt √∂sszegb√Ķl. Megt√©rni a Nyugatot eddig megtart√≥ meg√ļj√≠tott Kereszt√©nys√©ghez, mely k√©pes er√Ķs t√°rsadalomban √∂sszefogni az egyedeket √©s n√©peket.
A kirajzott t√∂megek ne a k√©szbe akarjanak be√ľlni, hanem teremts√©k meg a maguk √©lhet√Ķ √©s fejl√Ķd√Ķ t√°rsadalm√°t. Ehhez Eur√≥pa seg√≠ts√©get √©s szak√©rtelmet tud adni!"

Ja, megold√°s lehetne... csak sz√≥ba sem j√∂n. Minden m√°s "megold√°s" igen √©s valahogy mindnek az eur√≥pai √Ķslakoss√°g issza meg a lev√©t.
A szerz√Ķ csak azt nem vette √©szre, hogy DIREKT lett le√©p√≠tve a kereszt√©nys√©g, hogy az afrikaiak igenis a k√©szbe akarnak bele√ľlni √©s nem akarnak megdolgozni √©rte, "Eur√≥pa" (pl. az √©sztek, finnek, magyarok, t√≥tok, horv√°tok... az "eur√≥paiak" ugye) soha nem √∂nzetlen seg√≠ts√©get ny√ļjtani ment, hanem mindig csak rabolni - a maga m√≥dj√°n ugyan√ļgy ingyen fel√©lni a m√°s√©t, ahogy most a feket√©k szeretn√©nek bele√ľlni a k√©szbe. Ja meg, hogy √ĖNSZ√ĀNTUKB√ďL nem fognak visszamenni am√≠g "Eur√≥pa" vissza nem rugdossa √Ķket, m√°rpedig am√≠g ugyanez az elit ir√°ny√≠tja, nem fogja. Ennek az elitnek nem az analfab√©ta f√©lkannib√°l feket√©k, hanem az eur√≥pai kereszt√©ny gy√∂ker√Ľ feh√©r lakoss√°g az ellens√©ge - ezt √©rdemes lenne m√°r komolyabban tudatos√≠tani.
#6 | tiszazugi - 2015. jķlius 30. 13:02:54
Balu!
Az√©rt azt se felejts√ľk el, hogy K√≠na k√Ķkem√©nyen jelen van a zafrikai rabl√≥ gar√°zdas√°gban.
Vagy egy √©ve feka tgk. sof√Ķr vinnyogott m√©dej√°ban, hogy elveszi a mel√≥j√°t kici kinai.
Afrikai "hat√≥s√°gok" ker√≠t√©s-kapubont√≥ teheraut√≥val tudtak bejutni egy-egy b√°nya ellen√Ķrz√©shez.
#7 | Balu - 2015. jķlius 30. 13:25:15
Tiszazugi,
K√≠na messze van √©s nem az √©szaki k√∂rny√©ken nyomul. A jelenlegi eur√≥pai bev√°ndorl√≥-v√°ls√°gra nincs k√∂zvetlen hat√°sa. Azt is √©rdemes mindig megfigyelni, hogy MELYIK m√©di√°ban s√≠rt a feka sof√Ķr, mert *bizonyos* m√©di√°k el√Ķszeretettel feket√≠tik be pl. a k√≠naiakat is, nemcsak az oroszokat. Ugyan√Ķk tolj√°k ezerrel nek√ľnk itt a sz√≠vszaggat√≥ sztorikat szeg√©ny menek√ľltekr√Ķl. K√≠n√°nak, amennyire √©n tudom, m√°s a "gyarmatpolitik√°ja" - pont abban k√ľl√∂nb√∂zik, hogy pl. iskol√°kat, k√≥rh√°zakat alap√≠tanak, lak√°sokat √©s utakat √©p√≠tenek, kutaka m√©ly√≠tenek stb. - k√°b√© pont azt, amit a "nyugat" soha nem tett. √Čs fizetnek. Amennyire tudom, az afrikai t√©rnyer√©s√ľk f√Ķleg ennek a hozz√°√°ll√°snak k√∂sz√∂nhet√Ķ. De √©n se vagyok afrikai, nem tudom, mi folyik ott val√≥j√°ban, cvsak m√°s forr√°sokat olvasok.
#8 | Fidel - 2015. jķlius 30. 16:04:18
Balu!!s_*_grat
Koszi!
#9 | Gutai Zub - 2015. jķlius 30. 17:03:36
Balu,

Kína és "gyarmatpolitikája"

Hát ezt szeretném elfelejteni.

Vancouverben laktam, √©ltem, nagyon hossz√ļ ideig.

Szemem el√Ķtt j√°tsz√≥dott le egy olyan "honfoglal√°s" amelyt√Ķl ma is r√©m√°lmaim vannak.

A k√≠naiaknak olyan √∂nz√Ķ faji "gyarmatpolitik√°ja" van, amelyhez hasonl√≥ esetleg Palesztin√°ban tal√°lhat√≥.

Afrikában maximum utakat építenek.
Ezen viszik ki a nyersanyagokat, √©s ezeken hozz√°k be a k√©sz b√≥vlikat. T√∂nkret√©ve a helyi ipart, mez√Ķgazdas√°got,.
√©s k√©zm√Ľvess√©get

Nagyon hasonlóan Magyarország példájára.........
#10 | GERRY - 2015. jķlius 30. 19:35:38
Gutai Zub - most mell√©fogt√°l. Egy itteni - ma m√°r nyugd√≠jas - gazdas√°gpolitik√°t tan√≠t√≥ egyetemi tan√°r √ļgy 4-5 √©vvel ezel√∂tt, "hobbyb√≥l" elkezdett foglalkozni Kina feln√∂vekv√∂ gazdas√°gi rendszer√©vel. Az ismer√∂s√∂m nem volt elragadtatva a statisztikai bizony√≠t√©kokt√≥l, mert tiszt√°ban volt annak mechanizmus√°r√≥l. Amit Balu le√≠rt - h√°rom √©ve hallottam t√∂le el√∂sz√∂r. Kinai gazdasagi szakaemberek nagyon is tiszt√°ban vannak azzal, hogy √∂k egyid√∂ben a b√≥vli k√©sz√≠t√©s cs√°sz√°rai ugyanakkor az egyik legprec√≠zebb technol√≥gi√°t elk√©sz√≠teni k√©pes infrastruktur√°ju orsz√°g. A felhalmozott p√©nz akkor √©rt√©kes, ha megdolgoztatj√°k. R√∂vidt√°v√ļ felhaszn√°l√°s azonnali haszonnal j√°r - ez√©rt nem √°llnak le a "b√≥vli" gy√°rt√°ssal - b√°r ez a b√≥vli ma m√°r nem felt√©tlen√ľl jelent rosszabb min√∂s√©get mint egy x-nev√ľ orsz√°gon bel√ľl gy√°rtott valami... A kinai gy√°rt√≥k egyetlen ponton √©rdekeltek a r√∂vidlej√°rat√ļ "ad-hoc" termel√©s fenntart√°s√°ban: Ez pedig megtermelt √°r√ļ√©rt k√∂vetelhet√∂ p√©nz.
Miut√°n eddig a doll√°r volt ez a "p√©nz" amely mostan√°ban igen csak inog, √≠gy ezek a befektet√©sek sem megb√≠zhat√≥ak a j√∂v√∂fejleszt√©s szempontj√°b√≥l. Kina ez√©rt kezdett el Afrik√°ban terjeszkedni. Az oda beinveszt√°lt - ma m√©g √©rt√©ket jelent√∂ - p√©nz seg√≠ts√©g√©vel, hossz√ļlej√°rat√ļ szerz√∂d√©sekkel biztos√≠tj√°k a k√∂zelj√∂v√∂ stabilit√°s√°t.
Gondolj bele, teljesen mindegy mennyit t√∂ltenek bele a kontinensbe mert nincs val√≥s √©rt√©ke a rendelkez√©s√ľkre √°ll√≥ p√©nznek. Kina nem elmaradott vil√°g, az emberek - m√©g az egyszer√ľ √©s tanulatlan polg√°rok is fegyelmezetten el vannak abban a kult√ļr√°ban amibe belesz√ľlettek. Kina √≥ri√°si √©s nagy hatalmu. F√ľggetlen.
Megteheti, hogy "j√≥t cselekedjen" mert az inveszt√°l√°s meg fog t√©r√ľlni. √Ėk lehetnek a j√≥fi√ļk √©s egyben olyan vezet√∂k akik az afrikai n√©pet k√©pesek magasabb szintre emelni. Nem csak √©letszinvonalr√≥l besz√©lek, hanem a tanul√°sr√≥l, k√©pz√©sr√∂l, fej√∂d√©sr√∂l. Johannesburg olyan mint egy eur√≥pai nagyv√°ros... A XX.sz elej√©n Afrika 30%-a az angolok kez√©ben volt. A feket√©k szolg√°k voltak a feh√©rek meg az urak. Ezek az urak kizs√°km√°nyol√≥k voltak. A mai Kina - b√°r megtehetn√©, de mai szemmel n√©zve m√°r nem kifizet√∂d√∂ n√©peket kizs√°km√°nyolni er√∂szekkal, ha a fejl√∂d√©s√ľkbe fektetett p√©nzzel nagyobb haszonra √©s hossz√ļt√°v√ļ biztons√°gra lehet sz√°m√≠tani.
A jelenlegi Afrikai fejleszt√©s - egy √©vsz√°zadon is √°tivel√∂ projekt. A kinai befektet√∂knek lesz munk√°juk, amihez a tud√°sukat √©s gazdas'agukat adj√°k, vel√ľk p√°rhuzamosan ott van j√≥n√©h√°ny milli√≥ - ma m√©g alulk√©pzett - k√©tkezi munk√°s, √©s ezek ugyancsak k√©pesek tanulni, felj√∂dni, k√©pesek maguk k√∂z√ľl kiemelni a j√∂v√∂ √©rtelmis√©g√©t (ne mondj√°tok, hogy nem t√∂rt√©nhet meg,mert ez - egyszer m√°r Amerik√°ban is lej√°tsz√≥dott.) A mostani inveszt√≠ci√≥ biztons√°gos √©s fel√ľgyelhet√∂. Az afrikaiknak olyan lehet√∂s√©g, ami egyszeri √©s megism√©telhetetlen. K√©rni, k√∂vetelni fogj√°k, hogy a kinai gazdas√°g integr√°l√≥djon be az √©let√ľkbe. Nincs m√°sik orsz√°g aki meg tudn√° tenni.
Kin√°nak terjeszked√©s √©s ugyszint√©n biztos meg√©lhet√©s √©s az afrikai n√©peknek ugyanez a j√∂v√∂ k√©p √©rv√©nyes√ľlhet.
Ha v√©gign√©z√ľnk Amerik√°ban, Eur√≥p√°ban ... sz√°zmilli√≥k j√∂v√∂je nem l√°tszik biztos√≠tottnak. Embereknek, n√©peknek, csal√°doknak egy dolog sz√°m√≠t, ez pedig a biztons√°g.
Ez a Kina m√°r nam az a "kinai veszedelem" ami s√°skaj√°r√°sk√©nt jelent meg a vil√°gon. Ma m√°r nem is lehet ezt megtenni. A gazdas√°gi menek√ľltk√©nt megjelen√∂ k√ľlf√∂ldi mindenhol "persona non grata". Kin√°b√≥l m√°r nem akar senki Eur√≥p√°ba vagy m√°shova elmenek√ľlni.. hacsak nem politikai okb√≥l. Kina nagy √©s terjeszkedni akar. Most megvan r√° a lehet√∂s√©ge

Az ismer√∂s√∂m szerint minden gazdas√°gi l√©p√©s√ľk megfontolt, √°tfog√≥ √©s a biztons√°gra t√∂rekednek.

Mekkora Kina lakoss√°ga?
...Ha megoldhat√≥ az, hogy ezeknek az embereknek √©lhet√∂ j√∂v√∂t biztos√≠tson a kinai vezet√∂s√©g akkor Afrika ter√ľlete a megold√°s r√©sze. Siker√ľlnie kell a projekt-nek, mert ha nem akkor nincs hely√ľk a nap alatt √©s sz√°zmilli√≥s csoportokban kell saj√°t n√©p√ľket elpusztitani. Ezt akarja megval√≥s√≠tani a nyugati vil√°g vezet√∂ r√©tege...
Persze, hogy mi lesz öt év mulva... ki tudja

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.