Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Snowden vígan éli világát Moszkvában


M√©g mindig nem h√≠vnak dolgozni. Asszem kin√©zek Moszkv√°ba, ha ott ilyen vid√°m az √©let. majd csak akad valami seg√©dmunka nekem es. Imm√°r t√∂bb mint k√©t √©ve √©l Moszkv√°ban az √©vsz√°zad legkeresettebb, az amerikai h√≠rszerz√©snek dolgoz√≥ hackere, a glob√°lis megfigyel√©sekr√Ķl a leplet ler√°nt√≥ Edward Snowden. Haz√°j√°ban √ļgy n√©z ki, nincs sz√°m√°ra kegyelem, de mihez kezdhetne, ha Oroszorsz√°gban k√©t √©v m√ļlva nem hosszabb√≠tan√°k meg a tart√≥zkod√°si enged√©ly√©t? Hol, kivel, mib√Ķl √©s hogyan √©l? √Čs vajon ha hazat√©rne, mi v√°rna r√°?

Nincs a vil√°gon t√∂rv√©nys√©rt√©seket r√∂gz√≠t√Ķ digit√°lis adatok kisziv√°rogtat√°s√°ban ismertebb √©s sokak √°ltal √©pp ez√©rt tisztelt informatikus Edward Snowdenn√©l. A most 32 √©ves fiatalember ler√°ntotta a leplet az amerikai h√≠rszerz√©s belf√∂ldi √©s k√ľlf√∂ldi t√∂meges lehallgat√°sair√≥l, amivel egy csap√°sra a XXI. sz√°zad egyik legismertebb figur√°ja lett nem csak nemzetbiztons√°gi k√∂r√∂kben. Egy√ļttal a vil√°g tal√°n egyik legkeresettebb sz√∂kev√©nye, akinek most Moszkva ad mened√©ket, ahol imm√°r kicsit t√∂bb mint k√©t √©ve √©l. Haz√°j√°ban pedig – a legfrissebb hivatalos k√∂zlem√©ny alapj√°n – k√©t √©vvel a kisziv√°rogtat√°sok ut√°n sincs kegyelem sz√°m√°ra, miut√°n a Feh√©r H√°zban k√∂z√∂lt√©k, az √∂sszegy√Ľjt√∂tt 168 ezer al√°√≠r√°s ellen√©re Barack Obama nem r√©szes√≠ti eln√∂ki kegyelemben.

Snowden ugyanis a felt√©telez√©sek szerint 1,7 milli√≥ h√≠rszerz√©si dokumentumot lopott el, amib√Ķl az amerikai Nemzetbiztons√°gi √úgyn√∂ks√©g (NSA) √ļgy tudja, 200 ezret adott oda az √Ķt meginterj√ļvol√≥ √©s a kisziv√°rogtat√°s√°r√≥l Citizenfour (A n√©gyes sz√°m√ļ √°llampolg√°r) c√≠mmel dokumentumfilmet k√©sz√≠t√Ķ Glenn Greenwaldnak √©s Laura Poitrasnak. Emellett hongkongi tart√≥zkod√°sakor, m√©g miel√Ķtt Moszkv√°ba rep√ľlt, a South China Morning Post lapnak is adott oda pap√≠rokat. Ezek els√Ķsorban az amerikai korm√°nyzati megfigyel√©sekr√Ķl sz√≥ltak. Mint t√∂bb forr√°s megjegyezte, m√©g most sem tudni azonban, mi van azzal a mintegy 900 ezer szigor√ļan bizalmas v√©delmi miniszt√©riumi dokumentummal, amelyet Snowden megszerzett, √©s amelyek az NSA durva internetes kiberhadm√Ľveleteibe engednek betekint√©st.
Nincs kegyelem

Minden bizonnyal √©pp ezek miatt nem v√°rna r√° j√≥ vil√°g az Egyes√ľlt √Āllamokban. F√Ķleg olyan kijelent√©sek ut√°n, mint amelyet n√©h√°ny napja a szen√°tus h√≠rszerz√©si bizotts√°g√°nak egyik prominens, m√°r visszavonult tagja tett. A republik√°nus Saxby Chambliss a Georgiai Egyetemen tartott el√Ķad√°s√°n t√∂m√∂ren csak annyit mondott, „m√©g a t√°rgyal√≥teremben fel kellene akasztani, azon nyomban, ahogy a kezeink k√∂z√© ker√ľl”. A Feh√©r H√°z is tartja mag√°t, hogy b√≠r√≥s√°g el√Ķtt a helye, √°m vannak enyh√©bb hangok is. P√©ld√°ul Obama kor√°bbi igazs√°g√ľgyi minisztere. Eric Holder nemr√©g azt javasolta, ejts√©k a Snowden ellen – az 1917-es k√©mked√©si t√∂rv√©ny alapj√°n – emelt h√°rom v√°dpontot, √©s a volt NSA-alkalmazott egy v√°dpontban vallja mag√°t b√Ľn√∂snek, ami alapj√°n h√°romt√≥l √∂t √©vig terjed√Ķ szabads√°gveszt√©sre √≠t√©ln√©k. A sors ir√≥ni√°ja, hogy ezzel a h√°rom dologgal √©pp Holder volt az, aki megv√°dolta a 32 √©ves fiatalembert. Az exminiszter javaslat√°t egy√©bk√©nt volt szakt√°rc√°ja szinte azonnal les√∂p√∂rte az asztalr√≥l, mondv√°n, ilyenr√Ķl sz√≥ sem lehet.

Snowden az √ľgyv√©dje szerint szereti haz√°j√°t √©s szeretne hazat√©rni, √°m csak abban az esetben, ha az amerikai korm√°ny „nem dugn√° √Ķt vagy sz√°z √©vre r√°cs m√∂g√©”. A Kremllel is kapcsolatban √°ll√≥ Anatolij Kucserena szerint t√∂rt√©ntek m√°r puhatol√≥z√°sok, eddig eredm√©ny n√©lk√ľl.
Nem √©lnek √ļgy, mint az oligarch√°k

Mik√∂zben az amerikai h√≠rszerz√©s el√Ķszeretettel hangoztatja, hogy a kiugrott k√©mek, mostans√°g kisziv√°rogtat√≥k √©lete k√©sz nyomor, √ļt az alkoholizmus fel√©, addig Snowden az elm√ļlt √©vek alapj√°n √ļgy t√Ľnik, k√©nyelmesen berendezkedett Oroszorsz√°gban. Bar√°tn√Ķje is vele √©l imm√°r egy √©ve, komfortos apartmanban laknak, √°ll√≠t√≥lag t√∂ri m√°r az orosz nyelvet is, mik√∂zben egy informatikai c√©gn√©l √°ll√°st szereztek neki. Lindsay Millsszel sz√≠nh√°zba j√°rnak, kir√°ndulnak. A megjelent fot√≥k tan√ļs√°ga szerint nem √©lnek √ļgy, mint az oligarch√°k, de nem kell √©veket sem mag√°nz√°rk√°ban t√∂lteni√ľk, hermetikusan elz√°rva a vil√°gt√≥l, mint a t√©nyfelt√°r√≥ WikiLeaks port√°lnak kisziv√°rogtat√≥ Chelsea Manningnek, miel√Ķtt 35 √©vet kapott volna az Egyes√ľlt √Āllamokban. Azt persze hom√°ly fedi, pontosan honnan kapnak p√©nzt, √°m sejthet√Ķ, m√°r csak az √ľgyv√©dje kapcsolatai alapj√°n is, hogy ell√°t√°sukat a Kreml √°llhatja.

Snowdennek k√©t √©v m√ļlva j√°r le az ideiglenes orosz tart√≥zkod√°si enged√©lye, addigra m√°r Obama is otthagyja az ov√°lis irod√°t, s ha nem is hosszabb√≠tj√°k meg azt, 76 olyan orsz√°gba mehet, amelynek nincs kiadat√°si enged√©lye Amerik√°val. √ćgy ak√°r a szomsz√©dunkba, Horv√°torsz√°gba vagy Szerbi√°ba is j√∂hetne, vagy a Vatik√°nba, net√°n Andorr√°ba.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Fidel - 2015. jķlius 30. 15:25:50
Mindha OBAMAN oly sok mulna!Csak egy csicskas o is!s_*_kac
#2 | Gutai Zub - 2015. jķlius 30. 15:55:33
Edward bar√°tunk nyugodtan mehet Izraelbe, onnan senkit nem adnak ki, ha megfelel√Ķ g√©nekkel rendelkezik.

Amikor a Rosenberg h√°zasp√°rt kiv√©gezt√©k az atom titkok √©ppen Moszkv√°ba lop√°s√°√©rt, az eg√©sz vil√°g zsid√≥s√°ga felh√∂rd√ľlt.
"a zsid√≥ asszonyok √ļgy harcoltak mint az anyatigrisek" √≠rta egy magyar zsid√≥ lap a new yorki t√ľntet√©sekr√Ķl.

Pedig a Rosenbergek csak jelent√©ktelen fel√°ldozott balekok voltak, elterelve a figyelmet egy mindent beh√°l√≥z√≥ √∂sszeesk√ľv√©sr√Ķl.........
#3 | Alex-andros - 2015. jķlius 30. 17:42:36
Csak oda mehet és élhet, ahol védelmet kap. Kevesebbért nagyobb és hozzáférhetetlen embert nyírt ki már az amerikai gépezet.
#4 | Alex-andros - 2015. jķlius 30. 17:44:20
Imre Bátyó! Ha nekem merhetnékem lesz keleti irányba, akkor a Krímben kötnék ki.;)

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.