Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jåsdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tovĂĄbbiakban szakmai oldalkĂ©nt mĂŒködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjåtok - elérhetö.)

Klikkelj rĂĄ: Posta Imre Youtube oldala
..................

A romåk helyzetét kifogåsolja Amerika


Ja-ja, szexrabszolgĂĄnak kicsempĂ©ztĂ©k JĂłzsi bĂĄt! Az EgyesĂŒlt Államok jelentĂ©se MagyarorszĂĄgot a mĂĄsodik kategĂłriĂĄba sorolja, Ă©s a nĂ”- Ă©s gyermekkereskedelem terĂŒletĂ©n is az orszĂĄg tranzit, illetve forrĂĄs jellegĂ©t hangsĂșlyozza.

Az EurĂłpai RendĂ”rsĂ©gi Hivatal (Europol) adatai ezt megerĂ”sĂ­tik, hiszen 2009 Ă©s 2013 között az EurĂłpĂĄn belĂŒli embercsempĂ©szet ĂĄldozatainak 18 szĂĄzalĂ©ka magyar volt. A leginkĂĄbb Ă©rintett csoportokkĂ©nt a mĂ©lyszegĂ©nysĂ©gben Ă©lĂ”k, hajlĂ©ktalanok, illetve a roma kisebbsĂ©g emlĂ­thetĂ”k. EsetĂŒkben a jelentĂ©s kiemeli, hogy legnagyobb rĂ©szĂŒk szexrabszolgasĂĄg ĂĄldozatĂĄvĂĄ vĂĄlik, leginkĂĄbb HollandiĂĄban Ă©s SvĂĄjcban kĂ©nyszerĂ­tik Ă”ket szexuĂĄlis jellegĂ» munkĂĄra. A roma kisebbsĂ©g kapcsĂĄn ugyancsak meghatĂĄrozĂł, hogy az ĂĄldozatok ĂĄltalĂĄban kiskorĂșak, Ă©s az ĂĄllam ĂĄltal mĂ»ködtetett nevelĂ”otthonokbĂłl megszökve lesznek kiszolgĂĄltatva az embercsempĂ©szeknek.

14483.jpg

Az amerikai dokumentum a belföldön törtĂ©nĂ” kĂ©nyszermunka kapcsĂĄn kiemeli a roma kiskorĂșak kiszolgĂĄltatott helyzetĂ©t, szerintĂŒk az orszĂĄgban a roma gyerekek döntĂ” többsĂ©ge van koldulĂĄsra Ă©s bĂ»nözĂ©sre kĂ©nyszerĂ­tve. A gyermekmunka kategĂłriĂĄban ugyancsak meglepĂ” adat, hogy MagyarorszĂĄg cĂ©lorszĂĄgkĂ©nt szerepel, kĂ©nyszermunka miatt elsĂ”sorban RomĂĄniĂĄbĂłl csempĂ©sznek be gyerekeket az orszĂĄgba. Az amerikai jelentĂ©s kiemeli, hogy a magyar kormĂĄny tesz ugyan intĂ©zkedĂ©seket a problĂ©ma kezelĂ©sĂ©re, de ezek nem tĂșl hatĂ©konyak. A kormĂĄny szĂĄmĂĄra megfogalmazott ajĂĄnlĂĄsok közĂŒl kiemelkedik, hogy szĂŒksĂ©ges lenne kĂŒlönleges vĂ©delemben rĂ©szesĂ­teni az emberkereskedelem Ă©s kĂ©nyszermunka kiskorĂș ĂĄldozatait, illetve elĂ”relĂ©pĂ©s kellene a gyerekek azonosĂ­tĂĄsĂĄban. A dokumentum szintĂ©n kritikĂĄval illeti az ĂĄldozatoknak nyĂșjtott tanĂșvĂ©delmet, hiszen 2015-ben mindössze egy tagja volt a tanĂșvĂ©delmi programnak, ami szembetĂ»nĂ”en alacsony szĂĄm.

MagyarorszĂĄg a jelentĂ©s alapjĂĄn elmarad a visegrĂĄdi orszĂĄgok között, hiszen LengyelorszĂĄg, CsehorszĂĄg Ă©s SzlovĂĄkia is elsĂ” kategĂłriĂĄs ĂĄllamkĂ©nt szerepel. LengyelorszĂĄg esetĂ©ben pozitĂ­vumkĂ©nt Ă©pp az a magyar hiĂĄnyossĂĄg kerĂŒl emlĂ­tĂ©sre, hogy VarsĂł nagy összegeket költ az ĂĄldozatok tanĂșvĂ©delmĂ©re. LengyelorszĂĄgban az itthoni egy fĂ”vel szemben tavaly 62-en vettek rĂ©szt a tanĂșvĂ©delmi programban. A jelentĂ©s hangsĂșlyozza, hogy SzlovĂĄkiĂĄn belĂŒl is egyre több kelet-eurĂłpai nĂ”t Ă©s lĂĄnyt kĂ©nyszerĂ­tenek prostitĂșciĂłra, ami a jövĂ”re nĂ©zve kihĂ­vĂĄst jelent. A visegrĂĄdi nĂ©gyek között talĂĄn CsehorszĂĄg helyzete a legjobb, itt kĂŒlön kiemelendĂ”k a cseh kormĂĄny ĂĄltal a civil szervezeteknek juttatott összegek, melyekbĂ”l az embercsempĂ©szet ĂĄldozatainak nyĂșjtanak orvosi segĂ­tsĂ©get, Ă©lelmet Ă©s ruhĂĄt.

A jelentĂ©ssel kapcsolatban kĂ­vĂĄncsiak voltunk a KĂŒlgazdasĂĄgi Ă©s KĂŒlĂŒgyminisztĂ©rium vĂ©lemĂ©nyĂ©re, a minisztĂ©rium sajtĂłosztĂĄlya azonban a BelĂŒgyminisztĂ©riumnak tovĂĄbbĂ­totta kĂ©rdĂ©sĂŒnket. LapzĂĄrtĂĄnkig nem kaptunk vĂĄlaszt.Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2015. augusztus 02. 12:49:30
Brit rendÔrök fogtåk el az a håtrånyos helyzetût, aki 6 évvel ezelÔtt szamuråj karddal tåmadott rendÔrökre a nyóckerben, majd olajra lépett.
http://www.parame...-budapesti

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.