Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A jap√°n Nikkei csoport megveszi a Financial Times-t


√Črtitek? A jap√°n Nikkei m√©diav√°llalat veszi meg a Financial Times csoportot. A tulajdonos Pearson csoport k√∂zlem√©ny√©ben azt √≠rja, meg√°llapodott a Nikkei-el, hogy 844 milli√≥ font k√©szp√©nz√©rt eladja neki a neves brit gazdas√°gi lapot. A Financial Times csoport tagja a gazdas√°gi lapon k√≠v√ľl az FT.com, a How to Spend It, az FT Labs, az FTChinese, valamint a Confidentials √©s Financial Publishing. A Nikkei ugyanakkor nem veszi √°t a Financial Times csoport 50 sz√°zal√©kos tulajdonr√©sz√©t a The Economist magazinban.

It includes the FT newspaper, FT.com, How to Spend It, FT Labs, FTChinese, the Confidentials and Financial Publishing

Az √ľzletet m√©g a fel√ľgyeleti szerveknek is j√≥v√° kell hagynia.

A Pearson k√∂zlem√©nye szerint az FT csoportnak tavaly 334 milli√≥ font bev√©tele volt az elad√°sok ut√°n √©s 24 milli√≥ font kiigaz√≠tott m√Ľk√∂d√©si bev√©tele.

A Nikkel √Āzsia legnagyobb f√ľggetlen gazdas√°gi m√©diacsoportja.

A Financial Times 60 √©ve a Pearson csoport tulajdona, √°m a kiad√≥ ink√°bb az oktat√°si anyagok fel√© fordulna, f√Ķleg √Čszak-Amerik√°ban √©s a felt√∂rekv√Ķ gazdas√°gokban terjeszkedne.

John Fallon, a Pearson vez√©rigazgat√≥ja a k√∂vetkez√Ķket mondta a meg√°llapod√°s ut√°n:
“A Pearson b√ľszke tulajdonosa volt a Financial Times-nak, de el√©rt√ľnk arra a pontra, a mobil √©s k√∂z√∂ss√©gi m√©dia terjed√©s√©vel, amikor a Financial Times zsurnalisztikai √©s kereskedelmi sikere is csak √ļgy biztos√≠that√≥, ha egy h√≠rekkel foglalkoz√≥ glob√°lis m√©diav√°llalat tagja lesz. A Pearson a tov√°bbiakban a glob√°lis oktat√°si strat√©gi√°j√°ra koncentr√°l. Az oktat√°s, √≠gy a tananyagok vil√°ga v√°ltoz√≥ban, amiben hatalmas lehet√Ķs√©get l√°tunk. A Nikkei j√≥ h√≠re, a p√°rtatlans√°ga √©s a hiteless√©ge biztos√≠tja, hogy a Financial Times a tov√°bbiakban is sikeres maradhat.”

Elemz√Ķk szerint a Financial Times, mint √ļjs√°g j√≥l alkalmazkodott a megv√°ltozott piaci ig√©nyekhez, k√∂sz√∂nhet√Ķen h√Ľs√©ges olvas√≥inak. 2014-ben 10 sz√°zal√©kkal n√∂velte print √©s online el√Ķfizet√Ķi sz√°m√°t. A 720 ezer el√Ķfizet√Ķj√©nek 70 sz√°zal√©ka a web-es hozz√°f√©r√©s√©rt fizet. Hogy hoz-e nyeres√©get az √ļjs√°g, azt elemz√Ķk k√©ts√©gesnek tartj√°k.

A Pearson csoportot 171 √©ve alap√≠tott√°k Angli√°ban, t√∂bb ter√ľleten is vannak √©rdekelts√©gei. A Financial Times-ot 1888-ban hozt√°k l√©tre Londonban, 1893-t√≥l pedig r√≥zsasz√≠n pap√≠rra nyomtatj√°k, hogy megk√ľl√∂nb√∂ztess√©k m√°s √ļjs√°gokt√≥l. A Pearson csoport 1957-ben v√°s√°rolta fel az √ļjs√°got.

A Perason jelent√Ķs tulajdonr√©sszel rendelkezik t√∂bb nagy k√∂nyvkiad√≥ban is, mint a Penguin √©s a Random House.Link

HozzŠszůlŠsok


Mťg nem kŁldtek hozzŠszůlŠst

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.