Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

N√©met elemz√©s: Amerika modern h√°bor√ļt folytat Eur√≥pa ellen


√ď, be parajn√°snak tetszenek lenni, h√°' ez mind csak a "v√©letlen" m√Ľve, no meg a "glob√°lis felmeleged√©s√©", mely kalandv√°ggyal p√°rosul. Az √©vente t√∂bb t√≠zezer Eur√≥p√°ba ker√ľl√Ķ menek√ľlt h√°tter√©ben szervezett √ľzlet √°ll?

A menek√ľltek √©s bev√°ndorl√≥k k√©rd√©s√©n√©l aligha van forr√≥bb t√©ma, amely a vil√°g k√∂zv√©lem√©ny√©t pillanatnyilag foglalkoztatn√°. A n√©met kla.tv √©rdekes elemz√©se azt vizsg√°lja, az Arab Tavasz milyen hat√°st gyakorolt Eur√≥p√°ra, a kialakult bev√°ndorl√°si hull√°mra, √©s ebben milyen szerepet j√°tszik az Egyes√ľlt √Āllamok.

L√≠bi√°ban p√©ld√°ul t√∂bb sz√°z menek√ľlt v√°rja, hogy Eur√≥p√°ba juthasson, ezzel kapcsolatban Elmar Brok, a CDU politikusa √≠gy fogalmazott: „Val√≥s√°gos n√©pv√°ndorl√°s ez". B√°r fontos a menek√ľltek kiment√©se a F√∂ldk√∂zi-tengerr√Ķl, ez nem seg√≠t a helyzet megold√°s√°ban. „Ha m√©g t√∂bb haj√≥t vetn√©nk be, akkor r√∂videsen 2 milli√≥ ember fog L√≠bi√°ban v√°rakozni" – f√Ľzte hozz√°.„Az arab tavasz c√©lja nem a nyugatiasod√°s, hanem az iszlamiz√°l√°s" fot√≥: ATV

M√°r √©vekkel ezel√Ķtt figyelmeztett√©k a politikusokat, hogy Kadhafi korm√°ny√°nak Amerikai Egyes√ľlt √Āllamok √°ltal kezdem√©nyezett megd√∂nt√©se az orsz√°g destabiliz√°ci√≥j√°t eredm√©nyezi, valamint vesz√©lybe sodorja az Eur√≥pai Uni√≥ d√©li hat√°r√°t. L√©tezett egy szerz√Ķd√©s L√≠bi√°val, amely szerint az orsz√°g menek√ľltt√°borokban gy√Ľjti √∂ssze a menek√ľlteket, ahonnan visszak√ľldi √Ķket haz√°jukba. B√°r Kadhafi dikt√°tor volt, bizonyos szab√°lyok szerint garant√°lta a biztons√°got orsz√°g√°ban, most viszont k√°osz van ott. „Az, amit most √°t√©l√ľnk, a katonai megsz√°ll√°s eredm√©nye, amely megd√∂nt√∂tte Kadhafi rezsim√©t, de semmi egyebet nem √©rt el" – mondta Martin Sch√§fer, a n√©met k√ľl√ľgyminiszt√©rium sz√≥viv√Ķje.


M√ļlt h√©ten a k√ľl√ľgyminiszterek egyet√©rtettek abban, hogy a menek√ľltv√°ls√°g csak akkor oldhat√≥ meg, ha stabiliz√°l√≥dik a l√≠biai helyzet. Senki nem tudja viszont azt, hogy lehet ezt el√©rni. Az egyik √∂tlet szerint meg kell semmis√≠teni azokat a haj√≥kat, amelyeken a menek√ľltek Eur√≥p√°ba utazhatn√°nak. M√°sok szerint az embercsemp√©szekre kellene lecsapni. K√©ts√©ges, vajon lehet-e gy√Ķzni vel√ľk szemben.Ezer menek√ľltet √©s migr√°nst mentettek ki a F√∂ldk√∂zi tengerb√Ķl (fot√≥: amnesty.hu)


Az √©vente t√∂bb t√≠zezer Eur√≥p√°ba ker√ľl√Ķ menek√ľlt h√°tter√©ben szervezett √ľzlet √°ll, minden menek√ľlt√©rt 10.000 eur√≥t kapnak. Az ebb√Ķl sz√°rmaz√≥ hasznot csak a drogkereskedelemb√Ķl sz√°rmaz√≥ haszon m√ļlja fel√ľl. Vajon ki jut ez√°ltal p√©nzhez? E tekintetben fontos, hogy a legnagyobb sz√°mban azokb√≥l az orsz√°gokb√≥l menek√ľlnek, amelyeket az √ļn. Arab Tavasz d√∂nt√∂tt roml√°sba. Ott m√Ľk√∂dik legink√°bb a menek√ľltekre √©p√≠t√Ķ √ľzlet√°g. Embereket toboroznak, csod√°s j√∂v√Ķt √≠g√©rnek nekik Eur√≥p√°ban, √©s mindezt a helyi sajt√≥ is t√°mogatja - √°ll√≠tja a kla.tv elemz√©se.


Menek√ľltek √©rkeznek az olasz partokhoz (fot√≥: hvg.hu)


Ez vonatkozik a fekete kontinensre, Afrik√°ra is. Az onnan sz√°rmaz√≥ embereknek √°t kell kelni√ľk a Szahar√°n, ahol m√©g t√∂bben meghalnak, mint k√©s√Ķbb a tengeren. Err√Ķl azonban hallgat a sajt√≥. A menek√ľlteket sz√°ll√≠t√≥ haj√≥k Olaszorsz√°gban k√∂tnek ki, az olasz hat√≥s√°gokt√≥l megkapj√°k a sz√ľks√©ges iratokat, dokumentumokat. A k√∂vetkez√Ķ c√©ljuk N√©metorsz√°g. Ott menek√ľltt√°borokba ker√ľlnek, a t√°borok viszont megteltek. Telt h√°zasak a k√≥rh√°zak √©s a hivatalok is. Itt a menek√ľltek r√°j√∂nnek arra, hogy becsapt√°k √Ķket, nem v√°r r√°juk csod√°latos j√∂v√Ķ. Nem csoda, hogy el√©gedetlenek lesznek, emiatt zavarg√°sok t√∂rnek ki, √©s szoci√°lis konfliktusokra ker√ľl sor.


Becsapj√°k √Ķket? (fot√≥: mindenhatarontul.reblog.hu)


Vajon ki tartja mozg√°sban mindezt, a menek√ľlteket, az eg√©sz „ipar√°gat", azokat, akik hasznot h√ļznak mindebb√Ķl? Ki mozgatja a sz√°lakat? A menek√ľltek √©rdekes m√≥don arr√≥l sz√°molnak be, hogy az √Ķket sz√°ll√≠t√≥ haj√≥k amerikai z√°szl√≥ alatt haj√≥znak. Ezt a n√©pv√°ndorl√°st teh√°t az amerikai korm√°nyzat, illetve a m√∂g√∂tte √°ll√≥ p√©nz√ľgyi oligarchia vez√©nyli - foglamaz az elemz√©s.Mi k√©szteti az Egyes√ľlt √Āllamokat arra, hogy lehet√Ķv√© tegye a menek√ľltek besziv√°rg√°s√°t Eur√≥p√°ba? Vajon humanit√°rius okok miatt teszi ezt? Val√≥sz√≠n√Ľleg nem, hisz az Egyes√ľlt √Āllamok k√∂ny√∂rtelen√ľl v√©di saj√°t hat√°rait az illeg√°lis bev√°ndorl√≥kt√≥l. P√©ld√°ul az amerikai-mexik√≥i hat√°rt 5 m√©ter magas ker√≠t√©s alkotja, amely t√∂bb mint 3100 kilom√©teres szakaszon h√ļz√≥dik. A ker√≠t√©s k√∂r√ľl 17.000 hat√°r√Ķr j√°r√Ķr√∂zik, mindehhez rep√ľl√Ķg√©peket √©s helikoptereket, dr√≥nokat √©s kamer√°kat vesznek ig√©nybe, illetve olyan berendez√©seket, amelyek a f√∂ld rezg√©seit √©rz√©kelik. Akit elkapnak, azt √Ķrizetbe veszik √©s k√∂ny√∂rtelen√ľl visszak√ľldik az anyaorsz√°gba. Eur√≥p√°ba viszont egyre √©rkeznek a menek√ľlteket sz√°ll√≠t√≥ amerikai haj√≥k.


Illeg√°lis hat√°r√°tl√©p√Ķk a mexik√≥i-amerikai hat√°ron (fot√≥: nol.hu)


Vajon hogyan reag√°lna az amerikai korm√°ny, ha olasz vagy francia haj√≥k mexik√≥i menek√ľlteket sz√°ll√≠tan√°nak az Egyes√ľlt √Āllamokba? Ez kulcsfontoss√°g√ļ k√©rd√©s, ha a menek√ľltek probl√©m√°j√°t akarjuk vizsg√°lni. Ez az amerikai strat√©gia ugyanis egzisztenci√°lis gondokat okoz Eur√≥p√°nak, illetve Eur√≥p√°ban. Ugyanez lenne a helyzet az USA-ban is, ez√©rt z√°rt√°k le l√©gmentesen az amerikai hat√°rokat.A mesters√©gesen megrendezett menek√ľltkatasztr√≥fa a h√°bor√ļ modern m√≥dszere, amit az Amerikai Egyes√ľlt √Āllamok a h√°tt√©rben a p√©nz√ľgyi oligarchia t√°mogat√°s√°val folytat. Azt is mondhatn√°nk, el√Ķsz√∂r L√≠bi√°ban hullottak a bomb√°k, most pedig Eur√≥p√°ban – √°tvitt √©rtelemben – bomb√°k helyett menek√ľltek hullanak. Ez viszont komoly probl√©m√°kat eredm√©nyez. Ez egy kifinomult m√≥dszerekkel folytatott gazdas√°gi √©s p√©nz√ľgyi h√°bor√ļ, amelyet Eur√≥pa, konkr√©tan N√©metorsz√°g ellen folytat az Egyes√ľlt √Āllamok.


A h√°bor√ļ c√©lja Eur√≥p√°nak, a politikai, gazdas√°gi √©s kultur√°lis nagyhatalomnak a sz√©trombol√°sa, destabiliz√°l√°sa. Az egyre nagyobb ter√ľleten √©szlelhet√Ķ k√°osz pedig megfelel az √öj Vil√°g glob√°lis p√©nz√ľgyi oligarch√°i c√©ljainak. Eur√≥pa soha nem fogadta volna el ezt a helyzetet. Ezek teh√°t az √ļn. Arab Tavasz vir√°gai?forrás: Kolozsváros (via kla.tv, hirek.sk) / címlap: nol.hu Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Perje - 2015. jķlius 31. 14:02:22
M√°r annyira " modern " a h√°bor√ļ, hogy polg√°ri j√°raton viszik a fegyvereket magukkal az amerikai katon√°k. B√©csben 9 amerikai katon√°t tartoztattak fel fegyverest√Ķl . Ukrajn√°ba mentek volna hadgyakorlatra.
http://www.rt.com...ns-vienna/
Bezzeg az √Ķ reptereiken a k√ľlf√∂ldi bugyij√°ba, zoknij√°ba is belen√©znek. S√Ķt..
#2 | Alex-andros - 2015. jķlius 31. 19:42:59
Lehetne itt" a t√©m√°ban okosnak l√°tsz√≥ √©szrev√©telt √≠rni. De minek?! Nyaral a n√©met, de a ny√°rnak lassan v√©ge √©s vissza cs√∂ppen a nagy v√©res val√≥s√°gba. Az meg nem m√°s, mint hogy vesz√©lyben a munkahelye a gazdas√°gi le√©p√ľl√©s miatt. A gazd√°k gyorsul√≥ temp√≥ban mennek cs√Ķdbe. Egyre t√∂bb n√©met c√©g √©p√≠t le embert, de sz√°mol fel hat√°ron k√≠v√ľli √ľzemet is. A miskolci bosh √ľzem komplexumb√≥l is eladt√°k a h√°rmas egys√©get. N√©met bennfentes politikusok hallatj√°k ny√≠ltan az amerika ellenes hangjukat. forr√≥ √Ķsz j√∂n a germ√°nok marad√©k√°ra.
#3 | Perje - 2015. jķlius 31. 22:24:48
A korábbi amerikai nagykövet könyvet írt Magyarországról::o
http://www.atv.hu...acs-attila
#4 | pozor124 - 2015. augusztus 01. 07:00:51
Eur√≥pa politikusai nem k√©rdeztek vissza hivatalosan Amerik√°nak hogy "Any√°d hogy van?" -Mostm√°r elszabadultak a szelek, lehet ilyen diplomatikusan √©s nyilv√°nosan megk√©rdezni a h√°zi rabszolga Obam√°t: √Čs any√°d egy√©bbk√©nt hogy van?
#5 | Perje - 2015. augusztus 01. 13:51:29
A p√°pai rept√©rr√Ķl mindenhov√° lehet indulni, ahogy a "sz√ľks√©g" megk√≠v√°nja.
https://www.youtu...5XAQY#t=36
#6 | Perje - 2015. augusztus 01. 21:34:04
Lettorsz√°got √Ķszt√Ķl neh√© zfegyvezzettel l√°tja el az USA, ahogy m√©g n√©h√°ny kelet eu.orsz√°got is..
http://www.baltic...tumn_2015/
#7 | Perje - 2015. augusztus 02. 12:39:06
Jiri Vyvadil cseh politkus szerint a Nyugat amerikai katonai szuperbázist tervezett a Krímbe, ezért forgatta fel Ukrajnát.
Ez nem j√∂tt √∂ssze, de meger√Ķs√∂d√∂tt a nacionalizmus az ukr√°nokn√°l.
http://russian.rt...icle/99356

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.