Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Román lap: 'A budapesti kis-Putyin etnikai bombát élesít'


OrsĂłs maga is etnikai gomba! Az Evenimentul Zilei cĂ­mĂ» román lap hĂ©tfõi cikkĂ©ben az orosz elnök megosztĂł politikáját elemezi. Azt Ă­rják, Moszkva Ă©s Budapest Ă©rdekei találkoznak, Ă©s hogy Orbán Viktor mĂ©g Ciprasznál is feketĂ©bb bárány EurĂłpában. Arrogáns, megalomániás, autoriter Ă©s expanzĂ­v nacionalista – Ă­rják a magyar miniszterelnökrõl.

A Evenimentul Zilei címû jobboldali román lap Vlagyimir Putyin Európa megosztására irányuló törekvéseit boncolgatta hétfõi, "A budapesti kis-Putyin egy etnikai bombát élesít Európa közepén" címû cikkében. Mint írták, az orosz elnök számára Magyarország vonatkozásában "semmi sem értékesebb", mint a magyar kérdésben rejlõ "robbanási potenciál".

A cikk elsõ felében a szerzõ egy volt amerikai kémelhárítónak a The Daily Beast portálon közölt elemzését idézve azt fejtegeti, hogy valójában Putyin az a "bábos" aki Görögországot mozgatja, alternatív útvonalat keresve Európába az orosz gáz számára.

Orbán idei tusványosi szereplése

Fotó: MTI / Beliczay László

"Ha van EurĂłpában (a görög kormányfõnĂ©l, Alekszisz) Ciprasznál is feketĂ©bb bárány, akkor az Orbán Viktor" – szögezte le az Evenimentul Zilei szerzõje, arrogánsnak, megalomániásnak, autoriternek Ă©s expanzĂ­v nacionalistának nevezve a magyar miniszterelnököt. A cikkĂ­rĂł Ăşgy vĂ©li, Orbán Viktort ugyanĂşgy a "revánsvágy" fĂ»ti, mint "mesterĂ©t".

MĂ­g Putyin a SzovjetuniĂł 1991-es felbomlása miatt, Orbán Viktor Trianon miatt akar revánsot venni, ezĂ©rt követel nyĂ­ltan etnikai autonĂłmiát a kĂĽlhoni magyaroknak, Ă©s posztol Nagy-Magyarország Ă©s SzĂ©kelyföld jelkĂ©peket Facebook-oldalán – Ă­rja a román lap, levonva a következtetĂ©st: "ahol a Nagy-Oroszország Ă©s Nagy-Magyarország Ă©rdekei találkoznak, ott puskaporszag van".

Élesedõ kritikák Bukarestbõl

Mostanában megerõsödtek a magyar kormányt érõ kritikus hangok Romániában. A múlt héten Victor Ponta kormányfõ bírálta magyar névrokonát, akit "bántó és provokáló alaknak" tart.

Az ország külügyminisztériuma korábban kifogásolta, hogy Orbán Viktor a Facebookon tusnádfürdõi élménybeszámoló gyanánt megosztott egy olyan képet, amelyen Nagy-Magyarország-címerek voltak láthatók (egy bazári árus portékája). Bukarest szerint ezek revizionista jelképek. A miniszterelnök tusnádfürdõi beszédét ugyanakkor elfogadhatónak találták.
Link

Hozzászólások


#1 | Fidel - 2015. augusztus 03. 16:50:27
Megszolalt a ROMA-NI-A! ROMA.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.