Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

A bûnözõk Vona tisztogatásai és a gárda megalapítása után áramlottak be a Jobbikba


Ez annyira szĂ©p, minnyá sĂ­rok! Azt ismeritek mikor vona jezsuita lett, vagy mikor szegedi kannát magára hĂşzva lett elnök? Már csak a vallomás hiányzik. Majd Szocsiban a többi szarházi zsidĂł jĂłbikosbĂłl..., majd a KrĂ­mben kijön a krĂ©m is...mikor a maci a nevĂ©re veszi ezt a sok rohadt buzit. Betörõk, embercsempĂ©szek, pĂ©nzhamisĂ­tĂłk, ĂĽgynökök – valami nincs rendben a Jobbik háza táján. A valamikor a nemzeti radikalizmus hiteles kĂ©pviseletĂ©Ă©rt megalakult párt egyik alapĂ­tĂłját, Nagy Ervin filozĂłfus-politolĂłgust azután kerestĂĽk meg, hogy egy hĂ©t alatt három jobbikos kĂ©pviselõjelöltet, volt vezetõt vett õrizetbe a rendõrsĂ©g kĂĽlönfĂ©le bĂ»ncselekmĂ©nyekĂ©rt. Nagy Ervin szerint a romlás a párt felhĂ­gulásának, szĂ©tziláltságának Ă©s szervezetlensĂ©gĂ©nek köszönhetõ. Ăšgy vĂ©li: Vona Gábor pártelnök a Magyar Gárda megalapĂ­tásával megosztotta a közössĂ©get Ă©s az ellenszegĂĽlõket eltávolĂ­ttatta. Ezt követõen kezdtek beáramlani a Jobbikba a kalandorok, bĂ»nözõk, Ă©lõsködõk.

(portálunk megjegyzése: Sokukat Vona személyesen hívta be a Jobbikba. )

szasz_istvan.jpgPĂ©nzhamisĂ­tĂł (Szász István) is feltĂ»nt a Jobbik soraiban. Hallottad a hĂ­rt? – kĂ©rdeztĂĽk Nagy Ervint.

Egyáltalán nem lep meg, hogy a Jobbik politikusait, vagy a teljesen ellenõrizetlen vidéki tagszervezetek vezetõit teszem azt pénzhamisításon kapnak. Ez mind a párt felhígulásának, szétziláltságának, szervezetlenségének köszönhetõ. A Jobbik szavazói sem elégedettek azzal, ha utólagosan elnézést kérnek tõlük, és kizárják a pártból az oda nem való elemeket, hiszen ezeknek sosem volt közük a valódi nemzeti radikális értékekhez, mégis éveken keresztül tevékenykedhettek a pártban.

Fiatal bölcsészek önképzõköreként, ifjúsági mozgalomként kezdtetek szervezkedni. Zászlótokon a nemzeti radikalizmus jelszavaival, de ez a Jobbik már messze nem az a Jobbik. Mi történt?

Jobboldali IfjĂşsági KözössĂ©g nĂ©ven kezdtĂĽnk szervezkedtĂĽnk az egyetemeken 1999-ben. Egyfajta politikai önkĂ©pzõkörkĂ©nt mĂ»ködtĂĽnk, nem számĂ­tott, hogy MIÉP, vagy Ă©ppen Fidesz szavazĂł vagy. Csak a jobboldali, konzervatĂ­v Ă©s keresztĂ©ny Ă©rtĂ©kek voltak fontosak számunkra. 2003-ra Ăşgy láttuk, hogy szĂĽksĂ©g van egy modern, nemzeti radikális pártra. A MIÉP a szĂ©tesĂ©s jeleit mutatta, ráadásul igencsak avitt mĂłdon politizált. A Fidesz befelĂ© fordult, a „saját sebeit nyalogatta” a 2002-es veresĂ©g után. SzĂĽksĂ©gszerĂ» volt, hogy nĂ©hányan, akik a politikával szerettĂĽnk volna foglalkozni, saját pártot alapĂ­tsunk. Ha leegyszerĂ»sĂ­tjĂĽk a politikai tĂ©rkĂ©pet, akkor valahová a Fidesz Ă©s a MIÉP közĂ© pozĂ­cionáltuk magunkat. Az igazán szembeötlõ változást a párt arculatában szerintem a 2006-os Ă©v hozta el, amikor Harmadik Ăšt nĂ©ven a MIÉP-pel közösen futottunk neki a választásoknak. Annak ellenĂ©re, hogy jelentõs választási sikert nem Ă©rtĂĽnk el, az egy százalĂ©kot meghaladĂł szavazatszám után már járt bizonyos költsĂ©gvetĂ©si támogatás. OnnantĂłl kezdve jelentek meg a párt körĂĽl a politikai kalandorok, a szĂ©lhámosok, akár a döglegyek. Kovács Dávid ebben az Ă©vben jutott arra az elhatározásra, hogy lemond a párt vezetĂ©sĂ©rõl. Doktori disszertáciĂłjára kĂ©szĂĽlt, az ifjĂşsági szervezet megalakulása Ăłta vitte a vállán a szervezetet, bábáskodott a párttá alakulás környĂ©kĂ©n. A tudományos karrierjĂ©re akart koncentrálni. Ekkor találtuk ki Ă©s vertĂĽk át, megjegyzem nem kis ellenállás mellet a párton, hogy Vona Gábor vegye át az elnöksĂ©get, mi pedig maradjunk az elnöksĂ©g tagjai, mint egykori alapĂ­tĂł atyák. Gábort sokan nem fogadták el, mert a 2006-os választást nem dolgozta vĂ©gig az egy százalĂ©kon felĂĽli eredmĂ©nyĂ©rt, Ă­gy a költsĂ©gvetĂ©si támogatásĂ©rt semmit sem tett. De mi, mint baráttĂłl, azt vártuk tõle, hogy a MIÉP-es vonaltĂłl eltávolodva a Fidesz melletti radikális nemzeti irány felĂ© mozdĂ­tsa el a pártot. Sajnos ez nem Ă­gy törtĂ©nt. Vona a Magyar Gárda megalapĂ­tásával megosztotta a közössĂ©get, Ă©s az ellenszegĂĽlõket, mint Kovács Dávidot Ă©s jĂłmagamat, fokozatosan eltávolĂ­totta a pártbĂłl. Olyan kĂ©tes hĂ­rĂ» emberekkel töltötte fel a megĂĽresedõ helyeket, mint Szegedi Csanád, vagy BĂ­ber JĂłzsef. Akkori vĂ©lemĂ©nyĂĽnk szerint a Magyar Gárda megalapĂ­tása egy elhibázott humánpolitikai lĂ©pĂ©s volt (Ă©s ezt az álláspontot ma is tartom), mert onnantĂłl kezdve ellenõrizetlenĂĽl áramlottak a pártba kalandorok, bĂ»nözõk, Ă©lõsködõk. Aki ez ellen felemelte a szavát, az repĂĽlt.

nagy-ervin.jpgNagy Ervin

Akkor Szegedi Csanád is ilyen kalandor volt?

szegedi-csanad-a-jobbik-orszagos.jpgSzegedi Csanád azzal keresett meg bennünket, hogy szívesen piacozna a pártrendezvényeken. Gyártatott jobbikos pólókat, kitûzõket, még boltot is nyitott a Móricz Zsigmond téren. Ez akkor jól jött a pártnak, mert az ilyen jellegû promócióra nem volt kapacitásunk, de tudtuk, hogy szükség van rá. Mi voltunk a legjobban meglepõdve, amikor Vona ahhoz kötötte a pártelnökségét, hogy Szegedi is helyet kapjon az elnökségben. Jómagam politikai kalandornak tartottam õt, hisz tudtam róla, hogy miskolci Fidelitas-nál is próbálkozott, de ott nem tudott elõre jutni. A zsidó származása körüli botrány is azért különös, mert Miskolcon ebbõl nem csinált titkot, és igazából senkit nem is érdekelt.

Nemcsak bûnügyek kapcsán kerültek a látótérbe jobbikos politikusok, de fölmerültek idõközben lehetséges titkosszolgálati kapcsolatok is. Sõt azt is rebesgették, hogy Oroszországból és egyes Közel-keleti államokból érkeznek pénzek a párthoz. Ebbõl mi látszott, amikor még a párton belül voltál?

kovacs_bela_jobbik_1.jpgMivel 2007-tõl egyre kevĂ©sbĂ© tudtam azonosulni az Ăşj irányvonallal Ă©s kĂ©ptelen voltam egyĂĽtt dolgozni az „Ăşj emberekkel”, s vĂ©gĂĽl 2008-ban ott is hagytam a Jobbikot, Ă­gy onnantĂłl kezdve csak kĂ­vĂĽlrõl figyelem az esemĂ©nyeket, illetve ismerõseimtõl tájĂ©kozĂłdom. Egyetlen pĂ©ldát tudok csak mondani, akinĂ©l fölmerĂĽlt a titkosszolgálati kapcsolat gyanĂşja, ez pedig Kovács BĂ©la volt. Vele kapcsolatban az az Ă©rdekes, hogy amikor elõször szemĂ©lyesen keresett föl minket, hogy gazdasági kapcsolatĂ©pĂ­tõkĂ©nt szĂ­vesen rĂ©szt venne a párt munkájában, akkor mĂ©g nem „Oroszország szakĂ©rtõje” volt. Lengyel szĂ­nekben Ă©s lengyel kapcsolatok Ă­gĂ©retĂ©vel Ă©rkezett. SzĂł szerint. Kovácsot egy rossz kisugárzásĂş, nehezen kommunikálĂł figurakĂ©nt ismertem meg 2005 környĂ©kĂ©n, de a mellĂ©re gondosan ki volt tĂ»zve a lengyel zászlĂł. Kovács Dáviddal meg is jegyeztĂĽk utána, kissĂ© cinikusan, hogy a kitĂ»zõjĂ©t biztos a lengyelpiacon vette. Persze, ha oroszbarátkĂ©nt mutatkozott volna be, páros lábbal rĂşgtuk volna ki, mert mi – Ă©s akkor mĂ©g a Jobbik többsĂ©ge is – ifjĂş antikommunistakĂ©nt gondolkodtunk, Ă­gy fanyalogtunk mindentõl, aminek köze van az oroszokhoz. AzĂłta láthatĂłan száznyolcvan fokos fordulat következett be, hisz Vona többször is ellátogatott Moszkvába Kovács BĂ©lával. A Közel-keleti kapcsolatrĂłl keveset tudok, hiszen 2009-tõl kerĂĽlt be a Jobbik az EP-be, innentõl válhatott Ă©rdekessĂ© az arab világ számára. Ăšgy tudom a pártnak Jordánián kĂ­vĂĽl Iráni befektetõkkel volt kapcsolata. Gyöngyöspata volt jobbikos polgármestere, Juhász Oszkár pĂ©ldául iráni befektetõket akart a telepĂĽlĂ©sre csábĂ­tani. Persze egyik esetben sincs arra konkrĂ©t bizonyĂ­tĂ©k, hogy támogatást kapott volna a párt, de nehezen elkĂ©pzelhetõ, hogy pusztán a vállveregetĂ©sĂ©rt utazzanak annyit a jobbikos vezetõk.

Említetted, hogy a pártelnökségét megelõzõen baráti kapcsolatban álltatok Vona Gáborral, bár késõbb ez megváltozott. Felelõs Vona a párt kriminalizálódásáért? A pártelnököt is zûrös figurának tekinted, vagy csak nem elég körültekintõ embernek?

Véleményem szerint Vona egy személyben nem vonható felelõsségre a pártja botrányiért, hiszen azért van a párt vezetõsége, hogy kollektívan feleljen a politikai irányvonal mellett a humánpolitikáért, az emberek kiválasztásáért is. Vona Gábor egy végtelenül instabil jellem, és inkább ez érzõdik a párton magán is. A gimnáziumban még együtt hallgattuk a metált, még közös zenekarunk is volt. Az egyetemen megváltozott, másként kezdett öltözni, brit popot hallgatott. Aztán egy évre eltûnt a kollégiumból, mint utólag kiderült, bevonult a jezsuitákhoz. A történelemrõl a pszichológiára váltott, majd visszatért a történelemhez. Idõközben Fidesz-tag lett, szép karriert futott be Polgári Körös-ként, ekkor még több vezetõ egyházi személy is segítette. Aztán 2006-ban tért vissza a Jobbikba, majd saját embereivel töltötte fel a vezetõséget, és elkormányozta a Fidesztõl a pártot. 2010-tõl kigyúrta, kitetováltatta magát, és a Gárdával balhézott. Aztán újabb váltás következett, amit a nagyközönség cukikampányként élt meg. A valóságban Vona Gábor a saját személyi kultuszának rabjává vált. Jelenleg az elitista, az ezotériába hajló magyar tradicionalizmus tanait vallja, újabban drága és szép ruhákban jár. Mestere Baranyi Tibor Imre, aki a tradicionalizmus Szálasi-féle elveit isteníti. Persze van ennek a hagyománynak magaskultúrája is, ami Hamvas Bélában csúcsosodik ki, de Vona ideológiája ettõl távol esik. A felsorolásból is látszik, hogy Vona folytonos útkeresõ, képtelen megállapodni. Mostanra viszont átesett a ló túloldalára, és a hatalomvágyból az önimádat felé halad. Ez jól látszik abból is, hogy egy héttel ezelõtt a tetoválását mutogatta és magyarázta az egyik bulvárlapnak. Még egy félmeztelen fényképet is adott a szerkesztõknek. Ez a fajta ideológiai zagyvalék, illetve Vona instabilitása rányomja bélyegét a pártra is.

vonabetyar.jpg
Vona Gábor a sok tekintetben egy terrorszervezet jegyeit viselõ Betyársereg tagjainak körében.
A Jobbik és a Betyársereg több ponton is átfedést mutat

A politikai kalandorokat mellõzve – akik az MSZP-bõl, SZDSZ-bõl, Fideszbõl vagy az MDF-bõl Ă©rkeztek a pártba – összegyĂ»jtöttĂĽnk nĂ©hány valĂłban Ă©rdekes jobbikos kemĂ©ny legĂ©nyt. Egyeseket kizártak már a pártbĂłl.

A legfrissebb esetek:

Szász István, a Jobbik nyĂ©kládházi alapszervezetĂ©nek volt vezetõje Ă©s kĂ©pviselõjelöltje “a törvĂ©nytisztelõ többsĂ©g választásakĂ©nt” hirdette magát a tavalyi plakátjain. Az NNI a mĂşlt hĂ©ten azĂ©rt vette õrizetbe, mert társával 123 milliĂł forint Ă©rtĂ©kĂ» hamis dollárt nyomtatott miskolci nyomdájában, amit Ukrajnában tervezett terĂ­teni.

TĂşri Csabát, a HatvannĂ©gy Vármegye Mozgalom volt vezetõsĂ©gi tagját, a Jobbik tavalyi makĂłi önkormányzati kĂ©pviselõjelöltjĂ©t lopás miatt vettĂ©k õrizetbe, szintĂ©n a mĂşlt hĂ©ten. A fĂ©rfi egy makĂłi lakásba surrant be az ablakon át, egy állvány segĂ­tsĂ©gĂ©vel, ám a ház gazdája tetten Ă©rte. Amikor kĂ©rdõre vonta, azzal vĂ©dekezett, hogy “csak poĂ©n volt”, Ă©s visszaadta az Ă©pp nála lĂ©võ serpenyõt. KĂ©sõbb azonban feljelentĂ©st tettek ellene, mert a házbĂłl kĂ©szpĂ©nz Ă©s Zsolnay porcelánok is hiányoztak.

Kiss Róbertet, Vona Gábor második gárdája, azaz az Új Magyar Gárda egykori kapitányát embercsempészettel, azaz illegális bevándorlók Budapestre utazásának megszervezésével gyanúsítja a rendõrség. Kiss Róbertet és társát szintén a múlt héten vette õrizetbe a Terrorelhárítási Központ (TEK) mûveleti egysége Röszke térségében. Igaz, Kiss már egy ideje haragban áll a Jobbik elnökével, miután magánéleti botrányai következtében leváltották a posztjáról.

És néhány korábban megdõlt jobbikos:

Faragó Tamás, a maffiózó, akivel jóban kell lenni. Gyöngyös volt kampányfõnöke. Kaszinótulajdonos, és alvilági személyekkel is tartja a kapcsolatot. Bár helyérõl elmozdították, a pártrendezvényeken továbbra is megjelenik.

Gombos Tibor, a Jobbik vámospércsi alapszervezetének korábbi vezetõje kilenc évet ült felesége meggyilkolásáért. Miután büntetett elõélete nyilvánosságra került, a párt kizárta sorai közül.

Kovács Béla, jobbikos EP-képviselõ, Vona Gábor külügyi tanácsadója. Az orosz titkosszolgálattal hozták összefüggésbe. Egyes hírek szerint a Jobbikba áramló orosz pénzek mozgatója.

Rihó Krisztián a Jobbik volt bicskei elnöke. Ötven darab lõszert szerzett a Magyarok Nyilai-nak, részt vett Hiller István házának megtámadásában.

Sneider Tamás volt egri szkĂ­nhed-vezĂ©r, a Jobbik Heves megyei elnöke, jelenleg az OrszággyĂ»lĂ©s alelnöke. 2007-ben több milliĂł forintĂ©rt gyámság alá akarta helyezni szĂĽleit, apját gyilkossági kĂ­sĂ©rlettel vádolta. Ă• vĂ©dte be faragĂłt azzal a mondattal, hogy a „maffiĂłzĂłkkal is jĂłban kell lenni”

Somlyai Szilárdot, a keszthelyi Jobbik szervezetének volt elnökét ingatlanforgalmazással, hitelközvetítéssel, pénzügyi tanácsadással és vagyonértékeléssel összefüggésben elkövetett bûncselekmények elkövetése miatt négy év nem jogerõs szabadságvesztésre ítélték. 2013-ban öngyilkossági kiérletet tett.

Szávay István jobbikos országgyûlési képviselõ nem titkoltan kicsapongó életet élt. Egy péniszpumpával is lencsevégre kapták. Õ felel a Jobbik nemzetpolitikájáért.

Szegedi Csanád, volt jobbikos elnökhelyettes és EP-képviselõ. Azzal vádolja a bíróság, hogy Kovács Bélával együtt fantomalkalmazottakat foglalkoztatott uniós pénzen.

Zagyva György egykori szkinhed aktvista, volt jobbikos parlamenti képviselõ karikás ostorral fenyegette az újságírókat. Jogerõsen elítélték. képviselõ képviselõ, A Hatvannégy vármegye ifjúsági mozgalom vezetõje.

Fidesz: milyen kapcsolatot ápol a Jobbik bûnözõi körökkel?

A Fidesz szerint az elmúlt napok hírei alapján felvetõdik a kérdés, hogy milyen kapcsolatot ápol a Jobbik bûnözõi körökkel, és ebbõl mennyi bevétele van a pártnak.

A Fidesz-frakciĂł sajtĂłosztálya az MTI-nek hĂ©tfõn kĂĽldött közlemĂ©nyĂ©ben Ăşgy fogalmazott: az elmĂşlt napokban kiderĂĽlt, hogy “a Jobbikhoz kötõdõ emberek” között van embercsempĂ©sz, aki bevándorlĂłkkal ĂĽzletel, Ă©s van közöttĂĽk tolvaj, aki egy lakásba betörve kĂ©szpĂ©nzt Ă©s Ă©rtĂ©ktárgyakat tulajdonĂ­tott el. “És van közöttĂĽk pĂ©nzhamisĂ­tĂł, hiszen közismert, hogy a Jobbik eddigi nyĂ©kládházi elnöke ellen eljárás folyik pĂ©nzhamisĂ­tás miatt, amit az Ă©rintett be is ismert” – Ă­rták a kormánypártiak.

Jobbik: Már nem párttag a pénzhamisítással vádolt férfi

Már nem tagja a Jobbiknak a nyĂ©kládházi alapszervezet korábbi elnöke, akit a rendõrsĂ©g pĂ©nzhamisĂ­tás kĂ­sĂ©rletĂ©vel gyanĂşsĂ­t. Az ellenzĂ©ki párt vasárnap azt követõen adott ki errõl közlemĂ©nyt, hogy a Napi Gazdaság online azt Ă­rta, Szász István, a Jobbik egyik helyi politikusa az a fĂ©rfi, akit társával egyĂĽtt õrizetbe vett a rendõrsĂ©g. A lap Ă©rtesĂĽlĂ©sĂ©re reagálva Dobos Zoltán, a Jobbik sajtĂłfõnök-helyettese közlemĂ©nyben tudatta: Sz. Istvánt, a nyĂ©kládházi alapszervezet korábbi elnökĂ©t elfogadhatatlan Ă©letvitele Ă©s megnyilvánulásai miatt a Jobbik Borsod-AbaĂşj-ZemplĂ©n megyei elnöksĂ©ge etikai eljárás alá vonta. Sz. István az eljárást nem várta meg, hanem 2014 vĂ©gĂ©n kilĂ©pett a JobbikbĂłl. Ezután a nyĂ©kládházi alapszervezetet a Jobbik országos elnöksĂ©ge feloszlatta – olvashatĂł a közlemĂ©nyben.

A vezetõ montázst a három frissen õrizetbe vett exjobbikosról a PS készítette.
Link

Hozzászólások


#1 | SZM - 2015. augusztus 06. 22:08:25
"Aztán egy évre eltûnt a kollégiumból, mint utólag kiderült, bevonult a jezsuitákhoz."

Hát.... Egy év alatt ott, aligha vált a szervezet részévé, de azért az érdekelne, hogy õ jött el, vagy kibaszták?

Egy furcsa könyv:
http://mek.oszk.h...400/12486/
s_*_kukk

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.