Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Aranyhamisítás Magyarországon - Ezek a bankok bukhatnak nagyot


√ögy tudni, nem fedezik a K√©ziz√°log Zrt. vesztes√©geit a z√°logba vett t√°rgyak, a finansz√≠roz√≥knak (bankoknak, mag√°nszem√©lyeknek) biztos√≠t√©kk√©nt felaj√°nlott aranyt√∂mb√∂k pedig hamisak: trombitar√©zb√Ķl k√©sz√ľltek. A lap √°ltal eml√≠tett "vid√©ki p√©nzint√©zet" 600 milli√≥ forintot, egy "ismert budapesti nagyt√Ķk√©s" 300 milli√≥t, egy "m√°sik ismert milli√°rdos" pedig 2 milli√°rdot vesz√≠thetett.

Az aranyhamisítás problémájáról áprilisban mi magunk is írtunk:
Inform√°ci√≥ink szerint a Lombard-botr√°ny m√°r tavaly ny√°ron kirobbant, csak eddig viszonylag titokban maradt. A csal√°ssorozat els√Ķ l√©p√©s√©t az Alba Takar√©kn√°l der√≠tett√©k fel, amikor a l√©trej√∂v√Ķ √ļj takar√©ksz√∂vetkezeti integr√°ci√≥ sorban vil√°g√≠totta √°t egy nagy nemzetk√∂zi k√∂nyvvizsg√°l√≥ seg√≠ts√©g√©vel a takar√©kokat. Akkor az Alb√°n√°l azt tal√°lt√°k, hogy az √≥vad√©ki arany s√°rgar√©zb√Ķl van, √°ll√≠t√≥lag a 100 kil√≥ "arany" csak nyomokban tartalmazott nemesf√©met.


A bankszektor t√∂bb mint 20 milli√°rdot bukhatott az √ľgy√∂n, b√°r a bankok "eddig nem sok jel√©t mutatt√°k az aggodalomnak". M√©g a biztos√≠t√©kk√©nt a z√°logc√©g sz√©fjeiben lev√Ķ, mintegy 10 ezer √©rt√©kt√°rgyakat sem becs√ľltett√©k fel, ez ugyanis mintegy sz√°zmilli√≥ forintba ker√ľlt volna, amit meg akartak sp√≥rolni. A szak√©rt√Ķ becs√ľs√∂kkel elv√©gzett ut√≥lagos √©rt√©kbecsl√©s a k√∂nyvekben szerepl√Ķ z√°logt√°rgy√©rt√©k csup√°n 5 sz√°zal√©k√°t tartotta val√≥snak. A K√©ziz√°log Zrt. kieg√©sz√≠t√Ķ mell√©klete szerint a c√©g legnagyobb banki finansz√≠roz√≥ja a CIB, a Raiffeisen √©s az UniCredit, de tov√°bbi √∂t banknak tartozik.


Mivel a hamis √©rt√©ken szerepl√Ķ z√°logt√°rgyak mellett t√∂bb sz√°z kilogrammnyi aranyr√≥l van sz√≥, b√Ľn√ľgyi kr√≥nik√°inkban p√°ratlan hamis√≠t√°sr√≥l besz√©lhet√ľnk, az √ľgyben a Nemzeti Nyomoz√≥ Iroda (NNYI) vizsg√°l√≥dik. Az aranyt√°rgyak hiteles√≠t√©s√©re jogosult Magyar Kereskedelmi Enged√©lyez√©si Hivatal Nemesf√©mvizsg√°l√≥ √©s Hiteles√≠t√Ķ Hat√≥s√°g (Nehiti) azt k√∂z√∂lte, hogy a K√©ziz√°log Zrt. soha nem v√©gzett aranyt√°rgy- √©s aranyt√∂mb-hiteles√≠t√©st. Nem tudni, az aranyt√∂mb√∂ket f√©mjelz√©s n√©lk√ľl vagy k√ľlf√∂ldi f√©mjellel ell√°tva adta biztos√≠t√©kk√©nt a c√©g.

A K√©ziz√°log Zrt. kibocs√°tott k√∂tv√©nyekkel is rendelkezett, a Napi.hu √ļgy tudja, hogy ezeket 10 milli√°rdos √∂sszegben ismert p√©nzint√©zetek jegyezt√©k le (val√≥sz√≠n√Ľleg a fenti adatok ezt tartalmazz√°k), √©s BB+ besorol√°ssal adt√°k el √Ķket a Creditreform min√Ķs√≠t√©s√©vel. Futhatnak teh√°t a bankok a p√©nz√ľk ut√°n.

http://www.portfo...18161.html

HozzŠszůlŠsok


#1 | Vizilo - 2015. augusztus 12. 20:32:13
Nicsak mit csinalnak zirafek ( Magyarorszagon ) hamisitanak ! Nem semmi ,ezekre demokratikusann ki kell adni a kilövesi engedelyt...)
#2 | postaimre - 2015. augusztus 12. 20:36:29
Valami nagyon s√°nt√≠t a nagy aranyhamis√≠t√°si √ľgyben

A csal√°sban ugyan t√∂bb milli√°rd forintnyi √°ll√≠t√≥lagos aranyt√∂mb szerepel, √°m ett√Ķl m√©g nem √°rasztotta el a hazai piacot a hamis arany. A z√°loghitelez√©ssel foglalkoz√≥ K√©ziz√°log Zrt. √ľgy√©ben csal√°s gyan√ļj√°val indult nyomoz√°s tavasszal, a csal√°s r√©szletei most kezdenek k√∂rvonalaz√≥dni. Az √ľgyet ismer√Ķ szerepl√Ķkkel megpr√≥b√°ltuk rekonstru√°lni, mi is t√∂rt√©nhetett.

Piaci v√©lem√©nyek szerint m√°r legal√°bb 2-3 √©ve tudni lehetett, hogy a K√©ziz√°log Zrt. tev√©kenys√©g√©ben valami nem stimmel. A z√°loghitelez√©sbe egymaga t√∂bb p√©nzt vitt be, mint a m√°sik h√°rom f√Ķszerepl√Ķ, a B√ĀV, az Orex √©s a Multifaktoring egy√ľttv√©ve, mik√∂zben csak √∂t fi√≥kja volt a t√∂bbi 150 √ľzlethelyis√©g√©vel szemben.

Ez egy√ļttal azt is jelentette, hogy rengeteg p√©nzzel ad√≥sodott el egy csom√≥ bank fel√©, id√©n j√ļniusban t√∂bb mint 20 milli√°rd forinttal tartozott nyolc banknak. A z√°logh√°zak ugyanis √ļgy m√Ľk√∂dnek, hogy maguk is hitelt vesznek fel, hogy a zaciba betett t√°rgyak√©rt p√©nzt adhassanak.

A z√°logh√°zak hitelfelv√©tel√©hez a z√°logba adott t√°rgyak ny√ļjtj√°k a fedezetet. Banki forr√°saink azt mondt√°k, hogy amikor n√©h√°ny √©ve √©rz√©kelni kezdt√©k a fizet√©si probl√©m√°kat, a p√©nzint√©zetek felosztott√°k egym√°s k√∂z√∂tt a K√©ziz√°log fi√≥kjait, √©s azt felt√©telezve, hogy azoknak nagyj√°b√≥l azonos a forgalmuk, a nekik jut√≥ fi√≥k (√ľgyfelekkel szembeni) k√∂vetel√©s√©re volt z√°logjoguk. A bankok n√©h√°nyszor ellen√Ķriztek is egy-egy fi√≥kot, de a teljes z√°logt√°rgy-√°llom√°nyr√≥l √≠gy sem kaphattak pontos k√©pet, r√°ad√°sul - ma m√°r tudni v√©lik, hogy - a t√°rgyakat utaztatt√°k is a k√©ziz√°logosok.

A p√©nz√ľgyi fel√ľgyelet, vagyis az MNB id√©n janu√°rban l√°tta el√©rkezettnek az id√Ķt arra, hogy fel√ľgyeleti biztost rendeljen ki a K√©ziz√°log Zrt.-hez a helytelen hitelez√©si √©s refinansz√≠roz√°si (teh√°t hitelfelv√©teli) gyakorlat miatt, majd m√°jusban a c√©g enged√©ly√©t is visszavonta. K√∂zben a tulajdonos, B√≠r√≥ P√©ter √∂nfeljelent√©st is tett maga ellen, saj√°t bevall√°sa szerint a k√°r 4 milli√°rd forintra r√ļghat.
Beolvasztott√°k a zaciban maradt gy√Ľr√Ľket?

A leg√ļjabb inform√°ci√≥k szerint azonban ennek a t√∂bbsz√∂r√∂se is √∂sszej√∂hetett a csal√°ssal. A napi.hu √≠rta meg, hogy aranyhamis√≠t√°s is t√∂rt√©nhetett a c√©gn√©l. Az √≠gy el√Ķ√°ll√≠tott „aranyt√∂mb√∂k” √ļjabb hitelfelv√©telekhez ny√ļjthattak fedezetet - de ezek a k√∂lcs√∂n√∂k m√°r nem a z√°loghitelez√©s fedezet√©re szolg√°ltak, v√©lhet√Ķen B√≠r√≥ P√©ter m√°s forr√°sokb√≥l, m√°s c√©lra is p√©nzhez akart jutni az aranyt√∂mb√∂k felhaszn√°l√°s√°val.

A VS.hu mindenesetre √ļgy tudja, a K√©ziz√°log felsz√°mol√≥j√°n√°l egyetlen bank sem jelentkezett be olyan hitelez√Ķi ig√©nnyel, hogy k√∂zvetlen√ľl aranyfedezet mellett ny√ļjtott volna hitelt, √©s azt pr√≥b√°lta volna most behajtani. Azt pedig banki forr√°saink is meger√Ķs√≠tett√©k, hogy ha m√©gis lett volna olyan, hogy a K√©ziz√°log fedezetk√©nt aranyt√∂mb√∂ket aj√°nl fel, √©s azt nem vizsg√°lt√°k volna meg, az s√ļlyos mulaszt√°s lett volna.

√Črdekl√Ķd√©s√ľnkre a CIB Bank hivatalosan is azt er√Ķs√≠tette meg, hogy sz√°mukra a biztos√≠t√©kot a z√°logh√°zaknak az √ľgyfelek fel√© fenn√°ll√≥ k√∂vetel√©sei, nem pedig k√∂zvetlen√ľl a z√°logt√°rgyak jelentik. √ćgy a z√°logt√°rgyak min√Ķs√©g√©nek az ellen√Ķrz√©se a z√°logh√°zak feladata, nem pedig a bank√©.
Nem a z√°log lehetett az igazi biznisz

Az m√°r a felsz√°mol√°si elj√°r√°s eddigi n√©h√°ny h√≥napja alatt is l√°tszott, hogy a z√°logh√°z fi√≥kjainak val√≥j√°ban nagyon kicsi a forgalma. Mintha senki sem akarta volna visszav√°ltani az aranygy√Ľr√Ľj√©t. √Čs a pap√≠rok szerint a z√°logt√°rgyak k√∂z√∂tt szokatlanul nagy a gy√©m√°ntok ar√°nya, ami √©letszer√Ľtlennek t√Ľnik. Mell√©kesen a gy√©m√°nttal pap√≠ron k√∂nnyebb machin√°lni. A vagyon pontos felm√©r√©s√©hez igazs√°g√ľgyi szak√©rt√Ķ kell, √ļgy tudjuk, ez m√©g nem t√∂rt√©nt meg.

Szak√©rt√Ķk szerint mindebb√Ķl az val√≥sz√≠n√Ľs√≠thet√Ķ, hogy a K√©ziz√°log sokkal kev√©sb√© foglalkozott t√©nyleges z√°logh√°zi tev√©kenys√©ggel, mint amilyen ar√°nyban hitelt vett fel, √©s amib√Ķl a jelek szerint t√∂bb 10 milli√°rd forintot nem fizetett vissza.

A t√∂rt√©netben eddig csak a K√©ziz√°log Zrt.-r√Ķl volt sz√≥, √°m a VS.hu inform√°ci√≥i szerint az √ľgyletekben a K√©ziz√°log k√∂zvetlen tulajdonosa, a Lombard Kft. is r√©szt vehetett. Ez ut√≥bbi c√©g volt B√≠r√≥ P√©ter birtok√°ban. Forr√°saink az √ľzletembert szuggeszt√≠v, szimpatikus emberk√©nt √≠rt√°k le, akinek a r√°besz√©l√Ķ k√©pess√©g√©vel sohasem volt probl√©ma.

Az √ľgyet ismer√Ķ szerepl√Ķk √ļgy magyar√°zt√°k az √ľzletmenetet, hogy a K√©ziz√°log csak mag√°val a hitelez√©ssel foglalkozott, teh√°t ha valaki beadta az aranygy√Ľr√Ľj√©t a zaciba, annak p√©nzt adott cser√©be, az eml√≠tett sok-sok hitelb√Ķl. Ha azonban a z√°logba ad√≥ nem jelentkezett az adott t√°rgy√©rt, √©s a gy√Ľr√Ľ a K√©ziz√°log nyak√°n maradt, akkor j√∂tt k√©pbe a Lombard Kft. Ez a c√©g √©rt√©kes√≠tette a zaciban maradt √©rt√©keket. √Čs v√©lhet√Ķen ez a c√©g volt az, amelynek a tev√©kenys√©ge sor√°n az √°ll√≠t√≥lagos hamis aranyt√∂mb√∂k felmer√ľlhettek.

A felt√©telez√©sek szerint a K√©ziz√°logn√°l beragadt aranyt√°rgyak egy r√©sz√©t a Lombard megrendel√©s√©re beolvasztott√°k, √©s aranyt√∂mbk√©nt pr√≥b√°lt√°k azt hasznos√≠tani. Hogy ezt √∂tv√∂zt√©k-e vagy sem valamivel, azt egyel√Ķre nem tudni. A k√°rosultak k√∂re sem ismert, √©s miut√°n esetenk√©nt az aranyt√∂mb√∂k elfogad√≥i is zavarosban hal√°szhattak, ez√©rt lehet, hogy magukt√≥l nem is jelzik hitelez√Ķi ig√©ny√ľket.

Ma m√°r a Lombard is felsz√°mol√°s alatt √°ll, miut√°n az elm√ļlt h√≥napokban t√∂bben is elj√°r√°st kezdem√©nyeztek ellene, k√∂zt√ľk az ad√≥hat√≥s√°g √©s a Sberbank. A Nemzeti Nyomoz√≥ Iroda Vagyon-Visszaszerz√©si Hivatala egyazon napon, m√°jus 5-√©n rendelt el biztos√≠t√°si int√©zked√©st a K√©ziz√°logn√°l √©s a Lombardn√°l.
Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt
aranytömb; arany; aranypiac; illusztráció
Az egész sántít

Ezen a ponton azonban m√°r kezd minden hom√°lyoss√° v√°lni. Az √°ltalunk megk√©rdezett aranykeresked√Ķk ugyanis egy√∂ntet√Ľen azt mondj√°k, hogy aki csak egy kicsit is √©rt az aranyhoz, nem t√©vesztheti √∂ssze a - h√≠rek szerint - trombitar√©zb√Ķl √∂sszegy√ļrt „aranyt√∂mb√∂t” a val√≥di nemesf√©mmel.
“

Mintha egy Picassót és egy gyerekrajzot tennének egymás mellé

- mondja a Magyar Aranypiac Kft. √ľgyvezet√Ķ-tulajdonosa, Schmidt K√°lm√°n. √ē m√©g azt is k√©ts√©gbe vonja, hogy egy√°ltal√°n valahol is l√©teznek ilyen t√∂mb√∂k. Az interneten lehet tal√°lkozni olyan esetekkel, amikor t√∂bb√©-kev√©sb√© vastag aranyr√©teggel volfr√°mot vonnak be, ami legal√°bb anyagszerkezet√©ben √©s s√ļly√°ban hasonl√≠t a val√≥di nemesf√©mhez, de a profiknak ultrahangos k√©sz√ľl√©k√ľk is van, √©s azt m√°r nem lehet √°tverni.
“

Hacsak nincs benne az is, akit √°tvernek

- teszi hozz√°.

Egy m√°sik keresked√Ķ, a Conclude vez√©rigazgat√≥ja, Juh√°sz Gergely azt mondja, hogy ez nem is aranyhamis√≠t√°si √ľgy, hanem egy k√∂z√∂ns√©ges csal√°s. Szerinte az eg√©sz szakma hitel√©t vesz√©lyeztetik a felmer√ľl√Ķ v√°dak, ez√©rt azt aj√°nlott√°k fel, hogy ha mostant√≥l b√°rki √ļgynevezett befektet√©si aranyat, vagyis aranyt√∂mb√∂t visz be a Conclude-hoz, akkor azt ingyen bevizsg√°lj√°k, hogy megel√Ķzz√©k a v√°daskod√°sokat.http://vs.hu/gazd...n-0812#!s2
#3 | postaimre - 2015. augusztus 12. 20:57:45
Filmre vették, hogyan lopnak 28 milliárdot

Tov√°bb dagad az eddigi legnagyobb bennfentes keresked√©si botr√°ny az Egyes√ľlt √Āllamokban. A bennfentes inform√°ci√≥kat tradereknek elad√≥ hackerek filmre vett√©k, hogy szerzik meg az √©rt√©kes √©rtes√ľl√©seket. A v√°d szerint a gyan√ļs√≠tottak √∂sszesen 100 milli√≥ doll√°rt kerestek.http://www.napi.h...01716.html
#4 | postaimre - 2015. augusztus 13. 19:51:29
3 magyar manipul√°lta a londoni t√Ķzsd√©t

T√∂bb milli√≥ font megfizet√©s√©re k√∂telezett a brit b√≠r√≥s√°g h√°rom magyart a londoni t√Ķzsde manipul√°l√°s√°√©rt.

A londoni fels√Ķb√≠r√≥s√°g szerdai √≠t√©let√©ben √∂sszesen 7,6 milli√≥ font b√≠rs√°g √©s a keresked√©sb√Ķl sz√°rmaz√≥ befagyasztott profit megfizet√©s√©t rendelte el a p√©nz√ľgyi fel√ľgyeletnek - √≠rta a The Times c√≠m√Ľ lap cs√ľt√∂rt√∂k√∂n.

A h√°romtag√ļ magyar csoport a v√°d szerint kifinomult komputerprogramokat haszn√°lva manipul√°lta az √°rakat a londoni t√Ķzsd√©n: illeg√°lis keresked√Ķi technik√°k eg√©sz sor√°t alkalmazt√°k az √°rak mozgat√°s√°hoz att√≥l f√ľgg√Ķen, hogy eladni vagy venni akartak r√©szv√©nyeket. A b√≠r√≥s√°g a h√°rom magyar keresked√Ķ mellett a Da Vinci Invest nev√Ľ sv√°jci alapkezel√Ķt is b√Ľn√∂snek mondta ki.http://mfor.hu/ci...zsdet.html

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.