Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Küszöbön a harmadik világháború?


Mé, van valami "gond"? Nem tudok róla. Minden megy szépen, békésen...ahogy eddig is. Akár háború is kitörhet a NATO és Oroszország között egy londoni független elemzõintézet szerint. A European Leadership Network szerint az utóbbi idõkben tartott rengeteg hadgyakorlat hozzájárult a bizalmatlanság légköréhez, és veszélyes incidensekhez vezetett a két oldal között.

Oroszország idén márciusban 80 ezer katona részvételével tartott hadgyakorlatot, míg a NATO 22 ország részvételével júniusban 15 ezer katonát gyakorlatoztatott. Mindkét mûvelet azt szimulálta, hogy mi történne, ha a másik oldal megtámadná.

A két eseménybõl – a tanulmány szerint – kiderült az is, hogy a két szemben álló fél mit tart a másik gyenge pontjának: az oroszok az Északi-tengeren, a Krímben és a lett, valamint észt határtól nem messze tartottak gyakorlatot, míg a nyugati szövetségesek csapatai Lengyelországban és a Baltikumban akcióztak.

A szakértõk négy javaslatot tettek a feszültségek csökkentésére: növelni kell a párbeszéd mértékét, jobban kihasználni az Európai Biztonsági és Együttmûködési Szervezet nyújtotta lehetõségeket, vagy éppen bizonyos fegyverek korlátozásának bevezetését egyes körzetekben. Szerintük az is fontos lenne, hogy a két oldal politikusai megvizsgálják az erõltetett gyakorlatozás elõnyeit és hátrányait.
Egyenlõtlen erõviszonyok

Az MNO-nak korábban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértõ éppen arról beszélt, hogy ma nincs világháborús veszély, és az esélyek sem kiegyenlítettek, hiszen elképesztõ a nyugati fölény, Oroszország egyedül van, a három globális hatalom közül – Egyesült Államok, Oroszország és Kína – pedig csak az elsõnek van szövetségi rendszere. Hozzátette: a Nyugat és Oroszország megítélése Ukrajnáról, Iránról, Irakról, Szíriáról és Jemenrõl homlokegyenest más, ettõl kezdve bármirõl beszélünk, nehéz a megállapodás

Ismert, a NATO és Oroszország kapcsolata a Krím félsziget orosz elcsatolása, majd Kelet-Ukrajna destabilizálása után jutott mélypontra. Az ukrajnai polgárháború kitörése óta számos incidensre került sor: februárban például brit vadászgépeknek kellett felszállni, mivel orosz bombázókat észleltek az Egyesült Királyság légterének közelében, áprilisban pedig orosz vadászgép fogott el amerikai felderítõgépet.
Link

Hozzszlsok


#1 | mindannyiunknak - 2015. augusztus 12. 22:08:34
Nem egy népszavazás eredményeképpen lett a Krim félsziget Oroszország része? Oroszország elfogadta a csatlakozási szándékot. Vagy rosszul emlékszek? Mirõl akarnak engem meggyõzni?
#2 | kontroll88 - 2015. augusztus 13. 04:27:03
Tipikus médiamanipuláCION.
A lényeget kihagyják, hogy a NATO csapatok az orosz határ közvetlen közelében állomásoznak. És senki sem hívta õket, csak úgy odamentek "demokráciát védeni".
#3 | Szalonna - 2015. augusztus 13. 07:18:41
A legnagyobb CION az, hogy ez is egy kibäszott színjáték... semmi többi, mert miközben katonáskodnak meg szankció meg lófäsz, addig a gazdaság más terén meg üzleteket kötögetnek...
#4 | Gutai Zub - 2015. augusztus 13. 09:18:47
A Nagy Sakkjátszma?

Képzeljük csak el, mi itt lent vagyunk a sakktáblán. Két dimenzióban. Valószínû a fekete kockákban.
Amit látunk csak az, hogy lép felénk, esetleg kiüt a paraszt, futár, bástya, maci, nato, stb. Nekünk ez valóságnak tûnik, ijedten magyarázgatjuk is az "eseményeket"

Most képzeljük el, fölöttünk három dimenzióban is vannak. Látják az egész sakktáblát teljességében, felülrõl.
Sõt, és ez a legfontosabb, õk mozgatják a bábukat, úgy és akkor, amikor kedvük tartja.

Nekünk még ráadásul úgy tûnik alulról, hogy a bábuk maguktól mozognak, erre arra.

Ilyen felállásban kinek van esélye?
#5 | Perje - 2015. augusztus 13. 14:11:11
A biztonság politikai szagértõ, mint euro -atlanti klubelnök nem mondhat mást, mint hogy elképesztõ a nyugati fölény, hiszen meg akar gyõzni bennünket arról, hogy az elkövetkezõ háborúban jó oldalon állunk.
Ha megszámolnánk a két szemben álló oldal hadgyakorlatainak számát, hát abban valóban az usa ás a nato vezet. Nincs nap hadgyakorlat nélkül, egy hónap újabb Kelet Európába telepített bázis nélkül.
#6 | pozor124 - 2015. augusztus 13. 14:54:56
Szalonna! Jaja. Nemzetközi ûrállomás a fejünk felett, orosz és amerikai személyzettel... Nem olyan fontosak azok a hülye tudományos kísérletek, mert orosz részrõl ha õk kivonulnak belõle, akkor õk teljesen megfúrták az egészet. Kukába kerül az egész, mert senki nem tudja nélkülük fenntartani ezt a vállalkozást.Az lett volna az igazi sértõdés orosz részrõl, ha például ezt egy az egyben megteszi.
#7 | Perje - 2015. augusztus 13. 15:18:23
Ebben a cikkben azt "ragozzák", hogy az ukrajnai háború Európa felosztásához vezethet az USA és Oroszország között.
http://politobzor...ssiey.html
#8 | Fidel - 2015. augusztus 13. 16:46:25
Perje!
Ha a Nogradira gondoltal,mint biztonsagpolitikai szakerto,akkor csak azt tudnam ajanlani,hogy jol nezzetek meg! A szelncsetlen olyan NEMEMBER kinezete van ,hogy ez mar kinos!
#9 | Perje - 2015. augusztus 13. 23:20:22
Fidel, én egy szavát sem hiszem el.

Hogyan mûködnek a modern háborúk, ezt mutatja be ez a video.
http://www.kla.tv...
Tökéletesen ráillik az ukrán helyzetre, sõt az összes arab tavaszra.
#10 | Perje - 2015. augusztus 14. 21:23:43
Az idegenek már megakadályoztak egy atomháborút a Földön .Ha igaz, amit az amerikai ûrhajós mondott:
http://www.vetera...ted-claim/

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.