Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Távol a dollártól


M√≠g a f√Ķbb nyugati bankok mesters√©gesen tartj√°k f√©ken az arany √°r√°t, hogy √©letet leheljenek a le√©rt√©kel√Ķd√∂tt doll√°r rendszer√ľkbe, Oroszorsz√°g, K√≠na √©s m√°s felt√∂rekv√Ķ gazdas√°gok is r√©szt vesznek azon "zseni√°lis l√©p√©sben", hogy egy teljesen k√ľl√∂nb√∂z√Ķ aranypiacot hozzanak l√©tre, emelte ki F. William Engdahl.
"A f√Ķbb k√∂zponti bankokat, k√ľl√∂n√∂sen a Federal Reserve-t √©s a Bank of England-et, √©s m√°s nyugati piaci szerepl√Ķket m√°r r√©g√≥ta v√°dolj√°k azzal, hogy illeg√°lisan manipul√°lj√°k az arany √°r√°t, melynek c√©lja, hogy meg√Ķrizz√©k a doll√°r tartal√©kvaluta szerep√©t," - F. William Engdahl amerikai-n√©met gazdas√°gi kutat√≥ √©s t√∂rt√©n√©sz.
" A COMEX hat√°rid√Ķs aranypiacot New York-ban √©s nem hivatalos piacokat a Londoni Veretlen Arany Piaci Sz√∂vets√©gen kereszt√ľl ki√ľr√≠tett√©k olyan szabott √°rakon, melyet sz√©les k√∂rben k√∂vetnek a vil√°gon. Ezek olyan piacok, melyeket egy maroknyi hatalmas j√°t√©kos ural, a hat Londoni Veretlen Arany Piaci Sz√∂vets√©g arany elsz√°mol√°si bankjai - a korrupt JP Morgan Chase - a botr√°ny s√ļjtotta UBS bank, Z√ľrich; a Bank of Nova Scotia - ScotiaMocatta, a vil√°g legr√©gebbi veretlen arany bankja, amely mint a Brit Kelet-indiai T√°rsas√°g bank√°ra kezdte, a csoport, amely a k√≠nai √≥piumh√°bor√ļt p√©nzelte; a botr√°ny s√ļjtotta Deutsche Bank; a botr√°ny s√ļjtotta londoni Barclays Bank; a londoni HSBC, a mexik√≥i drogkartellek h√°zi bankja; √©s a botr√°ny √©s a csal√°s s√ļjtotta p√°rizsi Societe Generale," - mondta el Engdahl.
Tov√°bb√° a nyugati bankok t√∂bb "hat√°rid√Ķs arany" pap√≠rt √©s m√°s spekulat√≠v szerz√Ķd√©seket bocs√°tottak ki, amelyek val√≥j√°ban nem √°lltak kapcsolatban fizikai arannyal.

Egy sz√≥val, a Londonban √©s New York-ban zajl√≥ nemesf√©m m√Ľveletek megk√©rd√Ķjelezhet√Ķ kezekben vannak, jegyezte meg a gazdas√°gi kutat√≥.

A nyugat v√©gs√Ķ c√©lja, hogy meg√Ķrizz√©k a doll√°r piaci monop√≥lium√°t, √©s √≠gy √©letet leheljenek az USA √°ltal vezetett glob√°lis p√©nz√ľgyi rendszerbe. De senki sem szereti a monopolist√°kat.


Megj√≥solhat√≥, hogy a jelenlegi helyzet nem tudja kiel√©g√≠teni a n√∂vekv√Ķ gazdas√°gokat, mint K√≠na, Oroszorsz√°g √©s m√°s felt√∂rekv√Ķ hatalmak.
Azonban "ahelyett, hogy sik√≠tan√°nak √©s s√≠rn√°nak a COMEX / CME vagy a Londoni Veretlen Arany Piaci Sz√∂vets√©g hat nagy elsz√°mol√°si bankj√°nak csal√°sa miatt, ezek az orsz√°gok egy zseni√°lis l√©p√©s r√©szesei, hogy l√©trehozzanak egy teljesen elt√©r√Ķ aranypiacot, egy olyat, amelyet nem a JP Morgan Chase, vagy a HSBC, vagy a Deutche Bank ir√°ny√≠t, hanem olyat, amit K√≠na, Oroszorsz√°g √©s m√°sok szab√°lyoznak," - hangs√ļlyozta Engdahl.
Ez az √ļj megk√∂zel√≠t√©s szorosan kapcsol√≥dik a k√≠naiak vezette √öj Selyem√ļt projekthez, √©s a sanghaji sz√©khely√Ľ √Āzsiai Infrastruktur√°lis Befektet√©si Bankhoz (AIIB).

2015 m√°jus√°ban Peking bejelentette, hogy l√©trehozott egy √°llami tulajdonban l√©v√Ķ arany befektet√©si alapot, melynek c√©lja, hogy t√°mogassa K√≠na szerep√©t a glob√°lis aranykereskedelemben. Az √ļj kezdem√©nyez√©s r√©sze K√≠na ambici√≥zus "Egy √∂v √©s egy √ļt" terv√©nek. A "Selyem√ļt Arany Alap" b√°ny√°szati projektekbe fog befektetni az √öj Selyem√ļt r√©gi√≥i ment√©n, √∂szt√∂n√∂zve a k√∂zponti bankok tagjait, hogy n√∂velj√©k a birtokukban l√©v√Ķ nemesf√©met.
"Ahogy K√≠na kifejezte, a c√©l az, hogy a Selyem√ļt ment√©n tal√°lhat√≥ eur√°zsiai orsz√°gok n√∂velhess√©k valut√°ik aranyfedezet√©t. Ez nagyon egy√©rtelm√Ľ gondolkod√°snak l√°tszik, √©s el√Ķrel√°t√≥ korm√°nyoknak t√Ľnnek arra gondolva, hogy l√©trehoznak egy er√Ķs aranyfedezet√Ľ valuta csoportot, amely megk√∂nny√≠ten√© a rendezett kereskedelmet a washingtoni valutah√°bor√ļkt√≥l mentesen," - r√©szletezte a gazdas√°gi kutat√≥.
Oroszorsz√°g akt√≠van egy√ľttm√Ľk√∂dik K√≠n√°val ezen a t√©ren, hangs√ļlyozta, hozz√°t√©ve, hogy K√≠na √ļj arany alapj√°nak l√©trehoz√°sa el√Ķtt √≠rt al√° a k√©t orsz√°g egy szerz√Ķd√©st, hogy felfedezik az arany tartal√©kokat Oroszorsz√°g Magadan r√©gi√≥j√°ban.

Az elm√ļlt n√©h√°ny √©vben Oroszorsz√°g gyors √ľtemben t√∂lt√∂tte fel p√°nc√©ltermeit sz√≠narannyal. A hivatalos adatok szerint az orosz fizikai aranytartal√©kok el√©rt√©k az 1250,9 tonn√°t 2015 j√ļnius√°ban.

Jelenleg Oroszorsz√°got tartj√°k a vil√°g harmadik legnagyobb aranytermel√Ķ orsz√°g√°nak, 2014-ben 245 tonn√°t termeltek ki, m√≠g K√≠na 450 tonn√°t √°ll√≠t el√Ķ √©vente.
"D√©l-Afrik√°nak, mely szint√©n tagja a BRICS-nek, K√≠n√°val √©s Oroszorsz√°ggal egy√ľtt j√≥ es√©lye van, hogy √ļj energi√°t adjon az arany renesz√°nsz√°nak, t√°mogatva a szil√°rd, megfelel√Ķ alap√ļ valut√°kat a hig√≠tott, le√©rt√©kel√Ķd√∂tt doll√°r rendszer helyett," - hangs√ļlyozta a kutat√≥.
√Črdekes m√≥don az ANZ Research a "Keleti Eldor√°d√≥: √Āzsia √©s az arany j√∂v√Ķje" c√≠m√Ľ jelent√©se szerint az arany √°ra 2000 doll√°ros unci√°nk√©nt √°ron is sz√°rnyalhat 2025-ig. Az ANZ Research hangs√ļlyozta, hogy az arany a jelenlegi visszaes√©s ellen√©re tov√°bbra is befektet√©si √©s defenz√≠v eszk√∂z. A felt√∂rekv√Ķ gazdas√°gok emelked√©se, mint K√≠na √©s India el√Ķ fogja seg√≠teni az arany befektet√©sek ir√°nti keresletet.
"Mik√∂zben a legt√∂bb szem a COMEX-re, vagy a Londoni Veretlen Arany Piaci Sz√∂vets√©g napi fix arany√°r√°ra szegez√Ķdik, az arany val√≥di √©rt√©ke mint tartal√©k valuta √©s a p√©nz√ľgyi stabilit√°s standardja napr√≥l napra n√∂vekszik," - √∂sszegezte Engdahl hozz√°t√©ve, hogy "ez a tendencia a val√≥di f√°j√≥ pont az amerikai kincst√°r, a Federal Reserve √©s a Wall Street sz√°m√°ra."
Sputnik
http://ujvilagtud...a.html?m=1

HozzŠszůlŠsok


#1 | Perje - 2015. augusztus 20. 20:56:24
Az orosz eln√∂k szeptember elej√©n K√≠n√°ba utazik az ottani 70, √©vfordul√≥s √ľnneps√©gre, √©s 20 meg√°llapod√°st ( gazdas√°gi, p√©nz√ľgyi, region√°lis) √≠r al√° a k√≠nai vezet√©ssel.
Olyan magas sz√≠n√Ľ fogadtat√°sban r√©szes√ľl, amelyben m√©g senki m√°s nem r√©szesedett.
http://www.newsru...ajuha.html
#2 | VaLa - 2015. augusztus 22. 18:22:58
H√Ľha!
No! M√°s m√©di√°ban is az aranyr√≥l volt sz√≥ √∂sszefoglal√≥an, b√°r √©pp a l√©nyeg maradt ki bel√Ķle.
Mi az arany?.. és miért éppen Az Arany???..
√ćme:
Pótoltam (a technikai hiányosság miatt elnézést kérek.)
YouTube Videů

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.