Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Letartóztatták a korrupcióellenes rendõröket


Nyugi, nem itt van. Korrupció gyanújával vették õrizetbe a rendõrség Prahova megyei korrupcióellenes részlegének fõfelügyelõjét és két másik rendõri vezetõt - közölte kedden a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Constatin Ispast, a prahovai rendõrség korrupcióellenes részlegének (DGA) vezetõjét kenõpénz elfogadásával, befolyással való üzérkedéssel, hivatali titkok kiadásával, pénzmosással és hatalommal való visszaéléssel gyanúsítja az ügyészség. A DNA honlapján közölt információk arra utalnak, hogy Ispas illegális tevékenységét a DGA egy másik vezetõje, az idõközben Prahova megyei rendõrfõnök-helyettessé kinevezett Adrian Rãdulescu, illetve a szervezett bûnözés elleni osztály egyik nyomozója, Emanuel Saghel is segítette.

Ispas állítólag "védelmi pénzt" szedett több cégtõl, amelyeket azzal fenyegetett meg, hogy adóhatósági vagy környezetvédelemi ellenõröket küld a nyakukra. A DNA szerint Ispas "jóindulatát" egyebek mellett jelentõs mennyiségû üzemanyaggal, építõanyaggal és bulgáriai nyaralással vásárolták meg.

A gyanú szerint Ispas egykori beosztottja, Rãdulescu segítségével hurcolta meg azokat a rendõröket, akik testvérének, illetve fiának törvénytelen üzelmeire próbáltak fényt deríteni. A zsarolással kieszközölt hamis feljelentések alapján bûnvádi eljárást indítottak a "túlbuzgó" kollégák ellen, hogy jobb belátásra bírják õket - állítja a DNA.

A vádhatóság Saghelt is hasonló zsarolási akciókban, egyebek között "kellemetlenkedõ" újságírók elhallgattatásában való részvétellel gyanúsítja. A DNA szerint Saghel úgy szerzett meccsenként 5-30 ingyenjegyet a helyi futballcsapat hazai mérkõzéseire - az elfogyasztott italokat is beleértve - a Petrolul stadion páholyába, hogy bizalmas információkat szolgáltatott a klub tulajdonosainak az ellenük zajló eljárásokról és a várható házkutatásokról.

A DNA a korrupcióval gyanúsított Prahova megyei rendõri vezetõk elõzetes letartóztatását kérte a bíróságtól.Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.