Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Bertha Szilvika szerint √ľgyn√∂k vagyok √©s zsarol√≥...


Pezseg a z√©let, ugyi? Valaki nagyon nem f√©r a bugyij√°ba √©s kibuggyan az √©sz bel√ľle-pedig r√©!

HozzŠszůlŠsok


#1 | Dunna - 2015. augusztus 22. 12:35:37
H√°t,ilyen birk√°kat :D. √Čs ez csak p√°r a sok k√∂z√ľl :(.
#2 | GERRY - 2015. augusztus 22. 15:29:27
Imre, hogy te milyen kellemetlen ember vagy!

Hova k√ľldhetem a havi √ľgyn√∂kd√≠jadat? Mennyi is j√°r neked?
Apropo...
Azt mondt√°k a fejesek, hogy √∂ssze kellene hangolni a fizet√©sedet az orsz√°gh√°zban segg√ľket vakar√≥ nagyfej√ľ majmok√©val. (Rem√©lem ez√©rt senki nem fog feljelenteni, - hacsak valamelyik√ľk mag√°ra nem √©rti a "nagyfej√ľ majom" jelz√∂t. Majd mutogatnak egym√°sra...)

Addig ameddig ezt nem rendezted le semmilyen dotációra nem számíthatsz. Pénz nuku. Azért jó lenne, ha vékony de erös csövekböl (lezárható végekkel) oktatási célból elökészítenél néhányat ... igény volna rá.

Sajnálom a régi Patakit... ez a mostani, teljesen bemocskolja azt a régit...

YouTube Videů
#3 | GERRY - 2015. augusztus 22. 15:41:23
Ez azt√°n de... de b√ľzl√≠k egy ilyen √∂n√©letrajz (ha m√°r m√°s nem d√≠cs√©ri)


√Ėn√©letrajz

1977. j√ļlius 4-√©n sz√ľlettem Budapesten. Apai √°gon polg√°ri, anyai √°gon sv√°b kisparaszti csal√°db√≥l sz√°rmazom. Van egy b√°ty√°m, aki programoz√≥.

Gyermekkorom a teljes politikai semlegess√©g jegy√©ben telt, csup√°n sz√ľleim sz√°momra gyermekk√©nt m√©g √©rthetetlen, √°m feln√Ķttk√©nt tartalmat nyert megnyilv√°nul√°saib√≥l j√∂ttem r√°, hogy mennyire el√≠t√©lt√©k a rendszert, amiben feln√Ķttek √©s √©ltek, √©s mennyire v√°gytak a nemzeti b√ľszkes√©g tiltott √©rz√©s√©re.

Budapesten, a J√≥kai M√≥r √Āltal√°nos Iskol√°ban kezdtem tanulm√°nyaimat, sport tagozaton. Az akt√≠v sport szeretete mind a mai napig megmaradt ezekb√Ķl az id√Ķkb√Ķl, a testnek, mint a l√©lek templom√°nak karbantart√°s√°t, a testedz√©st az emberi kiteljesed√©s elengedhetetlen r√©sz√©nek tekintem.

K√∂z√©pfok√ļ tanulm√°nyaimat a II. R√°k√≥czi Ferenc Gyakorl√≥ K√∂zgazdas√°gi Szakk√∂z√©piskola √©s Gimn√°zium k√ľlkereskedelmi szak√°n v√©geztem, alap√≠tv√°nyi oszt√°lyban. Az √©retts√©givel egy id√Ķben angol nyelvb√Ķl a k√∂z√©pfok√ļ √°llami nyelvvizsg√°t is megszereztem. M√°r ekkor is √©rdekelt a k√∂zgazdas√°gtan, felv√©teli vizsg√°t is ebb√Ķl, valamint matematik√°b√≥l tettem. Ennek r√©v√©n lettem nappali tagozatos hallgat√≥ja az akkor m√©g P√©nz√ľgyi √©s Sz√°mviteli F√Ķiskol√°nak.

K√∂zben csal√°dunk teljes m√©rt√©kben t√∂nkrement a rendszerv√°lt√°s, majd az egyesek √°ltal sokat m√©ltatott Bokros csomag √°ld√°sos hat√°sainak k√∂sz√∂nhet√Ķen. A lelki √©s idegi terhek eredm√©nyek√©nt el√Ķsz√∂r √©desap√°mat, majd k√©t √©v m√ļlva √©desany√°mat is v√©gs√Ķ √ļtj√°ra k√≠s√©rt√ľk, a f√Ķiskol√°t m√°r ilyen k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt kezdtem el.

Fels√Ķfok√ļ tanulm√°nyaim k√∂zben a meg√©lhet√©s √©rdek√©ben minden lehets√©ges di√°kmunk√°t elv√©geztem, mag√°n tanul√≥kat v√°llaltam, sportfoglalkoz√°sokat vezettem, valamint gyakornokk√©nt k√©t √©vet k√∂nyvvizsg√°l√≥ asszisztensk√©nt is elt√∂lt√∂ttem.

Szem√©lyes √©rdekl√Ķd√©sem miatt fakult√°ci√≥ban a gazdas√°gpolitik√°t is felvettem tant√°rgyaim k√∂z√©, azonban ez sok szempontb√≥l okozott csal√≥d√°st. Nagy rem√©nyekkel v√°gtam bele, meg√©rt√©st √©s megvil√°gosod√°st v√°rtam t√Ķle, de ehelyett hom√°lyos √©rdekek √©s √©rthetetlen √∂sszef√ľgg√©sek kavalk√°dj√°t kaptam. A neoliber√°lis ir√°nyvonal k√∂vetkezetlens√©g√©vel, √©letszer√Ľtlens√©g√©vel nem tudtam mit kezdeni. A r√°k√∂vetkez√Ķ √©vekben azut√°n r√©szben saj√°t tapasztalataimnak, j√≥zan paraszti eszemnek, r√©szben a val√≥di nemzeti √©rzelm√Ľ k√∂zgazd√°szoknak k√∂sz√∂nhet√Ķen r√°j√∂ttem, hogy a hiba nem bennem √©s nem az √©n gondolkod√°sm√≥domban van, hogy az akkor megfogalmaz√≥dott k√©telyeim val√≥sak, √©s a megold√°sk√©nt harsogott utak t√©nyleg kiszolg√°lnak bizonyos √©rdekeket, csak nem a dolgos magyar emberek√©t.

V√©g√ľl 2001-ben diplom√°ztam, v√°llalkoz√°s szakir√°nyon.

Ha lehet mondani, ezek a f√Ķiskolai √©vek rengeteg tapasztalattal ruh√°ztak fel, √©s kell√Ķ al√°zatra tan√≠tottak.

Nem sokkal ezut√°n angol nyelvb√Ķl fels√Ķfok√ļ, n√©met nyelvb√Ķl k√∂z√©pfok√ļ √°llami nyelvvizsg√°t tettem.

B√°r a matematik√°t √©s a re√°l tudom√°nyokat mindig is egy√©rtelm√Ľs√©g√ľk, logikus fel√©p√≠t√©s√ľk miatt szerettem, de be kellett l√°tnom, hogy haz√°nkban a sz√°mvitel √©s az ad√≥z√°s ter√©n sajnos ezek a szab√°lyok nem √©rv√©nyes√ľlnek. Ebben a szakm√°ban a szab√°lyok, t√∂rv√©nyek √°tl√°thatatlans√°ga, v√°ltoz√©konys√°ga miatt val√≥di hozz√°√©rt√©st k√©ptelens√©g el√©rni, az elismer√©st akkor is √©s most is az „ad√≥optimaliz√°l√°si” lehet√Ķs√©gek felismer√©se v√°ltotta ki, amit √©n a mai napig csak ad√≥csal√°snak, ill. ad√≥elker√ľl√©snek tartok. Ebben nem k√≠v√°ntam bab√©rokra t√∂rni, mint ahogy a szakmai k√∂z√©pszer√Ľs√©g is t√°vol √°llt c√©ljaimt√≥l. Ez√©rt sz√Ľkebb √©rtelemben vett szakm√°mmal a diplom√°m megszerz√©se ut√°n p√°r √©vvel szak√≠tottam.

1999-ben elk√∂lt√∂ztem a lassan √©lhetetlen f√Ķv√°rosb√≥l, √©s Isaszegen tal√°ltam meg a csal√°dalap√≠t√°shoz ide√°lisnak v√©lt k√∂r√ľlm√©nyeket, harm√≥ni√°t.

2002-t√Ķl szoftverfejleszt√Ķ v√°llalkoz√°sunkban dolgoztam, √ľzleti- √©s projekt tervek elk√©sz√≠t√©se, az adminisztr√°ci√≥s feladatok, √©s a k√ľlf√∂ldi √ľgyfelekkel t√∂rt√©n√Ķ kapcsolattart√°s volt f√Ķ feladatom, mik√∂zben mell√©ktev√©kenys√©gk√©nt angol gazdas√°gi szaknyelv oktat√°s√°val is foglalkoztam.

A csal√°di v√°llalkoz√°soknak k√∂sz√∂nhet√Ķen sosem adatott meg, hogy kiz√°r√≥lag gyermekeim nevel√©s√©nek szenteljem id√Ķm √©s energi√°im, ennek ellen√©re n√©gy gyermek boldog √©desanyj√°nak mondhatom magam. Term√©szetesen a csal√°d √©s karrier – a sz√≥ mai √©rtelm√©ben – nem √©rzem, hogy √∂sszef√©rne egym√°ssal, azonban meg lehet tal√°lni az eg√©szs√©ges egyens√ļlyt a gyermeknevel√©s √©s munka k√∂z√∂tt. K√©ts√©gtelen, hogy ezt a mai gazdas√°gi √©s t√°rsadalmi √°llapotok nem t√°mogatj√°k.

A k√∂z√ľgyek ir√°nti √©rdekl√Ķd√©sem, szakmai √°rtalomk√©nt, mindig is legf√Ķk√©pp a gazdas√°gi vonatkoz√°s√ļ t√©m√°k fel√© hajlott. Szem√©lyes t√Ķzsdei tapasztalataim m√°r a kilencvenes √©vek v√©g√©n meggy√Ķztek arr√≥l, hogy Magyarorsz√°g gazdas√°gi szuverenit√°sa gyakorlatilag nem l√©tezik, √©s a BUX index v√°ltoz√°sait semmi nem befoly√°solja kev√©sb√©, mint haz√°nk gazdas√°g√°nak, illetve a jegyzett c√©gek teljes√≠tm√©ny√©nek alakul√°sa. Mivel nem vagyok egy haz√°rdj√°t√©kos alkat, ez√©rt a t√Ķzsdei tev√©kenys√©get egy remek√ľl siker√ľlt √©v ut√°n abba is hagytam.

Ahogy teltek az √©vek, fokoz√≥dott a belpolitikai helyzet, egyre jobban kezdt√ľnk agg√≥dni el√Ķbb csak gyermekeink j√∂v√Ķj√©√©rt, majd lassan saj√°t jelen√ľnk√©rt is.

A 2006-os v√°laszt√°sok el√Ķtti nyilv√°nval√≥ hazudoz√°sok, titkol√≥z√°sok, az orsz√°g lakoss√°g√°nak elk√©peszt√Ķ m√©rt√©k√Ľ szellemi megal√°z√°sa, √©s a v√°laszt√°sok nem l√©tez√Ķ tisztas√°ga komoly int√Ķ jelek voltak.

Az √Ķsz√∂di besz√©d √©s az azt k√∂vet√Ķ esem√©nyek hat√°s√°ra kezdtem el a politikai t√∂rt√©n√©seket akt√≠van k√∂vetni. Egyre ink√°bb meggy√Ķz√Ķd√©semm√© v√°lt, hogy a parlamenti p√°rtok egyike sem fogja tudni az orsz√°got a felemelked√©s √ļtj√°ra terelni, megteremteni azokat a felt√©teleket, hogy gyermekeink feln√Ķve Magyarorsz√°gon, magyark√©nt, anyanyelv√ľket besz√©lve, tehets√©g√ľknek √©s szorgalmuknak megfelel√Ķen boldoguljanak, hogy es√©ly√ľk legyen a 21. sz√°zadban, Eur√≥pa k√∂zep√©n elv√°rhat√≥ sz√≠nvonal√ļ, val√≥di √©rt√©kekben gazdag, emberi √©letre.

Nem k√≠v√°nom arra nevelni gyermekeimet, hogy ha nem tetszik nekik az elnyom√°s, a neh√©zs√©gek, akkor haz√°jukat, sz√ľl√Ķf√∂ldj√ľket, anyanyelv√ľket, csal√°djukat, bar√°taikat h√°trahagyva k√ľlf√∂ldi rabszolg√°kk√©nt √©ljenek valahol. √ögy √©reztem, minden tehets√©gemmel k√ľzdenem kell ez ellen az ir√°nyvonal ellen, ha meg akarom tartani gyermekeim sz√°m√°ra is a haz√°nkat.

Ehhez a k√ľzdelemhez egyre ink√°bb az akkori Jobbikban tal√°ltam partnerre. El√Ķsz√∂r szimpatiz√°nsk√©nt k√∂vettem nyomon tev√©kenys√©g√ľket, a Magyar G√°rda Mozgalom r√©v√©n ker√ľltem k√∂zelebbi kapcsolatba a Jobbikkal, annak vezet√Ķ szem√©lyis√©geivel, majd a p√°rt gazdas√°gi hitvall√°sa, szakmai ir√°nyvonal√°nak megismer√©se ut√°n teljes meggy√Ķz√Ķd√©ssel d√∂nt√∂ttem a tags√°g felv√°llal√°sa mellett 2008 tavasz√°n. N√©h√°ny hasonl√≥an gondolkod√≥ isaszegivel megalap√≠tottuk a Jobbik Isaszegi Szervezet√©t, melynek eln√∂ke lettem.

2008 szeptember√©ben Korondi Mikl√≥s Pest megyei eln√∂k felk√©r√©s√©re elv√°llaltam Pest megye 4-es sz√°m√ļ v√°laszt√≥ker√ľlet√©nek szervez√Ķi feladatait. Munk√°lkod√°som eredm√©nyek√©pp a kezdeti egy akt√≠v √©s k√©t inakt√≠v szervezetb√Ķl 2009 v√©g√©re a k√∂rzetem mind a h√©t telep√ľl√©s√©n akt√≠van m√Ľk√∂d√Ķ Jobbik szervezetek lettek.

2008 december√©ben beadott gazdas√°gi elk√©pzel√©seimnek k√∂sz√∂nhet√Ķen megh√≠v√°st kaptam a Jobbik Gazdas√°gi Kabinetj√©be, r√©szt vettem a 2010-es program megalkot√°s√°ban is.

A 2009. √©vi EP k√©pvisel√Ķ v√°laszt√°son Korondi Mikl√≥s felk√©r√©s√©re a v√°laszt√≥ker√ľlet kamp√°nyf√Ķn√∂ke voltam.

A 2010-es orsz√°ggy√Ľl√©si v√°laszt√°sokra t√∂rt√©n√Ķ jel√∂lt√°ll√≠t√°si folyamat kezdet√©n a v√°laszt√≥ker√ľleti tags√°g, valamint az orsz√°gos eln√∂ks√©g egy√ľttes felk√©r√©s√©re a Jobbik orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķjel√∂ltje lettem.

A Jobbikon bel√ľl megn√∂vekedett feladataim miatt 2009. okt√≥ber 31-√©n lemondtam a szervezeti eln√∂ks√©gr√Ķl, √©s a helyi √ľgyek szervez√©s√©t √°tadtam megv√°lasztott tagt√°rsamnak.

B√°r soha nem k√©sz√ľltem, nem is t√∂rekedtem politikai p√°lyafut√°sra, szakmai munk√°m alapj√°n az orsz√°gos lista 26. hely√©re ker√ľltem, ahonnan a 2010-es orsz√°ggy√Ľl√©si v√°lszt√°sok eredm√©nyek√©pp bejutottam a Parlamentbe, √©s a 47 f√Ķs Jobbik frakci√≥ tagja lettem. K√∂zgazdas√°gi k√∂t√Ķd√©sem miatt a gazdas√°g egyik alter√ľlet√©t, a foglalkoztat√°spolitik√°t b√≠zta r√°m a frakci√≥vezet√©s. Ennek megfelel√Ķen a Foglalkoztat√°si √©s Munka√ľgyi Bizotts√°g tagjak√©nt v√©geztem szakpolitikai munk√°m, valamint Pest megye 3-as, 4-es √©s 5-√∂s v√°laszt√≥ker√ľletek helyi √ľgyeit k√©pviseltem a Nemzet Templom√°ban.

Mivel sz√°momra mindig is fontos volt a szakmai hiteless√©g, ez√©rt a kijel√∂lt foglalkoztat√°spolitikai, munka√ľgyi szakter√ľlet megalapozott k√©pviselet√©nek ell√°t√°s√°hoz megl√©v√Ķ, √©s a gyakorlatb√≥l egy√©bk√©nt folyamatosan gyarapod√≥ tud√°som int√©zm√©nyes keretek k√∂z√∂tt t√∂rt√©n√Ķ kieg√©sz√≠t√©se mellett d√∂nt√∂ttem, √≠gy 2012-2014 k√∂z√∂tt m√°soddiplomak√©nt elv√©geztem a Corvinus Egyetem Emberi Er√Ķforr√°s Menedzsment szak√°t. Summa cum laude.

A szakbizotts√°gom ellen√Ķrz√Ķ albizotts√°g√°nak eln√∂ke is lettem, tov√°bb√° a Mal√©v √©s a Ferihegyi Rep√ľl√Ķt√©r privatiz√°ci√≥j√°t √©s t√∂nkret√©tel√©t vizsg√°l√≥ bizotts√°g tagja. Olyan jelent√Ķs jogalkot√°si t√©m√°kban alak√≠tottam ki frakci√≥ szint√Ľ √°ll√°spontot, mint az √ļj Munka t√∂rv√©nyk√∂nyve, a korhat√°r el√Ķtti (f√Ķleg szolg√°lati) nyugd√≠jakra √ľgye, a megv√°ltozott munkak√©pess√©g√Ľek t√°mogat√°sa, a tripartit √©rdekegyeztet√©sre √©s a szakszervezetekre vonatkoz√≥ szab√°lyoz√°sok, vagy a rendv√©delmi szervek dolgoz√≥inak munka√ľgyi jog√°ll√°si v√°ltoz√°sai, a T√Ľzolt√≥s√°g megsz√Ľntet√©s√©nek k√∂vetkezm√©nyei. Munk√°m mindig igyekeztem szakmailag t√°madhatatlanul, a lehet√Ķ legkevesebb politikai kompromisszummal v√©gezni. B√°r sokan nem √©rtik, vagy nem √©rtenek egyet velem, de a t√∂bb √©ves politikai munk√°m sor√°n egy√©rtelm√Ľv√© v√°lt: az orsz√°got j√≥ ir√°nyba terelni nem felt√©tlen√ľl √©s els√Ķsorban a t√∂bbs√©gi lakoss√°gi szavazatok r√©v√©n korm√°nyra ker√ľl√©ssel lehet, hanem a nemzeti elk√∂telezett szakemberek tud√°s√°ra alapozott, koherens √©s k√∂vetkezetes d√∂nt√©sekkel, azok j√≥l id√Ķz√≠tett k√©pviselet√©vel. Kell√Ķ rafin√©ri√°val, j√≥ politikai √©s diplom√°ciai √©rz√©kkel √©s b√∂lcsess√©ggel ak√°r nem korm√°nyz√≥ poz√≠ci√≥b√≥l is. Mik√©nt Isten √≥vja haz√°nkat az olyan korm√°nyokt√≥l, ahol az int√©zked√©sek m√∂g√∂tt nincs √∂sszehangolt szakmai tud√°s.

Sajn√°lattal kellett meg√°llap√≠tanom, hogy a frakci√≥n, p√°rton bel√ľli elt√©r√Ķ √°ll√°spontok, a politikai haszon √©s a szakmai megalapozotts√°g k√∂z√∂tt foly√≥ folyamatos csat√°roz√°sok annyi id√Ķt vettek el, hogy teljesen ellehetetlen√≠tett√©k a val√≥di szakmai munk√°mat. M√°rpedig ez azt jelenti, hogy az eszk√∂z alkalmatlann√° v√°lt a C√©l megval√≥s√≠t√°s√°ra.

A 2014-es orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķ v√°laszt√°st megel√Ķz√Ķ kamp√°nyban az √©rlel√Ķd√Ķ d√∂nt√©sem ellen√©re m√©g becs√ľlettel helyt√°lltam, de a v√°laszt√°sok ut√°n m√°r nem fogadtam el a nekem felaj√°nlott politikai √°ll√°st, hanem p√°rtpolitik√°t√≥l f√ľggetlen, szakmai ir√°nyba indultam el.

M√©g 2014-ben l√©trehoztam A Munka Becs√ľlet√©√©rt Alap√≠tv√°nyt, melynek eln√∂ke √©s szakpolitikai vezet√Ķje vagyok. Az Alap√≠tv√°nyi keretek k√∂zt gyakorlatilag azt a munka√ľgyi, foglalkoztat√°spolitikai szakmai munk√°t v√©gezz√ľk, melyre p√°rtpolitikai keretek k√∂z√∂tt nem volt sem ig√©ny, sem lehet√Ķs√©g, holott az orsz√°gban a munka√ľgyi helyzet rendbet√©tel√©hez elengedhetetlen. Az Alap√≠tv√°ny munkat√°rsai pedig azok az elsimert tudom√°nyos √©s gyakorlati szakemberek, akik t√∂bb √©ves kiv√°laszt√≥d√°s sor√°n szakpolitikai munk√°m, egyetemi tanulm√°nyaim kapcs√°n k√∂r√ľl√∂ttem √∂sszegy√Ľltek.


Az √©letb√Ķl sz√°rmaz√≥, hasznos√≠that√≥ munka√ľgyi, szakmai tapasztalatok gy√Ľjt√©se √©rdek√©ben imm√°r HR menedzseri teend√Ķket is v√©gzek, √©s tapasztalataimat, ismereteimet az Alap√≠tv√°nyi munka sor√°n hasznos√≠tom.

Bertha Szilvia


A helyében én lecserélném erre, ez az élösködö legalább nem veszi magát komolyan:


Romh√°nyi J√≥zsef: Egy k√∂lt√Ķi v√©n√°t√≥l j√≥l becs√≠pett bolha √∂n√©letrajz-reg√©ny√©t nekem mondta tollbaSz√ľlettem Dolh√°n, egy kuty√°n, tizenkett√Ķben, Gezarol ut√°n.
Atyám paraszti sorban élt egy lobogós gatyán.
Anyám egy cipész vérét kicsikarva átment a kisiparba.
Kiskoromban ell√°ttam m√°r bolhai tisztemet,
s a cs√≠p√©sem jelent√Ķsen viszketett.
Lakókutyám egy kis pulipintyó, mint jó suba betakart,
de t√∂bbet akart ifj√ļi v√°gyam m√°r tavaszra:
átköltöztem hát egy tágasabb kuvaszra,
mely nemsoká a plébános ebe lett.
Szemem el√Ķtt teh√°t m√°r a papi p√°lya lebegett.
A lelkem felk√©sz√ľlt, s a torn√°con, hol este a lelk√©sz √ľlt,
magam is reverend√°ba b√ļjtam, √°m az √ļj tan,
s a jámborság nem kötött le sokáig.
Megl√°ttam m√°snap a szak√°csn√Ķ bok√°it,
fogtam magam s kiugrottam.
De csalódtam benne! Sós volt és lagymatag.
Az örökös hagymaszag tönkretette a gyomrom,
és olyan testes volt, hogy féltem, agyonnyom.
Nem maradtam egy estet sem, megszöktem a sekrestyésben,
aki velem a kocsm√°ba t√°ntorgott. Mag√°hoz vett a k√°ntor ott,
s hogy lett tany√°m egy tan√°r √ļr nadr√°gja?
– Ez a kis √ļt nagy dr√°ma a k√°ntorn√© √©let√©ben.
√Čn meg√©rtem!√ćgy ker√ľltem iskol√°ba,
amit néhány diákban tisztességgel kijártam.
Tanulnom ugyan csak ritkán akaródzott,
de mivel az oszt√°ly s√Ľr√Ľn vakar√≥zott,
szavamra, valamit mégiscsak szívhattam magamba!
√Čretts√©gi vizsg√°nkon √©n √°tmentem. Az eln√∂kre.
Felnyögve kaparászott utánam, s bár az ízét utáltam,
mégis, pályám érdekében addig benne éldegéltem,
am√≠g a r√©g √°h√≠tott f√Ķv√°rosba sz√°ll√≠tott.
Az eln√∂k egy kis sz√≠n√©szn√Ķt szeretett.
√ćgy kaptam szerepet az egyik sz√≠npadon.
De nem szerepeltem soha a színlapon,
mert aty√°m tan√°csa mindig bennem marad:
“Sohase engedd kinyomni magad!”
Sz√≠n√©szn√Ķm illatos szokny√°j√°n hint√°zva j√°rtam a sz√≠nh√°zba.
Az √∂lt√∂z√Ķ pad alatt √©n is mindig j√≥l kics√≠ptem magamat.
√Ām az √©n m√Ľv√©szn√Ķm felel√Ķtlen fruska,
r√°er√Ķszakolt egy sz√≠nikritikusra.
Azt hittem, vérembe megy most ész, értelem,
de rágós volt, fanyar, avas és vértelen,
ez√©rt ugrottam √°t √Ėnh√∂z n√©h√°ny napra,
többi rajongómat inkább megváratva.
Csin√°ljunk most egy√ľtt egy j√≥ cs√≠p√Ķs darabot.
…S ezzel a bolha j√≥l bel√©m harapott.
Akkor√°t csaptam r√°, hogy hasadt a paplan.
Hogy ugrott el mégis? Megfoghatatlan!
Veszítve karriert, nagy lakomát,
riadtan menek√ľlt az ablakon √°t.
Tovat√Ľnt egy k√≥bor eben kutyagolva,
s lett, ami volt: kutyabolha.
#4 | postaimre - 2015. augusztus 22. 17:01:37
Pataki a kis illumin√°ci? K√©zjel, ugyi, m√∂g√∂tte meg √ľl a csorda.
YouTube Videů
#5 | Perje - 2015. augusztus 22. 20:05:09
√ē az a sz√≠vtipr√≥ asszonka, akit a p√°rtt√°rsai (k√∂zt√ľk Csal√°n is) el akartak cs√°b√≠tani 2011-ben?s_*_mai
#6 | postaimre - 2015. augusztus 23. 10:51:10
T√∂r√∂lte a "posztot". Igen, √Ķ a Ti√°nn√©.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.