Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Zsid√≥ vezet√Ķ ismerte el k√∂z√∂ss√©g√ľk felel√Ķss√©g√©t


Egyet√©rt√©s van a korm√°ny, a zsid√≥ vall√°si k√∂z√∂ss√©gek √©s civil szervezetek k√∂z√∂tt arr√≥l, mivel √©rdemes kieg√©sz√≠teni a holokausztr√≥l sz√≥l√≥ t√∂rt√©nelem teszttank√∂nyveket – der√ľl ki a Napi Gazdas√°gnak adott szak√©rt√Ķi v√°laszokb√≥l. Az egyik megsz√≥lal√≥ √ļgy fogalmazott: a zsid√≥k elleni √°ltal√°nos t√°rsadalmi ellenszenv a zsid√≥ k√∂z√∂ss√©g sz√°ml√°j√°ra is √≠rhat√≥, ez√©rt nem a mindenkori korm√°nyok a felel√Ķsek. A tank√∂nyv tematik√°j√°t illet√Ķen, van, aki az 1848-as forradalomhoz k√∂thet√Ķ zsid√≥ szerepk√∂rr√Ķl tan√≠tana t√∂bbet a di√°koknak, illetve a v√©rv√°dakkal kapcsolatban l√°tja fontosnak a kieg√©sz√≠t√©seket.

A zsid√≥ k√∂z√∂ss√©g saj√°t felel√Ķss√©ge is, hogy az elm√ļlt 8-10 √©vben a t√°rsadalom eg√©sz√©ben dupl√°j√°ra n√Ķtt a holokauszt¬≠tal √©s √°ltal√°ban a holokauszt eml√©kezet√©nek k√∂zbesz√©di jelenl√©t√©vel kapcsolatos ellenszenv – mondta a Napi Gazdas√°gnak Bodn√°r D√°niel, a Tett √©s V√©delem Alap√≠tv√°ny kurat√≥riumi eln√∂ke. Abban a k√©rd√©sben is k√∂z√∂s felel√Ķss√©gr√Ķl √©rdemes besz√©lni, hogy az alap√≠tv√°ny legut√≥bbi √°tfog√≥, reprezentat√≠v antiszemitizmuskutat√°sa szerint a holokausztrelativiz√°l√≥k vagy egyenesen -tagad√≥k k√∂re 9-r√Ķl 18 sz√°zal√©kra n√Ķtt – eml√©keztetett.

15347.jpg

Alakulóban az egyezség a holokausztról szóló teszttankönyv tartalmáról a kormány és a zsidó szervezetek között - Fotó: Havran Zoltán

– Nem a mindenkori korm√°nyokra kell a feladatokat √©s felel√Ķss√©get h√°r√≠tani, a negat√≠v percepci√≥k √°tfogalmaz√°sa nagy m√©rt√©kben a mi felel√Ķss√©g√ľnk is – tette hozz√° a kurat√≥riumi eln√∂k, aki egyben az Egys√©ges Magyarorsz√°gi Izraelita Hitk√∂zs√©g (EMIH) vezet√Ķs√©gi tagja. Pozit√≠v, k√∂vetkezetes folyamatoknak kell indulniuk annak √©rdek√©ben, hogy a zsid√≥ k√∂z√∂ss√©g √©s a t√∂bbs√©gi t√°rsadalom hossz√ļ t√°v√ļ harmonikus, nem s√©relmeken nyugv√≥ egy√ľtt√©l√©se megval√≥sulhasson. Ennek egy lehets√©ges eszk√∂ze a minap imm√°r √∂t√∂dik alkalommal megtartott k√∂z√∂ss√©gi kerekasztal-t√°rgyal√°s, amelyben a korm√°ny a zsid√≥ vall√°si √©s civil szervezetekkel √ľlt le egyeztetni, egyebek k√∂z√∂tt a holokausztoktat√°s k√©rd√©s√©ben.

– B√°r a tal√°lkoz√≥n elt√©r√Ķ v√©lem√©nyek is voltak, alapvet√Ķen m√©gis konszenzus alakul a zsid√≥ vall√°si √©s civil szervezetek valamint a korm√°ny k√∂z√∂tt – ezt m√°r Olti Ferenc, a korm√°ny k√©pvisel√Ķivel a zsid√≥ szervezetek nev√©ben t√°rgyal√≥ szak√©rt√Ķi csoport vezet√Ķje mondta lapunknak. A szakember hozz√°tette, hogy a k√∂znevel√©si rendszer 2010-es √°talak√≠t√°sa √≥ta arra t√∂rekszenek, hogy a hat szintre (Nemzeti alaptanterv, kerettanterv, tank√∂nyvek tartalma, kimeneteli k√∂vetelm√©nyek, tan√°ri k√©pz√©sek) √©p√ľl√Ķ oktat√°si strukt√ļr√°ban helyet kapjon a feln√∂v√Ķ gener√°ci√≥ antiszemitizmus elleni nevel√©se.

– A zsid√≥ k√∂z√∂ss√©g √©s az oktat√°si korm√°nyzat k√∂z√∂tti t√°rgyal√°sokon a zsid√≥ √©szrev√©telekre v√°ltoztat√°si javaslatok fogalmaz√≥dtak meg – mindk√©t f√©l el√©gedetts√©g√©re – a teszt alatt √°ll√≥ tank√∂nyvsorozatban: az √≥kort√≥l kezdve a k√∂z√©pkoron √°t eg√©szen a XX. sz√°zadig. Olyan t√©m√°k ker√ľlhetnek a t√∂rt√©nelem-, az irodalom-, az erk√∂lcstan- √©s az etikak√∂nyvekbe, amelyb√Ķl a gyerekek megismerhetik a korm√°nnyal k√∂z√∂sen kidolgozott √°ll√°spontot, √©s ez√°ltal felsz√°molhat√≥k a zsid√≥s√°g eg√©sz√©t √∂vez√Ķ t√©vhitek √©s tudatlans√°g – fogalmazott. Hangs√ļlyozta, hogy a legt√∂bb vitatott esetben kompromisszum sz√ľletett, ezek szerint kell folytatniuk a munk√°t.

J√©zus t√∂rt√©net√©vel kapcsolatban p√©ld√°ul a zsid√≥ oldal azt javasolta, hogy a t√∂rt√©nelemk√∂nyvekbe az evang√©liumban foglaltak ne mint t√∂rt√©nelmi esem√©nyek ker√ľljenek be, hanem mindezt eg√©sz√≠ts√©k ki a tudom√°nyosan bizony√≠tott t√∂rt√©nelmi t√©nyekkel. Tov√°bb√° k√©rt√©k, hogy a t√©mak√∂rn√©l eml√≠ts√©k meg a katolikus egyh√°z √°ltal kiadott „Nostre Tate” p√°pai deklar√°ci√≥t, amely szerint a zsid√≥k nem tehet√Ķk felel√Ķss√© J√©zus hal√°l√°√©rt. A k√∂z√©pkor fejezet√©n√©l p√©ld√°ul fontosnak tartj√°k, hogy foglalj√°k a gyerekeknek sz√°nt tud√°st√°rba, az √∂sszes v√©rv√°dr√≥l bebizonyosodott, hogy val√≥tlan volt. Az 1848-as szabads√°gharccal kapcsolatban azt tan√°csolt√°k, hogy jelen√≠ts√©k meg a zsid√≥s√°g hangs√ļlyos szerep√©t, azaz: a magyar hadseregben a zsid√≥k n√©pess√©gbeli sz√°mar√°nyukn√°l l√©nyegesen nagyobb ar√°nyban lettek √∂nk√©ntesek, valamint, hogy a h√°bor√ļs k√∂lts√©gek finansz√≠roz√°s√°ban t√∂bb mint 60 sz√°zal√©kos r√©szt v√°llaltak. A neuralgikus XX. sz√°zad kapcs√°n is tettek javaslatot: a teszttank√∂nyvek magyar t√∂rt√©nelm√©t eg√©sz√≠ts√©k ki azzal, hogy a Horthy-rendszer jellemz√Ķje volt a v√°ltoz√≥ intenzit√°s√ļ korm√°nyzati antiszemitizmus. K√©ts√©gtelen, hogy ezen a ponton a k√©t f√©l v√©lem√©nye nem igaz√°n k√∂zel√≠t egym√°shoz, de √∂sszess√©g√©ben konszenzusra t√∂rekszenek a tank√∂nyvek tartalm√°nak kieg√©sz√≠t√©s√©ben. – A felsorolt p√©ld√°k kiragadottak, m√©g sok megvitat√°sra v√°r√≥ k√©rd√©s van – emelte ki Olti Ferenc. Az egyet√©rt√©s k√∂z√∂s √©rdek, hiszen a zsid√≥s√°gnak fontos, hogy k√∂z√∂ss√©g√ľket ne √∂vezze ellenszenv. A korm√°ny √©rdeke pedig az, hogy a gyerekek t√°rgyszer√Ľ tud√°ssal felv√©rtezve l√©phessenek tov√°bb az √©letbe – tette hozz√°.

– Az oktat√°si korm√°nyzat rendk√≠v√ľl nyitott a k√∂zoktat√°s zsid√≥kkal kapcsolatos tartalm√°nak v√°ltoztat√°s√°ra – emelte ki K√∂ves Slom√≥, aki egyebek k√∂z√∂tt az √ďbudai Zsinag√≥ga f√Ķrabbija, √©s akit 2012-ben a Magyar Honv√©ds√©g t√°bori rabbij√°v√° is kineveztek. A fentiekkel egyet√©rt√©sben √ļgy v√©li, a zsid√≥knak az 1867-es kiegyez√©sben √©s a polg√°rosod√°s folyamat√°ban j√°tszott szerepe a teszttank√∂nyvekben a j√∂v√Ķben nagyobb s√ļllyal jelenik meg a korm√°ny oldal√°r√≥l tapasztalhat√≥ nyitotts√°gnak k√∂sz√∂nhet√Ķen.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | kontroll88 - 2015. augusztus 23. 08:42:08
Haha, az utols√≥ el√Ķtti bekezd√©s a legjobb, ahol felsorolj√°k, miben kell jobban hazudni.
A "gy√∂ngyszem": a zsid√≥k nem felel√Ķsek J√©zus hal√°l√°√©rt...
H√°t persze, hogy nem!
#2 | Advaita - 2015. augusztus 23. 11:56:15
Nekem √ļgy t√Ľnik a sz√∂vegb√Ķl, hogy ez a saj√°t felel√Ķss√©g elismer√©se csup√°n annyit jelent, hogy nem v√©geztek alapos agymos√°st. Olyan, hogy az √°ll√≠t√≥lagos mendemond√°k√©rt vagy ellenszenv√©rt √Ķk a legcsek√©lyebb m√≥don felel√Ķsek lenn√©nek, √©s valamiben is v√°ltoztatni kellene a visleked√©s√ľk√∂n, hozz√°√°ll√°sukon, fel se mer√ľlt - vagyis felel√Ķss√©g elismer√©se kiz√°rva. Mutogatnak egy ujjal tov√°bbra is m√°sokra, mik√∂zben h√°rom ujjuk √∂nmagukra ir√°nyul. √Ėnismeret, √∂nmagukba tekint√©s = z√©r√≥.

Ez tetszett: "J√©zus t√∂rt√©net√©vel kapcsolatban p√©ld√°ul a zsid√≥ oldal azt javasolta, hogy a t√∂rt√©nelemk√∂nyvekbe az evang√©liumban foglaltak ne mint t√∂rt√©nelmi esem√©nyek ker√ľljenek be, hanem mindezt eg√©sz√≠ts√©k ki a tudom√°nyosan bizony√≠tott t√∂rt√©nelmi t√©nyekkel." K√≠v√°ncsi voln√©k legels√Ķ sorban egyetlen hivatalosan elismert t√∂rt√©nelmi t√©nyre J√©zus √©let√©vel kapcsolatban, merthogy a Bibli√°n k√≠v√ľl az els√Ķ 300 √©vben semmi megjegyz√©s nem tal√°lhat√≥ sehol vele kapcsolatban, a Bibli√°ban le√≠rtak viszont egy√©rtelm√Ľen a zsid√≥k felel√Ķss√©g√©t mutatj√°k.
#3 | BUZOGANY - 2015. augusztus 23. 12:19:30
hat meg pissiim is svabes decking ben csopogg
hehes_*_ezt
#4 | Fidel - 2015. augusztus 24. 16:01:35
s_*_kukk Ha mar tortenelmi tenyekrol beszelgetunk,betuznem,hogy sajnos mar zsido torteneszek altal is bizonyitott teny, hogy BIBLIA es ennek kovetkezteben a zsido tortenelem,es ennek tanitasa is FALS!!
BEBIZONYITHATATLAN MESE !! Lasd : Israel Finkelstei& Neil Asher Silbermankonyvet: The Bible Unearthed! Megyarul is ki lett adva, de elfelejtettem a magyar cimet.s_*_francbas_*_figyu
#5 | GERRY - 2015. augusztus 24. 16:46:53
#6 | Fidel - 2015. augusztus 25. 15:56:06
s_*_grat
Koszonet GERRY!!!s_*_gt
#7 | nyilas - 2015. augusztus 26. 20:23:00
HELYREIGAZ√ćT√ĀS

2015. augusztus 23.

A Napi Gazdas√°g nyomtatott √©s internetes kiad√°s√°ban „Zsid√≥ vezet√Ķ ismerte el k√∂z√∂ss√©g√ľk felel√Ķss√©g√©t” c√≠mmel augusztus 22-√©n, szombaton megjelent cikkben a Tett √©s V√©delem Alap√≠tv√°ny kurat√≥riumi eln√∂k√©nek nyilatkozata t√∂bb ponton t√©vesen jelent meg.

A TEV kurat√≥riumi eln√∂k√©nek √°ll√≠t√°sa arra korlatoz√≥dott, hogy bizonyosan van mit jav√≠tani azon min√Ķs√©gen, ahogy besz√©l√ľnk a Holokausztr√≥l, mert l√°that√≥, hogy jelenleg a t√°rsadalom bizonyos csoportjaib√≥l nem meg√©rt√©st √©s egy√ľtt√©rz√©st v√°lt ki a t√©ma. Ennek megv√°ltoztat√°s√°ban a zsid√≥ k√∂z√∂ss√©geknek is feltehet√Ķen van feladata.

A cikk c√≠me tov√°bb√° hamisan sugalmaz√≥, Bodn√°r D√°niel helytelen√ľl id√©zet nyilatkozat√°val √∂sszeolvasva t√©ves k√∂vetkeztet√©sre okot √©s lehet√Ķs√©get ad√≥ tartalommal ker√ľlt megjelen√©sre.

A Napi Gazdas√°g egyet√©rtve a Tett √©s V√©delem Alap√≠tv√°ny pontos√≠t√°sra vonatkoz√≥ k√©relm√©vel, int√©zkedik a cikk helyes tartalommal t√∂rt√©n√Ķ megjelen√≠t√©s√©n.

Tett és Védelem Alapítvány


http://tev.hu/hel...

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.