Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Uniós pénz a Cigánymissziónak


A magyar idõsnek cigányterrol, ölés jár junijós pízb-õl? A Kárpát-medencei idõs, egyedül élõ cigányok lelki és fizikai leépülését próbálja megakadályozni a Magyar Pünkösdi Egyház Cigánymisszió címû projektje. A program nem csak a szépkorú romáknak nyújt mentõövet. A ház körüli teendõk elvégzésével, szociális étkeztetéssel, idõsek nappali és pszichiátriai betegek ellátásával, illetve missziós családi napközikkel is segítik a rászorulókat.

Az EurĂłpai UniĂł KohĂ©ziĂłs alapjábĂłl Ăşjonnan elnyert 192 milliĂł forint támogatásnak köszönhetõen a CigánymissziĂł Ăşjabb cĂ©lt fogalmazott meg: a napi szinten 10 ezer embert elĂ©rõ szociális alapszolgáltatásokat fogják fejleszteni. LurkĂł Albert, a missziĂł vezetõje lapunknak pĂ©ldakĂ©nt emlĂ­tette: a szociális munkások edig elsõsorban a szĂ©pkorĂşak ápolásában segĂ­tettek, mostanra azonban világossá vált: sokat számĂ­t az egyedĂĽl Ă©lõ idõsebb roma emberek lelki egĂ©szsĂ©gĂ©nek ápolásában, ha akár otthonukba látogatĂł lelkĂ©szeknek, szakkĂ©pzett pszicholĂłgusoknak, kĂ©pzett munkatársaknak önthetik ki lelkĂĽket – mondta a Napi Gazdaságnak LurkĂł Albert.

A Cigánymisszió tehát a szakembergárda bõvítésére fordítja majd az uniós forrást.

A szintén roma származású, szociális ápolói végzettséggel rendelkezõ Suhaj Béláné 2009 óta dolgozik a Cigánymissziónak, továbbképzését is a program finanszírozta. A 40 éves, háromgyermekes asszony Verpeléten kilenc idõs férfi és nõ házimunkáját végzi el, emellett bevásárol, befizeti a csekkeket, és meghallgatja panaszaikat. A 70 és 91 év közötti gondozottak maradéktalanul megbíznak benne: a nem roma ápoltak is megbízzák pénzügyeik intézésével.

– KĂ©tsĂ©gtelen, hogy a ház körĂĽli teendõket nĂ©ha hátráltatja a gondozottak lelki problĂ©máinak meghallgatása – mesĂ©lte Suhaj BĂ©lánĂ©. EzĂ©rt is lesz hasznos az uniĂłs támogatás, amellyel az általunk nyĂşjtott szolgáltatások mellett pszicholĂłgusokat Ă©s más szakembereket is be lehet vonni a programba – tette hozzá. Bár tartott attĂłl, hogy a nem roma ápoltak – származásábĂłl fakadĂłan – ellenszenvesek lesznek vele, ĂĽdvözĂ­tõnek tartja, hogy az egyházi közössĂ©g CigánymissziĂłjának köszönhetõen ez a szemlĂ©let lassan átalakul.
Link

Hozzászólások


#1 | kontroll88 - 2015. augusztus 23. 08:34:16
Magányosan élõ cigány, aki közüzemi számlákat fizet?
Na ne röhögtessetek már...
#2 | Advaita - 2015. augusztus 23. 11:04:28
Roma, az mi? Én csak cigányról tudok.
#3 | enid - 2015. augusztus 23. 19:41:20
Advaita! Ne viccelj mar, az egesz vilag ezen haborog: Roma a cigany-kiraly altal meghoditott varos. Csak a romaiak eddig nem tudtak s_*_kukk

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.