Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Megroggyant a világ - vége az adóssághegyekre épült jólétnek!


Bexartatok, ugye! Naaa, legalább kicsikét! Léci! A pénzügyi feszültség emelkedésével párhuzamosan intenzíven emelkedik a geopolitikai hõmérséklet Európában és Ázsiában. A jelenlegi brutális eladósodottsági szintekrõl már nagyon nehéz lesz crash-landing nélkül leszállni. Az adóssághegyekre épült jóléti korszaknak vége, még ha ezt a fõáramlatú média és politika eddig nem is közölte az utazóközönséggel.

A New York-i tõzsde S&P-500 indexe tavaly 48 csúcsot is megdöntött, amire 1929 óta nem volt példa. Az elmúlt két munkanapon viszont nagyobbat estek a fejlett piacok tõzsdéi, mint 2008 óta bármikor. Ahogyan már januárban figyelmeztettünk, a New York-i tõzsde a szakadék szélén táncol.

Valóban, a világgazdaság gyengébb állapotban van most, mint a 2008 szeptemberi pénzügyi megrendülést követõ hónapokban. Egyrészt azóta az adósságállományok átlagosan 40 százalékkal emelkedtek, másrészt a BRICS országok, amelyek az elmúlt hét évben a globális bõvülés 80 százalékát nyújtották, már többségükben recesszióban vannak.

A jegybankárok pedig pontosan tisztában vannak azzal - még ha nem is kommunikálták a nagyközönség felé - hogy a 2008 õsze után beindított likviditás-cunami nem járt a termelés fenntartható növekedésével, viszont túlzott rizikó-hajlandósághoz vezetett a pénzpiacokon.

A globális pénzügyi rendszernek már régen ki kellett volna tisztulnia, de a nagypolitika és a jegybankok kollaboránsai ezt nem engedték. A jelenlegi brutális eladósodottsági szintekrõl viszont már nagyon nehéz lesz crash-landing nélkül leszállni.

Kína a buborék tetején

Míg 2008 végén Kína a fejlõdõ világ adósságának 6 százalékát birtokolta, ez 2015-re 28 százalékra ugrott, mivel a kínai bankok és vállalatok évi 47 százalékkal növelték hitelfelvételüket. Tavaly egy hivatalos kormányzati jelentés elképesztõ adatokkal szolgált a buborék-gazdaság pazarlásairól. Eszerint 2009 óta 6,8 ezermilliárd dollár „hatékonytalan befektetés” történt Kínában, beleértve felesleges acélkohókat, szellemvárosokat és üres stadionokat (hoppá, ott is olyanok vannak?!), annak érdekében, hogy tompítsák a pénzügyi krízis hatásait.

Egyszer volt Budán kutyavásár, ezt már nem lehet többször eljátszani, hiszen a kínai teljes adósságszint azóta 60 százalékkal növekedve már a GDP 215 százalékánál tanyázik.

Meredeken emelkedik a geopolitikai feszültség is

A pénzügyi feszültség emelkedésével párhuzamosan intenzíven emelkedik a geopolitikai hõmérséklet Európában és Ázsiában. Olyan törésvonalak izzottak fel ismét, mint Oroszország-Ukrajna, Törökország-kurd milíciák, Észak- és Dél-Korea valamint a Dél-kínai tenger határvitái.

Az eltévedt hajós

Az adóssághegyekre épült jóléti korszaknak vége, még ha ezt a fõáramlatú média és politika eddig nem is közölte az utazóközönséggel. 2012. szeptember 19-én a Federal Reserve Bank of Dallas elnöke, Richard Fisher zártkörû elõadást tartott a New York-i Harvard Clubban a vezetõ jegybankok unortodox pénzpolitikájáról.

Nos, itt adjuk át neki a szót: „Az az igazság, hogy mostanra sem a FED kormányzóinak, sem a munkatársainak nincsen lila gõze sem arról, hogy hogyan tudjuk visszaterelni a gazdaságot egy fenntartható pályára. Senkinek, hangsúlyozom, a világ egyetlen jegybankjának sincs tapasztalata arról, hogy a gazdaságot hogyan kellene innen egy biztonságos kikötõbe navigálni. Egyetlen jegybank, a FED-et bizonyosan beleértve, sem volt még ilyen tengeri úton soha.”
Link

Hozzszlsok


#1 | Perje - 2015. augusztus 25. 11:47:49
Ahogy roggyan meg a világ, azzal egyenes arányban szaporodnak a hadgyakorlatok. Európa aug.17-tõl szeptember 13-ig szinte átfogó hadgyakorlatot tart. Szinte minden ország részt vesz benne:
http://www.busine...war-2015-8
Valami készül szeptember 13 után, mivel több kormányfõi találkozó, hadgyakorlat ér ekkor véget.:|
#2 | Gutai Zub - 2015. augusztus 25. 16:41:40
Uzsora Hegyekre épült "Jólét"?

Jólét? Ki a fészkes francnak volt ez "jólét"?

Az uzsorásnak vagy a hülye baleknak?

"ilyen tengeri úton soha"

Hazudják azok akik mindig is, ezer és ezer éve mást se csinálnak.
Egyetlen biztonságos kikötõ lenne: ami ott van a világon mindenhol, de csak nélkülük lenne biztonságos........
#3 | talpi - 2015. augusztus 25. 18:00:03
Perje!
Ez már nem gyakorlat felvonulás vagy nevezzük j
Úgy ahogyan illik kiindulási pozició elfoglalása. Jön anagy bammeg


O0q
#4 | Alex-andros - 2015. augusztus 25. 19:06:52
nincsen lila gõze sem " Magyar ésszel van! Piramis játék, hát bukjon!!!
#5 | kontroll88 - 2015. augusztus 25. 21:09:10
Bár már látnám!
De mindig csak ígérgetnek...
Szép lassan leeresztik az usa- dollár-lufit, helyette felfújják kínai-dollár lufit?
Jaj de jó lesz, a kínaiak ugye milyen kedvesek?

Öntik a szart cseberbõl vederbe, ennek most örüljek?

Ugyan, ki dõl már be ezeknek az összeomlás-jóslatoknak? Félévente mindig bedobják a köztudatba, hogy hamarosan, aztán minden megy tovább, mint azelõtt. Ehhh!
#6 | talpi - 2015. augusztus 25. 23:08:32
kontroll88
Na de ezt ugye nem gondolod komolyan? Tudod az nem lesz egy csendes sült kolbászos sörös megmozdulás. Valahogy olyannak képzeld, mint amikor leég a zsír és a kifutó tej ilata keveredik, fertelmes dögszag, émelyítõ és hányinger keltõ, kezdetben. De meg fogod szokni, mert varjak nincsennek. Aggódni fogsz, kezdetben a Tieidért, majd önmagadért. Ha teheted készülj fel, mert tényleg itt van, ha hiszed, ha nem. A "kaszás" már Kft-t alakított, mert nem fogja gyõzni egyedül, Õ nem télapó.
Magad goj vagy, de ne aggódj, a "kollaboráns goj" elõbb megy a levesbe, mint gondolná, ugyanis, benned jobba bízik az ellen, mint benne.

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.