Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A tetov√°lt cs√°v√≥t keresik el√Ķsz√∂r a menek√ľltek


Az √∂smeritek, hogy:"magyar" zsid√≥cig√°ny √©s muszlim-hibrid? Gyerekek olyan szolg√°lati boh√≥zat ez m√°r, hogy t√©nyleg el kell ir√°ny√≠tani a f√©rgeket a zsinag√≥g√°ba egy k√∂z√∂s nagy hahot√°ra. Tetov√°lt, nagydarab f√©rfi oszt √©telt, tolm√°csol a Keleti p√°lyaudvar alulj√°r√≥j√°ban, menek√ľlt fiatalok veszik k√∂r√ľl. Baba h√≥napok √≥ta dolgozik a Migration Aid √∂nk√©ntesek√©nt, √©s a seg√≠t√Ķ munka egyik ikonikus alakja lett – sok migr√°nst m√°r a hat√°rr√≥l hozz√° k√ľldenek. El√Ķsz√∂r az Orig√≥nak adott interj√ļt.

Mindennap lehet l√°tni t√©ged a Keleti alulj√°r√≥j√°ban. Mi vonzott az √∂nk√©ntes munk√°ban, hogyan ker√ľlt√©l bele?

K√©t h√≥nappal ezel√Ķtt kezd√Ķd√∂tt, egy bar√°tom sz√≥lt, hogy m√°r rengetegen t√°boroznak itt, sokan gyerekekkel. Hirtelen felindul√°sb√≥l bementem egy gyors√©tterembe, rendeltem k√©tsz√°z fagyit, √©s kivitt√ľk nekik.

Besz√©lget√©s√ľnk k√∂zben egy kisl√°ny √ľlt Baba √∂l√©be, majd elaludt
Fotó: Polyák Attila - Origo

Az√≥ta teljesen beszippantott a Migration Aid helyi csoportja, n√©ha napi 6-8, n√©ha 12 √≥r√°t is kint t√∂lt√∂k vel√ľk – persze csak egy vagyok a sok seg√≠t√Ķ k√∂z√ľl.

Els√Ķ l√°t√°sra ink√°bb t√Ľnsz helyi kem√©nyfi√ļnak, mint civil aktivist√°nak: tagbaszakadt, teletetov√°lt fick√≥, minden ujj√°n gy√Ľr√Ľvel. Nem szoktak megijedni t√Ķled?

De, egy kicsit. Eleinte f√©lve j√∂ttek oda hozz√°m a menek√ľlt csal√°dok, de m√°ra elterjedt, hogy van valaki a Keletiben, aki tud arabul, p√°r sz√≥t f√°rsziul is. Sokan m√©g nem is l√°ttak, de Bab√°t keresik, amikor lesz√°llnak a reggeli vonatr√≥l.

Miért érzed fontosnak, hogy segíts nekik?

Egyszer√Ľ, az√©rt, mert seg√≠ts√©gre szorulnak. T√∂bb h√≥napos √ļt ut√°n, kimer√ľlten √©rkeznek meg Sz√≠ri√°b√≥l vagy Afganiszt√°nb√≥l, √°ltal√°ban csal√°dok, de n√©ha tizen√©vesek j√∂nnek el id√°ig, teljesen egyed√ľl. Ell√°t√°sra, biztons√°gra van sz√ľks√©g√ľk. Gondolj bele, bomb√°k √©s t√∂meges kiv√©gz√©sek el√Ķl menek√ľlnek el a haz√°jukb√≥l.

Migr√°nsok pr√≥b√°lnak √°tjutni a t√∂r√∂k–sz√≠r hat√°r sz√∂gesdr√≥tjain
Forr√°s: AFP/Bulent Kilic

Nem gazdas√°gi √©rdekekb√Ķl, ahogy a gy√Ľl√∂letpropaganda terjeszti. Elk√©peszt√Ķ t√∂rt√©neteket hallottam t√Ķl√ľk csak ez alatt a k√©t h√≥nap alatt is.

Például?

Volt egy afg√°n h√°zasp√°r, utols√≥ t√ļl√©l√Ķk√©nt menek√ľltek el otthonr√≥l, a t√°libok a falu teljes feln√Ķtt lakoss√°g√°t kiirtott√°k. A v√©rf√ľrd√Ķ ut√°n csak hat gyermek maradt √©letben, √Ķket a saj√°tjuk mell√© fogadt√°k. √ćgy indultak el Eur√≥pa fel√©, gyalog, embercsemp√©szek kocsijain utazva. Mes√©lt√©k, hogy egy bolg√°r kamionban t√∂bben meghaltak mellett√ľk, mert elfogyott a rakt√©rben a leveg√Ķ. Ez senkit sem √©rdekelt, a csemp√©szek √°runak tekintik a migr√°nst, a hull√°kat √ļtk√∂zben elt√ľntetik.

Megsz√°mozott menek√ľltekr√Ķl is mes√©ltek az √∂nk√©nteseknek
Fotó: Polyák Attila - Origo

Amikor ide √©rtek, a kez√ľk√∂n sz√°mokat l√°ttam – azt mondt√°k, a hat√°ron megsz√°mozt√°k √Ķket, √≠gy biztos k√∂nnyebb volt nyilv√°ntart√°sba venni a menek√ľlteket. De v√©deni kell √Ķket itt, Budapesten is.

Miért, történtek támadások?

H√°t persze, csak a Keletiben t√∂bb esetr√Ķl tudunk. Volt, hogy whiskyvel √∂nt√∂tt√©k le az egyik fi√ļt, egy j√°r√≥kel√Ķ beler√ļgott az egyik, f√∂ld√∂n alv√≥ menek√ľltbe. K√∂pk√∂dni is szokt√°k √Ķket, a gy√Ľl√∂lk√∂d√Ķket az sem √©rdekli, hogy kisgyerek vagy feln√Ķtt ker√ľl el√©j√ľk. Persze, a t√∂bbs√©g az√©rt norm√°lis, nagyon sokan hoznak ki enni-inni val√≥t, egy zacsk√≥ n√°polyival is nagy √∂r√∂m√∂t szerezhetek. A nagyobb gondot a taxis hi√©n√°k jelentik: r√°rep√ľlnek a migr√°nsokra, f√Ķk√©nt a p√©nzesebb sz√≠rekre, √©s leh√ļzz√°k √Ķket.

Néhány taxis visszaél a migránsok hiszékenységével, állítja Baba
Fotó: Polyak Attila - Origo

Sokszor m√°r a p√°lyaudvaron telebesz√©lik a fej√ľket, hogy fejenk√©nt 6-700 eur√≥√©rt kivisznek mindenkit a hat√°rig, azt√°n 40 kilom√©terre Pestt√Ķl kisz√°ll√°s, √©s az utols√≥ f√ľlbeval√≥t is elveszik t√Ķl√ľk.

A szerdán bejelentett tranzitállomások, gondolom, ezen a problémán is segítenek.

Persze, √©s √∂r√ľl√ľnk, hogy a f√Ķv√°ros v√©gre t√°mogat minket, egy√©bk√©nt hetek √≥ta t√°rgyaltunk err√Ķl. Ha meglesznek az √°llom√°sok, azokat a rend√Ķrs√©g is v√©di, a Migration Aid √∂nk√©ntesei pedig p√°lyaudvart√≥l p√°lyaudvarig, vid√©ken a befogad√≥√°llom√°sokig k√≠s√©rik a migr√°nsokat, hogy ne t√©vedjenek el √ļtk√∂zben.

Úgy tudom, téged is fenyegettek már meg a munkád miatt.

Hogyne. A sz√©ls√Ķs√©ges szervezetek kedvence vagyok, ami√©rt arccal v√°llalom a seg√≠t√Ķ munk√°t, r√°ad√°sul izraelita vall√°s√ļk√©nt. A Bety√°rsereg m√°r v√©rd√≠jat t√Ľz√∂tt ki a fejemre. Sokak szerint √©n vagyok a bizony√≠t√©k arra, hogy a zsid√≥k k√ľldik ide a menek√ľlteket.

V√©rd√≠jat t√Ľztek ki r√°, mert seg√≠t
Fotó: Polyák Attila - Origo

Nem aggódsz emiatt?

Am√≠g azt √©rzem, hogy van √©rtelme a munk√°mnak, addig nem √©rdekel. Azt szeretn√©m v√©gre tudatos√≠tani, hogy menek√ľltekr√Ķl van sz√≥, nem barb√°r h√≥d√≠t√≥kr√≥l. T√∂bbdiplom√°s, nyelveket besz√©l√Ķ professzor asszony, afg√°n minisztereln√∂ki tan√°csad√≥, m√©rn√∂k is aludt m√°r a Keleti alulj√°r√≥j√°ban. K√∂nnyes szemmel mutattak nekem fot√≥kat a h√°trahagyott, gy√∂ny√∂r√Ľ otthonukr√≥l.

Tal√°lkoztam olyan sz√≠r kereszt√©ny n√Ķvel is, akit az Iszl√°m √Āllam k√©nyszer√≠tett a muszlim vall√°s felv√©tel√©re. A Keletiben merte levenni el√Ķsz√∂r a fejkend√Ķt. Sok muszlim n√Ķ az adom√°nyokb√≥l v√°laszt farmernadr√°got, sminket, √©s boldogan festik ki magukat, mert itt szabad.

Fogy√≥eszk√∂z a sz√≠nes kr√©ta, de az any√°k is √∂r√ľlnek az adom√°ny ruh√°knak, kozmetikai cikkeknek
Fotó: Polyák Attila - Origo

Ha bel√©j√ľk r√ļgnak, ha lek√∂pik √Ķket, akkor az olyan, mintha √ļjra a sar√≠a uralma alatt lenn√©nek, nem n√Ķnek, hanem t√°rgyaknak √©rzik magukat. Az√©rt is seg√≠tek nekik, mert hiszem, hogy egy t√°rsadalmat nem a vall√°sa vagy a politikai berendezked√©se hat√°roz meg, hanem az, ahogyan az elesettekkel viselkedik, legyenek azok hajl√©ktalanok, szeg√©nyek vagy menek√ľltek.

Izraelita vall√°s√ļ vagy, ha j√≥l tudom egyiptomi rokonokkal, mik√∂zben Magyarorsz√°gon √©lsz. Hogy alakult √≠gy ez a k√©plet?

Igen, el√©gg√© vegyes felv√°gott vagyok, tal√°n ez√©rt is √©rzem √°t a menek√ľltek helyzet√©t. Apuk√°m egyiptomi, anyuk√°m zsid√≥ sz√°rmaz√°s√ļ, harminc √©vig √©ltek Magyarorsz√°gon, √©n m√°r itt n√Ķttem fel. A sz√ľleim nemr√©g visszak√∂lt√∂ztek Kair√≥ba, de napi kapcsolatban vagyunk.

Amíg a kislány aludt, Baba sem állhatott fel
Fotó: Polyák Attila - Origo

√Čs mit sz√≥lnak a seg√≠t√Ķ munk√°dhoz?

Nagyon b√ľszk√©k r√°m, √©s ahol tudnak, seg√≠tenek. Mivel ap√°m textil-nagykeresked√Ķ, sok adom√°nyt is k√ľldenek a menek√ľlteknek.

Meddig folytatod az önkénteskedést?

Ameddig kell. Sokan számítanak rám, és persze a társaimra is. Vannak fiatalok, akik apapótléknak tartanak, mindenhova elkísérnek abban a pár napban, amíg a Keletiben élnek. Ha azt látom, hogy kell a segítség, hogy a munkánk életet ment, nincs az a fenyegetés, ami kirobbanthat innen.
A Betyársereg cáfolja a vérdíjat
Tagadja a Bety√°rsereg vezet√Ķje, hogy ak√°r Bab√°ra, ak√°r b√°rmilyen m√°s szem√©lyre v√©rd√≠jat t√Ľztek volna ki. "Ez nyilv√°nval√≥ butas√°g, a Bety√°rsereg ugyan ellenzi a migr√°nsok √©rkez√©s√©t, de ezt nem lehet er√Ķszakkal megoldani, nem is akarunk √°rtani nekik vagy a seg√≠t√Ķiknek" - mondta az Orig√≥nak Tyirity√°n Zsolt.Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | miskolcilaci - 2015. augusztus 26. 00:16:43
Vet√©l√©s √©s sz√ľl√©s a Keletin√©l. Migr√°nsok √©s a magyar eg√©szs√©g√ľgy.
A bev√°ndorl√≥k tiszta emberek, a k√∂r√ľlm√©nyek miatt van fert√Ķz√©svesz√©ly - √°ll√≠tj√°k azok az orvosok, akik √∂nk√©ntesk√©nt seg√≠tik √Ķket Budapesten. Ezzel r√©szben c√°folj√°k az orsz√°gos tisztif√Ķorvost, aki szerint az √∂nk√©nteseknek keszty√Ľben √©s v√©d√Ķruh√°ban volna szabad a migr√°nsokkal √©rintkezni. A nem hivatalos eg√©szs√©g√ľgy tal√°lkoz√°sa a menek√ľltekkel Budapesten.
http://www.origo....lomas.html
#2 | livia - 2015. augusztus 26. 21:13:34
Tele van vele a m√©dia. Szerintem fogad√≥bizotts√°g. Be√©p√ľlt el√Ķre. A sz√ľlei se itt √©lnek. No, anyuka zsid√≥, apa a," rab. √ē meg itt √ľgyn√∂k√∂l. Baba? szereti a bab√°kat. Nincs ebben semmi addig, am√≠g nem ford√≠tva t√∂rt√©nik a jelenet. K√©pzelj el egy magyart dajk√°lva egy idegen kisdedet, r√°ad√°sul am√≠g alszik. No! A keresztv√≠z rajta marad?
#3 | livia - 2015. augusztus 26. 21:25:56
No, bennem is van sajn√°lat, de gondolkodjunk el m√°r re√°lisan? Ezek a fiatalemberek a haza megv√©d√©se el√Ķl k√≥boroltak id√°ig? Net√°n otthon hagyt√°k a nagymam√°t? T√©nyleg! Ezek a fiatalok mindent eladtak, hogy id√°ig jussanak. √Čs mit? Kinek? H√°bor√ļs √∂vezetben ki vesz ak√°rmit? Ott csak foglal. √úres? bek√∂lt√∂zik, de nem vesz. Vagy ezek mind tele voltak arannyal? No, ja! M√°r √©rtem! Nos, ez√©rt kezdt√©k √Ķket szanasz√©t k√ľldeni a vil√°gba. M√©g hogy szanasz√©t? No, nem! C√©lir√°nyosan fel√©nk. Naponta hazudik a m√©dia. A l√©tsz√°mr√≥l, a vesz√©lyr√Ķl... K√©t h√≥nap, √©s itt k√Ķ, k√∂v√∂n nem marad. Meddig v√°runk? √Čs ki meddig hisz ezeknek a farkukat beh√ļz√≥ meg√©lhet√©si poj√°c√°knak!
#4 | miskolcilaci - 2015. augusztus 27. 00:21:21
L√≠via! A zsid√≥ ki√°rus√≠tott mindent. Meddig v√°runk? T√°mogat√°s hi√°ny√°ban addig, am√≠g nem lesznek k√∂zelben a harcok, nem tudunk szerezni (l√Ķ)fegyvert csal√°dunk, √∂nmagunk megv√©d√©s√©re.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.