Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jåsdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tovĂĄbbiakban szakmai oldalkĂ©nt mĂŒködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjåtok - elérhetö.)

Klikkelj rĂĄ: Posta Imre Youtube oldala
..................

KI Á B R Á N D U L T A M ?


KI VAGYOK ÁBRÁNDULVA?
spartakusz
2015.08.29. 17:24
https://www.youtu.
..Y2Vd5XX1gA a nĂ©pek nem akarnak hĂĄborĂșt - a hĂĄborĂșs uszĂ­tĂłk azok akik akarjĂĄk - hogy lehetne Ă”ket leszerelni... spari... ui: meg kell oldani
[Szerkesztés] [Törlés]

spartakusz
2015.08.29. 17:21
http://indavideo..
.._ebredni_1 Kedves Julia - hogy Ă©lhetĂ” tĂșl ami rĂĄnk vĂĄr - nĂ©zd meg a videĂłt id. Kiss LĂĄszlĂł
[Szerkesztés] [Törlés]

YYYYYYYYYYYYYYYYYY

A LEMONDÁS?


Alex-andros
2015.08.29. 17:51
hogy lehetne Ă”ket leszerelni... Egy-egy ilyen uszĂ­tĂł, szervezĂ” bĂĄb kilövĂ©se esetĂ©n 10 ĂĄll a helyĂ©re. Megfontolatlan lenne az az uralkodĂł rendszer, amely nem Ă­gy gondolkodik. MegoldĂĄs? A folyamat megfelelĂ” pontjĂĄn, magĂĄt a rendszert zilĂĄlni, pusztĂ­tani fĂŒggetlenĂŒl attĂłl, hogy Ă©lĂŒnk vagy halunk. (röviden nem lehet nagy precizitĂĄssal megfogalmazni)

YYYYYYYYYYYYY

A MEGADÁS?


Julia
2015.08.29. 19:57
Ösmagyar, köszi a tippet, de mar megprobaltam többször is - nem valtozik semmi! Spari, ha hihetöek a tervek - akkor Europara az atomhaboru var - azt meg nem lehet tulelni!

YYYYYYYYYYYYYYY

REND A LELKE MINDENNEK - NO IGEN, DE MELYIK REND?


Julia
2015.08.29. 22:06
Köszönet a remenytkeltö zöld szinert! Hiaba - rend a lelke mindennek, most mar nyugodtan mehetek aludni. Mindenkinek nyugodalmas jo ejszakat!

TALÁN EZ?

http://kanadaihir...s/#respond

NEM EZ!

AMI TETTRE KÉSZTESSEN:

LĂĄszlĂł Kiss · BĂĄzakerettye, Zala, Hungary
Éva Demeter - ÍGY SEM LESZ DÓZSA GYÖRGY unokája!

Mert - mirĂ”l is van szĂł, nem mozdul a hallgattak többsĂ©g - tĂ»r Ă©s szenved - aki nem bĂ­rja menekĂŒl el innen! Így hazĂĄt szĂŒlĂ”földet megvĂ©deni nem lehet. MĂĄr minden szenvedĂ” tudja - sajĂĄt-bĂ”rĂ©n megtapasztalva, hogy akik uralkodnak felette sanyargatva Ă©s irtva - közönsĂ©ges köztörvĂ©nyes bĂ»nözĂ”k! És akik ebben segĂ­tik asszisztĂĄlnak hozzĂĄ bĂ»ntĂĄrsak! Ez a nĂ©pĂŒnk irtĂĄsa mellett ami a cĂ©lja - mĂ©g biztosĂ­tĂĄsi csalĂĄst követett el - de elkövette a deviza csalĂĄst is - Ă©vek - sok Ă©vek bĂ­rĂĄskodĂĄsai se hoztak a deviza csalĂĄsok magsegĂ­tĂ©sĂ©re - hisz a jogszolgĂĄltatĂĄsnĂĄl is Ă”k ĂŒlnek - egy Ășt maradt a megoldĂĄsra - ha rĂĄdöbbentek, hogy magyar van Ă©s van magyar ellenes - az egyĂŒttes összefogĂĄs a magyargyĂ»lölĂ”k Ă©s Ă­rtok likvidĂĄlĂĄsa - BÉKÉS MÁR NEM JÁRHATÓ A NEM BÉKÉS KEVÉS ÁLDOZATTAL MÉG EREDMÉNYT HOZHAT NEKÜNK!
ENGEM KI RENDÕRKÉNT VÉDTE ÕKET SEM KÍMÉLTEK AMIKOR 67 %-RA LE ROKKANTAM - A CSODÁVAL HATÁROS MÓDON MA IS KÜZDÕK ELLENÜK MERT MA MÁR TUDOM ÕK AZ ÉN HALÁLOS ELLENSÉGEM - ÉS HA A HALÁLOS ELLENSÉGEM NEM ÖLÖM MEG AZ ÖL MEG ENGEM!

VÉGTELEN NEM TÜRELEMMEL ID. Kiss László
Tetszik · VĂĄlasz · 1 · 15 ĂłrĂĄja

IDEÍRTAM:
http://karosz.hu/...om=1202097

SZÓVAL:

ElsĂ” kĂ©rdĂ©s ami felmerĂŒl bennem - HOL RONTOTTUK EL?

TALÁN AZ ARANYBULLA 1222 - mert a jĂł törvĂ©nyei között megtalĂĄltam ma a megosztĂĄst - igen ha befogadĂłak voltunk akkor nem termelĂŒnk magunk ellen ellensĂ©get - melyik passzusra gondolok - arra amelyik tiltja vallĂĄs Ă©s nemzet megnevezĂ©sĂ©vel kĂŒlönbözĂ” hivatalok gyakorlĂĄsĂĄt!

HELYESEN ELRETTENTÕ TÖRVÉNY KELLETT VOLNA AMI VISSZATARTOTTA VOLNA AZ UZSORÁTÓL A CSALÁSTÓL meg stb. - tĂ”l az egysĂ©gben tĂ©nykedĂ”ket!

A MÁSIK KÉRDÉS AMI FELMERÜLT BENNEM - LEHET E OLYAN TÁRSADALMAT ÉPÍTENI AMIBEN NINCS uzsora - CSALÁS - LOPÁS, ÖLÉS, HAZUDOZÁS, Ă©lĂ”sködĂ©s kizsĂĄkmĂĄnyolĂĄs - DIKTATÚRA - HÁBORÚ ÉS stb. hasonlĂł közerkölcsbe ĂŒtközĂ” vĂ©tkek!

A VÁLASZ ADOTT - N E M L E H E T!

AZT LEHET, HOGY MÉRSÉKLEM - MINIMÁLISRA CSÖKKENTEM ANNAK A LEHETÕSÉGÉT, HOGY ELPUSZTÍTSANAK - az ĂŒzenet Ășgy szĂłl :
"....ha nem ölöm meg a halålos ellenségem, aki az életemre tör bår milyen formåban - akkor az öl meg engem..."

csak diktatĂșra van - parancs uralom - a hozott törvĂ©nyek betartĂĄsa, Ă­gy abszolĂșt ember - szabadsĂĄg nincs emberek közössĂ©geiben..."

BEFEJEZÉSÜL:

sajnĂĄlom julia vĂ©gkövetkeztetĂ©sĂ©t a "...bölcs korban XXI.SZ. ELEJE..." EURÓPÁRA ATOMHÁBORÚ VÁR..."

HA EZ VALÓS KÖVETKEZTETÉS - AKKOR TÉNYLEG ÉN IS
K I Á B R Á N D U L T A M EBEN A FIZIKA VILÁGÁBAN!

DE A REMÉNY OTT VAN - AKIK NEM AKARNAK ELPUSZTULNI A VÉGSÕ ÓRÁBAN ÖSSZEFOGVA EGYMÁS KEZÉT SEGÍTIK A TÚLÉLÉST AZ ATOM ELLEN IS!

EBBEN A KÉRDÉSEBEN VÉGES TÜRELEMMEL:

ID. KISS LÁSZLÓ
KELT BÁZAKERETTYE 2015. AUGUSZTUS 30-ÁN VASÁRNAP 07:04- ÓRAKOR ÍRTAM NEKTEK!

Hozzászólások


#11 | spartakusz - 2015. augusztus 31. 06:27:55
folytatom és nem Måny olok se ír módra se magyar módra - tényeket közlök az értÔknek!

elÔször idézek - mert voltam Németorszågban fiatalon egy évet - ismerem a német népet!

"...spartakusz
2015-08-30 09:24:42
itt-vannak a csevegÔben azok a linkek melyek nem nyílnak:

http://www.hungar...m/news.php
spartakusz
2015-08-30 09:09:41
SZEVASZTOK!
Lassan eljĂ” az idĂ” amikor fel kell ismerned sorsunk egymĂĄshoz köt nĂ©metet Ă©s magyart, Ă©s nem a zsidĂł habsburgra gondolok! Minden nĂ©met nĂ©p egyesĂŒljön! Minden magyar nĂ©p egyesĂŒljön Ă©s majd kössön szövetsĂ©get - ami elegendĂ” puszta lĂ©tĂ©vel elriassza a hĂĄborĂșs uszĂ­tĂłkat Ă©s segĂ­tĂ”it a kalandoktĂłl - plĂĄne ha orosz nemzet fiai is hozzĂĄnk csatlakoznak - kell ez az erĂ” - hogy vĂ©gleges megoldĂĄs legyen a politikai kalandorok - közönsĂ©ges köztörvĂ©nyes bĂ»nözĂ”k meg stb hasonlĂłk megfĂ©kezĂ©sĂ©re!

Egy koråban írt íråsom ide idézem ha engeditek:

"...KI VAGYOK ÁBRÁNDULVA?
spartakusz
2015.08.29. 17:24..."
innen:
http://www.kubiny...u/forum/11

szĂłval - iromĂĄny szĂł utĂĄn az ĂĄllandĂł harcra vagy kĂ­vĂĄncsi - hogy nĂ©z ki nĂĄlad? ÁllandĂł mozgĂĄsban Ă©s tevĂ©sbĂ”l - az informĂĄciĂł gyors terjesztĂ©sĂ©bĂ”l - a kis emberek tĂĄjĂ©koztatĂĄsĂĄbĂłl Ă©s felkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©bĂ”l - szeretnĂ©m ahogy Imre tĂĄjĂ©koztatĂĄsa meg gĂĄtolta a cigĂĄny - magyar polgĂĄrhĂĄborĂșt - Ășgy szeretnĂ©m az idegenek beözönlĂ” tömegĂ©vel szemben - szintĂ©n megakadĂĄlyozni - sĂ”t magam mellĂ© ĂĄllĂ­tani - arĂĄnylag bĂ©kĂ©sen kevĂ©s ĂĄrtatlan ĂĄldozatokkal jĂĄrĂł törtĂ©nĂ©ssel! Ha lĂĄttad ÉS HALLOTTAD A SZÍR ASSZONY SZENVEDÉLYES KINYILATKOZÁSÚ VIDEÓT - semmi kĂ©tsĂ©ged nem fĂ©rhet hozzĂĄ - hogy nem a nĂ©pek akarjĂĄk a hĂĄborĂșt a vilĂĄg Ă©gĂ©st . Ă©s nem csak a kis nemzetek nĂ©pei hallassĂĄk ebbĂ©li aggĂĄlyaikat - nĂ©met sokat tesz ez irĂĄnyban - angol - orosz - francia - stb. nĂ©pek közĂŒl mindegyikĂ©ben hallassĂĄk szavukat - terjednek a videĂłk - Ă­rĂĄsok - mĂ©g a zsidĂłk - termĂ©szetesen a valĂłdi zsidĂłk is .- akik felismertĂ©k, hogy nem csak a magyar-bĂ”rbe bujt idegenek vannak - ha nem zsidĂł-bĂ”rbe bujt idegenek is - akik szent meggyĂ”zĂ”dĂ©sem nem emberi mivoltjĂĄval rendelkeznek - akik irtjĂĄk az emberisĂ©get . ma mĂĄr tudjuk mĂłdszereik szĂĄmtalan eseteit, hogy hogyan csinĂĄljĂĄk!

most meg INT abba hagyom majd folytatom -
vĂ©gtelen tĂŒrelemmel id. Kiss LĂĄszlĂł
#12 | spartakusz - 2015. augusztus 31. 06:51:06
FOLYTATOM! TÜRELEMMEL! VÉGTELEN!

UTÓPIA Ă­rĂłd - magyarul: eszmĂ©nyeinek elkĂ©pzelt, de a kellĂ” reĂĄlis alapok hiĂĄnya miatt megvalĂłsĂ­thatatlan tĂĄrsadalmi rendszer..."
reålis= valósågos, valóban meglevÔ, kézzelfogható 2. tényleges, tårgyi: dologi, anyagi 3. tapasztalati , a valósågnak megfelelÔ 4. gyakorlati. a valósåggal szåmoló: ésszerû, józan 5. megvalósítható, teljesíthetÔ 6. biztos, hiteles /helyzetkép, tudósítås/ 7. mat valós szåm...."

Ă©rted?
Mi köze a törvényalkotåshoz - amikor magad is leírod, hogy sajåt-magånak írja - tehåt megvalósítja ...
na innen folytatom majd-- ha folytatom - kezdek ideges lenni- pedig a tĂ»r elemere nagy szĂŒksĂ©g van - mert aki elĂ”ször hibĂĄzik az elveszik örökre!

id. Kiss LĂĄszlĂł lankadĂł gumibottal...?
#13 | spartakusz - 2015. augusztus 31. 06:58:29
bocs ez lemaradt - a nagy sietÔs befejéskor.

1848 - mår tudtåk - no persze én is beszoptam marxizmust - lett mennyorszåg még most is soknak itt a földön - de a legtöbb népnek POKOL!

olvasd el Ă©s Ă©rtelmezd!
HA MAJD A BÕSÉG KOSARÁBÓL MINDENI EGYARÁNT VEHET...." A JOGNAK ASZTALÁNÁL MINDENKI EGYFORMÁN FOGLALHAT HELYET... meg stb.

É R T É S E!
itt:

http://magyar-iro...fi/xix.htm

SPARI.....
#14 | talpi - 2015. augusztus 31. 07:30:11
spari!
"kiĂĄbrĂĄndultam"?
Magam is, nem kicsit, hisze, sajĂĄt bĂ”römön tapasztalom az agymosĂĄs kellemes következmĂ©nyeit. Tudod, amikor azĂ©rt karolsz fel valakit, mert Ă©rtĂ©ket lĂĄtsz benne, mert Ășgy gondolod, majd"tovĂĄbb viszi a zĂĄszlĂłt". TovĂĄbb, mert tudjuk az ember Ă©lete vĂ©ges, s bĂĄrmikor elolthatjĂĄk a gyertyĂĄt. No, akit megprĂłbĂĄlsz emelni, szinte egyik pillanatrĂłl a mĂĄsikra ellened fordul. MagyarĂĄn mint a mondĂĄsban, "azt a kezet harapja, amelyik enni ad neki". SzĂłval a mondĂĄs szerint azt a kutyĂĄt agyon verik. De itt nem errĂ”l van szĂł, vagyis igen. Hiszen, a Nemzet azon tagjainak, akik mĂ©g rendelkeznek a gondolkodĂĄs kĂ©pessĂ©gĂ©vel, prĂłbĂĄlunk erĂ”t Ă©s kitartĂĄsra biztatĂĄst adni, nos, azok valamilyen "ismeretlen" oknĂĄl fogva ellened-ellenem fordulnak.
Pedig, nem is oly rĂ©g, mĂ©g harcos nemzeti gondolkodĂłnak ismerted-ismertem meg. Érdekes fordulat. Hiszen szinte elĂ”jel nĂ©lkĂŒli, de mĂ©gis megtörtĂ©nt. SzĂłval, ezeket-azokat, tĂ©nyleg agyon kell verni, hiszen vezetettek lettek Ă©s nem a jĂł irĂĄnyba fordultak. Sajnos, ez van. Oly mĂ©rtĂ©kben letompult tudatĂșak lettek, mindenfĂ©le "oldalak" olvastĂĄn, anya mentĂ”- segĂ­tĂ” kĂ©z Ă©s mindenfĂ©le nettes oldalak olvastĂĄn, hogy elhittĂ©k mindazt, "ez kifejezetten az Õ Ă©rdekĂŒket szolgĂĄlja". Na ehhez mĂ©g a kedves csalĂĄd is betesz, nĂ©hĂĄny "aranyos" megoldĂĄsi kĂ©pletet akkor azutĂĄn kitĂ”r az "Ă©sz lĂĄzadĂĄsa". Akkor mit is akarunk? Hol van itt a Nemzetben a lehetsĂ©ges megoldĂĄs, mint tevĂ©keny rĂ©szvĂ©tel a harcban? MirĂ”l beszĂ©lĂŒnk, amikor a szaros kis egyĂ©ni Ă©rdek, ami pillanatnyi gyĂ”zelmek remĂ©nyĂ©ben elĂ© van tĂĄlalva, elveszi a jĂłzan gondolkodĂĄs lehetĂ”sĂ©gĂ©t. Észre sem veszi, hogy mĂĄris az ĂŒgyvĂ©dek karmaiban van Ă©s ontani kell a pĂ©nzt, vagyis, vagyis ellehetetlenĂ­tve van, mert nem önĂĄllĂł ettĂ”lkezdve. A nemzeti gondolkodĂĄs suttba van dobva, ugyan miĂ©rt is? Mert mögötte ott a zsidĂł, hiszen minden csalĂĄdba, vagy közvetlen, vagy közvetve de ott van. Osztja az Ă©szt, Ă©s megcĂĄfolhatatlanul vezeti a "rossz irĂĄnyba" azoikat, akik mĂ©g megprĂłbĂĄlnak tenni a NemzetĂ©rt. Nem baj, akkor tĂ©nyleg agyon kell verni a kutyĂĄt, ha Ă­gy viselkedik. De nem azt a kutyĂĄt kellene agyonverni, amelyik a "kis kutyĂĄt harapĂĄsra bĂ­ztatja"? Szerintem igen, bĂĄr a "kiskutya" csak örömet akar szerezni a nagynak, igaz, a vĂ©ge is megĂ­rt, hiszen a nagykutya, ha mĂĄr kiszĂłrakozta magĂĄt Ă©s a kis kutya ugatĂĄsa zavarja, minden fĂĄjdalom nĂ©lkĂŒl szĂ©ttĂ©pi azt.
Papolhatunk mi itt és mås oldalakon mindenféle megoldåsokról hiszen a koråbban liberålis"baråtaink" åltal bevezetett életforma modell oly mértékben "elfertÔzte" fiataljainkat, hogy alig-alig van "józan" gondolkodó.
FelhĂ”tlen Ă©s felelĂ”tlen Ă©let, alkohol, alkalmi kapcsolatok, csalĂĄdkĂ©p nincs Ă©s a drog. Mi kell mĂ©g a könnyĂ» Ă©s felelĂ”sĂ©g nĂ©lkĂŒli Ă©let megmĂ©telyezte a gondolkodĂĄsukat, szinte lehetetlen vissza fordĂ­tani a helyes irĂĄnyba. Spartakus, akkor hogyan is szĂĄmĂ­thatsz rĂĄjuk, vagy szĂĄmĂ­thatok rĂĄjuk, amikor a sajĂĄt Ă©letĂŒket nemkĂ©pesek önnĂĄllĂłan rendezni, amikor lelassult, gonosz gondolatok vezĂ©rlik elmĂ©jĂŒket, mert a szinapszis mĂĄr nem mĂ»ködik agyukban, mit sikerrel tettek teljesen tönkre, amikor a szĂĄmĂ­tĂłgĂ©p billentyĂ»zete nagyobb Ă©lvezet szĂĄmukra, mint gyermekeik gĂŒgyögĂ©sĂ©nek hallgatĂĄsa. MirĂ”l beszĂ©lĂŒnk Spartakus.? MirĂ”l. Hol a NEMZET ???
S hol van az a rĂ©gi, jĂłl bevĂĄlt hegy, az a kĂ­nai ta-i-getos, mert az kellene, kellett volna, de azokat is le kellett volna baszni a hegyrĂ”l, akik ezeket Ă­gy neveltĂ©k, s ma rettenetesen bĂŒszkĂ©k magukra. Pedig nem kĂ©ne, nem, mert maguk kezdtĂ©k elĂĄrulni a nemzetet, sbenne TĂ©ged- engem, s minden olyan gondolkodĂłt, kik tenni akarnak, tesznek is. A gondolkodĂł tettre kĂ©sz emberek között sajĂĄt gyermekeiket is elĂĄrultĂĄk, mĂĄr akkor, de mĂĄra ĂĄrulĂĄsuk megtetĂ©zĂ©sekĂ©nt, erĂ”vel visszarĂĄngatjĂĄk Ă”ket a mocsĂĄr mĂ©lyĂ©re. Hisznek a nagy bĂŒdös nyugdĂ­jban, abban hogy majd a gondoskodĂł tĂĄrsadalom megsegĂ­ti Ă”ket idĂ”s korukra. ÉrezzĂŒk nem? A nagy segĂ­tsĂ©get, "magĂĄn nyugdĂ­j pĂ©nztĂĄr,,husss",. Na errĂ”l van szĂł. Akkor "huss" az ilyeneknek nincs helye a kialakulĂł Ășj tĂĄrsadalomban.
FĂ”leg nem Ășgy, hogy szlogenkĂ©nt"kĂ©szĂŒlj az Ășj vilĂĄgra" a mottĂł. Mert az az Ășj vilĂĄg, senkinek nem hoz megbĂ©kĂ©lĂ©st s jobb Ă©letet sem. Az az "ÚJ" vilĂĄg, ami Nemzetek önĂĄllĂł akaratĂĄbĂłl alakul, na az igen. de ezeknek ott helyĂŒk nincs.
#15 | Julia - 2015. augusztus 31. 08:35:18
Gerry, köszönöm a figyelmeztetest - nagyjabol leirta, csak hat - nem sokat tudtam meg belöle, nem letem okosabb - pedig ez volt a celom.
Perje - nem követem a felszolitasodat es nem kerek bocsanatot, mert nincs miert. Honnan tudod, hogy Spari tudasa, tapasztalata fenyevekre van az enyemtöl? Ismersz engem? Nem, maximum az irasaimbol következtethetsz. A szerenysegere pedig nem tudok következtetni, mert ha valaki idez egy Petöfi verset s utana odairja, hogy "erted?" - akkor igencsak abbol lehet kiindulni, hogy ketsegei vannak az "ellenfel" ertelmi kepessegeit illetöen. Ezt vehetnem sertesnek, de nem teszem. Miert a föoldalra kerĂŒlt? Nagyon egyszerĂŒ. Imrevel kerĂŒltem egyszer vitaba, mert kitette az oldalra a privat neki irt levelemet. Amikor figyelmeztettem, hogy letezik leveltitok is - kemenyen rendreutasitott, hogy Posta Imrenel nem letezik! Akkor miert irjak Sparinak privatban s miert titkoljam el a velemenyemet? Vagy cenzurazzuk a kerdest? A kenyesebbnek tĂŒnö dolgokat csak privatban lehet közölni? Ha jol emlekszem, Sparival privatban is leveleztem eleg hosszan. Aztan egyszer a rosszulleteröl panaszkodott, kiderĂŒlt, hogy magas vernyomasa van, amit ambroziaval!!! gyogyit!! Az ajulas környekezett s azonnal javasoltam, menjen orvoshoz es vizsgaltassa ki magat. Szerencsere a nagy tapasztalata mellett meg volt benne jozan esz is s bevett egy vernyomascsökkentöt - s rövidesen jött töle a valasz, hogy jobban erzi magat s letette a nagyeskĂŒt, hogy hetfön elmegy az orvoshoz! Szerencsere el is ment, s megigerte, hogy szedi a felirt gyogyszereket. Kisse csodalkoztam, hogy megkölszönte, hogy megmentettem az eletet - pedig csak az ezzel kapcsolatos ismereteimet es tapasztalatomat irtam meg. Szoval ennyit a tudasrol meg a tapasztalatokrol. A folytatas meg annyi, hogy azonnal abbahagyta velem a levelezest es a vitat s a mai napig sem irt arrol, hogy hogy van.
Ami a tapasztalatot illeti: mindenkiben van egy veleszĂŒletett mennyisegĂŒ tapasztalat, amikor a vilagra jön. HOgy azon tul milyen hatasok erik a környezete reszeröl, mit rögzit a tudatalattijaban, mit tanul s azt hogy epiti az addigi tudadara - ez mindenkinel egyeni! Az itt (es masutt) folyo vitakbol szamomra ez egyertelmĂŒ. Hozza tartozik az is, hogy mit örökölt, s azt hogy hasznositja. Az idegen nyelvtudas meg azert jo, mert tajekozodhatsz olyan dolgokrol, ami magyarul nem elerhetö, nem olvashato. Evtizedek munkaja, tapasztalata szĂŒkseges ahhoz, hoigy a tiszta buzat megkĂŒlönböztesd az ocsutol - s erre nem mindenki kepes. Nem azert, mert ostoba - ennek van nehany egyeb oka is, de nem akarok most regenyt irni. S mielött hatarozottan kijelented, hogy Sparinak fenyevnel több a tapasztalata mint az enyem - javaslom, elöbb ismerj meg engem, az elettörtenetemet, hol es mikor szereztem a tapasztalataimat, hogy hasznositottam öket, mit adtam tovabb s mit tartottam meg magamnak - s most nem sorolom tovabb, mert tul sok lesz.
Ha nekem egy idös, igen tapasztalt orvosnö azt mondja, ha en nem lennek, engem ki kellene talalni - szamomra akkor kicsit meglepö volt, de azta rajöttem: sok igazsag van abban, amit mondott. S tette mindezt 3 evig tarto, heti beszelgetesek utan - tehat nem a levegöböl beszelt, tudta, mit mondd.
Egyet azonban elarulok neked: nem eleg a tapasztalat a vilagban - a cselekedetek soran karakterre is szĂŒkseg van. Abbol pedig nekem van eleg. Az en gerincemet el lehet törni . de meghajlitani nem lehet. En a tudasomat, tapasztalataimat masok okulasara szeretnem tovabbadni s ha valaki megsertödik ezen, az nem az en problemam, hanem az öve. Soha nem adtam közre semmit, ami megalapozatlan, viszont elgondolkodtato - mar, ha valaki veszi maganak a faradtsagot es elgondolkodik rajta. Ha nem az megint csak nem az en problemam. Szeretnem, ha jo iranyban haladna a vilag - sajnos, nem rajtam mulik. S ebben közrejatszik az emberi tapasztalat. Nalam "meghalt" az, aki visszael a bizalmammal - es a "baratsagnak" pillanatok alatt veget tudok vetni, mert nem szeretem, ha kihasznalnak es megprobalnak felrevezetni. Utalom, amikor nekem tanacsokat adnak - marcsak azert is, mert mindenki a sajat tapasztalata alapjan adja a tanacsokat, maskent latja a dolgokat mint en - tehat eleve nem lehet jonak nevezni. Vagy magamban tudom eldönteni, mi a helyes es mi nem - vagy veszett fejsze nyele. Mindig akkor estem az orromra, amikor figyelembe vettem ezeket a tanacsokat - ezert is nem hallgatok masokra. A tĂŒrelem nalam hianycikk s nemigen akarodzik olvasni, ami szamomra közhelynek tĂŒnik s az is. Az, hogy valaki a vegtelen tĂŒrelmevel s az allando harc emlegetesevel oldalakat is - az meg nem jelenti azt, hogy igaza is van a hatalmas tapasztalataval egyĂŒtt. Ha idez, azt logikusan kell tegye - s a logikanak kemeny szabalyai vannak - de ezt most hagyjuk. Sokan nem ertik, hogy a jogaszok maskent gondolkodnak, mint a mas foglalkozasuak. Mi maskent, a jog szemszögeböl latjuk a vilagot - a jogi forumon (ha valakinek igenye van ra) olvassa el az Orias Nandorrol irtakat, s ra fog jönni, miert. En meg közepiskolas koromban vastag könyveket olvastam az orvostudomany törteneteröl s azokrol az orvosokrol, akik elöbbre vittek a gyogyitas mĂŒveszetet a felfedezeseikkel, a kiserleteikkel - az emberiseg javara. GyönyörĂŒ volt. Azota azonban az orvosok raalltak a penzkeresesre s mindenfele trĂŒkkökkel hozzasegitik a sajat vagyongyarapodasukat. Az mas kerdes, hogy orvos meg nem gyogyitott beteget, mert csak az emberi szervezet kepes sajat magat reparalni. Az orvos maximum annyit tehet, hogy hozzasegiti a szervezetet ennek a munkanak az elvegzesehez. De ki veszi maganak a faradtsagot, hogy megismerje a sajat szervezetet, annak mĂŒködeset? Gyakorlatilag senki. Egy kaptafara huzunk mindent (mar aki). Volt reszem a magyar egeszsegĂŒgy "aldasaiban" - hajszal hijan az eletembe kerĂŒlt. Az orvosok elfeledkeztek a Hyppokratesz-i eskĂŒröl, a jogaszok arrol, hogy az igazsagra eskĂŒdtek - s ebbe kemenyen besegit a politika, mert ha a birosagok feladatai közĂŒl kiveszik azt, hogy a birosag nem költeles kideriteni az igazsagot (igy van leirja a Pp.-ben!!) - akkor megette a fene az egeszet, a biro itelhet uri kedve szerint.
S ne hagyjam ki az elöiteleteket sem, amik nagyban közrejatszanak a dolgok alakulasaban. S hogy gyakorlati peldaval szolgaljak: a mult het vegen kaptam a "kivalo" magyar rendörsegtöl egy hatarozatot - egnek allt töle a hajam. A bĂŒncselekmenyt nem nyilvanitja bĂŒncselekmenynek, holott olyan bizonyitekok allnak a rendelkezesere, amiböl ordit az elkövetes - nem, inkabb bĂŒncselekmeny hianyaban megszĂŒnteti a nyomozast - s az ĂŒgyeszseg aldasat adja ra! S ha valaki ilyen tapasztalatokat szerez, nyugodtan allithatja, mint en is tettem: tapasztalat ide vagy oda - nem er az egesz egy kalap szamocat sem, kizarolag idöpocsekolas. Voltam szives meg is irni nekik! Ez a "nyomozas" eltartott fel evig, mert a nyomozast vegzö hölgy tanulmanyi szabadsagra ment (pechje volt, nem tanult eleget, szeptemberre viszatapsoltak) - s hogy ezen kivĂŒl mit csinalt, azt meg a jo Isten se tudja. KesztyĂŒs kezzel kell banni a bĂŒnözökkel s minel tovabb huzni az idöt - mert az alezredes is igy kivanja reszben a statisztika kifenyesitesere, masreszt meg: minek foglalkozni ilyesmikkekl? A sikkasztas, zaklatas, becsĂŒletsertes ma mar nem szamit bĂŒncselekmenynek, mint a hatarozat is kinyilvanitja. S akkor Spari jön nekem olyasmivel, hogy "vegtelen tĂŒrelemmel", amikor forr az epem a meregtöl, mert en nem ezt tanultam?? TĂŒrelemmel meg senki nem nyert csatat - es nem is fog! Hat egyenlöre ennyi - tĂŒrelem nelkĂŒl.
#16 | spartakusz - 2015. augusztus 31. 08:48:43
Kedves talpi - se nem rosszul se nem jĂłl - ha nem helyesen lĂĄtod a dolgokat - Ă©s ezt nem azĂ©rt Ă­rtam le, hogy hĂ­zelegjek mert a valĂł a helyes a helytelenen kĂ­vĂŒl - a nem Ă©rtĂ”k ezt sem Ă©rtik pl. julia - magyarĂĄzom Ă©s nem franciĂĄzom - ironikusan megfogalmazva - többet ne szopjatok be semmit - a jĂł Ă©s a rossz az is megosztĂĄst szolgĂĄlja - tehĂĄt nincs - van a helyes Ă©s helytelen - ugyan Ășgy mint a nĂ©peknĂ©l a pĂĄrtoskodĂĄs - nincs ilyen olyan - bal - jobb - fĂŒggetlen liberĂĄlis - INLIBERÁLIS- meg stb jelzĂ”k van a nĂ©pĂ©vel tartĂł Ă©s van a nĂ©pĂ©vel nem tartĂł - magyarul van magyar Ă©s van magyar ellenes - minden nĂ©pre kivetĂ­tve ez a helyes megfogalmazĂĄs... meg stb.

FOLYTATVA - HOL RONTOTTUK EL - KÉRDÉSRE A VÁLASZT MÁR OTT MEGADTAM - SAJNÁLOM A FIGYELMETLENSÉGÉT ANNAK AKI FIGYELMETLEN!

De megismételve - mert az ismétlés a tudås atyja"

okĂĄn:

nem hoztunk olyan törvĂ©nyt - jĂĄtĂ©kszabĂĄlyt, hogy sĂșlyosan bĂŒntessĂŒk azt aki csal - lop - hazudik - embert öl akĂĄr furfangosan akĂĄr közvetve akĂĄr hogy!

Ha volt is nem alkalmaztuk - mert nem engedték. LÁSD:
A TÖRÉS VONAL NÁLUNK NEM IS OLYAN RÉG.
BARY: A TISZAESZLÁRI BÛNPER

Ha ismered akkor gondolkodj el - nem bĂ»nözĂ” az aki a bĂ»nözĂ” pĂĄrtjĂĄt fogva felmenti - ki menti fel a bĂ»ntĂĄrs az a banda aki vĂ©di egymĂĄst törvĂ©nytelenĂŒl is törvĂ©nyesnek ĂĄlcĂĄzva -

ma dettĂł - Ă©s mĂ©g julia bĂ­zik a bĂ»nözĂ”ben aki a jĂĄtĂ©kszabĂĄlyokat diktĂĄlja ha kel minden mĂĄsodperceben megvĂĄltoztatva sĂ”t visszamenĂ” hatĂĄllyal - - HÁT NEM - ERRE CSAK EGY GYÓGYMÓD VAN EZEKET KI KELL VONNI AZ EGÉSZSÉGES TÁRSADALOMBÓL - DE SÜRGÕSEN - MEGÉRETTEK RÁ MÁR RÉG!

ÉRTHETÕ VOLTAM?

HOGYAN KÉRDÉSRE - A VÁLASZOM AZT SE HIDD EL, AMIT KÉRDEZ - DE TUDD HALÁLOS ELLENSÉGED - MERT AZ ELBITOROLT HATALMÁT SAJÁT ÉLETÉT VAGY FAJTÁJÁNAK BEÁLDOZÁSÁTÓL SEM RIAD- RÉMÜL EL -
MAGYARUL ÖNPUSZTÍTÓ - TE NE LÉGY AZ!

TISZTA NAGYBETÛVEL ORDÍTVA - HOGY ÉRTSD MEG MÁR VÉGRE - ÉLET HALÁL KÉRDÉSE - VAGY FENN MARADUNK VAGY ELPUSZTULUNK -

MINDEN NAP HA KELL SZÁSZ SZÓR MOND ÉS ÍRD LE SZÜNTELEN VÉGTELEN TÜRELEMMEL

ID. KISS LÁSZLÓ
UI. EGYENLÕRE BEFEJEZTEM....................
#17 | Julia - 2015. augusztus 31. 09:12:41
Talpi - nagyon egyetertek veled abban, amit irtal. De engedd meg, hogy kijavitsalak: a Tajgetosz görög hegy, nem kinai.
Egyetertek veled abban, hogy ebben a kaoszban nehez kiigazodni s abban meginkabb egyetertek veled, hogy a "Nemzet" fogalma, a hazaszeretet ma mar nem letezik, kimostak az agyakbol, csak ez sokak agyaban meg nem tudatosult. Valoban: a könnyĂŒ sikerek, a gyors penzszerzes a cel, az alkalmi kapcsolatok ertelem es tartalom nelkĂŒl. Szep lassan azok, akik meg gondolkodni tudnak, elkezdenek rezignalni s elöbb utobb belatjak, hogy tul sok ertelme nincs a "harc"-nak - mert a vilagon senki nem figyel rajuk. A het vegen olvastam egy cikket, attol tenyleg elment az eletkedvem egy idöre, Egy fiatal nöröl szol, akinek erdekes, szep munkaja volt MO-on, csak azzal nem volt megelegedve, hogy a szamarletran nem jutott elöre eleg gyorsan. A hölgy összecsomagolt s kijött Nemetorszagba, ahol bĂŒszken meselt arrol, hogy egy etteremben kezdte mosogatolanykent (a vegzettsegeröl nem szol a cikk), de rövidesen "elörelepett", s felszolgalokent magasabb beosztasba kerĂŒlt. Elismeresem, szep karrier. A folytatas: most mar vezetö felszolgalo, s rendkivĂŒl bĂŒszke arra, hogy tagja lehet egy olyan csapatnak, amelyik Bajororszag ketszeres aranyermes ettermet viszi meg magasabb csucsokra, mert harmadszorra is szeretnek a "legjobb etterem" cimet elnyerni, amire meg nem volt pelda, de ök majd megmutatjak. Idöközben a parja is kijött utana (milyen munkat talalt, arrol megintcsak nem szol a fama) - semmi szin alatt nem kivannak visszaterni MO-ra, maximum latogatoba. Tette mindezt nyelvtudas nelkĂŒl, de idöközben olyan jol megtanulta a nyelvet, hogy mar nem lehet "eladni". Rövid harom ev alatt mindenĂŒk megvan, jol erzik magukat (valjek egeszsegĂŒkre) - s meg tartjak a kapcsolatot a mo-i ismeröseikkel, rokonaikkal. Nos, erröl ennyi.
S ezt teszi a nagy többseg: nekiront a vilagnak, hogy a diplomajaval mosogatolanykent kezdje, s felkĂŒzdje magat felszolgaloig. Ez a cikk olyan sötet rozsaszinben tĂŒnteti fel a kĂŒlföldi munkavallalast, hogy nekem felfordult a gyomrom töle. >Szinte sugallja, hogy itt minden fenekig tejföl, kolbaszbol van a kerites - csak szorgalmasan kell dolgozni. S ezektöl varjuk el a "haza" megmenteset, a harcot a jövöert? Akik kizarolag a sajat anyagi joletĂŒkkel vannak elfoglalva, mindegy, milyen aron. Honvagy? Kicsit sajnalkozunk rajta, hogy ott kellett hagyni a baratokat, a rokonokat - de egyebkent minden a legnagyobb rendben! Tavaly FĂŒreden megismertem egy kedvesnövert, aki mindenaron a nyugdija "felerösitese" erdekeben Ausztriaba akart menni privat apolonönek. Ok - segitek, ha tudok. Miutan ott nem lehet kezzel labbal beszelgetni a pacienssel, meg kellene tanulni a nyelvet. Rendben - hazajövetelem utan összevasaroltam neki a nyelvkönyveket, amiböl a nemet tanarok is tanulnak, s elkĂŒldtem neki. felajanlottam, hogy ha kerdese van - Skype-n hivjon, segitek, hogy beszelni is tudjon. A csomagot megkapta, de eszebe se jutott meg csak megköszönni sem. Azota mi törtent vele? A nehezseg tudja. Pedig jo helye van es volt a korhazban, a munkaban nem szakad meg, de hat az anyagiak! Mert ö annyit akar keresni, mint az osztrak növerek!
Mindenkinek szuveren joga, de egy biztos: ha ilyenektöl varod a "haza" megmenteset, akkor maris a zsakutcaban vagy.
#18 | spartakusz - 2015. augusztus 31. 09:13:35
Kedves julia - tĂ©nyleg befejeztem - mert egy ugyan arrĂłl beszĂ©lĂŒnk Ă­runk - csak mĂĄs mĂĄs szemszögbĂ”l felfogva
Ă©s ez Ă­gy helyes - ne beszĂ©ljĂŒnk el egymĂĄs mellett - mert rĂ©szedrĂ”l a sĂ©rtĂ©sek ĂĄllandĂłan fellelhetĂ”k - mert azt hiszed, hogy csak tĂ©ged Ă©rtĂ©k ilyen - olyan törtĂ©nĂ©sek - a hatalom rĂ©szĂ©rĂ”l - tudd sokunkat, Ă©s azt is tudd irritĂĄlja azokat akik elszenvedĂ” alanyai voltak a kiszolgĂĄltatottsĂĄgnak aki ami ellehetetlenĂ­tette Ă©letĂ©t - meg stb...
NEM CSAK TE TUDOD - SOKAN TUDJÁK ÉS AZT IS TUDJUK ÕK IS TUDJÁK -

A MEGOLDÁS TOVÁBBRA IS AZ OLDÁS!

BEFEJEZÉSÜL NEM AKARTALAK MEGSÉRTENI - DE ÁLLAPOTOM SÚLYOSBODOTT - A MELLÉKHATÁSOK MIATT A GYÓGYSZERTÕL - EZÉRT NEM ÍRTAM HA ÉRTED AZ OKOMAT - VISSZA ÁLLOK A TERMÉSZETES GYÓGYMÓDRA ÚGY VAN ESÉLYEM A HOSSZÚ ÉLETRE AMIT ÉDESANYÁM JÓSOLT NEKEM -

ÉS VALÓBAN ATTÓL BETEGSÉG A MAGAS VÉRNYOMÁS MIÓTA VÉRNYOMÁS MÉRÕ GÜGYGÜRÜGY LÉTEZIK - MEGOLDOM - NEM HÚZOM FEL MAGAM TÖBBET, HOGY 240 LEGYEN A MÉRÕ ÁLLÁSA - NEM IS MÉREM MÁR RÉGÓTA - ÉS MIKOR SZARUL ÉRZEM MAGAM FEJBEN GYÓGYÍTOM MAGAM ÉS KÉREM A TEREMTÕT HOGY SEGÍTSEN AKI EDDIG NEM HAGYOTT CSERBEN -

ENNYI!

SPARI!
#19 | Julia - 2015. augusztus 31. 09:36:26
Spari, miutan feltetelezed rolam, hogy nem vagyok kepes esszel felfogni amit irtal, kijelentem: en abban hiszek, amiröl meggyözödtem! S a te irasodbol egyröl gyözödtem mg: arrol, hogy te igencsak tulertekeled magadat az oriasi "tudasod" alapjan. De elegem van abbol, hogy allandoan az en ertetlensegemmel peldalozol mert valoszinĂŒ azt hiszed, hogy ezzel a sajat ertekedet növeled a masok szemeben! Itelkezel masok felett anelkĂŒl, hogy tudnad, mi az alapja. Megallapitasokat teszel, hogy figyelmetlenĂŒl olvastak az irasodat, nem ertik, stb. Nem gondolod, hogy ezek a megjegyzesek kicsit sertöek? Hogy minden alap nelkĂŒl olyan megallapitasokat teszel, ami arra utal: kizarolag az az igaz, amit te annak tartasz s a hatalmas tapasztalataid birtokaban senki nem figyel rad kellökeppen? Csapong az irasban, ahelyett, hogy összefĂŒggöen irnal egy temarol. Honnan veszed ezt a hĂŒlyeseget, hogy en bizom a bĂŒnözökben? Ehhez a mgallapitashoz mar fenemod nagy önteltsegnek kell lenni benned, hogy ilyeneket egyaltalan leirsz! Azt hiszem, Perje elgondolkodhat azon, tulajdonkeppen kinek kellene bocsanatot kerni a masiktol, de en erre nem tartok igenyt. Elörebocsatom Spari - rossz alanyt valasztottal a kritikahoz es a vitahoz, mert ha en egyszer komoly alapossaggal elkezdem az irasaidat analizalni, annak rreszedre igencsak feketeleves lesz a vege, amit nagyon nehez lenyelni. Ne feledd el: en ezt tanultam, s a gyakorlatban alkalmaztam - mindig sikerrel. Nekem te nem vagy tul nagy falat - csak hat nem akarlak sertegetni, holott Goethe mar megmondta: "ha sertesz, veresen". Eddig nem tettem meg, de ha igy folytatod, kemenyen meg tudom neked mutatni, hogy harapni is tudok: megpedig logikusan, minden sertes nelkĂŒl. Lehet, higy te ezt a ****bukon megengedheted magadnak, de itt, ahol a kulturalt viselkedes elvaratik - nem! A valasztas rajtad mulik!
#20 | Julia - 2015. augusztus 31. 09:53:02
Spari, az en Istenem aldjon meg: honnan veszed, hogy a gyogyszerek mellekhatasaitol lettel rosszabbul? S hogy jössz arra a gondolatra, hogy fejben!!! gyogyitsd magadat? Legy nyugodt: az edesanyad altal javalltak nem fognak bevalni s csak a sajat eletedet teszed kockara. Ok, en sem rajongok az orvosokert, ahhoz tul jol ismerem öket es a cselekedeit mozgatorugoit, de ha addig eljutottam a gyogyszerekkel hogy a 240-es vernyomasom tartosan lement 135-re: ezen mar erdemes elgondolkodni.
Ha a vernyomasod mar 240-nel tartott - akkor a belsö szerveid olyan karosodast szenvedtek, amit meg az orvos sem tud helyrehozni, de megkiserelheti. S ha most abbahagyod a gyogyszereket, s fejben!! gyogyitod ssajat magadat, akkor neked rövidesen annyi! Garantalom, a teremtö nem fog segiteni, kerheted a segitseget ejjel-nappal. De hat: ha neked az a meggyözödesed, hogy a fejben valo gyogyitas hosszu eletet garantal - akkor sok sikert hozza! Eppen olyan bölcs vagy, mint az unokaöcsem. EszmeletlenĂŒl vittek a korhazba, ahol megallapitottak: mindket veseje leallt, össze van zsugorodva, az egyetlen pillanatnyi segitseg a dialyzis - ketnaponkent. A dokik rabeszeltek, hogy epittessen be velĂŒk maganak egy szerkezetet, amiben naponta haromszor kell cserelni a tisztitofolyadekot, s a problema meg van oldva. Beszeltem a termeszetgyogyaszommal, mi a javaslata. Kert, azonnal kĂŒldjem hozza az öcsköst, ugyanis volt egy paciense, ugyancsak leallt a veseje - a dokik lemondtak rola. KĂŒldtem az öcsköst hozza - meg arra sem volt kepes, higy felhivja telefonon s beszeljen vele a problemarol. Azota naponta haromszor cserelgeti a folyadekot, de meg csak veletlenĂŒl sem veszi igenybe azt a gyogymodot, amit neki felajanlottak! Mindez mit jelent? Kb. 10 evvel fiatalabb mint en, ha a hĂŒlyeseg fajna, akkor orditana - mert en megmutattam neki a gyogyulashoz vezetö utat - nem kell neki!!! A termeszetgyogyaszom ugyanis mar hozzasegitette a pacienset, hogy a mogyoronyira zsugorodott veseje lassan regeneralta magat, mar a termeszetes nagysagu - s mĂŒködik, mint egy svajci ora minden gyogyszer nelkĂŒl!
Facit: hĂŒlyeseg ellen nincs orvossag!! S ez vonatkozk rad is. Mindkettötöknek van par evetek (ha meg van!) - aztan majd a teremtötök intezi a többit, de mar nem ezen a vilagon.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.