Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Nem léphet fel Teheránban a sztárkarmester


Beindult a zsid√≥-antiszemita m√Ľv√©sz-cirkusz glob√°lis biznisz. Itt √©ppen cohen l√©p fel! Az argentin sz√ľlet√©s√Ľ, argentin, izraeli √©s spanyol √°llampolg√°rs√°g√ļ, s√Ķt palesztin √ļtlev√©llel is rendelkez√Ķ 72 √©ves Daniel Barenboim vil√°gh√≠r√Ľ karmester √© szongorista tervezett teher√°ni szerepl√©s√©t hevesen b√≠r√°lt√°k Izraelben is.

Az ir√°ni korm√°ny k√∂z√∂lte, hogy nem koncertezhet Teher√°nban a berlini Staatskapelle, amelynek vezet√Ķje az izraeli √°llampolg√°rs√°ggal is rendelkez√Ķ Daniel Barenboim szt√°rkarmester √©s zongorista.

Norman Lebrecht brit zenei szak√≠r√≥, akivel nemr√©g mi is k√©sz√≠tett√ľnk interj√ļt, a m√ļlt h√≥napban √≠rt a honlapj√°n arr√≥l, hogy a berlini egy√ľttes elk√≠s√©rheti Angela Merkel kancell√°rt okt√≥beri teher√°ni √ļtj√°ra, ha addig siker√ľl lez√°rni az Ir√°nnal folytatott atomt√°rgyal√°sokat.

Daniel Barenboim nem léphet fel Teheránban
Forr√°s: AFP/Adrian Dennis

Szerd√°n Miri Regev izraeli kultur√°lis miniszter Facebook-oldal√°n fakadt ki a vil√°gh√≠r√Ľ karmester tervei ellen, kil√°t√°sba helyezve, hogy tiltakoz√≥ levelet √≠r az √ľgyben a n√©met korm√°nynak.
Szerinte a karnagy Izrael-ellenes vonalat követ és minden alkalmat megragad, hogy befeketítse az országot,
politikai n√©zetei √©rv√©nyes√≠t√©s√©re a kult√ļr√°t haszn√°lja eszk√∂zk√©nt.

Tiltakozott a Simon Wiesenthal Központ is, amely azzal vádolta a karmestert, hogy tisztára akarja mosni az iráni rezsimet.

Daniel Barenboim hossz√ļ ideje f√°radozik az izraeli-arab megb√©k√©l√©sen, √©s ismert b√≠r√°l√≥ja az izraeli telep√≠t√©si politik√°nak. Az orosz-zsid√≥ sz√ľl√Ķkt√Ķl sz√°rmaz√≥ Barenboim zen√©szk√©nt √©s politikai aktivistak√©nt is mindig a k√∂zel-keleti b√©k√©t √©s szolidarit√°st szorgalmazta.
Senki sem tudta volna, ki a berlini Staatskapelle vezet√Ķje?

"Ir√°n nem ismeri el a cionista rezsimet √©s nem fog egy√ľttm√Ľk√∂dni ennek a rezsimnek a m√Ľv√©szeivel sem" - k√∂z√∂lte p√©nteken az ir√°ni kultuszminiszt√©rium sz√≥viv√Ķje, Husszein Nusabadi.

Nusabadi szerint maga a miniszter f√ļjta le a tervezett koncertet, amikor megtudta, hogy annak dirigense egy izraeli √°llampolg√°r. Hozz√°tette, hogy a teher√°ni fell√©p√©st a n√©met zenekar kezdem√©nyezte.

Senki sem tudta volna, ki a berlini Staatskapelle vezet√Ķje?
Forr√°s: AFP/Adrian Dennis

A dpa jelent√©se szerint teher√°ni megfigyel√Ķk k√©tlik, hogy az ir√°ni kultuszminiszt√©riumban senki sem tudta volna, ki a berlini Staatskapelle vezet√Ķje, √©s az is val√≥sz√≠n√Ľtlen, hogy az ir√°ni k√ľl√ľgyminiszt√©riumot ne t√°j√©koztatt√°k volna arr√≥l, hogy az esem√©ny f√∂l√∂tt Frank-Walter Steinmeier n√©met k√ľl√ľgyminiszter v√°llalt v√©dn√∂ks√©get.

A zenekar otthona, a Berlini √Āllami Operah√°z cs√ľt√∂rt√∂k√∂n er√Ķs√≠tette meg, hogy t√°rgyal√°sban √°llnak az ir√°ni f√©llel egy leend√Ķ hangversenyr√Ķl, amelynek v√©dn√∂ke Frank-Walter Steinmeier n√©met k√ľl√ľgyminiszter lenne.Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Perje - 2015. augusztus 30. 12:00:20
Akinek eddig m√©g nem volt vil√°gos, kik ir√°ny√≠tj√°k a vil√°got, az egyes √°llamok √©let√©t, s√Ķt minden egyes √°llampolg√°r√©t, most meggy√Ķz√Ķdhetnek err√Ķl.
M√°sr√≥l sem sz√≥lnak a h√≠rek, mint arr√≥l, hogy az egyes orsz√°gok miben √°llapodhatnak meg egym√°ssal, kiknek √°ll√≠thatnak szobrot, milyen m√Ľeml√©keket √ļj√≠tsanak fel, kik k√∂nyveit nyomtathatj√°k, esetleg oktass√°k is az iskol√°kban , kik hol √©s mi√©rt nem l√©phetnek fel valamilyen rendezv√©nyen a zsid√≥ szervezetek utas√≠tsa, tilt√°sa alapj√°n.
Itt volt pld . a napokban a Petr√°s eset:
http://www.origo....balhe.html
A vil√°gban szinte alig van erre ellen p√©lda, melyre azonnal hangos antiszemita v√°d k√∂vetkezik a r√©sz√ľkr√Ķl, bezengve a f√©l vil√°got, s k√∂zben teljes g√©pezettel sz√©tk√ľrt√∂lik, hogy egyre n√Ķ az antiszemit√°k sz√°ma.
#2 | keepfargo - 2015. augusztus 30. 20:51:11
Barenboim √©s Edward Said, paleszt√≠n-angol √≠r√≥ √©s filoz√≥fus egy√ľtt l√©trehoztak egy zsid√≥-palesztin (szimfonikus) zenekart, ami nagy sikerrel j√°tszott sokhely√ľtt a vil√°gban. Said hal√°la ut√°n Barenboim egyed√ľl nem sok√°ig birta a t√°mad√°sokat emiatt a b√©ke-gesztus miatt, √≠gy a zenekar is feloszlott.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.