Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Új NATO-hadosztály született


Remélem ti is örömmel fogadjátok ezt a korszakos hírt. A román fõváros legnagyobb szárazföldi hadosztálya hétfõtõl a NATO Délkeleti Nemzetközi Hadosztályaként folytatja tevékenységét, amelynek irányítását egy boszniai és afganisztáni békemissziókban edzõdött katona, Ovidiu-Liviu Uifaleanu dandártábornok vette át.

Ezzel elkezdõdött a NATO bukaresti hadosztály-parancsnokságának kialakĂ­tása. Az Észak-atlanti SzövetsĂ©g az ukrajnai válságra reagálva tavalyi, walesi csĂşcsĂ©rtekezletĂ©n döntött keleti szárnya megerõsĂ­tĂ©sĂ©rõl: ennek keretĂ©ben Bulgáriában, Romániában, Lengyelországban Ă©s a három balti országban Ăşgynevezett integráciĂłs egysĂ©geket (NATO Forces Integration Unit – NFIU) hoznak lĂ©tre a szövetsĂ©g gyorsreagálásĂş erõi számára, Romániában Ă©s Lengyelországban pedig egy-egy Ăşj hadosztály-parancsnokságot lĂ©tesĂ­tenek – emlĂ©keztetett közlemĂ©nyĂ©ben a román vĂ©delmi minisztĂ©rium.

A hétfõi ünnepségen Uifaleanu átvette a bukaresti NATO-hadosztály parancsnokságát, amely jövõre éri el kezdeti, 2018-ra pedig teljes operatív kapacitását.
Csak hetvenöten jönnek máshonnan

A NATO Délkeleti Nemzetközi Hadosztály-parancsnokságán mintegy 280 katona teljesít majd szolgálatot, közülük 75-en más NATO-országokból érkeznek Romániába. A hadosztályszintû vezénylési központ kialakítása mintegy 60 millió euróba kerül, a kiadások egy részét a NATO késõbb megtéríti Romániának.

Uifaleanu szerint az elsõ szakaszban a romániai és bulgáriai integrációs egységek (NFIU) koordinálása lesz a hadosztály-parancsnokság feladata, de hosszabb távon a kiképzésre helyezik a hangsúlyt, hogy a NATO-hadosztály Délkelet-Európa bármely részén bevethetõvé váljon.

Egy nemzetközi NATO-hadosztály elvileg 10-15 ezer katonát jelent, de egyelõre nem tudni, milyen lĂ©tszámĂş lesz a szövetsĂ©g dĂ©lkeleti hadosztálya – tette hozzá a román dandártábornok.

Mircea Dusa román védelmi miniszter korábbi közlése szerint csütörtökön egyszerre avatják fel mind a hat új vezénylési központot (NFIU) a NATO keleti szárnyán.
Link

Hozzászólások


#1 | tiszazugi - 2015. szeptember 01. 18:28:18
Fegyverbe! Fegyverbe! Ahogy monta libsikomcsi '19 tájékán.
Gondoltam a krízis és világ válság helyzetre való tekintettel hadba indulok.
Lementem dohos, romos pincémbe és megtaláltam rég elfelejtett dugós puskámat! Elkorhadt, berozsdált. sajnos el is tört. Most dobtam kukába. Gyermekkorom kézi fegyverét legalább 58 éve nem fogtam kézbe...s_*_(
Vajon mi lehet a katona korom AMD-jével...
Kívülrõl fújtam akkor álmomból felrúgva sorozatszámát. Azóta valószínû beolvaszthatták, hacsak nem a Jugoszláv buliban lõhettek vele ha feketén eladták.....s_*_kukk
Majd lett légpuskám, amit eladtam, amikor házam épült. Kellett az ára cementre, téglára.
Aztán vettem egy csúzlit, amivel a környék padlásdalnokainak küldtem SMS-t, ha túl aktív és hangos volt a nemi életük.....;)
Mára maradt az ököl rázás, mint az Albán légvédelemnél.
Pedig viszketni kezdett mostanság rendesen az újjam.
Na nem baj, hátha megszomjazom egy koktélra.... s_*_beee
#2 | Perje - 2015. szeptember 01. 23:02:48
Dél-Kelet Európa bármely részén bevethetõ lesz:
http://foter.ro/c...estben_van
#3 | talpi - 2015. szeptember 02. 00:18:27
tiszazugi
legalább azt e Nemzetért és a családodért rázod. Csak tudod vannak itt mást rázók is, és **** nm érdekli õket a Nemzet sorsa, benne a legapróbbé sem, a gyermeké. Na akkor csak rázd az öklöd, mert az legalább valami, sokkal többet ér, mint a "más"rázása. Van it abból bõven ebben a honban. A baj igazából az, hogy vannak "hódolóik" és eszik a"mannát" ma még, de holnap, ha holtan, átvágott nyakkal látják gyermeküket, akkor sem képesek gondolkodni. Másban keresik a hibát, holott Õk lettek zsidó bérencek.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.