Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Bevallotta: ügynök volt a világhírû író


Tes-sékel, tes-sékel, csak most csak önöknek kitálal Tálas, Kanalas és Orsós, Ármin és Ábel, Mozes és Dávid...ne hagyják ki, szenzá-ción! Frederick Forsyth, A Sakál napja címû bestsellere szerzõje önéletrajzában felfedte, hogy több mint 20 éven át a brit hírszerzés, az MI6 ügynöke volt.


Kalandos élettörténete és valósághû kémregényei alapján a brit író hívei már régóta gyanakodtak arra, hogy a 77 éves Forsyth valamilyen kapcsolatban állhatott a hírszerzéssel - olvasható a BBC News honlapján.

A The Outsider: My Life in Intrigue címû önéletrajzi regényében az egykoron a BBC-nek és a Reuters brit hírügynökségnek is újságíróként dolgozó Forsyth megírta, hogy a brit hírszerzés elõször az 1960-as évek végén kereste meg, amikor a polgárháborús Nigériából a Biafra-konfliktusról - a kormány és a Biafra tartomány között harcokról - tudósított a BBC-nek. "Szükségük volt egy erõsségre mélyen a biafrai enklávén belül, valakire, aki ott van a helyszínen" - írta könyvében Forsyth.

A konfliktus elhúzódása miatt a BBC fél év után ugyan hazarendelte, õ azonban Nigériában maradt és dolgozott tovább. Így született elsõ könyve, az 1969-ben napvilágot látott The Biafra Story.

Annak ellenére, hogy A Sakál napja címû politikai krimi megírása után elismert író lett, késõbb is vállalt küldetéseket Rhodesiába, a Dél-Afrikai Köztársaságba és a hidegháború csúcspontján a Német Demokratikus Köztársaságba.

"Általában jött egy telefonhívás: ’Miért nem csatlakozik hozzánk egy ebédre. Van egy kis problémánk - nem bánná, ha besurranna Kelet-Németországba és felvenne valamit számunkra?" - idézte fel az író a Sky Newsnak nyilatkozva.

"Annak idején sok önkéntes dolgozott hazánkért - egyáltalán nem számított szokatlan dolognak. Nem járt érte fizetség, jutalom, csak csinálod. Más volt a hozzáállás akkor" - magyarázta.

Szolgálatainak egyfajta elismeréseként ugyanakkor az MI6 áldását adta és helyben hagyta egyes késõbbi kémregényeinek bizonyos fejezeteit. "Volt egy telefonszámon, amelyet felhívhattam."
Forsyth regényeibõl mintegy 70 millió kötetet adtak el világszerte, számos mûvét meg is filmesítették. Legutóbbi regénye, a Halállista - Hajsza egy fantom után 2013-ban jelent meg.Link

Hozzszlsok


Mg nem kldtek hozzszlst

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.