Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Cseh-szlov√°k bel√ľgyminiszteri tal√°lkoz√≥ Magyarorsz√°g miatt


Csehszlov√°kia? Megszokt√°tok m√°r a gondolatot? Vars√≥i Szerz√Ķd√©s. Hat√°rz√°rak...√©s Szovjetuni√≥. Tudj√°tok a jelsz√≥t? Tal√°lkozik p√©nteken a cseh √©s a szlov√°k bel√ľgyminiszter, hogy megt√°rgyalj√°k, milyen int√©zked√©sekre lenne sz√ľks√©g, ha Magyarorsz√°g nagy sz√°m√ļ menek√ľltet engedne ki N√©metorsz√°g fel√© - k√∂z√∂lte Milan Chovanec cseh bel√ľgyminiszter cs√ľt√∂rt√∂k√∂n Pr√°g√°ban.

"Megpr√≥b√°lunk k√∂z√∂sen valamilyen m√≥dszert tal√°lni, hogy megoldhassuk azokat a probl√©m√°kat, amelyek az√°ltal j√∂hetn√©nek l√©tre, ha Magyarorsz√°g felengedn√© a soromp√≥kat, √©s tov√°bbengedn√© a migr√°nsokat N√©metorsz√°gba" - mondta √ļjs√°g√≠r√≥knak a miniszter, aki szerint a tal√°lkoz√≥ra Pr√°g√°ban ker√ľl sor.

Chovanec kifejtette: Szlov√°kia m√°r kedden sokat seg√≠tett Csehorsz√°gnak azzal, hogy megakad√°lyozta tov√°bbi menek√ľltekkel teli vonatok Csehorsz√°gba √©rkez√©s√©t Magyarorsz√°gr√≥l.

"A nyilv√°noss√°g nem nagyon tudja, de intenz√≠ven kommunik√°ltunk a szlov√°kokkal, nehogy tov√°bbi n√©gy-√∂t vonat j√∂jj√∂n. Azon a napon fenn√°llt annak vesz√©lye, hogy val√≥ban nagy sz√°m√ļ migr√°ns √©rkezik a Cseh K√∂zt√°rsas√°gba" - mondta Chovanec.

Keddre virrad√≥ra a cseh rend√Ķrs√©g a d√©l-morvaorsz√°gi Breclavban a nemzetk√∂zi vonatokon 214 menek√ľltet vett √Ķrizetbe, akik Szlov√°ki√°n √©s Ausztri√°n kereszt√ľl √©rkeztek Magyarorsz√°gr√≥l Csehorsz√°gba.

Szlov√°kia "nyom√°st gyakorolt" Magyarorsz√°gra, √©s ezzel megakad√°lyozta, hogy a vonatok Csehorsz√°gba √©rkezzenek. "Ha nem √≠gy t√∂rt√©nt volna, mintegy ezer embert kellett volna √Ķrizetbe venn√ľnk" - magyar√°zta a miniszter, √©s k√∂sz√∂netet mondott ez√©rt szlov√°k koll√©g√°inak.

Chovanec szerint Magyarország lényegesen befolyásolja a migrációs helyzet alakulását Csehországban.

"Ez a Cseh K√∂zt√°rsas√°g sz√°m√°ra r√∂vid t√°v√ļ probl√©ma lehet, amelyet k√©pesek vagyunk megoldani, de tudnunk kell r√≥la" - fejtette ki.

A migr√°ci√≥s v√°ls√°ggal p√©ntek d√©lut√°n Pr√°g√°ban rendk√≠v√ľli cs√ļcs√©rtekezleten a n√©gy visegr√°di orsz√°g minisztereln√∂ke is foglalkozni fog. A nyilv√°noss√°gra ker√ľlt √©rtes√ľl√©sek szerint a korm√°nyf√Ķk k√∂z√∂s nyilatkozatban foglalnak √°ll√°st a kialakult helyzettel kapcsolatban.Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Satori - 2015. szeptember 04. 01:50:00
Ezzel √°llhat el√Ķ Juncker menek√ľlt√ľgyben

Jean-Claude Juncker, az Eur√≥pai Bizotts√°g eln√∂ke a Financial Times inform√°ci√≥i szerint √ļj tervvel √°ll majd el√Ķ j√∂v√Ķ h√©ten, amiben azt javasolja, hogy a kor√°bban elfogadott 40 ezer menek√ľlt helyett 160 ezret osszanak sz√©t az EU-s tagorsz√°gok k√∂z√∂tt.

Az is √ļjdons√°g lenne, hogy G√∂r√∂gorsz√°g √©s Olaszorsz√°g mellett Magyarorsz√°g is beker√ľlne azok k√∂z√© az orsz√°gok k√∂z√©, ahonnan √°thelyezn√©nek m√°s tag√°llamokba a menek√ľlteket.

A Financial Times szerint ett√Ķl azt rem√©lhetik, hogy √©ket verhetnek a kelet-k√∂z√©p-eur√≥pai orsz√°gok kv√≥taelleness√©g√©be.

A visegr√°di orsz√°gok a h√©tv√©g√©n tartanak v√°ls√°gtan√°cskoz√°st az √ľgyben.

http://index.hu/k...ultugyben/

"Orb√°n Viktor Br√ľsszelben t√°rgyalt cs√ľt√∂rt√∂k√∂n, az EP, az ET, √©s az EB eln√∂k√©vel is tal√°lkozott.

T√∂bbek k√∂z√∂tt azt mondta, hogy a menek√ľlt√ľgy nem eur√≥pai, hanem n√©met probl√©ma.

Erre Angela Merkel is visszaszólt Orbánnak."

http://index.hu/b...ol_percre/

Az idezet a jobb oldali FONTOSABB R√ČSZLETEK cimszo allatt talalhato.
#2 | Balu - 2015. szeptember 04. 07:46:40
Egy t√≥t blogon ipeg tegnap √≠rtam, hogy most csak Hegyeshalom (meg holnaput√°n Sopron, K√Ķszeg a s√≥gorok fel√©), de el√Ķbb-ut√≥bb j√∂n majd Rajka, Kom√°rom, Szob is...

Mellesleg ma d√©lut√°n megyek √°t Rajk√°n, meg majd valszeg vas√°rnap vissza, ha volt valami "√©rdekes" az √ļton, majd refer√°lok.
#3 | Balu - 2015. szeptember 04. 12:37:53
Imi, ugye nem ilyesmire gondolt√°l?

Rozd√¨len√≠ √ąSFR bylo a je neplatn√©!
Csehszlovákia felosztása érvénytelen volt és az ma is!

Rozd√¨len√≠ √ąeskoslovensk√©ho st√°tu bylo provedeno bez mand√°tu ob√®an√Ļ √ąSFR a proto i nad√°le √ąesk√° a Slovensk√° Fedrativn√≠ republika st√°le existuje.
Mivel a csehszlov√°k √°llam feloszt√°sa az √°llampolg√°rok felhatalmaz√°sa n√©lk√ľl folyt le, a Cseh √©s Szlov√°k F√∂derat√≠v K√∂zt√°rsas√°g tov√°bbra is l√©tezik.

A 327/91 alkotmányos törvény (alkotmány?) többek között így rendelkezik:
√ąl. 1
(2) O n√°vrhu na vystoupen√≠ √ąesk√© republiky nebo Slovensk√© republiky z √ąesk√© a Slovensk√© Federativn√≠ Republiky lze rozhodnout jen referendem.

A Cseh vagy a Szlov√°k K√∂zt√°rsas√°gnak a Cseh √©s Szlov√°k F√∂derat√≠v K√∂zt√°rsas√°gb√≥l val√≥ kil√©p√©s√©r√Ķl CSAK N√ČPSZAVAZ√ĀS d√∂nthet.

Ford. megj.: ammeg nem volt...

http://www.czechf...latne.html
---------------
Mondjuk a magyar √°llam feloszt√°sa is t√∂rv√©nytelen volt √©s √≠gy √©rv√©nytelen, m√°rpedig a csehszlov√°k √°llam abb√≥l alakult lezseren megszegve a trianoni el√Ķ√≠r√°sok √∂sszes nekik nem tetsz√Ķ kit√©tel√©t, de ez most mindegy
#4 | postaimre - 2015. szeptember 04. 13:06:50
Balu b√°tya valami olysmi. Mondtam, csak a megfelel√Ķ k√°osz kell √©s elhitetni, fogadtatni, hogy a hat√©konyabb fell√©p√©s √©s m√Ľk√∂d√©s csak √≠gy lehets√©ges, s vissza√°ll az "eredeti" √°llapot. Kicsit cifr√°bb a sz√Ľr ett√Ķl is, de majd id√Ķvel felk√∂h√∂gik azt es!

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.