Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Balhé és pánik a Deák téren


A zsidnagóga kurtizánok, nbh...beindította a verklit. kaptam pálinkát, már csak dohányoznom kék megtanulni, oszt élvezni a mûszart. A Dob utcában vonuló ultrák kezdtek randalírozni csütörtök éjjel. 120 ember balhézott, a Deák térrõl menekültek az emberek a hanggránátok elõl. A rendõrség nagy erõkkel vonult ki, 17 embert tartóztattak le. A több száz fõs csapat elõtte a Városligetben gyakorlatozott.

Elõször egy, majd sorozatban több lövésnek hangzó durranás is elhangzott csütörtök éjfél körül a Deák téren.

A térrõl a környékbeli szórakozóhelyekrõl azonnal menekülni kezdtek az emberek, majd további robbanásokat is lehetett hallani.

Olvasónk, Földvári Luca a vonulás pillanataiban készített videót az ultrákról a belvárosban, az Erzsébet téri Fröccsterasznál.

Elõször azt hittük, hogy valaki pezsgõt bontott, aztán berohantak ilyen fekete dzsekis emberek, úgy hangzott, hogy további lövések dördültek, és kitört pánik, mindenki futott amerre bírt, én még ilyet nem láttam

– mondta egy, a helyszĂ­nen lĂ©võ kollĂ©gánk.

„KiĂĽrĂĽlt az egĂ©sz Deák tĂ©r Ă©s az Akvárium, azĂłta is lövĂ©sszerĂ» durranásokat lehetett hallani. Három iránybĂłl láttunk rendõröket szaladni, de õk is állandĂłan hátranĂ©ztek, bevárták egymást, Ă©s nem tudták elmondani, hogy merre biztonságos menekĂĽlni.”

A forgalmat lezárták a környéken. Az Astoriánál és a környékbeli utcákban is tucatnyi rendõrautó állt, egyesek hátracsavart kezû, épp elfogott emberekrõl is beszámoltak. Egyikükrõl itt egy kép:
Fotó: Szabó Zoltán / Index

„Azt mondják, hogy fekete ruhás kopaszok megtámadtak egy rendõrautĂłt is, a villamosmegállĂłban a Deákon. És egy embert biztosan elkaptak közĂĽlĂĽk, aki itt ĂĽl most már nyugiban, megkötözve” – mondta mĂ©g MátĂ©, aki szintĂ©n látott mellĂ©kutcába egyenkĂ©nt beszaladĂł kopaszokat, akik miután látták, hogy nincs ott rendõr, Ăşjra összeverõdve prĂłbáltak kislisszolni a központbĂłl.

Korábban facebookos megosztásaik szerint fociultrák vonulgattak a városban, az oldaluk egyik kommentelõje szerint épp arra a környékre érkeztek éjfél elõtt nem sokkal.

Az esetrõl érkezõ olvasói beszámolókban az a közös, hogy mindenki szerint magyarok balhéznak. A Kettõs Mérce blog szerint a fociultrák nekirohantak a rendõrök sorfalának a Madách téren, és közben petárdákat is dobáltak.
Fotó: Szabó Zoltán / Index

KollĂ©gánk a helyszĂ­nen annyit tudott meg az esemĂ©nysort vĂ©gignĂ©zõktõl, hogy szerintĂĽk magyar ultrák találkoztak románokkal az ErzsĂ©bet tĂ©ren, összevesztek hamar, aztán eldördĂĽlt pár lövĂ©s is, feltehetõen gázpisztolybĂłl. PĂ©nteken játsszák ugyanis a magyar–román Eb-selejtezõt, ami ezĂşttal nem zárt kapus, Ă­gy elvileg már Ă©rkezhettek román drukkerek Budapestre.

Az ErzsĂ©bet tĂ©r Andrássy felõli vĂ©gĂ©nĂ©l halmokban áll a szĂ©ttört ĂĽveg, ezzel dobálhatták egymást a vitában lĂ©võ felek, Ă©s a rendõrök valamiĂ©rt egy motort is körbeállnak – tudĂłsĂ­tott mĂ©g SzabĂłzĂ© riporter.

Egy másik olvasĂłnk szerint viszont „elõször a Madách tĂ©ren találkoztak a rend õrei Ă©s a foci szerelmesei". Itt a jelentõs tĂşlerõben lĂ©võ ultrák megtámadtak egy kis csapat rendõrt, Ă©s csak ezután vonultak az ErzsĂ©bet tĂ©rre.

„Az Akvárium teraszán ĂĽltĂĽnk, az elsõ lövĂ©snĂ©l vagy petárdánál mĂ©g viccelõdtĂĽnk is, hogy valami ilyesmi lehet, amikor baj kezdõdik, de a második-harmadiknál mar mindenki rohant lefele, mi is" – Ă­rta egy másik olvasĂłnk a társaságárĂłl. Amikor elõbĂşjva rögtön megláttak egy összetört rendõrautĂłt, mĂ©g inkább megrĂ©mĂĽltek. „Elõször azt hittĂĽk, terrortámadás, nagyon ijesztõ volt."
IMG 1125
Rendõrautó betört szélvédõvel, a rendõrök és fociultrák belvárosi összecsapása után (Fotó: Olvasónk, B. István)

Másik olvasónk pedig arról számolt be, hogy a Jókai tértõl Budaörs felé rengeteg rendõr igazoltat mindenkit, elég sûrûn felállított ellenõrzõ pontokon. Õ egyébként az Andrássy úton és a Deákon nem kopaszokat látott tenyerelni a rendõrautókon, hanem 190 körüli, hajjal megfelelõen ellátott, szakállas formákat. A BAH-csomópontnál fegyveren tartott kézzel nyittatták ki a csomagtartókat, a gazdagréti lehajtó után pedig egy E osztályos Mercedesbõl pakoltak ki megbilincselve embereket a rendõrök.
17 embert állítottak elõ

A Deák tér környékét több száz rendõr fésülte át egy óra körül, akik a civillé változó és menekülõ ultrákat fogdosták össze. A rendõrség hajnali közlése szerint összesen 100-120 ultra garázdálkodott, és hanggránátokkal idézték elõ azt a hangot, amit mindenki robbantásnak vélt. A csoport tagjai közül többen a kiérkezõ rendõri egységek felé utcai szemetesedényeket, a kiülõs helyekrõl ellopott székeket, italosüvegeket dobáltak, több rendõrautóban anyagi kárt okoztak. De az MTI tudósítója azt is látta, hogy parkoló autók szélvédõjét törték be, és kiszúrták a gumikat.

A randalírozók közül a rendõrök tizenhat személyt garázdaság elkövetése miatt állítottak elõ, egy személyt pedig azért, mert egy intézkedõ rendõrt is fellökött. Csécsi Soma, a BRFK szóvivõje a TV2 Tények Reggel mûsorában azt is elmondta, hogy egy rendõr is könnyebben megsérült.
Kísérteties gyakorlatozás a Városligetben

Munkatársunk szemtanúja volt annak, hogy csütörtök este 9-tõl a Városligetben gyülekeztek többnyire fekete pólókban, kapucnis pulóverekben kopasz férfiak. A Mûcsarnok mögött 11 körül már legalább 200-an, 300-an álldogáltak, kisebb csoportok bejöttek a Kertembe inni és tanácskozni.

Nagyon szürreális látványt nyújtottak.

Csendben voltak, de valaki nagyon szervezetten irányította a társaságot, úgy tûnt, mintha gyakorlatoznának. Nagy lendülettel elõrenyomultak, aztán megálltak, visszamentek. Látszott, hogy készülnek valamire, de órákig nem történt semmi, csak a manõverezést gyakorolták. Link

Hozzászólások


#1 | satu - 2015. szeptember 04. 11:03:23
YouTube Videó

YouTube Videó

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.