Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Robbantásért kért bocsánatot a francia titkosügynök


'Bocsesz! Gyerekcsíny. 9/11, bocsesz, ja hogy pár millióan már megszenvedték és szenvedik? Arab Tavasz,m bocsesz? ISIS, bocsesz? Alquaida, bocsesz...? A rohadt zsidó qva anyátokat!'
Egy nyugalmazott francia titkosügynök bocsánatot kért azért, hogy harminc évvel ezelõtt társaival felrobbantotta a Greenpeace Rainbow Warrior nevû környezetvédelmi hajóját, megölve egy embert és nemzetközi incidenst okozva, amely alaposan megtépázta Franciaország hírnevét.

Jean-Luc Kister az új-zélandi TVNZ televízióban vasárnap elmondta, hogy kollégáival senkit sem akart megölni, amikor 1985. július 10-én két pokolgépet rögzítettek az Aucklandben horgonyzó hajóhoz. A Rainbow Warrior Francia Polinéziába, a Mururoa-zátonyhoz tartott, hogy tiltakozzon az francia nukleáris kísérletek ellen, és megpróbálja megakadályozni a végrehajtásukat. A robbanás megölte a 35 éves portugál származású holland fotóst, Fernando Pereirát.
„Nem voltunk hidegvĂ©rĂ» gyilkosok”

Kister feltárta, hogy õ volt az a bĂşvár, aki a pokolgĂ©peket a hajĂłtesthez erõsĂ­tette. Közölte, szándĂ©kuk csupán a hajĂł elsĂĽllyesztĂ©se volt, Ă©s a halálos áldozat miatt azĂłta is gyötri a lelkiismeret. Az akciĂłt „nagy-nagy kudarcnak” nevezte. „Nem voltunk hidegvĂ©rĂ» gyilkosok. MegtettĂĽnk mindent, hogy ne oltsuk ki a hajĂłn lĂ©võ emberek Ă©letĂ©t” – hangoztatta.

KĂ©t bombát helyeztek el a hajĂłtesten azzal a cĂ©llal, hogy az elsõ – a gyengĂ©bb – csak károkat okozzon, Ă©s megijessze a hajĂłn tartĂłzkodĂłkat, akik elmenekĂĽltek, majd a második elsĂĽllyesztette a kikötõben lĂ©võ hajĂłt. Fernando Pereira az elsõ robbanás után visszament a hajĂłn maradt felszerelĂ©sĂ©Ă©rt, Ă©s Ă©letĂ©t vesztette a második robbanásban.
„BokszkesztyĂ»kkel szĂşnyogot agyoncsapni”

Az egykori titkosĂĽgynök elmondta, hogy csodálkozva fogadta, amikor megkapták az elsõ parancsot a Greenpeace hajĂłjának felrobbantására. A szervezetet ugyan bajkeverõk társaságának tartotta, de nem nagyon veszĂ©lyesnek. „Olyan volt számunkra, mintha bokszkesztyĂ»kkel akarnánk egy szĂşnyogot agyoncsapni” – hangoztatta, hozzátĂ©ve, azt mondták neki, hogy a Greenpeace-be KGB-ĂĽgynökök szivárogtak be.

Kister, aki a francia hĂ­rszerzĂ©s, a DGSE ĂĽgynöke volt, bocsánatkĂ©rĂ©sĂ©t egyenes a megölt fotĂłs lányához intĂ©zte. „Az Ăşj-zĂ©landi televĂ­ziĂł adta alkalmat felhasználva szeretnĂ©k a legmĂ©lyebb sajnálatomnak hangot adni Ă©s bocsánatot kĂ©rni Marelle PereirátĂłl Ă©s családjátĂłl Frenando Pereira akaratlan haláláért. Bocsánatot kĂ©rek Ăšj-ZĂ©land nĂ©pĂ©tõl azĂ©rt a tisztessĂ©gtelen, alattomos kĂĽldetĂ©sĂ©rt, amelyet egy szövetsĂ©ges, baráti Ă©s bĂ©kĂ©s ország ellen hajtottunk vĂ©gre” – fogalmazott.
Õszintének tartják a bocsánatkérést

Bunny McDiarmid, a Greenpeace új-zélandi igazgatója közölte, jó hallani a bocsánatkérést, de annak a meggyõzõdésének adott hangot, hogy a francia ügynökök meggondolatlanul cselekedtek. McDiarmid annak idején matróz volt a Rainbow Warrior fedélzetén, de a robbanás pillanatában nem tartózkodott a hajón.
Peter Willcox, a jármû parancsnoka Facebook-posztjában arról írt, hogy õszintének véli Kister bocsánatkérését, de úgy véli, a francia ügynököknek mindegy volt az, hogy bárki meghallhat az akcióban.

Az incidens hosszú ideig megterhelte Franciaország és Új-Zéland viszonyát. Dominique Prieur és Alain Mafart francia titkosügynököket Új-Zélandon elfogták, mindketten bûnösnek vallották magukat nem szándékos emberölés vádjában. Tíz év börtönt kaptak, de három év után hazaszállították õket Franciaországba, ami felháborított sok új-zélandit, mondván kormányuk meghajolt a francia nyomás elõtt.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2015. szeptember 07. 20:58:43
Azon gondolkodom, miért kérjek bocsánatot, de még nem robbantottam fel semmit. Na majd eztán.
#2 | kincses - 2015. szeptember 08. 01:21:09
Imre, akkor is csak 30 Ă©v mĂşlva kell...

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.