Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Párizs újra ösztönzi a romák hazatérését


Na itt van az igazi "probléma" egyik fele. A másik a zsidó. Errõl szól valójában a "menekült"-kérdés, mert lassan "menekülniük" kell, csak nem lesz hova. Munkahely, lakásfelújítás, egészségbiztosítás és oktatási támogatás ígéretével próbálja visszatelepíteni Romániába a romákat a francia állam. Néhány évvel ezelõtt a párizsi hatóságok anyagi ellenszolgáltatással ösztönözték a cigányok hazatérését, többségük azonban visszatért koldulni a nyugat-európai országba.

Öt romániai megye prefektúrájával (a kormány területi képviselete) kötött megállapodást a francia bevándorlási hivatal a nyugat-európai országban élõ romák hazatelepedésének támogatásáról. A korábbi években elindított programjukhoz hasonlóan a párizsi hatóságok ezúttal is azt szeretnék elérni, hogy minél nagyobb számban térjenek vissza szülõföldjükre a franciaországi nagyvárosokban többnyire utcai kéregetésbõl élõ cigányok. Az ajánlat lényege ezúttal az, hogy a francia hatóságok munkahelyet, lakásfelújítást, egészségbiztosítást és oktatási támogatást biztosítanak valamennyi roma személynek, aki önkéntes alapon visszatér Romániába.

Adrian Mirescu, a Temes megyei prefektúra romaügyi szakértõje a Pro TV kereskedelmi csatornának elmondta, a hazatelepedési díjat elsõ körben sürgõsségi segély formájában kapják meg a jelentkezõk, akiknek úgy próbálnak munkahelyet szerezni, hogy támogatást nyújtanak a romákat alkalmazó munkaadóknak. A visszacsalogatottak sorsát egy, a párizsi hatóságok által megbízott civil szervezet egyengeti majd az érintett romániai önkormányzatokkal közösen.

A projekt vĂ©gkimenetele azonban már csak azĂ©rt is bizonytalan, mivel Párizs korábban sem járt sikerrel a romák hazatelepĂ­tĂ©se terĂ©n. A bĂ»nözĂ©s Ă©s az utcai erõszak ellen meghirdetett kĂĽzdelem jegyĂ©ben Franciaország Nicolas Sarkozy elnöksĂ©ge idejĂ©n többször elrendelte a cigányok Ă©s nomádok illegális táborainak felszámolását, az ott lakĂłk hazatoloncolását, a többnyire Kelet-EurĂłpábĂłl származĂł cigányok azonban mindig visszaszivárogtak. Ezt követõen a hatĂłságok pĂ©nzt Ă©s családi gazdálkodás elindĂ­tásához elegendõ finanszĂ­rozást ajánlottak azoknak a bevándorlĂłknak, akiknek nem sikerĂĽlt munkát találniuk Ă©s egzisztenciát teremteniĂĽk az országban, Ă©s haza kĂ­vántak tĂ©rni. A kedvezmĂ©nyezettek azonban a megszabott egy Ă©v után felhagytak az állattenyĂ©sztĂ©ssel, a több száz eurĂłs „lelĂ©pĂ©si dĂ­j” felĂ©lĂ©se után pedig a romániai romák többsĂ©ge visszatĂ©rt Franciaországba.
Link

Hozzászólások


#1 | kontroll88 - 2015. szeptember 09. 20:09:27
Cigányok hazatérése?
Azt' mégis hogy?

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.